URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Serveis Socials, prou d'excuses.

Alternativa | 10 Juny, 2008 06:46 | facebook.com twitter.com

Des del ple de setembre del 2007 venim demanant el trasllat dels serveis socials, des de Can Candali, un espai saturat, a les dependències del carrer Sant Jordi. Pensavem que aquest tema necessitava una solució urgent ja que la gent que acudeix  a Serveis Socials en moltes ocasions es troben en situacions de risc social o molt problemàtiques, que requereixen ser tractades amb privacitat, i l'espai actual no reuneix les condicions mínimes de treball, degut a l'acumulació de serveis (servei d'aigua potable, medi ambient, serveis socials, brigada d'obres...) que allà s'atenen i la manca de espai per treballar de forma eficient i digna, tan pels treballadors com pels usuaris.

Al ple de febrer varen presentar una moció en aquest sentit que va ser rebutjada per l'equip de govern. Sorprenentment poc després, a finals de març, l'equip de govern va fer seva nostra moció i va començar a fer el preparatius per traslladar els serveis socials. En un principi tansols havien que retirar instruments de la banda de música, uns caparrots que una entitat lúdica tenia dipositats allà i la brutor acumulada, a més de fer una distribució dels espais. Com que el tema s'allargava al cap d'un mes varem demanar que passava, la resposta va ser que hi havia problemes amb la cisterna i el clavegueram (inundacions quan plovia).

Ara, més dos mesos després d'iniciar "els preparatius" diuen que s'està pendent de pensar la distribució dels espais mitjançant panells mòbils, i a més, posteriorment, s'hauran de demanar pressupostos. I això ja ens sembla vergonyós i indignant ja que s'ajornà el trasllat al manco un parell de mesos més. No hi ha hagut temps durant aquest dos mesos d'haver fet aquesta feina? Mentre es solucionaven la neteja  i el tema de l'aigua, no es podia haver pensat ja en la distribució d'espais i comanar els pressuposts?

A la fi l'alegria inicial dels treballadors, al saber el trasllat, s'ha convertit en decepció i malestar.

La situació actual és crítica ja que amb la crisi econòmica hi ha més gent que mai al municipi que necessita ajuda dels Serveis Socials, i aquests segueixen en un lloc totalment inapropiat i que  és un obstacle per a que la gent s'apropi a aquests serveis.

A això s'ha d'afegir que hi ha una treballadora social que recentment va aprovar les oposicions i que no saben on posar-la ja que a les dependències actuals no hi cap ni una cadira (paraules textuals dels treballadors de Can Candalí)

La senyora regidora de Serveis Socials, Francisca Ramón, té dedicació exclusiva i en teoria els Serveis Socials són una prioritat d'aquest pacte de govern. Ja és hora que es noti i que facin feina de bons i de veres (cosa que no s'ha fet fins ara) per agilitzar aquest trasllat que fa mesos que s'havia d'haver fet. Prou d'excuses i més feina.

Podeu escoltar el debat de la nostra proposta  relativa al trasllat de les dependències de l' Area de Serveis Socials de l' Ajuntament: El ple de febre sencera ràdio Urxella.

 

 

Comentaris

Garci

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

Garci | 11/06/2008, 09:04

Santiago, cada dia ens sorprens. Com pots dubtar de na Francisca? Que tengui molts càrrecs no vol dir que no treballi a tots per igual... un poquet a tots.
Jo no sé que guanya Francisca a cada lloc, però tampoc ho trob rellevant. La qüestió és que se guanyi el sou.

SANTIAGO

FRANCISCA RAMON PEREZ DE RADA

SANTIAGO | 11/06/2008, 07:23

¿Cuales son todas y cada una de las competencias de esta mujer en el ayuntamiento de Pollença? Una de ellas, creo que es ser delegada del Port, ¿cuales son sus competencias y cuales tendrían que ser sus obligaciones al respecto?
¿Es compatible tener una dedicación exclusiva en el ayuntamiento de Pollença ( y cobrar como tal) y ser secretaria de Colonya? ¿Cuanto cobra por ser la secretaria del consejo de administración de Colonya? Me consta que tiene otras cargos, creo que en Ports de Balears. ¿Tienen estos cargos retribuciones económicas? ¿Cuales son? ¿Son compatibles con la dedicación exclusiva?
Creo, con todos mis respetos, que este cúmulo de cargos y sueldos delata a la persona?, Nada más.

JRV

objectivitat

JRV | 11/06/2008, 07:05

tinc bastants elements per poder opinar bastant objectivament de qui fa feina i qui no en fa, qui mira pel be col·lectiu i qui no, dels regidors i fins i tot mes enllà dels regidors, i expresso la meva opinió lliure , es una de les coses mes valuoses que tinc, no la vull deixar per res,a la meva llibertat d'expressió.
Se que això emprenya els cantamanyanas, però d'això es tracta.

Pepe

Pesca

Pepe | 10/06/2008, 22:18

Hem fet una nota de premsa respecte al tema de la pesca submarina, m'imagin que demà sortirà a algun diari. L'article a aquest blog passat demà. Esperam una reacció per part de l'equip de govern

La participació de la Base a aquest campionat, un misteri a resoldre ?

Pepe

Moltes gràcies

Pepe | 10/06/2008, 22:14

Moltes gràcies pels ànims JRV, ja saps; CAP OBJECTIU ÉS MASSA PETIT,CAP VICTÒRIA MASSA INSIGNIFICANT i afegira TOTES LES DITADES DE MEL I CRÍTIQUES CONSTRUCTIVES SÓN NECESSÀRIES.

La veritat que per una part estic satisfet de la feina que fem però per altra em desespera veure la gestió partidista i populista present i passada que s'ha fet i fa a aquest Ajuntament.

Garci

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

Garci | 10/06/2008, 18:38

Ara ja no ets tan optimista JRV.
Tens raó en que els partits han tornat religions de culte al líder i quan més fotos a la premsa millor. S'han tornat gestors del que diran i pescadors de vots.
Ideologia, que és això?
Feina, dóna vots?

La gent que està en política per millorar les coses amb ànims de fer un món millor acaba festiguejada de tot. Molts dies pens de que serveix tant d'esforç per a no canviar res(o ben poques coses). Però en Pepe mereix un vot de confiança i un cop de mà. Esper veure els resultats de tota aquesta feina algun dia.

Ja no gosaré demanar que hem aconseguit i quin cas ens fan quan nosaltres anam amb la més bona intenció a proposar solucions.

jaestabeloqueestabe

el restaurant de la base

jaestabeloqueestabe | 10/06/2008, 17:24

com aixi el participants als concursants de pesca submarina del proper diumenge a Formentor van a dinar a la Base? an obert un restaurant? i porem anar tots al Pollençins? qui pague? Na Chacón? El Coronell? quina vergonya.

Xesca Ensenyat

Us he posat de grans vedettes

Xesca Ensenyat | 10/06/2008, 16:51

a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, en un article que va contra els maltractaments a les bestioles

També, el post anterior és, com ja us deveu imaginar, UNA ALTRA VIDA, 48

Gràcies pel vostre acolliment. Sou molt amables.

JRV

partidisme

JRV | 10/06/2008, 16:26

També la mescla nefasta de partidisme, vanitat, egoisme fan que les coses no vagin endavant. Però molta gent lligada a la politica esta tan capficada en aquesta actitut que no concebeix que n'hi hagi altra mes noble i profitosa. El "be" del partit es la fita suprema, no n'hi ha d'altre. Si el cap o el mandamas del partit diu que La Terra es plana, ido es plana, i qui diu el contrari es que vol perdudicar el partit. I el be comú, la solidaritat, paraules per emprar als discursos i guanyar vots. La major part de la energia mental i física s'hen va en fer travetes als altres. D'aqui que en tinguin tan poques d'idees i tan poc temps per fer coses profitoses.
Qualcun parlava de dedicacions exclussives i 8 hores, amb aquest sous molts en farien 16 , d'hores.
Per altra part , els pocs bons que hi ha es veuen abocats a fer el que fan els altres, el paripé davant la premsa, si no, per molta feina que fessin, no existeixen. Encara que hem semblaria be que es pogués pressumir i donar publicitat a la feina realment feta i profitossa pel comú, i no sols les relacions públiques i l'engany.

Garci

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

Garci | 10/06/2008, 16:12

JRV avui estàs molt optimista. El bé sempre guanya... però desgraciadament massa bones idees, no només nostres, es queden a la paperera. I lo pitjor que casi sempre per pur partidisme. Molt trist tot plegat, però el teu optimisme fa ganes de continuar endavant. Tot i que crec que no som imprescindibles i que poques coses hem canviat pel moment.

JRV

feina

JRV | 10/06/2008, 16:08

tan sols que cada regidor fes la feina de Pepe, Pollença sería el millor poble de les Balears. Si seguiu atentament l'esdevenir municipal, vereu que moltes coses canvien positivament partint de les idees que surten del regidor de EU, encara que inicialment semblin rebutjades. Això ha sigut aixì a altres consistoris anteriors, amb idees de UPP, PSM (en el seu temps bó) i altres . Els vagos que governen no volen admetre inicialment que qualcun de l'oposició te idees bones , justes i practiques, però tammateix la força de les bones idees i la bona voluntat s'acaba impossant, i disimuladament les porten a la practica quan pensen que els altres ja s'han oblidat, no fos cosa que..... A , i també si no porten massa feina.

Pepe

Help

Pepe | 10/06/2008, 14:41

La veritat que aquest tema pens que hem fet tot el que era a les nostres mans però si fa falta ajudar a traslladar que contin amb nosaltres.

Garci

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

Garci | 10/06/2008, 13:12

Si vol que ajudem al trasllat no podem més que oferir-li les nostres mans.

La jubilación de Francisca nos sale muy cara

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

La jubilación de Francisca nos sale muy cara | 10/06/2008, 12:16

No te piques Pepe que este Miqel es la Francisca, que es tan vaga que quiere que ya de paso hagaís el traslado vosotros.

Un dels articles dedicats anteriorment al tema

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

Un dels articles dedicats anteriorment al tema | 10/06/2008, 09:59

Miquel, en aquest tema nostre granet d'arena ha estat més que evident i si hagués seguit el tema ho sabries.
Al ple de setembre varen fer un prec relacionat amb el tema.
Al ple de novembre una pregunta.
Davant de la manca de respostes, varen parlar amb els treballadors i varen estudiar les possibilitats de locals per traslladar l'àrea, arribant a la conclusió de que el millor lloc era Can Dionís.
Varen fer una moció al ple de febrer (la pots llegir a: http://alternativa.balearweb.net/post/48172)
que va ser rebutjada per l'equip de govern.
Un mes després l'equip de govern va adoptar nostra idea i fins ara.
Crec que des de l'oposició no podem fer res més, a no ser com diu Garci anar nosaltres a posar els panells, però si tens alguna idea, l'esperam.

I no és per res però Alternativa EU-EV te un regidor de 17 que a més fa feina i la senyora regidora en teoria hauria de tenir 8 hores de dedicació diària a l'Ajuntament.

Fem molt de crítica però també proposam moltes mocions i solucions, i sempre que ens han demanat ajuda o des d'una associació, des de l'equip de govern, l'hem donat.

I ara et demanaria Miquel, i quin és el granet d'arena?

Miquel

SERVEI SOCIAL

Miquel | 10/06/2008, 09:35

Des de EU-alternativa pollença, veig que sabeu fer molt bé la crítica i sou realment manifestadors de vostra "voluntat", però com a grup polític amb representació municipal, quines solucions donau?
Està criticar, a més a pollená se li dona molt bé, però és pèssim el resultat.
Quin es el vostre granet d'arena?

Maki

Llegir?

Maki | 10/06/2008, 07:03

Llegir? Que es això? Serveis Socials ? Només per justificar una dedicació exclusiva. Na Francisca ni compareix pels serveis socials. I quan començara la nova traballadora social que va treura les oposicions? Ho sap na Francisca? Es de suposar que aquest hivern serà cru per mes de dues families, i no veiem cap previsió, moltes S, Psoe, psm.... i cap sensibilitat.

Garci

Re: Serveis Socials, prou d'excuses.

Garci | 10/06/2008, 06:53

Els serveis socials no són una cosa per fer-hi broma. La gent que hi acudeix és per molta necessitat i el mínim que se'ls pot oferir és un bon tracte digne i discret, en un espai íntim. En un altre article ja varem proposar una brigada de voluntaris que s'oferís a fer net i distribuir els panells. Tal vegada si na Francisca llegeix això ens pot cridar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb