URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ç

Alternativa | 26 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de maig el grup PP-UMP va presentar d'urgència una moció per instar a les institucions implicades en el desenvolupament de la campanya de promoció del català que retiressin la “Ç” del seu logotip, argumentant que es podria confondre amb la marca de promoció turística de  Pollença. Això m'ha recordat  que nosaltres al seu dia varen"denuncia" que la Ç de la marca ens recordava a la de la revista Sa Plaça.

 

 

 

 

Hem de dir que per a nosaltres abans de la marca l'important és dotar a Pollença d'un projecte turístic de qualitat, característic i diferenciador. Fer una marca diferent sense haver fer abans un projecte serveix de ben poc, o millor dit serveix per ser un fracàs i un pou sense fons. Recordau que al ple de març hi va haver un  reconeixement extrajudicial de crèdits.  69.237,18 euros del Patronat de Turism, en gran part resultat de despeses en publicitat.

També podem recordar com a la campanya de la Ç es va fer passar una foto de la plaça de Sineu per la plaça major de Pollença, o es varen fer uns mapes plens d'errades, o es va triar a una jove dominicana resident a Palma per ser la imatge de Pollença a les fires turístiques (veure Pollença república bananera)...

Primer una idea i un  projecte de com es volem diferènciar de la resta de destins turístics, després ja farem les inversions i millores necessàries, el darrer punt és la publicitat, no el primer.

 Hem de dir que per a nosaltres abans de la marca l'important és dotar a Pollença d'un projecte turístic de qualitat, característic i diferenciador. Fer una marca diferent sense haver fer abans un projecte serveix de ben poc, o millor dit serveix per ser un fracàs i un pou sense fons.

Recordau que al ple de març hi va haver un  reconeixement extrajudicial de crèdits.  69.237,18 euros del Patronat de Turism, en gran part resultat de despeses en publicitat.

També podem recordar com a la campanya de la Ç es va fer passar una foto de la plaça de Sineu per la plaça major de Pollença, o com es va triar a una jove dominicana resident a Palma per ser la imatge de Pollença a les fires turístiques (veure Pollença república bananera)

 

L'equip de govern va introduir a la moció l'esmena de que s'estudiaria a quina situació es trobava la marca Ç de Pollença.

La resposta de Cathy Sweeney, gerent del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana, ens sembla molt clara i correcta i ha estat publicada al diari Balears i Punt Informatiu 

M’he assabentat que el ple municipal de l’Ajuntament de Pollença ha aprovat, per unanimitat de tots els partits, una moció d’urgència que expressa la preocupació del Consistori per una semblança detectada entre el logo turístic institucional de Pollença i el símbol de la campanya interinstitucional per promoure l’ús del català, «Ara és la teva», específicament per l’ús de la lletra ç.

He de dir que em va semblar molt encertada en el seu moment la tria de la lletra ç, o ce trencada, com a logo turístic de Pollença, atès que visualitza i promou l’ortografia correcta del topònim i fomenta l’ús d’una lletra, si no exclusiva sí característica del català. Ara bé, cal subratllar la distinció entre una lletra, «qualsevol dels signes gràfics que representen els sons d’una llengua», i un logo o logotip, «distintiu gràfic que identifica una marca, un producte, una empresa, etc., format sovint pel seu nom o per lletres del seu nom», ambdues definicions del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC).

Allò que l’Ajuntament de Pollença té registrat com a marca pròpia de destinació turística és un logo i no una lletra. Jo sempre he considerat que el signe gràfic més singular i propi del català és la l·l —de vegades dic que m’he associat al Club d’Amics de l’Ela Geminada per defensar-la—, però mai no proposaria registrar-la com a marca. I crec que l’Oficina de Patents i Marques competent en la matèria fa bé de no autoritzar el registre de cap lletra de cap llengua com a marca pròpia de ningú. Podríem arribar a l’absurd de no poder escriure res sense incórrer en drets de propietat.

Pel que fa al logo turístic, registrat per l’Ajuntament de Pollença l’any 2005, l’ús de la ce trencada ja no hi era en una idea original, atès que el logo del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana és, entre d’altres elements, una Ç, i ho és des de final del segle passat. Com a institució que col·labora en la campanya «Ara és la teva», a l’hora de triar el símbol de la campanya el Consorci va fer constar aquest fet, tot reconeixent alhora que una lletra mai no pot esser propietat de ningú. Si el Consorci no es va queixar del logo turístic l’any 2005, potser l’Ajuntament de Pollença hauria de reconsiderar la seva queixa del símbol de la campanya per promoure l’ús del català. Segons el meu parer, la possibilitat de crear confusió entre el Consorci, l’Ajuntament i la campanya «Ara és la teva» és molt llunyana, per no dir nul·la. En tot cas, si qualcú vol parlar de plagi, en podem parlar.

 A continuació la moció.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Bartomeu Cifre Ochogavia, en nom i representació del grup polític Partit Popular – Unió Mollera Pollencina (PP-UMP), presenta al Ple de la Corporació la següent moció per ser inclosa i debatuda en el ple ordinari de la Corporació del mes de maig.

 

 

Exposició de motius:

 

És ben sabut per aquest Ajuntament i el seu Equip de Govern la importància que té la marca “Ç” com a distintiu característic i diferenciador de Pollença com a municipi turístic davant els altres destins competidors dins la nostra illa i fora del nostre territori.

La creació de la marca “Pollença” Municipi Turístic no va implicar sols el disseny d’un logotip, se varen potenciar els valors que defineixen Pollença i els valors que la diferencien de la competència: clima, costa, mar, platja, entorn, paisatge, continguts culturals, art, música, literatura, etc…

Apart del desenvolupament del contingut gràfic de la marca, colors, tipografia, forma, el fonament principal que va fer possible la seva creació va ser la involucració de tres parts importants dins el desenvolupament econòmic del nostre municipi: L’Ajuntament, l’Associació d’Empresaris de Vivendes turístiques vacacionals i l’Associació Empresarial Hotelera de Pollença.

Els passats dies 21 i 22 de maig, el diari El Mundo, publicava uns articles en els quals se mostrava un logotip que el Govern de les Illes, el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma han triat perla seva campanya publicitària de foment de l’ús de la llengua catalana al carrer. El logo representa una “Ç”.

El nostre grup pensa que l’ús de la “Ç” pot confondre la marca del nostre destí turístic com a foment del català.

Per una lluita política no s’han de veure truncats els esforços fets per Pollença per fomentar el turisme, un dels pilars econòmics més importants del nostre municipi.

 

 

Per l’anteriorment exposat el grup municipal PP-UMP proposa la següent

 

MOCIÓ:

 

Insta a les institucions implicades en el desenvolupament de la campanya de promoció del català que retiren la “Ç” del seu logotip. Algunes d’aquestes institucions varen col·laborar econòmicament en el desenvolupament de la nostra marca “POLLENÇA” i assistiren a la seva presentació, amb lo qual disposen d’informació de primera mà que la “Ç” és el resum de la nostra Marca de promoció turística que ens diferencia de la resta de destins competidors. La “Ç” de POLLENÇA és la que ens acompanya en la promoció turística del municipi a les fires turístiques més importants, Madrid, Berlín i Londres, i és la que s’utilitza a les campanyes internes de promoció que se fan dins el nostre municipi .

 

Comentaris

Quo Vadis

Ç

Quo Vadis | 01/07/2008, 18:48

Es evident que anim de lucre en hi ha per part d'una associació que no publica el seu CIF, ni les seves dades del registre mercantil:
http://pollensa.avanthotel.com/poFront/condicions.svr?lang=es

RESPONSABILIDAD DEL SISTEMA DE RESERVAS pollensa.avanthotel.com:
El sistema de reservas es responsabilidad de la Asociación Empresarial Hotelera de Pollença, con CIF, con domicilio en la POLLENÇA (Mallorca), Islas Baleares, España Tel.:+34 971, Fax: +34 971, e-Mail: ashotelpollensa@telefonica.net Web: http://pollensa.avanthotel.com

fra lokus

Re: Ç

fra lokus | 29/06/2008, 09:46

Hola Quo Vadis.

Crec que el nom del domini és de aquesta empresa de Manacor, però està cedit a l'Ajuntament si no hi ha anim de lucre.

Però suspòs que l'àrea de turisme de l'ajuntament ho sap segur.

Quo Vadis

www.pollensa.com

Quo Vadis | 29/06/2008, 08:49

Tota una campanya "mil·lionaria" per fomentar la imatge de Pollença en mans d'una empresa de Manacor que a l'any 1997 va tenir "visió" de futur...

Domain name: pollensa.com

Registrant:
Centro Contable Manacor, S.A. (SROW-646395)
dominis@limit.es
Reis Catolics, 11
Manacor Illes Balears
07500 ES
+34 971844553 fax: +34 971846280
Created: 12 Apr 1997 04:00:00 UTC
Expires: 13 Apr 2011 04:00:00 UTC
Last updated: 24 Dec 2007 07:21:12 UTC

Xesca Ensenyat

Vosaltres que sou tan bons fotògrafs ...

Xesca Ensenyat | 26/06/2008, 19:31

... no tendríeu una bona fotografia del Canal de Bóquer vist de Ca'l Pesso o del Coll de Síller?
Crec que ja no és la primera vegada que us la deman.
Ai, amb aquesta calorassa no m'hi faceu anar per fer el retrat ...

joan

De pena.

joan | 26/06/2008, 18:45

El ex teniente alcalde de Palma, detenido por abuso de menores

El teniente de alcalde y concejal de Urbanismo del Ayuntamiento en la pasada legislatura, Javier Rodrigo de Santos, ha sido detenido en Palma por un presunto delito de abuso sexual a dos menores de doce años, según han indicado fuentes próximas a la investigación.

Según fuentes policiales, tras una denuncia, De Santos ha sido detenido frente al edificio de la Fiscalía de Palma, al que había acudido a prestar declaración por otra causa.

En este momento, se encuentra declarando en la Jefatura Provincial de Policía, acompañado por su abogado Bartolomé Vidal, quien ha llegado a la comisaria sobre las 19.10 horas.

De Santos habría cometido este presunto delito de abuso a menores durante su etapa como concejal.

El ex teniente de alcalde por el Partido Popular fue acusado el pasado mes de abril de presunta malversación de 50.800 euros a cargo de una tarjeta de crédito de la Empresa Municipal de Obras Públicas, que utilizó en clubes de alterne, causa por la que está siendo investigado por la jueza del Juzgado de Instrucción número 5 de Palma, Ana San José.

Destructor de màfies.

Dia Mundial contra la Droga/Projecte Home

Destructor de màfies. | 26/06/2008, 18:37

Es model holandès és sa solució per acabar amb ses màfies i sa destrucció d'aquesta terra.

Destructor de màfies.

El PP-UM és la Mort.

Destructor de màfies. | 26/06/2008, 18:28

Si es creixèment econòmic només servèix per destruir aquesta terra i viure de cada día pitjor a jo no me'n engresquerèu amb aquesta tasca.

Vicenç

Ses fotos des governs Balears.

Vicenç | 26/06/2008, 18:21

Sa foto ens diu què han de ser molts per assegurar-se de què ses cosas vagin malament i pagui el poble.

Vicenç

Construcció

Vicenç | 26/06/2008, 18:10

L'asfalt,ciment i formigó són materials fatxes i anti catalans.

Garci

Re: Ç

Garci | 26/06/2008, 17:54

Joaneta. Tens tota la raó. La Ç pollencina no ha funcionat. Fins i tot molts pollencins no saben ni que és. El Moll, la Cala i Pollença descuidats, fomentant un turisme a xalets il·legals o no, turisme d'estiu i consumidor de platja.

Pollença, que en teoria és un referent cultural no promociona ni el seu patrimoni, ni la natura, ni l'entorn, ni fins i tot el museu que està abandonat.

Tot plegat una pena.

Vicenç

Construcció

Vicenç | 26/06/2008, 16:42

Dins es terme de San Joan s'està construint de mala manera.Aturem el negoci de la destrucció.

Joaneta

Ç

Joaneta | 26/06/2008, 12:55

Totalment d'acord:
el logo de la Ç és un fracàs,
crec que ningú s'hi sent identificat i els turistes no crec que ho relacionin amb Pollença. Però bé, per a gustos, colors.
El més greu és el que va costar aquesta campanya, quan els nuclis turístics de Pollença (el Moll i la Cala) fan autèntica pena.
Senyors, no podem viure eternament del que ha estat Pollença en el passat, avui en dia, municipis com Alcúdia, que abans eren com el "Bronx", avui ens passen davant en molts aspectes

Pepe

Doiot

Pepe | 26/06/2008, 11:43

El logotip de pollença és buit i foradat. Només un detail l'adreça de la campanya encara és http://www.pollensa.com amb S i no amb Ç.

Tomeu

Ç

Tomeu | 26/06/2008, 11:25

Aquesta moció del PP és el que en mallorqui anomenam "un doiot".
Per altra banda el logotip del Consell té un cert interés: juga amb la C de "català", amb una llengua que fa de possible cua d'una c trencada que s'intueix, pero no és explícita, tot això dins un globus de vinyeta representant la voluntat de que el català sigui parlat.
El logotip de Pollença és buit i no representa rés.

BOIB

Adaptació PGOU al POOT

BOIB | 26/06/2008, 09:19

Ja ha estat publicada l'adaptació del PGOU al POOT de Pollença BOIB de 14-06-08.

Pepe

Re: Ç

Pepe | 26/06/2008, 08:30

Hola Santiago, totalmente de acuerdo con lo que comentas. Los únicos sondeos de lso que he oido hablar en Pollença son los de las principales quejas de los turistas; transporte público, limpieza y rudio.

Pepe

Comptes

Pepe | 26/06/2008, 08:23

Quan varen debatre la moció de l'auditoria varen citar com exemple Sa Pobla. La diferència és que aquí seguia governant UM_UNPI i a pesar del suport del PP_UMP a fer l'auditoria tant PSOE com PSM es varen plegar a la voluntat d'en Joan.
A Sa Pobla volien tenir l'auditoria pel desembre però l'empresa auditora ha trobat molta dificultat en aconseguir informació de determinats funcionaris.
A Pollença l'interventor no ha aconseguit encara que el patronat del festival de Pollença li doni els comptes del 2006 ( només han presentat una liquidació , dos fulls d'excel)

fra lokus

Re: Ç

fra lokus | 26/06/2008, 08:04

Hola Santiago, siempre un placer leerte, yo creo que nadie duda que el turismo ha sido el motor y catalizador de las diversas riquezas que algunos pueden disfrutar en Pollença, pero sinceramente utilizando un simil náutico, vamos "a vela".

Vamos a vela, porque el pueblo va a la deriva y hacia donde sopla el viento, que si casas vacacionales, que si hoteles con centros de congresos, pero al final la playa cerrada por vertidos incontrolados.

No se puede basar la industria turística en viviendas sin ningún tipo de legalidad urbanística, es estafar primero al hotelero y al resto de los pollensines también, pero porque no hemos luchado desde Pollença que la Ley de las famosas "2 quarterades" tuviese algunas excepciones, para unos turísticos de alta calidad, quizás no lo quisiseron los hoteleros o el Ayuntamiento de turno, pero ahora esa oferta de "villas" estaría totalmente en regla y no alegal por no decir otra palabra. Creo que ningún consistorio al menos en la democracia que son los que yo he conocido, se ha tomado en serio el tema de la industria turística y ha copiado formulas y dicados de nuestros vecinos y no se cuantos patronatos e intitutos del Govern que al final no han servido para nada.

¿Pero, todavía estamos a tiempo? Nunca es tarde si el objetivo es bueno, pero para ello tiene que colaborar todo el pueblo desde la compañía hotelera más grande hasta el último de los vecinos, pero si el último de los vecinos echa pestes de la compañía hotelera mal vamos, y nos metemos en un callejón sin salida.

De esta industria hemos comer todos, pero también hemos de vivir y no entregarnos en cuerpo y alma tres meses al año y pasar los nueve restantes entre penurías.

Muchos jovenes han dicho basta y no quieren oir hablar ni de hoteles ni de restaurantes, creo sinceramente que hay que escucharles y hablar con ellos, son jovenes con estudios, jovenes que no son tontos, quizás no nos guste su forma de vestir o actuar, pero no por ello hemos "de pasar olímpicamente" de ellos.

Ya como curiosidad, estoy preguntando a turistas de en donde estoy trabajando si han probado la comida mallorquina, la respuesta mayoritariamente es no, por dos motivos principales:

El primero, es que hay muy pocos sitios típicos con comida de Mallorca y además los encuentran caros.

Y la segunda y mira tú por donde es que es una comida muy buena, pero no para los niños, es decir a los peques con una hamburguesa o unos espaguettis dejan comer tranquilos a los padres, supongo que con un tumbet o unas sopas mallorquinas empezaran, "esto no me gusta" "No quiero" y ya no te cuento el tema de las espinas con el pescado, cosas de peques.

Ya veis y sin contratar ninguna empresa de encuestas ni nada por el estilo.

AUDITORIA JA!!!!

DEMANAU A N'ELS POBLERS COM HO HAN FET I VEUREM QUINES SORPRESES MOS SURTEN PER DINS S'AJUNTAMENT DE POLLENÇA

AUDITORIA JA!!!! | 26/06/2008, 06:48

SA POBLA
Una auditoría externa cifra en 13 millones la deuda del Ayuntamiento
VOTE ESTA NOTICIA

El alcalde Joan Comes (centro) con los dos tenientes de alcalde.

MULTIMEDIA
Fotos de la noticia
NOTICIAS RELACIONADAS
Se tendrán que recortar gastos y ajustar inversiones. Part Forana El Consistorio debe 660.000 euros a la junta de compensación del polígono de Can Peu Blanc PEP CÓRCOLES. SA POBLA. El ayuntamiento de sa Pobla debe 13.040.411 euros. Se trata de una deuda que, en opinión del equipo de gobierno municipal, "es heredada de la antigua administración del PP y es excesiva de todo punto", según argumentó el concejal de Hacienda, Lluís Socias.
La auditoría ha sido llevada a cabo por la empresa Gassó Auditores SL. Refleja el estado contable a 31 de diciembre de 2007.
En opinión del alcalde, Joan Comes, "los resultados de la auditoría pueden tener diferentes matices pero se ha de destacar que la situación actual dificultará mucho la capacidad de endeudamiento y la asunción de nuevos proyectos de inversión". Comes no duda en decir que "todo ello es consecuencia de una mala gestión municipal del PP ".
La deuda municipal ascendía a 12.085.055 euros al finalizar 2007. No obstante, a esa cantidad se le han de agregar 954.856 euros de facturas extrajudiciales.

Facturas extrajudiciales

Estas facturas son deudas contraídas con proveedores que no contaban con consignación presupuestaria; es decir, dinero que se ha excedido del presupuesto.
Lluís Socias dice que "no había un control adecuado del gasto". "Superar en casi un millón de euros el gasto presupuestado significa que las cuentas se habían hecho mal; ni más ni menos", agrega.
El actual equipo de gobierno critica que el anterior alcalde, Antoni Serra (PP), anunciara días antes de las elecciones que la deuda era de 10 millones de euros, "cuando en realidad era un 30 por ciento más".
Otro de los aspectos que destaca la auditoría es la existencia de una deuda de 666.828 euros contraída con la junta de compensación del polígono de Can Peu Blanc. Socias dice: "Tenemos el 13 por ciento de participación y no se ha pagado ni una sola cuota".

SANTIAGO

Ç

SANTIAGO | 26/06/2008, 06:40

En relación al logo del ayuntamiento con el objetivo de promocionar el turismo en Pollença, la carta publicada por Cathy Sweeney, gerent del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana, tumba por los suelos la moción del PP y la adhesión a esta de todos los grupos políticos.
Creo que esta señora ha explicado perfectamente que nadie puede adueñarse de una letra y que es un logo.
Pollença no es el centro del mundo, es un grano de arena dentro de un inmenso desierto.
Decía hace unos días, en relación a la enorme subida de impuestos y coincidiendo con la coyuntura económica actual, que rectificar es de sabios. En relación a esta moción, hay que rectificar. No pasa nada. Todo el mundo tiene derecho a equivocarse. Si luego rectifica, yo le aplaudo.
Respecto a la campaña de la "Ç" como elemento potenciador del turismo en Pollença, tengo mis serias dudas al respeto. Sinceramente, creo que no ha servido para nada más que perder dinero. Creo que es una campaña mal iniciada, sin el consenso de todos los sectores implicados, carente de presupuesto en concordancia a los objetivos aparentes, y, sobretodo, carente, de un buen director/a de esta campaña.
Cualquier buen director de marketing sabe, que para saber si una buena campaña de publicidad a tenido éxito, cabe contrarrestarlo con encuestas de opinión. ¿Ha realizado el ayuntamiento de Pollença, alguna encuesta a los turistas que nos visitan en relación a la marca turística Ç? ¿Cual han sido los resultados de este sondeo de opinión? ¿Cómo se ha realizado este sondeo? ¿Quien lo ha llevado a cabo y bajo que criterios?
Creo que hay pocas respuestas a estas preguntas.
La marca Ç para promocionar Pollença como municipio turístico creo que es otro fracaso de este ayuntamiento. ¿Qué tal si también rectificamos? ¿Cómo? pues nos olvidamos de la marca Ç y dejamos de perder dinero inútilmente o realizamos un buen Plan Estratégico de Turismo (situación actual, promoción y desarrollo).

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb