URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La realitat no es pot amagar

Alternativa | 27 Juny, 2008 15:24

Avui que s'ha inaugurat la segona fase de circumval·lació i quan només escoltam opinions favorables sobre la mateixa volem recordar que havia alternatives més econòmiques i menys destructives.

          Aquest era el carrer Falcó abans; ombra, ocells, un lloc on era un plaer passejat, un lloc que ja no existeix

 

 

Ha estat molt curiós com avui  han amagat els contenidors de fems i reciclatge per que no els poguessin veure els polítics que inauguraven la circumval·lació.  Però la realitat no es pot amagar, de la mateixa manera que el carril bici i els arbres que han plantat (quin absurd després de talar la vegetació original) no poden amagar que aquesta circumval·lació ha destruït la zona verda del Pinaret, una part de la zona humida de l'Ullal i centenars de pins de Gotmar.

  Garci fa temps va fer aquest vídeo, avui us esperam a a la seva presentació de la plagueta Dragonera pes dragons! Història de la lluita ecologista per salvar Sa Dragonera (1974-1995),  a les 21,00 al Centre Cultural de Pollença.

 

 

 

Comentaris

dades

carretera

dades | 30/06/2008, 13:34

la declaració d'utilitat pública del Consell de Ministres es per a la zona de domini públic m-t, no per a la de servitut de protecció

La nota de premsa del Consell de Ministres

Més informació sobre la nota del consell de minsitres

La nota de premsa del Consell de Ministres | 28/06/2008, 09:08

Resulta realment sorprenent i clarament irregular que el Consell de Ministres autoritze l'execució de les obres de la segona fase de la circumval·lació el mateix dia que aquestes s'inauguren.

L'inici de la segona fase s'ha fet a la zona de servidumbre de Costes i per tant feia falta aquesta autorització per executar les obres, com marca la llei de Costes 22/1988, de 22 de juliol al seu article 25. Hauria que preguntar com és possible que primer es faci l'obra i una vegada terminada i el mateix dia de la seva inauguració tingui l'autorització per en teoria ser començada. Recordau que estam parlant d'una obra projectada fa molt d'anys.

Es veu que havia molt de presses per fer aquesta obra. Tal vegada la segona fase no s'iniciï a una zona humida com marca la llei però és clar que ha significat la destrucció d'una part de la zona humida de l'Ullal i una amenaça de destrucció del que resta d'aquesta zona ara degrada i envoltada per urbanitzación i la carretera mateix dia que aquestes s'inauguren.

ARTÍCULO 25
1. En la zona de servidumbre de protección estarán prohibidos:

b) La construcción o modificación de vías de transporte interurbanas y las de intensidad de tráfico
superior a la que se determine reglamentariamente, así como de sus áreas de servicio. (...)
3. Excepcionalmente y por razones de utilidad pública debidamente acreditadas, el Consejo de Ministros
podrá autorizar las actividades e instalaciones a que se refieren las letras b) (...) que sean de excepcional
importancia y que, por razones económicas justificadas, sea conveniente su ubicación en el litoral,
siempre que, en ambos casos, se localicen en zonas de servidumbre correspondientes a tramos de
costa que no constituyan playa, ni zonas húmedas u otros ámbitos de especial protección. Las
actuaciones que se autoricen conforme a lo previsto en este apartado deberán acomodarse al
planeamiento urbanístico que se apruebe por las Administraciones competentes.

fra lokus

Re: La realitat no es pot amagar

fra lokus | 28/06/2008, 09:04

Garci, I'm sorry, però problemes de darrera hora em varen impedir assistir al teu acte.

Pepe

Una mica tard no...

Pepe | 28/06/2008, 08:40

Això es diu apurar, el consell de ministres ha autoritzat l'execució de les obres de la segona fase quan aquesta era inaugurada.
L'inici d'aquesta segona fase al costat del mar és zona de domini públic marítim-terreste i feia falta la seva declaració d'utilitat pública.

-El Consejo de Ministros autoriza la ejecución de las obras del proyecto reformado de la variante de Pollença
El Consejo de Ministros autorizó hoy la ejecución de las obras del Proyecto reformado de la variante sur del Puerto de Pollença (Mallorca) desde la MA-2220 (Torrente Sant Jordi) hasta la MA-2200 (Pollença - puerto Pollença), así como en el Proyecto de ensanche y acondicionamiento de la carretera insular número 1 ramal a Alcudia por el puerto de Pollença --tramo 3°-- del puerto de Pollença a Alcudia en la zona de servidumbre de protección.
Por tanto, el Ejecutivo declara de utilidad pública la construcción de dichos proyectos, con una ocupación de 25.524 metros cuadrados en terrenos del dominio público marítimo terrestre.
El gobierno subrayó que las obras tienen por objeto construir una variante de la carretera Ma-2220-Torrente Sant Jordi para evitar que el tráfico procedente de Alcudia que se dirige hacia la carretera Ma-2200-al puerto de Pollença para que circule por el interior de la zona urbana del puerto, actualmente colapsada.
Las obras a realizar en dominio público marítimo-terrestre, según el proyecto, consisten en la construcción de una rotonda y en la modificación de los entronques con la carretera actual, para lo que se precisa ocupar unos 711 metros cuadrados de terrenos por el lado de tierra. Asimismo, se afectarán las zonas de servidumbre de tránsito y de protección.
En las inmediaciones de las obras proyectadas actualmente, la carretera discurre por dominio público marítimo-terrestre, entre los hitos 10 y 51 de los del deslinde de zona marítimo terrestre vigente para ese tramo de costa, aprobado por una Orden Ministerial del 11 de junio de 1968.
La superficie de dominio público marítimo-terrestre ya ocupada por la carretera Ma-2220, de alrededor de 25.034 metros cuadrados, junto a los 490 metros cuadrados que se ocuparán con las obras a realizar según el proyecto remitido, hacen una superficie total a adscribir de 25.524 metros cuadrados de bienes de dominio público marítimo-terrestre.

Garci

Re: La realitat no es pot amagar

Garci | 27/06/2008, 17:32

I més ràbia en veure l'absurda via de circumval·lació, la primera i la segona. La innaugurada avui destrossa tota una zona humida. No he vist quins polítics hi han anat a la inauguració, però segurament n'hi havia de tots els colors, i això és normal, on hi ha una càmara hi ha un polític sense escrúpols ni ideologia que hi valgui.

fra lokus

Re: La realitat no es pot amagar

fra lokus | 27/06/2008, 16:12

Avui és un dia gran pels que tenim cotxe, i un dia molt trist pels que estimam la natura.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb