URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un mes per respondre 1

Alternativa | 30 Juny, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

 Aquestes són les preguntes que varem fer al ple de maig i que s'han contestat al ple de juny.

Respecte a l’impactant desmunti de la Plaça dels Pins de la Cala es pensa fer alguna cosa ? S'han obert diligencies, s'em va convidar a passar per obres per veure l'expedient.

L’article 4.1 de la Llei 1/1992, de 8 d'abril, de protecció dels animals que viuen en l'entorn humà prohibeix l’ús d’animals en festes o espectacles on aquests puguin ser objecte de mort, tortura, maltractaments,danys, sofriments, tractament antinaturals o es pugui ferir la sensibilitat dels espectadors. Al seu dia va haver 700 persones que varen signar contra l’ús del gal i el menet a les festes,per que ferien la seva sensibilitat

L’equip de govern d’aquest ajuntament a l’agost del 2002 quan era batlessa la senyora Francisca Ramon va manifestar " el seu suport a totes aquelles iniciatives tendents a evitar  les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals. Així mateix s'iniciaran els tràmits per prendre les mesures necessàries per la substitució del gall en la festa del Pi de Sant Antoni i es va acordar trametre la petició de llevar el menet de la processó del Cospus Christi a l’església. L’església va contestar? Al 2004 es va reiterar l’acord. L'església no va contestar.

No es tracta d’anar contra la festa, el gall i el menet són símbols que s’han de substituir per una rèplica. Pensam que la tradició i evitar el patiments als animals no són incompatibles Per que no s’han complit els acords de govern  citats?

 A aquest punt la resposta de na Francisca Ramón em va semblar vergonyosa, va dir que com que no havia hagut denúncies ni queixes (700 firmes es veu que no són suficients) s'havien mantingut les festes igual !

O sigui que als acords de govern havia una clàusula secreta que devia dir que a més de l'acord feia falta una denúncia?

- La carretera de Ca'l Xino que en teoria és una ecovia amb la velocitat restringida a 40 km/h i a un pes de 5.5 tones. Els veïns es queixen de que  cada dia els camions que passen són més grans, van sols i amb una velocitat excessiva. Volem demanar si  bé la Policia Local, o "Tràfic", fa  controls periòdics sobre tonatge i velocitat en aquesta via, i en cas de que la resposta sigui negativa demanam que es facin. S’està posant en perill

 Joan va respondre que no es fan però varen dir que és una bona idea i es faran.

- A la rotonda de la circumval·lació  que n’hi ha al carrer Cadernera  no s’ha projectat cap sortida cap al carrer Xarxes ( el que va cap a la plaça Joan Cerdà).Pensam que tal com s’ha deixat ara amb un gir just al costat de la rotonda serà molt problemàtic i un lloc de possibles accidents. És possible ara que encara no s’ha terminat aquesta circumval·lació fer aquest canvi.?

Joan va respondre que de moment no es fa cap canvi però si apareixen problemes s'estudiarà fer les modificacions pertinents.

- Han anat a la segona reunió del fòrum respecte a la TDT ? El director general de Tecnologia i Comunicacions, Antoni Manchado va mostrar la seva satisfacció per que la cobertura de la televisió digital era molt amplia i només no arribava a "algunes zones de la Serra de Tramuntana", entre aquests indrets es troba el municipi de Pollença. No entenem com a un municipi de més de 16.000 habitants i en ple desenvolupament urbanístic se'l pot considerar només "alguna zona de la serra de tramuntana". El Govern de les Illes Balears està prioritzant zones com Formentera amb menor població que Pollença per a accedir a la Televisió Digital Terrestre.

  També hem de recordar que aquest retard ha provocat molts problemes a constructors i promotors  a l'hora d'instal·lar sistemes de telecomunicacions als habitatges, i que a Pollença, la transició que altres llocs ha durat anys, durarà només uns mesos, el que suposarà evidentment un major cost per tots els ciutadans (llei de l'oferta i la demanda).

Pensam que l’Ajuntament hauria de demanar una reunió amb el senyor Antoni Manchado.

No varen anar al Fòrum, però al Port ja arriba la senyal, i un tècnic ha demanat on posar l'antena per que la senyal arribi a Pollença. 

- Hem vist que després de la pregunta a l’anterior ple del grup PP –UMP a la secció d’enllaços de la pàgina de l’Ajuntament s’ha augmentat el número d’enllaços però no s’ha posat cap enllaç a nostra blog Urxella i al del PSM. I ens agradaria saber la raó?

Pensam que a aquest municipi hi ha llibertat d’expressió i que els grups polítics són associacions legals que representam a uns ciutadans per tant no entenem per que s’ha d’excloure a aquest blogs que tenen molt d’informació pels ciutadans. Hem de dir que a altres municipi a la pàgina de l’Ajuntament hi ha enllaços a les pàgines dels grups polítics locals com Artà. És preocupant aquesta visió de la política com si fos alguna cosa il·legal, per exemple nostra revista urxella es retirada als pocs minuts quan la deixam a l’Ajuntament.

Joan va respondre que havia visitat  diverses pàgines d'Ajuntaments i no havia trobat enllaços a blogs o pàgines webs de partits polítics (Artà per exemple te aquests enllaços) i em va dir que a Palma on Grosske és regidor de participació ciutadana no n'hi ha. Pens que no és un gran argument i que segueixen comportant igual que com al cas de la moció d'utilitzar els taulers municipals  com si els partits polítics fossin una cosa perillosa, bruta... Demanaré a en Grosske que a Palma es faci. 

- Pel setembre varen demanar al ple que l'actual director de patrimoni, Biel Cerdà, reguli l'accés a la Fortalesa i al Castell del rei, catalogats com a Bé d’interès cultural,
Al ple de març li varen recordar el tema i ens va contestar que s'havia demanat un informe jurídic però els tècnics tenen molt de feina i encara no l'havien pogut fer.
Ens agradaria saber com es troba el tema ja que pensam que abans de la possible venda aquest tema hauria d'estar tancat.

Biel ens va respondre que s'estava fent feina i que per juliol els tècnics de patrimoni haurien finalitzat un informe sobre el tema.

- També volen saber com està la campanya d'enguany de l’excavació a Boquer?

Si s'han pagat totes les despeses de les campanyes anteriors?

Biel va respondre que fa un parell de dies que havien cobrat  i es pensa seguir l'excavació per octubre.

- Volen penjar aun lloc adhient  dels espais municipals les fotografies de  l’exposició “ Artesania a les presons feixistes" que havien acabat a un la deixalleria de Santuïri i varen ser recuperades per un particular.

 Biel va contestar que cap inconvenient, es cercara un lloc adhient per aquestes fotografies.

 Aquesta és una de les dues grans fotografies que obrien l'exposició Artesania a les presons feixistes. Es tracta d'una reunió de republicans a la Cala S. Vicenç per cel·lebrar l'acta de diputat del menorquí Francesc Carreres Reura.  La directora del museu amb una gran mostra de sensibilitat las va fer llençar a la deixalleria de Santuïri. Un descendent d'uns dels que apareixia a les fotografies les va recuperar.

Comentaris

Gunni

Autopiste Inca-Sa Pobla

Gunni | 30/06/2008, 18:27

Si haguès Justícia ses Lleis prohibiríen fer autopistes com aquesta.

Gunni

El PP-UM és la Mort.

Gunni | 30/06/2008, 16:09

Pensen en sa terra de Mart perquè serviría per sembrar espàregs i sa d'aquí l'asfalten,l'encimenten i la formigonen.

fra lokus

Re: Un mes per respondre 1

fra lokus | 30/06/2008, 10:39

TDT:

Sembla que ALBERTIS TELECOM l'empresa encarregada de donar cobertura a Pollença vol anar amb peus de plom.

Haurà ampliació quan ho sapiguèm segur.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb