URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El desencant de tres generacions de Pollencins

Alternativa | 29 Juny, 2008 06:00

Aquí tenim un nou article de Fra lokus. Us convidam a que si voleu escriure qualsevol cosa aquí ho publicarem sense censura pensem o no igual (si no falta al respecte a ningú). Així que ja sabeu, animau-vos i feu-nos arribar els vostres escrits a eurxella@yahoo.es

 El desencant de tres generacions de Pollencins

Em comentava un conegut que els joves i no tant joves pollencins no volen fer feina a l’hostaleria de cap de les maneres, el aquest conegut que té un restaurant al Port no ha pogut arribar a cap acord amb cap jove i no tant jove pollencí. Per què? El jove i  no tant jove pollencí ve de fer feina a la construcció, on ha tingut feina més o manco ben retribuïda, que a més li ha donat el que s’anomena la “setmana anglesa”, una setmana amb cinc dies de feina o cinc i mig i un cap de setmana que ha pogut dedicar a l’oci, a tot això cal afegir les vacances durant el darrers dies de juliol i primers dies d’agost, que l’han permès gaudir de la festa grossa de Pollença, la “Nostra Patrona”. També les jornades reduïdes de feina durant tot el mesos d’estiu per la normativa municipal de renous durant aquesta època de l’any. Altres feines no relacionades amb l’hostaleria també han gaudit d’aquestes vacances.

El meus pares que serien els padrins d’aquests joves, varen fer molta feina a l’hostaleria perquè els pares d’aquests joves no haguessin de fer feina a l’hostaleria, sembla un contrasentit però la capacitat de sacrifici d’aquests pollencins de setanta anys va ser molta per els seus fills. L’objectiu de aquests pollencins era donar estudis al seus fills perquè no tinguessin que passar tot l’estiu ficats dins una cuina o una terrassa d’un bar, el problema es que les Balears no han donat les oportunitats a molts d’aquests pollencins amb estudis i varen de sortir de l’illa  o renunciar a desenvolupar la seva vocació.

Però, els joves han dit PROU! He llegit per la premsa de l’illa que els joves odien el turisme; FALS! Els joves no odien el turisme perquè els joves són els primers turistes de tots, són els que més viatgen arreu del mon, el problema es diu “indústria turística”, us convit a escoltar les paraules del Batle de Pollença Joan Cerdà reconeixent que els treballadors que actualment fan feina com indica el conveni col·lectiu, 40 hores i dos dies de descans, ho estan passant molt malament, això no és cap crítica al Batle, tot el contrari, és reconèixer que el presumpte motor del poble no funciona i ha de menester mà de metge, en de tenir en compte que l’Ajuntament inverteix una quantitat molt respectable de doblers en promoció turística, i que no estan donant els fruits desitjats. Veurem fins a quan li podrem donar la culpa a la crisis, perquè els treballadors d’hostaleria fan més hores de feina que un rellotge, inclòs quan no hi havia cap tipus de crisi. La que també s’aclareix és la nostra estimada “Ç”, que veu com el seu encant no tampoc dona els fruits desitjats, però això es una altra història.

Per tancar, jo que sempre he estat molt crític amb el jovent pollencí, no tinc més remei que donar-li la enhorabona per aquest acte de rebel·lia, però que pensin que els turistes han de ser sempre benvinguts i que ells (els turistes) no tenen cap culpa de les retribucions que reben els treballadors d’aquest gremi.

Ha de fer l’Ajuntament un pensament damunt l’actitud dels joves?

Vivim del turisme o volen viure del turisme?

Em demanat mai als joves quina Pollença els agradaria?

Fra lokus

Aquesta és la tertúlia de polítics de juny on el batle vadir les paraules que comenta fra lokus, la resta de tertúlia sencera a ràdio Urxella.

 

 
Fotografia del rierol que ahir  al passeig Anglada Camarasa ple de gent, "el contingut"  sortia i travessava el passeig per desembocar a l'arena.Impossible sortejar aquest rierol sense trepitjar les aigües brutes.

 

 

Comentaris

Pepe

Fins aviat

Pepe | 30/06/2008, 11:27

Ara procuraré estar cinc dies desconnectat del blog, crec que m'he guanyat una miqueta de descans.
De totes maneres he deixat un parell d'articles escrites i us deix en bones mans.

Pepe

Re: El desencant de tres generacions de Pollencins

Pepe | 30/06/2008, 11:19

Buenos días SANTIAGO estoy esperando tu artículo sobre la crisis económica, sin prisas pero sin pausas puede ser muy interesante abrir el debate.
El tema del artículo sobr el turismo me parece también muy importante. La verdad es que tengo muchos artículos en mi cabeza pero me falta tiempo.

fra lokus

Re: El desencant de tres generacions de Pollencins

fra lokus | 30/06/2008, 10:41

Hola Santiago, gracias por tus elogios, yo no me he fijado en estadísticas, he hablado con bastantes jovenes y algún que otro hostelero.

Tengo otro artículo sobre constumbres de los turistas que chocan con lo que nosotros les ofrecemos, pero aún me faltan datos, pero te adelanto que son curiosísimos.

SANTIAGO

TURISMO EN POLLENÇA

SANTIAGO | 30/06/2008, 06:44

Hola Fra lokus.
Buen artículo para iniciar un debate sobre el turismo en Pollença. Yo creo que hay que profundizar más, te animo a que lo hagas, a ti y a toda la gente de este blog. Hablar de turismo es hablar de economía, de modelo de sociedad, de trabajo etc...
Yo no estoy muy deacuerdo en que la juventud no quiera trabajar en el turismo. Los datos que he podido encontrar (datos de 2004) nos dicen, que en Pollença, trabajan en el sector servicios 3.976 personas en temporada estival. Mientras, en el sector de la construcción 1.082 en el mismo periodo. Donde realmente no quieren trabajar los pollencins es en el sector agrario, donde solo encontramos a 130 personas. Repito, datos de 2004.
A todos los que trabajan en hostelería y tengan dudas sobre horas a realizar, días libres, sueldos, etc. les recomiendo que se lean en convenio de hostelería (http://www.poraqui.net/documentos-turismo/convenios-colectivos/Convenio-colectivo-hosteleria-Baleares-2005-2008.pdf) donde vienen reflejados todas los derechos de los trabajadores del sector. Es cierto que ocasiones se incumple este convenio. Cuando sea así, no queda otra que reclamar su integro cumplimento.
Respecto a las palabras del alcalde, me alegra saber que es conciente que estamos delante una situación económica muy complicada, y espero, más allá de ayudar (incluso económicamente a algunas familias como decía el), fomente la ayuda a todo un pueblo, sobretodo en este preciso momento, bajando los impuestos, que descomunalmente subieron a principios de legislatura. Una vez más, os pido que rectifiquéis.
Hablaba el alcalde, en el documento sonoro de radio Pollença, que mucha gente que va ha hablar con el para pedirle ayuda son mujeres. Un dato: el 49,28 % de la población de Pollença, son mujeres de edades comprendidas entre 15 y 49 años. No queda otra, señor alcalde de hacer políticas encaminadas hacía el desarrollo de la mujer en todos sus aspectos.
Respecto a la campaña de la Ç, cada vez queda patente que ha sido un verdadero fracaso. Si quieren promocionar el turismo en Pollença, pónganse en manos de verdaderos profesional de turismo y de marketing, sino es perder tiempo y dinero.

Pepe

Re: El desencant de tres generacions de Pollencins

Pepe | 29/06/2008, 22:11

No veus Garci, ja no aguantes ni les crítiques, et surt la vena stalinista:-)

Garci

Re: El desencant de tres generacions de Pollencins

Garci | 29/06/2008, 21:53

Adamunt que m'ha agradat l'article i ho he dit em criticau. Pepe, tranquil que aquesta setmana que seràs fora em cansaré de fer articles.

Salut

Pepe

A Garci

Pepe | 29/06/2008, 16:44

Qui no fa no s'equivoca. Menys criticar les faltes d'ortografia i més escriure un article, que des de que ets coordinador i escriptor estas criant panxa.

Xesca Ensenyat

SANT PERE, NO ABANDONEU EL QUI S'EMBARC

Xesca Ensenyat | 29/06/2008, 16:33

...encara que no sigui resador

A l'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un servei públic pollencí que en vuit mesos i escaig ja ha depassat fa dies les 40.000 assistències

També, el capítol 66 d'UNA ALTRA VIDA, una novel·la d'èxit fulgurant a la qual un lloogaret de 1.065 habitants es transforma en la ciutat de New York

Actualització permanent, mentre no se'n vagi el llum

És un bloc de mesvilaweb.cat

fra lokus

Re: El desencant de tres generacions de Pollencins

fra lokus | 29/06/2008, 15:02

Garci, me estás tocando los aquellos con las faltas, yo fui enseñado con el idioma de Cervantes y del manifiesto de Savater.

Ha ha, catxondeo apart, supòs que el pròxim mes de febrer escriuré millor, em convé, estic preparant el nivell "C" de català. "Cazi na"

Garci

Re: El desencant de tres generacions de Pollencins

Garci | 29/06/2008, 14:40

És un article genial. Pareix escrit per na Toñi, salvant les faltes.
Comparteixo això de que els joves no volem fer feina a l'hosteleria per no estar esclavitzats a uns horaris i dies laborals infinits i del tot contraris al temps lliure.

I tota la raó en que ningú ha demanat als joves quina Pollença volem. Però és que ningú demana a ningú quina Pollença volen els pollencins. Fins i tot els polítics no saben quina Pollença volen.

Enhorabona per l'article, repeteixo, m'ha agradat molt.

Pepe

Espectacle lamentable

Pepe | 29/06/2008, 09:04

Un municipi que viu del turisme no es pot permetre tenir cada any abocaments a la badia. Fa una setmana que la platja d'Albercuix està tancada i amb un olor, uf...
Ahir al passeig Anglada Camarasa ple de gent, "el contingut" d'una claveguera sortia i travessava el passeig per desembocar a l'arena.Impossible sortejar aquest rierol sense trepitjar les aigües brutes.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb