URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Escandalós

Alternativa | 12 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Gràcies al fotobloc de Biel Perelló on podeu gaudir d'una hermosa fotografia i un excel·lent article, ens varen assebentar que  el 14 i 15 de juny es realitzarà, en aigües de Formentor i Cala Sant Vicenç (Pollença), el campionat d'Espanya  de pesca (caça) submarina organitzat per la Federación Balear de Actividades Subacuáticas i per la FEDAS, amb col.laboració de la Conselleria d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears i del Departament d'Esports del Consell de Mallorca entre d'altres...

Nosaltres, a l'igual que el GOB, ens posicionam en contra d'aquests campionats de matar peixos (guanya qui mata més peixos a l'enllaç podeu veure els peixos morts al campionat del 2007) quan els nostres recursos no es troben en les seves millors condicions i s'inverteixen molts doblers i enforços per conservar-los. No repetirem els arguments del GOB que podeu llegir a  la seva nota de premsa).

El que ens sembla increïble és que L'Ajuntament no digui res i permeti aquesta competició quan hi ha un acord per unanimitat a la junta de govern del 8 de gener d'enguany per demanar que l'any 2008 no es celebri cap campionat de pesca submarina al terme municipal de Pollença, per evitar la sobreexplotació del fons marí. (veure article d'aquesta Junta de Govern)
Els arguments que varen donar a la mateixa junta varen ser
que en els darrers anys s'han celebrat diversos campionats de pesca submarina al terme municipal de Pollença i que s'havia d'evitar els problemes que la celebració continuada d'aquestes competicions suposa per a la conservació del fons marí.
 
O sigui que o bé la Junta de Govern després no va demanar res, o ho han fet fatal i la conselleria del govern d'esports i joventut
i el Departament d'Esports del Consell de Mallorca es riuen i passen olímpicament dels acords de la Junta de Govern. Amb l'agravant de que aquests organismes són del mateix color polític, UM; i que el director insular d'esports, Antoni Seguí Cabanelles és pollencí.

 Demanam al nostre equip de govern ràpidament una resposta contundent a aquesta presa de pel, i que faci els passos necessaris per no deixar cel·lebrar aquest campionat a les nostres aigües. Pensam que l'equip de govern hauria de fer respectar els seus acords i que hauria de comanar als serveis jurídics de l'Ajuntament si n'hi ha fonaments per anul·lar el campionat, ja que
la competició afecta a una zona d'aigües interiors  i  LIC(Lloc d'Interès Comunitari) i per part de la Conselleria de Medi Ambient no ha estat realitzada cap avaluació ambiental dels possibles efectes .

La veritat és que el tema, unit la polèmica dels fondejos dels darrers dies, demostra la manca de coordinació entre les administracions, i el màrqueting verd que fan alguns partits. Hi pot haver una cosa més incongruent que invertir en fondejos controlats per salvar la posidonia i després permetre una competició per veure qui mata més peixos? Això simplement és un escàndol.

El 8 de juny, es va celebrar arreu del món el Dia Mundial dels Mars i Oceans.

 

 

Comentaris

Garci

Re: Escandalós

Garci | 28/06/2008, 19:41

Hola Fralokus, que els acords de plenari de Pollença no arribin a port només té un culpable: l'equip de govern, que no fa la feina que ha de fer.
És increïble que ni avisin als organismes pertinents quan acorden una cosa proposada per ells mateixos.

Aquesta dona s'ha enterat de la negativa del nostre ajuntament de fer campionats de pesca dies després d'haver-se celebrat: algú ha de donar explicacions de perquè no ho sabia. O és un error seu o algú a Pollença ha fallat, i això és molt greu i demostra lo xapucers i poc implicats que estan els nostres governants. Dia a dia es demostra que no els importa més que el sou i la cadira.

fra lokus

Re: Escandalós

fra lokus | 28/06/2008, 09:12

Avui matí, per IB3 Ràdio, Patricia Arbona Directora General de Pesca ha dit que a la Conselleria varen saber que l'Ajuntament de Pollença en ple reubutjaba el Campionat de Pesca Submarina una vegada que aquest campionat s'havia fet, no abans.

No hi ha ningú a l'Ajuntament que estigui encarregat de "supervisar" que les notificacions i la correspondència surtí quan pertoca?

fra lokus

Els nins no poden anar a la tirada de guàtleres

fra lokus | 12/06/2008, 21:56

Article 4.

Paràgraf 3.- No es permetrà l'entrada als espectacles que fa referència l'apartat anterior als menors de setze anys.

Garci

Re: Escandalós

Garci | 12/06/2008, 19:55

Joan Ramon, ara t'ho he enviat. en Pepe s'ha equivocat.

Salut.

Garci

Re: Escandalós

Garci | 12/06/2008, 19:54

M'agrada la proposta de Gunni. Perquè no fem una mollada de guatlleres a la muntanya només pel simple gust de veure-les en llibertat?

Joan Ramon

Moció?

Joan Ramon | 12/06/2008, 19:04

No he rebut res, Pepe.

Gunni

Performance reivindicative

Gunni | 12/06/2008, 18:08

Amollada de guatlères amb molts de nins per disfrutar úniquement des seu vol i veure com es perden dins es sembrats.Ni tirs ni escopetes.

Pepe

Esper vostra opinió

Pepe | 12/06/2008, 17:48

Garci i JR us he enviat la segona moció.

Pepe

Gràcies maki

Pepe | 12/06/2008, 17:47

Que te puc dir Maki, gràcies. Si que varen anar a la reunió i demà sortirà l'article. la frase que m'ha resultat més curiosa d'en Miquel és aquesta de ara "ha parlat qui havia de parlar". L'he de dir a Miquel que en Celestí Alomar ja havia parlat a través del regidor de medi ambient que ahir no era a la reunió; dient que els fondejos serien gestionats enguany per Hisambla si ara diu que no és així enhorabona, per mi es poden posar totes les medalles que vulguin , jo no vaig a fer el servei militar i no m'interessen les condecoracions.

Maki

curiós, el blog

Maki | 12/06/2008, 17:18

Si, peculiar aquest blog de Urxella. En Miquel, que CREC que es un que va dir que no us havia votat (malgrat estic segur que seguireu dins la mateixa linia ètica, us votin o no us votin), com que us demanés responsabilitats per no haver anat a nosequina reunió sobre els amarraments, com si Pollença no tingües batle, ni regidor de medi ambient, ni àrea de medi ambient que hagtués d'actuar damunt aquestes situacions... L'altra dia, s'aprofitava la llibertat d'expressió d'aquest blog (I que sigui per molts anys) per un del PsoE donar canya al secretari dimitit del mateix partit. Del mateix partit, s'aprofita per donar canya als seus regidors amb dedicació exclussiva que no compareixen per la feina... El batle s'enfada d'allo mes gran quan també li donen canya pels camins tancats, per Cala San Vicenç, pel que sigui, i als cinc minuts d'haver aparegut la crítica contra ell a aquest blog ja amenaça amb no se que ...
Certament, aqui es on es senten les veus sincerament democràtiques.... Però: ningú pren mostra i fa el mateix a agrupacions que poden tapar de dobers a les cuatre rates de EU de Pollença?
Hem tinc a demanar perque això es així a Pollença, i hem sembla que perque a altrs agrupacions si es fa feina es per profit pròpi i no pel sentit de la veritat i justicia , i això al final es nota.

Xesca Ensenyat

Ara mateix

Xesca Ensenyat | 12/06/2008, 16:19

He parlat de vosaltres a Raül Romeva.
Anau al seu bloc. Tant el post d'avui com el d'ahir són del vostre interès.

Xarxa natura a les Illes Balears

Re: Escandalós

Xarxa natura a les Illes Balears | 12/06/2008, 15:05

Gràcies Xesca.
A la interessant pàgina Xarxa natura a les Illes Balears:

LICs. Els Llocs d’Importància Comunitari (LICs) són aquelles àrees territorials que contenen hàbitats i espècies representatives de la regió biogeogràfica on s’inclouen, i que cal protegir, preservar, recuperar i restaurar. Els hàbitats i espècies que s’inclouen en aquests LICs figuren dins els annexos de la “Directiva Hàbitats”; els estats membres proposen el nombre i superfície de zones susceptibles de declaració les quals finalment son declarades per Decisió de la Comissió Europea.

A les Illes Balears hi ha un total de 127 LICs amb una superfície total de 201.882,8 ha

Xesca Ensenyat

Sobre pesca submarina

Xesca Ensenyat | 12/06/2008, 14:28

El vostre eurodiputat, en Raül Romeva, que és el millor eurodiputat del món i col·lega meu a Vilaweb, ahir enganxava una meravella de bloc sobre aquest tema. Ell s'estira el monyo tant amb la Generalitat, que subvenciona 23 concursos d'aquestaq plaga, com amb els eudiputats del seu gru (13) que no entenen la qüestió de la catalanitat... És un dels millors blocs de Vilaweb el de Raül Romeva, i molt pertinent citar-lo a Urxella. Jo sempre li xerr bé de vosaltres.

Xesca Ensenyat

Com és possible que n'Espronceda us doni tanta marxa?

Xesca Ensenyat | 12/06/2008, 14:24

Som al segle XXI o m'he tornat a equivocar de botó?

I políticament, quins troglodites que estau fets: a UNA ALTRA VIDA ja fa vuit anys que la República de les Illes Balears està en marxa i no paren d'inaugurar.
També, a L'HIDRO està penjada la maqueta del complex turístic Another Life, que dóna cabuda a 150.000 residents.
Us enganx un copy per ambientar.
UNA ALTRA VIDA, 50
Xesca | dijous, 12 de juny de 2008 | 14:18h

Els lliuraments d’Una altra vida que faig al bloc L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS presenten considerables limitacions, en sóc conscient. Però no disposam de cap altra manera de difondre aquest text; en conseqüència, haurem d’obviar totes les incomoditats, que ara no enumeraré. Pitjor estaven (i estan) els escriptors que havien (o han) d’amagar els seus manuscrits davall les teules de la coberta de casa una tia, com hagué de fer Reinaldo Arenas a Cuba per salvar-los. Escriure, quan no és un divertimento estètic per a diletants o cosa de clergues que es dediquen al conreu de la paraula, pot ser summament estrenu, i llegir també, ho reconec. Si no és a força de creure-hi amb una solidesa sense esquerdes o si no fa part d’un pool genètic o d’un desig pregon, nyisclis que ningú escrigués d’una manera resolta i acurada per a l’eternitat, atès que ens planyen el present d’una forma tan possessiva i salvatge: com si al present el tió només l’haguera cagat als qui manen. Mentre tant, en el present d’aquells que hi creiem amb una fe cega i innegociable, només hi ha els grans treballs d’inventar-lo de produir-lo de protegir-lo de salvar-lo per tal de poder-nos projectar vers el futur amb una solidesa que hagi vençut tots els vertígens i amb una fortalesa que només s’ateny si l’han après de fènyer dins del brut dins del fragor de totes les batalles les que es perden les que es guanyen, però, en qualsevol cas, les que es disputen: les guerres guerrejades de Tirant lo Blanc o d'onsevulla, només que amb una ploma ben trempada. Qui no s’arrisca no pisca. O t’hi jugues la pell o dónes voltes a la sínia sempre en la mateixa equidistància del tot i del no-res, que són una mateixa (inabastable) entelèquia. Hi ha el setge obsessiu dels qui emmordassen aquell que gosi d'exercir el dret formal i constitucional a la llibertat d’expressió. I què. Jo hi crec cegament en aquest dret, per això l’exercesc.

Si aquest text hagués sortit amb un suport convencional (més consistent, en el supòsit que pugui xorar i reixir) i l’haguéssim presentat d’una manera acurada i perfecta, l’hauríem pogut dividir en tres parts. Sent així, avui començaria la tercera. Les caplletres en majúscula es limiten a indicar que comença un nou capítol. Ara hi podrem afegir

T E R C E R A P A R T

EL PRIMER DIA QUE L'HIVERN va posar bandera blanca després de tanta brusca, de tant de vent i fins i tot de tantes roses de cotó fluix brostades a la figuera de Son Ximel·lis, justament sempre despullada quan feia mal temps; el primer dia que en Tomeu ja no va pensar més en aquelles roses blanques dalt de la figuera ni en les animetes en bandada de moltes nines mortes cap al cel que s'imaginà quan li va veure tots els cimals nevats, en Tomeu, amb la barba ja una mica enfarinada com d'aquella mateixa neu de Son Ximel·lis, començava a caminar cap a l'avarador amb els seus fills bessons de 14 anys, en Bartomeu i en Climent, per als amics Bart i Clim. S'havien canviat el nom, una perquè no els agradava, i també, perquè el seu entrenador els ho havia gairebé suplicat.

Pep

Re: Escandalós

Pep | 12/06/2008, 14:18

M'han confirmat que avui "els pirates" ja no són a Formentor. Ja veurem si tornen o no, Celestí Alomar decidirà.

Joan

El Maligne

Joan | 12/06/2008, 13:04

Polítics i jutges=Horda de llagostes què destruexen i devasten.Han convertit une terra ubèrrima amb un ós descarnat.Plaga.L'Enemic.El Maligne.

Joan

El Maligne

Joan | 12/06/2008, 13:03

A qui protegeix la justícia?.Als explotadors del poble!!

Joan

El Maligne

Joan | 12/06/2008, 13:02

¡Volem dinamita i demolicións!.Desfer ses autopistes i esborrar des mapa totes ses urbanitzacións.

Pere Andreu

Eliminació i netetja lingüístique

Pere Andreu | 12/06/2008, 11:45

Middelmann només servèix per fomentar l'enemistat entre els pobles.Dimissió.

Joan

Foment del Genocidi

Joan | 12/06/2008, 11:44

Middelmann ha demostrat no està capacitat per ser es president des Foment del Turisme.Ha de dimitir!!.

Pepe

Re: Escandalós

Pepe | 12/06/2008, 10:29

Que circuli la notícia; NO S'HA DE PAGAR A HISAMBLA, NO TE CAP AUTORITZACIÓ.

fra lokus

Re: Escandalós

fra lokus | 12/06/2008, 08:51

Con diez cañones por banda,
viento en popa, a toda vela,
no corta el mar, sino vuela
un velero bergantín.
Bajel pirata que llaman,
por su bravura, El Temido,
en todo mar conocido
del uno al otro confín.

La luna en el mar riela
en la lona gime el viento,
y alza en blando movimiento
olas de plata y azul;
y va el capitán pirata,
cantando alegre en la popa,
Asia a un lado, al otro Europa,
y allá a su frente Istambul:

Navega, velero mío
sin temor,
que ni enemigo navío
ni tormenta, ni bonanza
tu rumbo a torcer alcanza,
ni a sujetar tu valor.

Veinte presas
hemos hecho
a despecho
del inglés
y han rendido
sus pendones
cien naciones
a mis pies.

Que es mi barco mi tesoro,
que es mi dios la libertad,
mi ley, la fuerza y el viento,
mi única patria, la mar.

Allá; muevan feroz guerra
ciegos reyes
por un palmo más de tierra;
que yo aquí; tengo por mío
cuanto abarca el mar bravío,
a quien nadie impuso leyes.

Y no hay playa,
sea cualquiera,
ni bandera
de esplendor,
que no sienta
mi derecho
y dé pechos mi valor.

Que es mi barco mi tesoro,
que es mi dios la libertad,
mi ley, la fuerza y el viento,
mi única patria, la mar.

A la voz de "¡barco viene!"
es de ver
cómo vira y se previene
a todo trapo a escapar;
que yo soy el rey del mar,
y mi furia es de temer.

En las presas
yo divido
lo cogido
por igual;
sólo quiero
por riqueza
la belleza
sin rival.

Que es mi barco mi tesoro,
que es mi dios la libertad,
mi ley, la fuerza y el viento,
mi única patria, la mar.

¡Sentenciado estoy a muerte!
Yo me río
no me abandone la suerte,
y al mismo que me condena,
colgaré de alguna antena,
quizá; en su propio navío
Y si caigo,
¿qué es la vida?
Por perdida
ya la di,
cuando el yugo
del esclavo,
como un bravo,
sacudí.

Que es mi barco mi tesoro,
que es mi dios la libertad,
mi ley, la fuerza y el viento,
mi única patria, la mar.

Son mi música mejor
aquilones,
el estrépito y temblor
de los cables sacudidos,
del negro mar los bramidos
y el rugir de mis cañones.

Y del trueno
al son violento,
y del viento
al rebramar,
yo me duermo
sosegado,
arrullado
por el mar.

Que es mi barco mi tesoro,
que es mi dios la libertad,
mi ley, la fuerza y el viento,
mi única patria, la mar.

Pepe

Re: Escandalós

Pepe | 12/06/2008, 08:26

Gràcies Garci.
Ja sabeu demà article sobre la reunió amb Celestí Alomar i el tema dels fondejos a Formentor.

Pepe

Re: Escandalós

Pepe | 12/06/2008, 08:25

Pere t'he enviat la primera moció.

Garci

Re: Escandalós

Garci | 12/06/2008, 08:23

Article canviat a demà.

Pepe

Miquel

Pepe | 12/06/2008, 08:18

Miquel no has llegit el comentari anterior? Tenim tan de temes que l'article sobre la reunió l'hem fet per dissabte, com veig que a la premsa no diuen massa cosa i que n'hi ha interès miraré si el puc canviar per l'article de demà.
El més important és que crec que la "canya" de tots els que ens oposavan a la gestió d'Hisambla ha servit per que Costes es plantegi seriosament no donar la gestió a aquesta empresa.
El més important ja l'he comentat, en aquest moment ningú té autorització per gestionar els fondejos i no s'ha de pagar als d'Hisambla. Això sí recordau que és zona LIC i que s'ha de fondejar sobre fons d'arena, mai sobre la posidònia.
De totes maneres si no et pots aguantar fins demà i tens dubtes concrets estaré encantat de contestar en la mesura de les meves possibilitats

Garci

Re: Escandalós

Garci | 12/06/2008, 08:14

Hola Miquel. L'article sobre el tema surt d'aquí dos dies perquè tenim articles importants acumulats.

Sobre el tema d'hisambla varem fer al·legacions en contra, hem fet notes de premsa en contra, varem anar a la reunió, varem dir el que pensavem...

Si vols una opinió ara pots enviar un correu a eurxella@yahoo.es i t'ho enviaré.

Miquel Company

I ara EU no diu res???

Miquel Company | 12/06/2008, 08:10

Bon dia, tant de donar canya (la qual cosa me sembla molt bé) m'agradaria saber si ahir vau anar a la reunió al club nàutìc sobre els amarraments a formentor, o ara no deis res? sabeu que els periodistes no sempre diuen les veritats i ara ha parlat qui havia de parlar. Bé com veis, també defenso les coses quan no són del vostre partit. http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008061200_3_366745__PartForana-Alomar-confirma-actualidad-fondeos-aguas-Formentor-gratis
Gràcies

Notícia

NO PAGUEU A HISAMBLA

Notícia | 12/06/2008, 07:38

Dissabte sortirà nostre article sobre la reunió d'ahir amb Celestí Alomar.
El que ha restat clar és que Hisambla a aquests moments ha col·locat les boies i està cobrant de manera Il·legal ja que no te cap autorització.


Notícia avui al DdM.
Alomar confirma que en la actualidad los fondeos en aguas de Formentor son gratis

Notícia

Re: Escandalós

Notícia | 12/06/2008, 07:17

GOB y EU-EV dicen ‘no’ al Campeonato de Pesca
EL MUNDO (EL DIA DE BALEARES)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb