URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un mes per respondre 2

Alternativa | 01 Juliol, 2008 06:02 | facebook.com twitter.com

SERVEIS SOCIALS.

- Al ple de desembre es va desestimar nostra proposta de creació d'un Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament per fomentar la participació ciutadana en matèria de solidaritat i cooperació internacional i posar una partida pressupostària al menys del 0,7% en els propers pressuposts municipals

En aquel moment es va dir que no feia falta per que ja formam part del Fons Mallorquí de Solidaritat, al debat Tomeu va parlar de que l'Ajuntament te un fort deute amb el Fons,  i a la seva pàgina hem vist que l’Ajuntament de Pollença no participa en cap projecte del Fons des del 2005. Relacionat també amb aquest tema sabem que l’Ajuntament encara te un deute de fa dos anys amb l’ONG “Dentistas sobre ruedas”.Seguim pensant que fa falta coordinació entre les ONGs de cooperació internacional.

 Quina quantitat se deu als Fons Mallorquí? Quan es pensa pagar? I si es pensa finançar algun projecte del Fons enguany?

Quan es pagara el que se deu a Dentistes sobre rodes? .

Francisca em va dir que de moment no em podia contestar i Joan va dir que el tema dels "Dentistes sobre rodes" estava pendent de resoldre uns problemes burocràtics amb les factures.

- Voliam saber si ja s’han resolt els problemes pel trasllat de l’Àrea de Serveis Socials a Can Dionis?

 Francisca va respondre qu s'han resolt els problemes materials però resta pintar la part s'abaix i el mobiliari pels despatxos, s'ha de demanar tres pressuposts. Ens sembla increïble i una mostra de inoperància i ineficàcia total: Per novembre ja demanavam el trasllat, per febrer varen rebutjar nostra moció, al març varen decidir fer el trasllat ( que havien rebutjat un mes abans) i ara encara estam així.

- Estam a final de maig i el local de la plaça Joan Cerdà del Port segueix tancat. Volem saber si finalment PRODIS gestionarà el local o no i en cas de que la resposta sigui negativa qué és el que pensa fer l’Ajuntament.

 Si que s'encarregarà PRODIS però hi ha problemes d'electricitat amb GESA (dos anys després de la seva construciió... sense comentaris).

 

- El tema de l’ocupació de la via pública segueix igual. El restaurant a la cantonada del passeig Saralegui, i on els cotxes han de girar  la gent s’ha de baixar al carrer.. Es pensa fer alguna cosa amb l’ocupació de la via pública aquest estiu?

 Joan va dri que ja s'ha parlat amb Ports per solucionar el problema concret de Saralegui.  Francisca va dir que s'havien iniciat actuaciosn al tema de l'ocupació pública però no va especificar quines, jo veig tot igual que sempre sense complir l'ordenança.

 

- Pollença es troba ena una zona amb un risc molt alt d’inundacions. El Pla especial de Inundacions de Balears (INUNBAL) aprovat al 2005 per la conselleria d’interior exigeix la creació d’un protocol d’emergència per actuar de forma adequada i eficaç. Llucmajor ja l’ha fet.  A Pollença s’ha iniciat la seva realització?

No s'ha fet . Què no passi res.

- El PSM ha fet una petició de recuperar el cobrament de les plusvàlues i volien saber que pensa fer respecte a aquesta petició?

 Segons Juanjo surt millor el sistema actual, el cobrament el fa el govern, ja que el govern avança el que es te previst cobrar  a l'Ajuntament.

- El tema de la policia que ha de patrullar en bicicleta porta molt de retard, quan es posarà en funcionament? I quan sortiran places de policia?, ja  que hi ha policies que fa anys que són interins, sobre tot turístics.

 Aquesta no la vaig recordar i no me la varen contestar.

- Quan es pensa fer l’arreglo de la pista de futbet del Port de Pollença? Porta molt d’anys de retards?

Michel va dir que aquesta setmana faria  una reunió per solucionar aquest tema

- Quin criteri es segueix per fer la contractació de les estades, multiaventures? L’empresa actual té contracte enguany? Es traurà a concurs?

  Michel va dir que havia contractes vigents i que es vola negociar en agost, unir totes les activitats i fer un concurs.

 L'impactant local de la plaça Joan Cerdà segueix tancat i amb una degradació crecient.

 

 

 

Comentaris

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 02/07/2008, 21:34

Record la feina, les proves no soc gairé optimsita.

Salut

Garci

Re: Un mes per respondre 2

Garci | 02/07/2008, 21:27

Per cert Joan Ramon, Com han anat les proves? Recorda que tenim una feina pendent.

Salut.

Garci

Re: Un mes per respondre 2

Garci | 02/07/2008, 21:24

Hola Joan Ramon. La tertúlia ha estat una mica decepcionant. El batlle minimitzava el problema de la merda al torrent de Sant Jordi(demà surt l'article), i hem tractat temes complicats de debatre com el finançament local o la pèrdua d'una subvenció...
Pensava que parlaríem del plenari. Però bé, crec que me n'he sortit. També m'ha dit Jaume Plomer que aquest debat ha estat dels més animats, i això que jo el trobava discursiu i aburrit.

Joan Ramon

Bones

Joan Ramon | 02/07/2008, 19:45

Garci t'he escoltat una estoneta per la Radio avui, trob que has estat prou bé (ja se que tu diras que no), per altre banda no havia escoltat mai tanta estona la tertuli, i he trobat molt desafortunat el batle, culpant dels problemes de Pollença als polítics de l'oposicio que fan denuncies a la premsa, no si ara tendra la culpa la premsa i l'oposicio de l'endeutament de Pollença.....

Salut i branca

fra lokus

Re: Un mes per respondre 2

fra lokus | 02/07/2008, 15:50

Guillem, ha estat dit i fet, he hagut d'anar a Ca'n Picafort per unes feines i ja que era a mig camí. Un altre dia.

G. Caldentey Crego

Regràcies Fralokus

G. Caldentey Crego | 02/07/2008, 14:56

Tenia pendent respondre't al teu correu, però passen els dies... És el que té la oposició, tant pots passar d'examinar parcs infantils, a lluitar perquè et donin informació a la qual tens dret, com estudiar temes complicadíssims com el de la TDT o instar a la incoació d'expedient d'estudi de l'àmbit de protecció d'un BIC que és una de les restes arqueològiques més antigues de les Balears (primers assentaments)...
Home, em podries haver telefonat i fèiem una canyeta!
Salut i gràcies novament,
Guillem

fralokus

TDT a Artà

fralokus | 02/07/2008, 14:17

Hola Guillem, ara mateix he arribat d'Arta, no teniu cap senyal TDT, el meus "aparatos" només han captat dues senyals molt dèbils una d'Alfàbia i una de Menorca. Però senyals específiques d'Artà no he captat cap ni una. Devora l'estació hi havia una dona que em mirava com si jo estés sonat amb tants de fils i l'ordinador portàtil.

Més informació per correu avui vespre o demà.

Garci

Re: Un mes per respondre 2

Garci | 02/07/2008, 13:13

OK. Ara mateix ho cercaré. Pensava fer-ho. D'EU illes no esperava gran ajuda.

Salut.

Guillem Caldentey

IU Saragossa

Guillem Caldentey | 02/07/2008, 13:03

Garci,
Jo no em referia a accedir a la info a través d'EU-Illes, em referia a meam si no us posareu en contacte DIRECTAMENT amb IU de Saragossa.
Jo ho vaig fer darrerament amb els de l'Aj. de Gijón, per a prepara una moció sobre publicació dels béns patrimonials dels regidors d'aquell ajuntament, que us passaré tot d'una que la tengui si és que finalment la faig.
Abraçada,
Guillem

Garci

Re: Un mes per respondre 2

Garci | 02/07/2008, 12:17

Hola Guillem, mirarem de tenir-la, però ja saps que la comunicació amb IU és difícil.

Veurem que hem de fer. Encara no hem fet feina amb lo de les 65 hores. Si arribes a fer alguna cosa diga'ns-ho.

Una abraçada i salut!

G. Caldentey Crego

moció IU Saragossa

G. Caldentey Crego | 02/07/2008, 10:59

... Una passada!
La podeu aconseguir, així com les intervencions al Ple on es va tractar?
Salut!
Guillem

David

Pujades d'imposts com a conseqüencia de sa mala gestió.

David | 01/07/2008, 19:01

Es polítics són es gestors des saqueig,des fraus i estafas als ciutadans.Sa societat civil ha d'exigir responsabilitats i dir No a ses seves pujades de imposts.Salamanca ha estat un exèmple de lo què s'ha de fer

JRV

una victoria

JRV | 01/07/2008, 17:21

Tinc a felicitar a aquests regidors d'esquerra unida de Saragossa pel seu grau de sentit de la justicia i la seva conciencia social.
No hem queda mes remei que haver de comparar, i s'han donat casos en que s'han contractat empreses per part de molts Ajuntaments, entre ells el de Pollença, que tenien deutes amb la S.Social i tenien treballadors sense donar d'alta a la S.Social, quan aquest fet implica també a l'entitat pública contractant. Es curiosa l'actitut de empresari "xoriç" que tenen molts regidors de partits amb molta S de socialistes, i es que la comandera provoca mutacions molt curioses .

fra lokus

Re: Un mes per respondre 2

fra lokus | 01/07/2008, 13:59

Sale adelante la propuesta de IU para que el ayuntamiento de Zaragoza obligue a las contratas municipales a pagar un salario mínimo de 1000 € mensuales
La aprobación de esta iniciativa garantizará que ningún trabajador y trabajadora que preste servicios municipales a través de una contrata perciba menos de 14000 € brutos anuales.
Zaragoza, 27 de junio de 2008

IU valora de forma positiva que el Ayuntamiento de luz verde a la aprobación, hace escasos minutos, de su moción que hará posible que el Ayuntamiento de Zaragoza “incluya en todo tipo de contratos públicos, pliegos de condiciones de concursos o instrumentos equivalentes, la garantía de remuneración mínima de 14.000 euros brutos anuales para los trabajadores que, desempeñando las actividades contenidas en la contrata, concurso o instrumento similar, dependan de la empresa o entidad que opta al misma” Además y en el segundo punto de la moción aprobada IU insta también al consistorio a que “se incluya esta garantía en las contratas actualmente en vigor”.

Alonso ha recordado durante la defensa de la iniciativa el informe sobre los salarios en España de CCOO o la campaña “ponte a 1000” de UGT, recalcando que se trata de una medida de justicia social” y denunciado que “es absolutamente inadmisible que colectivos como el de la limpieza municipal, el servicio municipal de atención telefónica (010), o el de los trabajadores del ámbito de la intervención social estén percibiendo salarios inferiores a 1000, incumpliéndose en muchas casos incluso los convenios colectivos”.

No en vano durante los últimos meses han sido varios los conflictos que han dejado patente la existencia de “infrasalarios”.

La reciente huelga del sector de la limpieza o las próximas movilizaciones anunciadas por el colectivo de trabajadores y trabajadoras de intervención social son claros ejemplos de ello.

La iniciativa ha suscitado un interesante debate plenario que ha arrojado una votación poco usual. Así la iniciativa ha sido aprobada por 4 votos a favor y 27 abstenciones (PP, PSOE y PAR) El centro del debate ha girado en torno a la “posibilidad legal por parte del Ayuntamiento de hacer viable esta propuesta” En este sentido José Manuel Alonso ha rebatido los argumentos del PP y del PSOE aduciendo que la “propia ley de contratación de las administraciones públicas contempla esta posibilidad”

Alonso además ha advertido, que “IU va a seguir trabajando con decisión en esta línea de trabajo” recordando que “IU no está aquí para gestionar y mediar en este conflicto, somos parte y por lo tanto actuamos como tal”

APOYO SINDICAL

La iniciativa ha contado con el apoyo de un grupo de trabajadores que se encuentran en esta situación y por CCOO- Aragón cuyo representante ha solicitado intervenir en el pleno.

CCOO ha recordado que en determinados casos los trabajadores y trabajadoras de las contratas municipales ve como se incumplen los convenios colectivos. Por ello ha solicitado al Ayuntamiento que ejerza su responsabilidad y haga cumplir a las contratas con las obligaciones que recogen los pliegos de adjudicación, como viene recogido en el artículo 1.1.1. del Real Decreto Legislativo 2/2000 de 16 de junio por el que se aprueba el texto refundido de la Ley de Contratos de las Administraciones Públicas. En dicho artículo ha continuado en representante de CCOO “queda claro que será causa de resolución del contrato el incumplimiento reiterado de los compromisos de las contratas”

Alonso ha finalizado afirmando que hoy se abre un proceso relevante en el ámbito municipal para el logro de uno de los derechos fundamentales de los trabajadores como lo es el de la consecución de un Salario Digno.

Según el edil “IU ha logrado hoy que este camino sea irreversible, a partir de ahora se abre un debate que ha coadyuvar con el reconocimiento a un derecho fundamental de los trabajadores, el derecho a un Salario Digno”

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb