URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Gotmar i barreres (PA 26)

Alternativa | 28 Juny, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

L'Associació de veïns de Gotmar segueix lluitant per tenir un barri en condicions, ja que aquest es troba en una situació penosa; voreres enfonsades, manca de clavegueram... La nova circumval·lació no pot amagar les deficiències d'aquesta urbanització.
 
  A més de campanyes de protesta com omplir el seu barri de cartells com el de la fotografia, han publicat un fulletó pdf (només en anglès).
 
Hem de recordar que a la Junta de govern del 4 de desembre del 2007 , l'equip de govern va acordar solicitar als serveis tècnics municipals l'emissió d'un informe estudi relatiu als costs previsibles per a l'execució de les obres relatives a la reparació, dotació de serveis inexistents i embelliment de la urbanització.

 
 
 
Pel maig Esquerra Republicana va denunciar que al nou aparcament del Port s'havia inagurat sense complir el que marca la llei, i els acords de l'Ajuntament,recordau que per l'octubre s'havia aprovat el nostre Pla Bàsic d'Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques(veure article). Hi ha escalons a les voravies per creuar el pas de vianants de l'entrada del pàrquing.  La contestació d'en Joan a la denúncia d'Esquerra va ser increïble, va dir que s'havien deixat tres centímetres en previsió d'un futur asfalt del carrer que anivellaria el carrer amb les voravies. 
 
Vosaltres mateixos podeu jutjar per la fotografia que això no és veritat.

Barreres arquitectòniques noves que són murs. 
 
 

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blog, d'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Entre tots construirem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians per tal de millorar les petites coses que, per no ser macroprojectes milionaris, no interessen arreglar-les. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.


Comentaris

Miquel.

Òrgan de consulta del PP

Miquel. | 28/06/2008, 16:48

Serà un òrgan de consulta com sa fava den Rasputín!!

Pepe

Participació

Pepe | 28/06/2008, 16:41

Avui he vist una canvi interessant l'Oficina de Participació Ciutadana ha contestat a un dubte
sobre el sorteig de dama a la pàgina de l'Ajuntament.
Una bona iniciativa.

Joan

Comèdia política

Joan | 28/06/2008, 16:30

La política/exhibició és inútil,ja què no obté la comunicació divina.

Xesca Ensenyat

LA MARATÓ JA HA PASSAT EL PASSEIG ....

Xesca Ensenyat | 28/06/2008, 11:49

... Cornelius Atticus, i ja és damunt del pont de Mangata

UNA ALTRA VIDA, 65

a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Ja som més de 40.000 visites, als 8 mesos i escaig...

Gràcies, poble menut, per les horces que m'heu donat

Pepe

JRV

Pepe | 28/06/2008, 08:18

Un altre excel·lent comentari JRV, és clar que urbanitzacions com Gotmar surten molt cares a l'Ajuntament però és la seva obligació trobar la manera per al manco tenir uns serveis mínims del segle XXI. Una de les preguntes que no vaig poder fer al ple era com estava el tema de l'estudi.

Un altra reflexió; quin cost te per l'Ajuntament tota la urbanització il·legal a sòl rústic del municipi? Per què s'asfalten molt de camins "rústics" i hi ha carrers de Gotmar que fa anys que no ven l'asfalt?

Pepe

Muy bueno Santiago

Pepe | 28/06/2008, 08:04

Excelente comentario Santiago, los comercios y bares tradicionales están desapareciendo a la velocidad de la luz en el Puerto.
La experiencia dice que lo que en teoría es peatonalización se convierte en comercialización.
La degradación del Puerto parece imparable y su pérdida de personalidad y vida social es muy peligrosa.

JRV

serveis

JRV | 28/06/2008, 07:51

Els habitants de la zona de Gotmar tenen tan de dret com qualsevol altre a tenir la infraestructura i serveis adequats ( Allumenat, clavegueram, pluvials, .... jardins públics..
Però cal fer algunes consideracions. Primerament, els mes barruts, com n'hi ha per tot, s'han apropiat d'espais davant el seu solar que son publics, i generalment l'ajuntament ha mirat cap una altra part. Aixó també passa a l'urbanització de Can Singala, Las palmeras, etc. Com he vist a una sèrie d'estudis efectuats per la Generalitat de Catalunya, el tipus de urbanització com a Gotmar, esponjada, amb pocs "contribuents" per kilometre quadrat, o per l'espai que ocupa, surt molt cara en tots els espectes: s'ha d'iluminar una àrea mes grossa, hi ha mes kilometres de conduccions de clavegueram, aigua potable, la recollida de fems es mes llarga, hi ha molta mes zona ajardinada, molta mes zona asfaltada, etc. Repeteixo que no cuestiono el dret a tenir aquests serveis . Però està comprovat que la ratio de despesa publica per habitant, es mes baixa a un carrer de blocs de pisos, que a un carrer amb habitatges unifamiliars aillats. Per aixó, quan s'han fet aquestes urbanitzacions, s'hauria d'haver exigit mes qualitat en els paviments i demes infraestructures, ja que els preus de venda també son mes elevats, i normalment es paga mes IBI per aquest tipus d'habitatge i per la zona. En tot cas, aqui a Pollença, es segueixen recepcionant urbanitzacions sense exigir les condicions que figuraven al projecte. I així també amb algunes obres públiques.

SANTIAGO

MODELO "MAGALUF" ? NO, GRACIAS

SANTIAGO | 28/06/2008, 06:44

Ayer, el Conseller (perdonad pero no recuerdo su nombre, solo se que es de UM) que vino a inaugurar este nuevo tramo de carretera que nos han hecho en el Port de Pollença, dijo estar muy satisfecho de haber podido cumplir con el compromiso que adquirió con la asociación de vecinos del Port en hacer esta carretera. Compromiso que adquirió hace ya muchos años (se ve que este, es de los que lleva años por el Consell) con el que fuera presidente Felipe Seguí (nombrado en el acto de inauguración por este Conseller). Recalcó varias veces que este proyecto se ha hecho gracias a la insistencia, colaboración y apoyo de la asociación de vecinos del Port de Pollença.
Bien, yo soy miembro de esa asociación y en la vida me han preguntado si quería o no, si estaba deacuerdo o no, si apoyaba o no, la realización de esta carretera. Maticemos…
Quizás alguien podría habernos explicado (a todos) los beneficios de esta faraónica obra en nuestro municipio y ahora lo veríamos perfectamente, pero nadie lo hizo.
Yo tengo mis dudas sobre los beneficios de esta vía de Circunvalación. Esta claro, que por una parte, eliminará gran parte del tráfico rodado del Port. Pero también puede generar, que estoy seguro que generará, unos problemas de parking enormes.
Tengo un amigo, que siempre que hablamos de carreteras me dice, que las autopistas y las vías circunvalación son las carreteras de los pobres. Y está en lo cierto; los ricos tienen tiempo y mejores coches para poder ir por carreteras segundarias. Este verano, veremos la vía de circunvalación llena de coches de alquiler.
Pero no querría centrarme en este aspecto, que también; pero esta reciente carretera va más allá de ser una arteria de tráfico, o un enorme desagravio a los que amamos la naturaleza, es mucho más.
Si no tenemos cuidado todos (asociaciones de vecinos, ayuntamiento, comerciantes, etc) esta carretera cambiará la idiosincrasia del Moll. Los primeros síntomas de esta pérdida de idiosincrasia son palpables ya: antiguos y emblemáticos comercios que se convierten en bancos, infinidad de luces de neón, alza de los precios (7.000 €/m2 para la compra de un local en primera línea), cantidad de restaurantes invadiendo espacios públicos repartiendo patatas fritas y hamburguesas, vertidos fecales en las playas….
Esta carretera no tiene ningún objetivo relacionado con mejorar el tráfico, es solo una escusa. El objetivo es todo el negocio que puede generar en la primera línea de playa y en la arteria principal de entrada al Puerto desde Pollença. ¿Os habéis fijado como está cambiando la calle Joan XXIII? ¿Os habéis fijado que vamos hacia un modelo “Magaluf”?
Después, seguiremos oyendo discursos: que si turismo de calidad, que si campañas de Ç que nos hacen ser distintos, etc, etc. Ver para creer. Reflexionen amigos.

SANTIAGO

EDITORIAL DEL DIARI DE BALEARS, SIN DESPERDICIO ALGUNO

SANTIAGO | 28/06/2008, 06:19

El gran cas Matas
Els escàndols de corrupció que sacsegen Balears tenen el denominador comú de la presidència de Jaume Matas
Editorial | 28/06/2008 | Vistes: 37
ValoracióCurrently rated 5 star(s) on 5 Rate it 1 stars Rate it 2 stars Rate it 3 stars Rate it 4 stars Rate it 5 starsL’empresonament de Javier Rodrigo de Santos, que va ser un home d’extrema confiança de l’expresident Jaume Matas, constitueix un escaló més dins l’enfilall d’escàndols que sacsegen i desprestigien el país. La llista de vergonyes públiques lligades al PP que presidia Matas està assolint nivells d’alarma social de primer ordre.

A De Santos s’hi han d’afegir Eugenio Hidalgo i Jaume Massot (cas Andratx), Damià Vidal (cas Bitel), Sebastià Vidal i onze batles i alts càrrecs municipals del PP (cas dels cavallistes), Jaume Font (cas PTM) o Antoni del Olmo (cas platges de Santa Margalida), entre d’altres. L’enfilall és aborronador. I es podria ampliar si es produeixen decisions judicials al voltant de denúncies com les que afecten Antònia Ordinas (Conselleria d’Indústria) o Joan Rotger (xaleteria il·legal a Selva).

Una situació tan escampada i variada de corrupció només es pot concebre des de la sensació d’impunitat que florí dins el PP quan era presidit per Matas, un expresident que fugí a Amèrica just perdre les eleccions. Ens trobam davant d’un gran cas Matas? No és ben hora que des de les Balears qualcú n’hi demani explicacions, començant pel seu propi partit?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb