URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença darrera els rètols publicitaris.

Alternativa | 04 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple del 28 de febrer ja varen demanar si s’havia obert cap expedient d’infracció urbanística  als rètols publicitaris que es multipliquen al sòl rústic del municipi. Un mes després es varen respondre que havia alguns dins la zona de carreteres i que no obstant se mirarà.

Mesos després no hem obtingut cap resposta i seguim observant que a les juntes de govern no arriba cap expedient d’infracció urbanística, ni d’habitatges ni de rètols, i uns i altres es multipliquen de manera il·legal.

L’article 164 del Pla General d’Ordenació Urbana de Pollença  diu:
“Expressament es prohibeix en tot el sòl no urbanitzable la col·locació de cartels i en general  tota manifestació d’activitat publicitària”.

Encara que ens costa que el batle i regidor d’urbanisme sembla desconèixer la existència de la Llei de disciplina urbanística 10/1990  ja que és àmpliament incomplida al municipi a la majori dels seus articles, l’hem de recordar que al seu article 51 aquestes instal·lacions estan tipificades com a infracció per amb multes i la retirada del rètol publicitari.

Tampoc serveix d’excusa el que va dir el batle i regidor d’urbanisme de que algunes eren a zona de carreteres ja que  la Llei 5/1990, de carreteres de la comunitat autònoma, diu al seu article 36 que la publicitat estarà sotmesa a les ordenances municipals i s’haurà de situar fora de la zona de domini públic, excepte els rètols de caràcter informatiu ubicats a la mateixa finca on es desenvolupa l’activitat anunciada.

Mentre el nostre batle i regidor d’urbanisme mirà cap a altre costat el sòl rústic de Pollença pateix una inacabable i creixent  instal·lació de rètols publicitaris.

Pollença sembla un municipi a la venda, els panells es multipliquen i cada vegada és més complicat veure el paisatge.

Aquesta mateixa setmana s’han col·locat quatre nous gran rètols per inserir publicitat (dos al costat de la rotonda del Gall i altres dos a l’inici de la carretera al Port).

Ja és hora de que després de set anys el senyor regidor d’urbanisme posi ordre a aquest tema i faci complir la llei en benefici de la majoria dels ciutadans.

   
   

 

Comentaris

Garci

Re: Pollença darrera els rètols publicitaris.

Garci | 04/07/2008, 18:34

Demà m'és impossible anar a Inca, tenc concert a Músics per la llengua i hem d'assatjar per la tarda perquè sinó no sonarà res.

Però fer un cafè si que podem. Ja saps el meu teléfon, cridem en voler.

Joan Ramon

Salutacions

Joan Ramon | 04/07/2008, 14:42

Garci, demà el Bloc d'Inca fan un acté reivindicatiu a Son Bordils, feia contes anar-hi si qualcu s'apunta,
PEr altre banda si no i vas, ens hauriem de seure per parlar d'uan feina pendent, coincidint amb la caiguda de Son Banya...

Salut

Garci

Re: Pollença darrera els rètols publicitaris.

Garci | 04/07/2008, 13:45

Aquests lletreros son aberrants. S'han de llevar! no pot ser que ens passem la vida dient lo bonic que és Pollença, l'encant del Moll o la Cala i la veritat és que Pollença fa pena de construccions, cartells publicitaris, brutor...i molt més a les entrades del poble que fan pena. La Cala està totalment abandonada, allà no hi posen cartells perquè ningú se'n recorda que existeix, i el Moll tres quarts del mateix.

I els polítics que gestionen l'urbanisme, no hi tenen res a dir d'aquests cartells ilegals?

Pere i Tomeu, teniu tota la raó: estem perdent el poble.

Tomeu

Pollença, qui t'ha vist i qui (no) te veu

Tomeu | 04/07/2008, 07:20

No s'enten aquesta connivència amb les empreses de publicitat. Aquests grans cartells els posa una empresa de Palma i hi posa anuncis perque anem a comprar a carrefurs o alcampos de Palma; guany per Pollença: cap.
La primera imatge de Pollença és lamentable: cartellets de publicitat, l'esquena d'un edifici mastodòntic(i lleig), una estructura sense acabar, i el Calvari que ja no es veu amagat per xaletets.

Pere A. Cerdà

Quin desastre

Pere A. Cerdà | 04/07/2008, 07:19

Bé, no tinc paraules per definir aquest acte, que des del meu punt de vista és un atemptat contra el paissatge. Aquí crec que s'hauria de fer alguna cosa. Però res de crear comissions i comèdies, fer ordenances municipals, que crec que som un dels únics pobles del món que manco normativa tenim, i sobretot, la poca que tenim no l'aplicam.
A més, crec que també s'hauria de treure una ordenança que reguli els aires condicionats, la seva instal·lació i sobretot l'abocament del que aquests produeixen al carrer, que de fet és motiu de sanció, així ho deia la premsa ahir.
Res més, simplement dir que estic empegueit de ser pollencí i de trobar-me al batle o a alguns regidors pel carrer que només saben dir si,si,si i a l'hora de la veritat res de res.
A pollença hi ha molts de professionals i bons, joves i no joves, alguns d'ells creadors de grans infraestructures com l'auditori d'alcúdia,... i que ben bé podrien ser assessors-col·laboradors sobre impactes ambientals, impactes urbanístics,...
Participar, perque pollença és dels pollencins, però clar d'aquesta manera no hi hauria comissions ni res de tot això,...
Perdonau si m'he estès però ja començo a estar fins els co..... d'aquest poble, i de les seves comèdies i de les coses importants què?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb