URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Merda al torrent.

Alternativa | 03 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa EU-EV de Pollença, fent-nos ressò de les queixes dels veïns, volem denunciar els abocaments que des de fa més d'una setmana es venen produint al torrent de Sant Jordi fins a ca na Volantina.

Els veïns de la zona, farts de veure córrer la merda pel torrent i farts d'aguantar l'olor que això provoca, han avisat per dos cops a la policia municipal (dissabte 28 i dilluns dia 30) així com també han avisat al batlle de Pollença Joan Cerdà Rull. El senyor batlle els ha passat en cançonetes minimitzant el problema. Però el cert és que no s'ha arreglat, tot i la insistència dels veïns i la gravetat del problema.

Hem pogut llegir a la premsa que el senyor batlle diu que el problema no existeix, que ha telefonat a l'organisme competent i que aquí no passa res. Es veu que no ha passat per allà, la merda, com demostren les fotografies, és ben visible. I no és ferment de la calor i aigua enbassada: l'aigua corr i transporta merda en el fons i en superfície, fins al punt de crear vertaderes crostes sòlides que no s'atravessen ni tirant-lis pedres. Joan Cerdà ens ha explicat que la depuradora funciona correctament i que els vertits venen d'alguna altre part. D'on ha sortit tal quantitat de merda al torrent? Això encara és un misteri, i els veïns asseguren que ve de la depuradora, tot i que els papers diuen que funciona correctament.

L'aigua abocada al torrent és aigua bruta, merda, que contamina tot al seu pas, des d'aqüífers, pous, el propi torrent (basta mirar que les pedres són negres), i que desemboca a una badia massa acostumada a aquests tipus d'abocaments fecals des de moltes parts del municipi.

Per això fem denúncia pública d'aquest greu perjudici al medi ambient i a la vida dels veïns que arriben a l'extrem d'haver d'estar a casa seva amb les finestres tancades per l'olor amb tota la calor. I que es queixen de l'abundància de rates enormes.

Instam als òrgans competents del Consell, com a l'ajuntament de Pollença a que doni una solució urgent al greu problema que suposa l'abocament de merda no directament al torrent, i que es deixin d'excuses als veïns i afrontin els problemes quan es presenten.

Aquí teniu unes quantes fotografies de la merda surant a damunt les aigües del torrent. La primera correspon a la sortida a la mar pel pont de ca na volantina cap a la mar. 

 

Comentaris

Pepe

Re: Merda al torrent.

Pepe | 10/07/2008, 17:57

És més fàcil que sigui l'Ajuntament qui trobi d'on venen els abocaments, el SEPRONA té molt poca gent per massa feina. Però la descordinació de l'Ajuntament a aquest tema ha estat total, els veïns encara esperen que passi algú de l'equip de govern per allà.

fra lokus

Re: Merda al torrent.

fra lokus | 10/07/2008, 13:59

L'Ajuntament?

No és el SEPRONA? o tots a la vegada.

Pepe

Més merda

Pepe | 09/07/2008, 23:25

Ahir es va fer net el torrent però avui ha hagut un altre abocament. He estat amb els veïns i he pogut comprovar el desastre in situ. Tot pareix indicar que és un particular qui fa aquests abocaments però són de tal magnitud, i dos en tan poc temps, que sembla impossible que sigui només el pou negre d'una finca.
La Conselleria de Medi Ambient ha dit que posarien la corresponent denúncia al Seprona.
En aquest moment l'Ajuntament té la responsabilitat de trobar el més prest possible l'origen d'aquests abocaments i fer de nou net el torrent.

Garci

Re: Merda al torrent.

Garci | 08/07/2008, 12:02

Estic content que es solucioni un problema insostenible, tot i que hagin hagut de passar setmanes.

Pepe

Neteja

Pepe | 08/07/2008, 11:08

Ahir vaig a parlar amb el batle sobre aquest tema. Sembla que l'abocament no ha estat culpa de la depuradora i s'esta investigant el seu origen.
Vaig demanar que es faci net i avui mateix l’Ibasan (Institut balear de sanejament)s'ha posat en contacte amb els veïns per fer la neteja.

Esperam que no hi hagi nous abocaments .

Garci

Re: Merda al torrent.

Garci | 04/07/2008, 19:08

Son Banya no s'ha desmantellat ni es desmantellarà mai, perquè la llei de l'oferta i la demanda impera en aquest món: Hi ha demanda de droga, sorgeix son Banya. Que es tanca el supermercat a aquell barri, doncs se n'obrin d'altres per abastir la demanda.

Mestres, estudiants, policies, electricistes, cuiners, escriptors, polítics, ciclistes, dependents, caixers de supermercats, turistes, gent que va en xancles, homes, dones, majors, joves... de tots els llocs surten els consumidors de drogues.

La única solució per acabar amb son Banya i amb el mercat negre és legalitzar.

Ara ve el dilema: legalitzam la droga tot i ser dolenta o millor reprimim i fomentar el narcotràfic? Vosaltres mateixos. Jo prefereixo el mercat legal, que doni imposts, que no suposi tants riscs i que les persones que s'hi dediquin ho puguin fer de forma honrada i sense coaccions.

Maki

dubtes.

Maki | 04/07/2008, 18:52

S'ha desmantelat Son Banya?, millor dit, el punt de venda de droga de Son Banya? Ho dubto. En tot cas , pot ser tan sols un canvi de lloc. Lamentablement.
Qin temps aquell, on la droga tan sols estava a l'abast de "las clases pudientes¡¡ Helas¡¡

fra lokus

Re: Merda al torrent.

fra lokus | 04/07/2008, 18:20

No oblideu les bregues de galls

Joan Ramon

Son Banya

Joan Ramon | 04/07/2008, 16:43

Cert,el tràfic de Drogues no és exlusiu de Son Banya, l'única diferència és que allà si estava localitzat.
El problema del tràfic de drogues no acaba ni comença a Son banya, però si que estic d'acord amb en Biel, val més això que res.

Salut

Biel

Millor parlar de persones

Biel | 04/07/2008, 16:25

Em sembla que no cal emprar les paraules de forma que puguin ésser enteses de forma despectiva, fregant el racisme malgrat sigui subliminal. Millor parlar simplement de persones, visquin on visquin. I per altra banda em deman com s'ha esperat tant a actuar a Son Banya quan fa dècades (moltes !) que existeix el problema, però... mes val tard que mai... o no ?.

Maki

Enhorabona¡¡¡

Maki | 04/07/2008, 15:57

Si Xisca, enhorabona a tots els cosos de Seguretat i a els seus amics quan convé, els politics amb autoritat damunt ells ¡¡¡ La rapidessa ha sigut sorprenent, tan sols 25 anys a "desmantelar"? el xiringuito de la droga . Segurament esperaven que Rodrigo de Santos deixes de ser Regidor i "cosa" del PP.
I es que a una persona que va a misa, com es Rodrigo de Santos, se la de respetar, o donar-li temps a confesar-se ( Amb el capella, no amb el jutge) .

xisca

LA PACA

xisca | 04/07/2008, 05:51

Ja era hora! Està molt bé tanta enhorabona al cosos de seguretat i als polítics pertinents, però coño, ja era ben hora que se fes alguna cosa amb aquests jitanos que viven de vendre droga

Destructor de màfies.

Destrucció i corrupció

Destructor de màfies. | 03/07/2008, 12:19

Es poble sap què hi ha personatjes què no seran investigats ni desenmescarats per asumptes de corrupció.¿Per què??

Destructor de màfies.

Destrucció i corrupció

Destructor de màfies. | 03/07/2008, 12:18

Tota aqusta Merda surt des Ajuntaments.

Garci

Re: Merda al torrent.

Garci | 03/07/2008, 12:17

És trist i indignant escoltar i llegir les declaracions del senyor batlle de Pollença referents als abocaments de merda al torrent de Sant Jordi. Potser no siguin de la depuradora, però el que no pot fer és minimitzar el problema i dir que no és res. Qui passi per allà pot veure quilòmetres de torrent plens de merda surant i enganxada a roques, plantes i sortint a la badia. No pot ser que com que el problema no és de la depuradora, doncs no passa res. El problema és ara més greu perquè aquesta merda no se sap d'on ve.
Els veïns estan molests per l'olor provocada, el medi ambient pateix, les aigües es contaminen, i aquí no passa res segons Joan Cerdà.

Esperem que facin alguna cosa, ja que la situació és insostenible. I que deixin de tapar un problema existent i es posin mans a la feina per solucionar-ho. No és pot minimitzar un problema tan greu.

Les fotografies adjuntades parlen per si soles.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb