URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El despropòsit de la piscina coberta.

Alternativa | 21 Juny, 2008 06:07 | facebook.com twitter.com

Al ple de maig l'equip de govern va presentar  la declaració de desert del concurs de la concessió de la gestió del servei públic de la piscina municipal coberta climatitzada i un local-esportiu annex. La idea de l'equip de govern es treure un nou plec de condicions que donarà més avantatges a les empreses. sembla que li volen deixar construir noves instal·lacions o inclòs privatitzar les pistes d' esquaix.
Aprovada; vots a favor d'UM-UNPI, PSOE, PSM i PP-UMP. Abstenció d'Alternativa EU-EV.

Com sempre que li toca defensar un tema al regidor d'esport Michel , sembla que aquest  no tingui res que dir i casi se l'ha de forçar a parlar.

 Al  ple d'abril on es va a aprovar el plec del concurs ja varem advertir al regidor d'esports que les clàusules eren molt millorables i el nostre regidor va ser l’únic  que va votar en contra. Era molt  clar que és molt complicat que una empresa es presenti a un concurs per gestionar durant deu anys una piscina si no sap quins dies ocuparà la piscina l'Ajuntament per fer les seves activitats.

Varen tornar a insistir en  que una empresa privada com és lògic i normal té com màxima prioritat  guanyar doblers i això no sempre és compatible amb donar els millors serveis, ni amb una bona política amb els treballadors. Si el regidor d'esport  pensava que el plec de condicions era bo per l’Ajuntament i que per això ha estat rebutjat pensam que el més correcte seria que la gestió de la piscina municipal, sigui pública i no privada i ara era una bona oportunitat per triar aquesta opció. 

També li varen recordar el que havia passat a Sa Pobla on després de quatre anys de gestió desastrosa per part d’una empresa privada, aquest ha estat recuperada per l’Ajuntament.

Un tema molt preocupant i greu  és que una de les empreses que havia pensat presentar-se em va  dir que finalment havien desistit per que no es fiavan de l'Ajuntament. Fins a aquest punt hem arribat ja.

Al debat varen afegir que a aquest igual que altres temes es una mostra més de la inoperància i ineficàcia de Miquel Ramón (UM)   que a pesar de tenir dedicació exclusiva gestiona de manera molt defectuosa la seva àrea,  i a més a més és responsable d'una part important de l'actual situació econòmica crítica de l'Ajuntament (per la qual cosa ja varen demanar la seva dimissió a febrer).

Aquesta piscina ha estat un despropòsit des del principi, l'anterior piscina no estava preparada per ser coberta, no s'ha orientat bé per aprofitar l'energia solar, el que hauria de ser el gimnàs no reuneix unes bones condicions... Ja veurem com termina tot. ns fa molt de por  aquest tema ja que  totes les piscines municipals són molt deficitàries i a la situació actual  pot ser un  forat negre  molt perillós per les arques municipals. Aquest com el tema de l'Auditori hauria de ser un tema de Mancomunitat

 Podeu escoltar la primera part del debat d'aquest punt, tot el debat sencer a ràdio Urxella

Comentaris

fra lokus

Re: El despropòsit de la piscina coberta.

fra lokus | 22/06/2008, 22:44

El problema de les piscines públiques i més si són cobertes és que tot gira al revés que una altra instal.lació.

Per exemple, els camps de futbol , primer apareixen els equips, i aquests demanan a l'Ajuntament el corresponent camp, ningú discuteix qui té preferència.

Futbito, basquet, volei i semblants, apareixen els equips i demanan el corresponent pavelló, tres quarts del mateix que el futbol.

Però, la piscina apareix primer i després les activitats, ara mateix no hi ha cap tipus de activitat esportiva acuàtica a Pollença, però una vegada tenim la piscina voràs com apareixeran teràpies, natació, i "cristo de cursets" i algún pollencí amb ganes d'imitar a en Lopez Zubero, i naturalment com l'esport federat tindrà prioritat, el que l'han pagada, tindran molt poc temps a la seva disposició.

I ficar-se una empresa amb aquests antecedents, rien de rien.

Pepe

Re: El despropòsit de la piscina coberta.

Pepe | 21/06/2008, 22:33

Makiha resumit molt bé la situació actual a l'Ajuntament. El nivell de desgavell ha arribat a un punt que fins i tot els treballadors més veterans estan espantats.

Garci

Re: El despropòsit de la piscina coberta.

Garci | 21/06/2008, 13:10

I que hem de dir sobre la piscina del Moll... Tot plegat pareix una broma. Ja haviem avisat de que ningú la voldria gestionar amb un plec de condicions com aquest. I ara que? Enguany la gestiona l'ajuntament?estarà tancada? Treuran un concurs a correcuita?

Xesca Ensenyat

ARA ELS HA PEGAT PER RESAR

Xesca Ensenyat | 21/06/2008, 12:28

... però una resera rabiosa.

No sé què hi deu haver pel món, tan gros, que tothom tengui la resera madura ...

UNA ALTRA VIDA, 59

a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Maki

Genial Alfredo

Maki | 21/06/2008, 10:44

Genial Alfredo, amb aquesta idea treta de la mes prestigiosa barra de bar. A mes, amb aquests arguments de matar al missatger,demostra estar perfectament capacitat per formar part de l'equip de govern d'aquest consistori actual, i si pot ser , a les files de UMunpi, o ja posats, d'assessor directe de francisca ramon. "Alfredo" tinc a dir, comparteix idees, ja que coneixem les de "paraiso",amb aquest penós regidor, en que la "culpa" de tot es del personal i no de la seva absoluta incapacitat. Estic segur que aquest equip de govern es incapaç de gestionar fins i tot un "puesto " de pipes sense arruinar-lo als dos dies, i si l'Ajuntament aguanta un poc, es per la professionalitat de bastants funcionaris i laborals que no han perdut la moral, a pesar dels "mèrits" de l'equip de govern perque la perdessin, ni han perdut les ganes de fer feina a un ambient on els regidors, la major part, precissament no prediquen amb l'exemple de la seva feneria.
Podeu comprovar cada dia com els integrants de l'equip de govern no acudeixen els llocs i àrees que tenen assignades, poden passar mesos sense anar als serveis socials, a l'area de cultura, d'esports ni pum, no tracten practicament amb el personal,( mes de 150 persones) ni amb la Policia local, l'urbanisme esta deixat de la ma de deu. Es dediquen, la major part del dia a intrigar contra els altres socis de govern, a fer-se fotos i crear falses imatges possitives, poques cosses fan productives, en una paraula. I d'això en te la culpa el personal?

Pepe

Re: El despropòsit de la piscina coberta.

Pepe | 21/06/2008, 09:27

Estic amb tu Joan, la reducció de plantilla hauria de començar pels regidors amb dedicació exclusiva.

El problema no són els funcionaris o personal laboral de l'Ajuntament on com a qualsevol feina n'hi ha de tot.

El problema és la manca d'organització i control que fa que els més feiners es trobin en aquest moment molt cremats, ja que han de treure la feina d'altres. I això és responsabilitat del regidor de personal.

Joan

Despeses

Joan | 21/06/2008, 07:35

Alomillor el que si es podria fer és reduir el sou dels regidors, en lloc de pujarlo, i als regidors que tenen dedicació exclusiva però son tot el dia per ca seva, o fent volts, o anant a correr, o fent dinars per clubs de la tercera edat,,, perque no els posam a guardar la piscina?

Alfredo

APLINIFICANDO A DESORAS. DEPORTES SI MICHEL NO

Alfredo | 21/06/2008, 06:35

Difícilmente una empresa privada se presente para gestionar el “ñarro” de piscina cubierta del Puerto, a no ser que le interese perder dinero, que no creo que sea el caso de nadie.
Por cierto, el pliego de condiciones, parece que en lugar de la piscina del Puerto se trate de hotel Formentor.
No queda otra que poner unos cuantos funcionarios a dirigir la piscina, con el "peligro" que eso lleva. Venga más gasto en funcionarios!
P.D. Reduciendo una buena parte de los funcionarios del ayuntamiento de Pollença, las cosas se harían igual o mejor y el gasto sería considerablemente menor. Las empresas aplican políticas de reducción de empleo cuando las cosas no pintan bien, ¿por qué el ayuntamiento no?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb