URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs, la Cala i les festes.

Alternativa | 25 Juny, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

Aquesta és la primera part dels precs i preguntes del ple de maig. La majoria de nostres vint i cinc preguntes no varen obtenir resposta, només el regidor de medi ambient i delegat de la Cala ,Jaume Plomer, va contestar a alguna i quan va intentar contestar a altres no li varen deixar, "estaven molt cansats". A aquest article he posat les preguntes amb resposta (algunes no completes) a l'espera que al ple de demà em responguin a la resta i les podam penjar amb la resposta inclosa el dissabte.

PRECS.

1.- Fa un any que varen ser les eleccions municipals i volia fer un prec al PSOE i al PSM, ja que Alternativa EU- EV va votar en blanc a la investidura d’en Joan esperant un gir cap a l’esquerra d’UM i  més bé ha hagut un gir cap a la dreta del PSOE i PSM. Vist que el tema econòmic es desastrós i que votés s’han negat a una auditoria, i es segueixen tudant doblers en coses absurdes... (El batle es veu que es va posar nerviós i em va interrompre  demant-me més brevet). Demanam al PSOE i al PSM que  reconsideren el seu paper a l’equip de govern i si volen seguir al mateix.

 2 - Reiteram nostra petició d’un armari, no em serveix la resposta que em va donar el batle de que el comprem i li passem la factura. En primer lloc per que és l’equip de govern qui gestiona aquest ajuntament i pens que són ells els que  han de triar la botiga i el lloc on col·locarà l’armari que serà propietat de l’Ajuntament, i no de nostre grup i en segon lloc per que vista la tardança a la hora de pagar algunes factures no volem ser ni còmplices ni víctimes d’aquesta tardança.

3 – Vaig donar l’enhorabona al regidor de cultura per la prevista neteja de les coves prehistòriques de la Cala Sant Vicenç, i li deman que arregli la senyalització i panell de les coves prehistòriques de l'Alzinaret de Cala Sant Vicenç que actualment es troben en molt mal estat.

4 -  També vaig demanar al regidor de cultura que posés un retrat de Guillem Cifre al lloc on es fan les conferències del centenari del seu naixement. El convent de les germanes del Sagrat cor no ha estat el millor lloc per fer aquestes conferències; mal il·luminat, incomodo i envoltat de sants i símbols religiosos... Hagués estat suficient incloure aquest lloc al itinerari vital

5 - Recuperar el projecte de l’Associació d’Amarradors de recuperar el vaixell ENVIDIA, per fer cursos de vela, ha hagut problemes però  s’ha fet molt de feina demananat ajudes i és una pena que es perdi, encara que s’espera el vaixell POLAR

6.- Volem donar l’enhorabona a l’equip de govern per que al carrer Joan XXIII del Port s'han adaptat les voreres amb rampes en els passos de vianants i amb bon criteri la rajola que s'ha posat en la zona adaptada és una mica més fosca que la normal de la vorera, el problema és que la diferència és molt poca i encara que estèticament queda molt bé, és per a "ulls joves", per a la tercera edat són paranys mortals quan les rajoles estan banyades perquè molts no distingeixen la diferència entre una rajola i l'altra, afortunadament tot just hi ha hagut algun que altre ensurt, però ningú s'ha fet mal, potser s'hauria d'enfosquir un poc més la rajola, estèticament no serà tan bonic però almenys la gent major detectarà la rampa abans de la patinada.

PREGUNTES.

LA CALA

-  Ens segueixen arribant queixes  dels talls d’aigua  a la Cala. La xarxa d’aigua, presumptament potable, està en males condicions per  haver estat instal·lada de qualsevol manera , i per la manca  de manteniment de l’empresa concessionària. Un exemple de mala gestió per part d’una empresa privada.

Ja fa temps que varen demanar a un ple a l’Ajuntament l’obertura d’un expedient a l’empresa concessionària Volem saber fins quan es va mantenir la permissivitat amb aquesta concessionària? No pensa l’equip de govern que seria ja hora de que l’Ajuntament recuperi aquesta concessió? Esperam que si aquest estiu hi ha talls d’aigua es posi una solució d’urgència.

Respon Jaume Plomer  el regidor delegat de la Cala que és cert que hi ha talls però que l’empresa els està solucioant i que ha contractat un llanterner.

 

 - Algun veí de la Cala també ens ha demanat si la Cala és un centre d’experimentació de tipus de llum; pels fanals que no sempre funcionen i  la varietat de color i models de farola ( fins a quatre). Les queixes sobre la situació de la Cala són múltiples; escales envaïdes per la vegetació, voravies desfetes, apedaçades amb rajoles de diferents tipus, inexistència de pluvials en bona part de la urbanització... Fins quan va seguir la deixadesa municipal a la Cala? Al pressupost del 2008 hi haurà ja alguna partida dedicada al estudi de condicionament de la Cala que tenen signar al seu pacte de govern? Es pensa fer alguna cosa en el que resta de l’any.

Respon Jaume Plomer  el regidor delegat de la Cala que hi ha llums de diferents colors però que abans la queixa era ni hi havia llum, per tant s’ha millorat ( a la meva pregunta també havia expressat la queixa de veïns per que no funcionaven) També  va dir que s’havien retornat unes quaranta faroles noves per que no eren d’acer  inoxidable.

FESTES

 - Es veritat que es pensa desplaçar les festes de la Cala a agost? En cas de que sigui veritat per què i on s’ha pres aquesta decisió? Fins ara la Cala iniciava el cicle de festes del municipi la primera setmana de juliol  ( la Verge del Mar) i era una fort injecció econòmica pels restaurants i bars, s’iniciava la temporada amb protagonisme de la Cala.

Respon Jaume Plomer  el regidor delegat de la Cala que gran part dels veïnats havia proposat traslladar al mes d’agost perquè si es celebraven abans només hi assistien estrangers, decidint postergar-les als dies 15,16 i 17 d’agost donant-li també un altre format.

- També volien saber si es veritat que s’ha convocat als veïns per fer net  un solar de propietat privada a principi de juny? Per què no es fa complir a aquest propietari la llei? Per què aquests privilegis? S’actuarà igual amb tots els que tenen un solar brut? No s’hauria de fer primer feina als llocs públics?

Respon Jaume Plomer  el regidor delegat de la Cala que es tracta d’una actuació realitzada per Foment del Turisme, que també compren la neteja d’uns camins públics, per a tenir accés a coves Blanques, ja que hi ha veïnats que així ho sol·licitaren, també col·labora l’Associació hotelera.

 

Aquest mes hem pogut veure el projecte d’eliminar la carretera  que comunica el Port de Pollença i Alcúdia. L’Ajuntament té previst reunir a la Junta de l’Albufereta, que no s’ha reunit des del 2004? Tan el GOB com nostre grup s’oposen a aquest projecte i també hem escoltat les reticències del batle. Per nosaltres aquest projecte té més aspectes negatius que positius ja que es construiria una carretera nova a través del sòl rústic amb un tràfic intens, i aquest canvi pensam que afectaria de manera molt negativa al Port de Pollença que evidentment restaria més aïllat. Ens agradaria conèixer la posició dels altres grups polítics a aquest ple ?

Respon Jaume Plomer, regidor de medi ambient que la reunió de la Junta de l’Albufereta està sol·licitada, restant pendent la confirmació d’alguns càrrecs designats.

- Estam a final de maig i el local de la plaça Joan Cerdà del Port segueix tancat. Volem saber si finalment PRODIS gestionarà el local o no i en cas de que la resposta sigui negativa qué és el que pensa fer l’Ajuntament.

Respon el Sr Batle que s’ha de mantenir una darrera reunió amb Prodis per a tancar diversos punts i que pensava que es solucionaria a una setmana ( a dia d’avui segueix tancat).

- Quan s’arreglarà l’estació meteorològica de Formentor, des de gener no funciona?

Respon Jaume Plomer, regidor de medi ambient que l’empresa que dona la cobertura està cercant d’on ve el senyal ?

Segona part de precs i preguntes, la resta del ple a ràdio Urxella


 

 

 

Comentaris

Gunni

Construcció i calor.

Gunni | 25/06/2008, 16:51

Promotors i constructors=Violència contre sa població i economía criminal.

David

El PP-UM és la Mort.

David | 25/06/2008, 16:26

Son Llatzer devora uns depòsits de combustible.

David

El PP-UM és la Mort.

David | 25/06/2008, 16:24

I si un día exploten es dipòsits de combustible què hi ha a menys de 200 metres,tot l'hospital quedarà convertit amb une bolle de foc!!.

Pere Andreu

Promotors i Constructors.

Pere Andreu | 25/06/2008, 14:54

Han destruit Mallorca i encara volen Honor i Glòria.

Xesca Ensenyat

CAPITÀ DE IOT

Xesca Ensenyat | 25/06/2008, 14:39

En Tomeu s'ha fet capità de iot ...
Que no ho sabíeu?
Idò anau a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Miquel.

Construcció

Miquel. | 25/06/2008, 13:35

Podem viure perfectament sense promotors ni constructors.Sempre hi havíem viscut.No les necessitam per res!!.

fra lokus

Diario de Mallorca, avui

fra lokus | 25/06/2008, 08:54

C.C. PALMA. La colección ´Sol i Llibertat´ -sello libertario de las Plaguetes del Raval que edita Albert Herranz- recoge ahora el trabajo de Pere Josep Garcia Munar (Pollença, 1983) sobre la Historia de la lucha ecologista para salvar Sa Dragonera (1974-1995).
El autor destacó ayer, en una breve presentación, que decidió abordar esta historia reciente de Balears por "sentirse identificado con aquellas personas" -a las que identifica como "anarquistas, libertarios"- que lograron interrumpir la urbanización de la isla mediante una ocupación pacífica a la que "se dio gran importancia en el Estado" y de la que "la BBC se hizo eco".
El autor recoge las incursiones en la isla, pero también la batalla legal que impidió los planes -descritos- de la empresa Pamesa.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb