URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ELS FALCONS MARINS EN PERILL, PER LA CONSTRUCCIÓ DEL GOLF DE SON BOSC.

Alternativa | 15 Juny, 2008 16:39 | facebook.com twitter.com

Avui diumenge destaca la notícia sortida a LA VANGUARDIA i el recull que pràcticament han fet tots els diaris de l'Illa de l'exitosa sortida d'ahir dissabte a veure els falcons marins a Son Bosc.

ORQUÍDEA O GREEN. Una planta amenazada paraliza las obras de un polémico campo de golf junto al parque natural de s'Albufera de Mallorca.
Notícia a LA VANGUARDIA (15-06-08) 
Fes click per a veure la notícia (PDF)

ELS FALCONS MARINS EN PERILL, PER LA CONSTRUCCIÓ DEL GOLF DE SON BOSC.
Notícia a DIARI DE BALEARS (15-06-08)
Fes click per a veure la notícia (PDF)

EL CAMPO DE GOLF DE MURO PERJUDICARÁ A LA ESPECIE AMENAZADA DE HALCONES MARINOS.
El GOB organizó ayer la cuarta excursión a Son Bosc. para ver la caza de escarabajos de estas aves rapaces.
Notícia a ULTIMA HORA (15-06-08) 
Fes click per a veure la notícia (PDF)

"ME DA MIEDO EL MUNDO SI NO SOMOS CAPACES DE PARAR EL GOLF DE SON BOSC".
Entrevista a Nick Riddiford, investigador del TAIB, a la secció "Medio Ambiente" de LA ALMUDAINA.
I també
SON BOSC, UN DELS TRESORS DE MALLORCA EN PERILL, per Anna Traveset (IMEDEA).
Entrevista a DIARIO DE MALLORCA (15-06-08)


Fes click per a veure l'entrevista (PDF)

 

CONSULTA MES NOTÍCIES SOBRE SON BOSC A:
http://www.mallorcaweb.net/salbufera/noticies_son_bosc.html
 

 

Comentaris

La destrucció de les Illes i la victòria dels especuladors

Gràcies Miquel López Crespí

La destrucció de les Illes i la victòria dels especuladors | 17/06/2008, 14:18

Avui podeu llegir al mundo o millor a internet a l'enllaÇ un article de Miquel López Crespí;
La destrucció de les Illes i la victòria dels especuladors

On ens cita i parla de la carretera Alcúdia -Port de Pollença.

...Ara també volen destruir el Port de Pollença, lliurar als especuladors una de les poques zones no saturades. L’excusa amb la qual el Poder vol vendre la malifeta als ciutadans és la de millorar el trànsit de la carretera Port de Pollença-Alcúdia. Es vol eliminar l’actual MA-2220 que uneix les dues poblacions abans esmentades i fer-ne una de nova aprofitant l’actual MA-2201. És una nova destrucció de recursos i territori per permetre més requalificacions de territori amb l’excusa de "millorar" els serveis a la població. Però el GOB i els més diversos experts i coneixedors de la zona ja han qüestionat el macroprojecte. Els veïns del Port de Pollença, els amics d’Urxella, l’esquerra alternativa de les Illes ja han expressat la seva disconformitat quan escriuen, criticant el projecte, que consideren enganyós: "No es parla de les conseqüències d’una carretera nova a través del sòl rústic amb un tràfic intens, i de com afectaria aquest canvi al Port de Pollença que evidentment restaria més aïllat"....

Pepe

Xerrada

Pepe | 17/06/2008, 14:08

El proper dimecres dia 18 de juny se farà una xerrada-col.loqui a Muro amb el títol: Els valors naturals de Son Bosc.
Serà al Poliesportiu de Muro (Sala polivalent) a les 20:00 h.

TORXA  la revista del Bloc.

Al darrer número de torxa

TORXA la revista del Bloc. | 15/06/2008, 22:28

El BLOC considera que la Conselleria de Medi Ambient ha de protegir Son Bosc de manera integral 14/06/2008

La formació opina que la revisió de la declaració d´impacte ambiental hauria de servir per aconseguir la protecció completa, "única actuació raonable"

La Conselleria de Medi Ambient ha informat que procedirà a una modificació de l´avaluació d´impacte ambiental del projecte de camp de golf de Son Bosc per garantir la protecció de les poblacions d´orquídia de prat (orchis robusta). El BLOC considera que aquesta revisió de la declaració d´impacte ambiental hauria de servir per a la protecció integral d´una àrea que té uns valors naturals incompatibles amb la construcció d´un camp de golf.

La presència de la més important població europea d´aquesta espècie és un dels arguments que s´han utilitzat sempre, des del GOB i des del BLOC, a l´hora de defensar que Son Bosc és una àrea que té valors naturals que la fan mereixedora d´una preservació integral. Son Bosc, a més a més, resulta de vital importància per a la conservació de les poblacions balears de l´abellerol (Merops apiaster) i del falcó marí (Falco eleonorae). Tots aquests valors només es poden protegir amb la protecció completa de l´àrea.

Son Bosc forma part de l´àmbit natural de la zona humida de S´Albufera de Mallorca. Va ser l´anterior govern del Partit Popular que la va excloure de l´àmbit del Parc, a instàncies d´un Ajuntament de Muro que actua defensat els intetessos dels promotors del camp de golf. A més, l´àrea es troba dins de la franja de protecció costanera determinada pels límits de la zona humida, tal com s´argumenta al recurs que contra la llicència han interposat de manera conjunta el GOB i el BLOC.

"L´única actuació raonable és la protecció completa. Si aquesta revisió acaba amb una modificació que menor que no afecti al projecte de camp de golf, la Conselleria de Medi Ambient haurà decebut les expectatives dels que valoren la protecció de les àrees naturals com la millor aposta per al nostre futur", ha declarat Antoni Alorda, diputat del BLOC. El també diputat del BLOC Miquel Àngel Llauger ha manifestat que "ens agradaria veure que Unió Mallorquina mostra un compromís seriós amb la protecció del territori, tant en aquesta qüestió de Son Bosc com pel que fa a la tasca pendent d´eliminar les Àrees de Reconversió Territorial del Pla Territorial de Mallorca".

Daniel

Mafias

Daniel | 15/06/2008, 17:21

Realmente tenemos mucho que agradecerle a nuestras fuerzas de seguridad, que trabajan sin descanso, otra tema es que es evidente que hay que cambiar las leyes ya que hoy en dia hay penalizaciones laxas para este tipo de delincuentes y criminales, cada vez mejor organizados y asesorados, encontrando siempre un resquicio legal por el cual cumplir (si es que llegan a hacerlo) una pena minima para luego estar fuera y vuelta a empezar. Estoy de acuerdo en demolerle todas sus viviendas y palacetes , aunque esto finalmente no dañe su bolsillo al menos como simbolo de que nada construido sobre semejantes cimientos debe de prevalecer, por respeto a sus victimas.

Destructor de màfies.

Màfia russa

Destructor de màfies. | 15/06/2008, 17:20

La respuesta del Estado y de las Comunidades Autónomas a las mafias internacionales asentadas en España debería ser la demolición de todas sus viviendas y palacetes!!.

Destructor de màfies.

Màfia russa

Destructor de màfies. | 15/06/2008, 17:19

No volem més camps de golf per mafiosos internacionals.No volem vendre Mallorca a n'es mafiosos tacats de sang.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb