URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

Alternativa | 11 Juliol, 2008 06:09 | facebook.com twitter.com

A la Junta del 6 de maig es va ratificar el decret de Batlia núm. 270 relatiu a l’atorgament d’un complement de productivitat extraordinari a a les cinc  auxiliars administratives de l’Àrea d’Intervenció La quantitat de 200 € per cada mes.

Aquest complement és resultat una vegada més la mala gestió del personal laboral de l’Ajuntament. Tenim excel·lents treballadors que ha de fer la feina pròpia i la d’altres “companys” que no compleixen amb la seva feina. Evidentment els treballadors que no fan el que toca són els primers culpables però també tenim un regidor de personal que s’hauria d’encarregar de controlar i fer complir la feina. A això hem d’unir la  manca de personal i de  negociació i fixació d’un PROGRAMA DE PRODUCTIVITAT, en el que se fitxin factors o elements objectius a valorar per la seva implantació global per a tot el personal d’aquest Ajuntament.

En aquest moment trobam que l’equip de govern hauria de reorganitzar-se i  Juanjo Mir (PSOE) hauria de deixar les seves responsabilitats, o ben dimitint o canviant d’àrees, ja que es troba totalment desbordat i  fora de lloc.

 Ha estat incapaç de gestionar o negociar el conflicte amb la policia local que no només ha trencat les negociacions, i ha anunciat mobilitzacions a un moment tan delicat com les festes( si la policia no fa hores extres  ens trobarem amb un bon problema) si no que a més a més ha informat que no es fia d’allò que diu el regidor, i ja no el consideren un interlocutor vàlid. La majoria dels policies locals demanen en aquest moment la dimissió del regidor.

A l’àrea de personal laboral també es patent el malestar pels canvis d’opinió del regidor, la dificultat per comunicar-se amb ell, els seus incompliment i la seva manca de capacitat de gestió.Fa uns mesos els seus representats ja varen denunciar que es manté la contractació de “falsos autònomes per part de l’Ajuntament” .

Per terminar hem de recordar que és increïble que al mes de juliol encara no s’hagin presentats  els pressupost del 2008. Aquest retard i la mala gestió dels pressupostos fan impossible una gestió mínimament planificada i racional de la despesa pública.

També resulta patètic el que passa  amb els comptes generals del municipi de 2006. (més d’un any de retard respecte al que marca la llei), i a més a més els comptes del Patronat del Festival de Pollença ( estam parlant de 240.000 euros) no formen part dels Comptes Generals. Una irregularitat que la Sindicatura de Comptes ja havia denunciat quan havia fiscalitzat els comptes de l'Ajuntament, anys anteriors. Cada vegada comprenem millor la negativa de l'equip de govern a aprovar nostra moció de fer una auditoria dels comptes de l'Ajuntament.

Tot plegat dona un panorama desolador a les àrees gestionades per en Juanjo Mir.

 

 

Comentaris

pepe

Lentitut justícia

pepe | 14/07/2008, 18:36

La lentitud de la justícia la fa realment injusta. Avui al DdM:

Admiten una querella contra policías de Pollença por una presunta agresión

Un joven detenido y dos agentes se acusan mutuamente de haberse golpeado
X.P. PALMA. El juzgado de instrucción número 6 de Inca ha admitido a trámite una querella de un joven contra dos agentes de la Policía Local de Pollença, a los que acusa de haberle pegado una paliza y haberle detenido sin motivo el verano pasado. Los policías, en el atestado que confeccionaron, relataron que el joven les había insultado repetidas veces y que fue él quien les agredió, por lo que tuvieron que reducirle. El detenido sufrió la fractura de los huesos de la nariz y diversos contusiones durante el incidente.
Los hechos, ocurridos durante la madrugada del día 6 de septiembre en Pollença, difieren diametralmente de una versión a otra. Según la querella presentada por el detenido, cuando estaba en la calle, en la puerta de un bar, uno de los agentes pasó por delante y "escupió de forma grosera". El joven "expelió una ventosidad y manifestó: Aixó es per tu". Esta acción sería, a su juicio, la que desencadenó que, poco después, cuando encontró al policía junto a otro compañero, estos le agredieran sin medair palabra, propinándole varios golpes con un objeto contundente, así como puñetazos y patadas, incluso después de que le esposaran las manos.

La versión de la Policía

En el relato de los hechos que hicieron los policías en el atestado refieren que el joven les había insultado varias veces cuando les había visto de patrulla, y que había lanzado una ventosidad diciendo: "Per voltros". Posteriormente, cuando trataron de identificarle reaccionó de forma violenta. Le arrebató una linterna a un policía y le pegó con ella en la cabeza. Los agentes dicen que tuvieron que reducirle empleando la fuerza, momento en el que el joven cayó al suelo y se golpeó en la cabeza, sufriendo algunas lesiones.
El joven acabó la noche detenido y tuvo que ser trasladado al hospital, con diversos traumatismos y una fractura en la nariz.
El detenido, representado por Martí Cànaves, presentó una querella en la que acusaba a los policías de torturas, lesiones, omisión del deber de socorro, detención ilegal y falsedad en documento público. Esta querella ha sido admitida a trámite por el juzgado de Inca. Los agentes están defendidos por el letrado Jaime Campaner.
El juzgado ha admitido a trámite la querella y ha acordado que durante los próximos días declare como testigo un inspector de la Policía Local de Pollença y el médico y la enfermera que atendieron al joven detenido. El Ayuntamiento de la localidad será declarado responsable civil subsidiario ante una posible indemnización al joven

Pepe

La policia es mobilitza

Pepe | 14/07/2008, 18:33

Avui al DdM

La Policía Local de Pollença anuncia movilizaciones contra el Ayuntamiento

EFE. PALMA. La Federación de Servicios Públicos (FSP) de UGT en Baleares ha anunciado hoy que la Policía Local de Pollença iniciará movilizaciones los días 29 de julio y todos los miércoles y sábados de agosto por desavenencias con el Ayuntamiento en la negociación de las condiciones laborales.

Las movilizaciones comenzarán el 29 de julio con una concentración ante la casa consistorial que se prolongará desde las 10.00 a las 12.00 horas. En agosto, esta concentración se transformará en una serie manifestaciones que se llevarán a cabo de 22.00 a 24.00 horas todos los miércoles y sábado.

El recorrido de estas manifestaciones comenzará en la calle Santo Domingo y continuará por Cecilio Metelo, Bisbe Desbach y Covent para terminar en Jardines Joan March.

La decisión de convocar estas movilizaciones, según indica una nota emitida hoy por el sindicato, se debe al "malestar" que viven los agentes de la Policía Local de Pollença "a consecuencia de la falta de voluntad negociadora y el nulo interés de llegar a acuerdos por parte del Ayuntamiento".

FSP-UGT recuerda que, con la llegada al poder de un nuevo equipo de gobierno en el consistorio, se prometió una mejora en las condiciones laborales y negociar para llegar a un acuerdo para la aplicación de la ley 6/2005 de Coordinación de Policías Locales de Baleares.

A principios de este mes de julio, un documento firmado por el 98 por ciento de los agentes fue remitido al alcalde del municipio, según explica FSP-UGT en la nota, para añadir que, en dicho escrito, se pedía al regidor que nombrara un nuevo interlocutor y cesara al actual edil de Función Pública, al que el sindicato acusa de crear "conflicto".

El objetivo de FSP-UGT es que se retomen las negociaciones y se puedan llegar a acuerdos, sobre todo para la aplicación de la Ley de Policías Locales de la comunidad.

Pepe

Re: El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

Pepe | 13/07/2008, 10:09

Bon dia Margalida, ja vaig comentar parlant en altra ocasió d'aquest tema que la queixa del personal que treballa i compleix a l'Ajuntament és la manca de control i l'amiguisme imperant a algunes àrees.

Veure com hi ha gent que no fa la seva feina i cobra igual va creant un ambient molt poc recomanable tan pels treballadors com pels ciutadans.

Margalida Amengual

Treballadors

Margalida Amengual | 13/07/2008, 06:49

Ja ho sabia que em contestarieu això. Ho sento molt però es el que pens i crec que els fets hem donen la raó. Que hi ha treballadors vàlids, clar que sí, només faltaria això; que la culpa es del regidors, totalment d'acord, perque si aquets fossin competents els treballadors també ho serien, es per aquí per on s'han de començar a arreglar les coses. Però em ratific amb el que vaig dir, i ho sento molt per tu JRV, que crec que fas feina a l'ajuntament, però el que jo pens es una opinió bastant general dels pollencins. Per qualque cosa deu esser i no crec que sigui un tòpic amb absolut, la prova són aquets 200 €.
I Garci potser que en Juanjo fos el més capacitat del PSOE, no ho sé, la veritat, però n'he vist d'altres que pareixia que havien de fer tot lo món i després han estat un bluf, com en Juanjo, per això no em sorprén, simplement.

fra lokus

Re: El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

fra lokus | 12/07/2008, 18:52

Amb l'escrit d'en Santiago i ara amb el d'en JRV, ufffffffffff.

Com diven en castellà "pa nota".

Pepe

JRV

Pepe | 12/07/2008, 16:39

Bones JRV,tan de bo els regidors fossin a l'altura dels treballadors.
Aquesta setmana pens que publicarem l'escrit de dimissió de Jeroni Llobera que és de total actualitat.

JRV

aclaració

JRV | 12/07/2008, 15:48

Vull afegir que la vanitat i tan defectes no van per Juanjo Mir. Lo seu es INGENUITAT casi delictiva, si es que no s'ha adonat de quin personal l'envolta.

JRV

A Margalida Amengual

JRV | 12/07/2008, 15:45

Els mes incapassos i mes ganduls, i aixó va cada legislatura a mes , son els regidors. La major part d'ells no pretenen en absolut augmentar la pruductivitat ni la eficiencia del personal, això si es que tenen noció del que es productivitat i eficiencia. De justicia social, ni pum. Simplement es volen servir del personal, tan funcionari com laboral, per els seus interessos electoralistes, partidistes, i fins i tot personals. El personal que te intenció de treballar per la comunitat, pel seu poble qui es que al final paga i es mereix el servei, ho pasa puta amb els regidors, que tan sols pretenen quedar be i exercir la seva vanitat. Al final, la mediocritat i la estupidessa dels regidors s' acaba imposant, ja que son ells que tenen el poder. Els treballadors no enganyen a ningú, no val demanant el vot amb falses promeses ni organitzant festes postisses, ni pujant-se el sou cada dos per tres, ni tirant els dobers amb les seves decissions foradades, ni son els que enxufen, o intenten enxufar el correligionari inutil, o al parent beneit, aprofitant-se del seu carrec.
Em quedo amb una frase de l'escrit de dimissio del millor regidor que he conegut, Jeroni Llobera," escrit que el batle mediocre del moment no li va deixar llegir al ple, alla pel 1989: "... M'en vaig tranquil, però oiat i trist.... Voldria agrair la col·laboració de tots els treballadors d'aquesta casa, que com he dit altres vegades, en molts de casos fan que el desgavell que es la gestió municipal no sigui tan manifesta....".
La situació trista de l'Ajuntament no ha fet si no augmentar, i aixó gracies als cantamanyanas que ens governen i als votants irresponsables que ho fan possible. El demes son cotorrades de peluqueria o de barra de bar.

Garci

Re: El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

Garci | 12/07/2008, 13:11

Hola Margalida. Pens que hi ha gent que fa molta feina i gent que no en fa gaire, com per tot. Això no és un problema de l'ajuntament només, tal vegada sigui un tòpic massa estès.

És estrany que no et sorprengui lo de Juanjo. La majoria de gent el veia com el més capacitat del PSOE.

Margalida Amengual

Personal de l'ajuntament

Margalida Amengual | 12/07/2008, 12:03

Sempre ho he dit i se m'ha criticat per dir-ho, però ho torn a dir, lo que passa a l'Ajuntament de Pollença amb els seus treballadors es d'una poca vergonyeria que no té nom. Més de la meitat no compleixen amb la seva feina i això ho sab tothom; sempre ha estat així i no hi ha voluntat de que això canvii. De boca d'algún treballador he sentit a dir que, quan algú comença de nou i el veuen "massa" interessat en fer bé la seva feina li "aturen els peus". Fins en aquest extrem hem arribat amb el vist i plau dels politics que per allà pululen perque, si jo ho sé, no me fareu creure que ells no ho saben. I ara han de pagar plussos a la gent perque fassin la feina que haurien de fer els seus companys; per favor, això es de jutjat de guàrdia directament.
Lo de'n Juanjo es lo mateix de sempre a n'aquest patètic ajuntament, no em sorpren gens.

Garci

Re: El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

Garci | 11/07/2008, 18:17

Si pogués aplaudiria el comentari de Santiago. Una altre vegada que tenguis un article com aquest envia'l i el penjarem com article. Dona molt de si.

I estic totalment d'acord menys en una cosa, que se'l critiqui per no anar a actes públics.
I entenc que lo de ser POLÍTIC va en el sentit de ser llest políticament. Perquè de polítics(vividors de la política) ja en tenim molts.

Pepe

Buen resumen Santiago

Pepe | 11/07/2008, 14:54

Un resumen brutal Santiago con el que coincido. En política no basta con ser buena persona y trabajador sobre todo cuando tienes los socios de viaje que tiene Juanjo.

La palabra que más he escuchado últimamente en relación a Juanjo es la de decepción. A esa decepción se llega cuando una persona asume los errores y carencias de otros y no es capaz de pegar un golpe en la mesa y decir basta.

SANTIAGO

LA IMPORTANCIA DE SER POLITICO PARA OCUPAR UN CARGO POLITICO

SANTIAGO | 11/07/2008, 14:09

Es fundamental ser político para ocupar un cargo político. Juanjo Mir, a pesar de ocupar el cargo de secretario general del PSOE de Pollença (por cierto, por muy breve tiempo) no es político.
Esta condición (no ser político y ocupar un cargo político) tarde o temprano pasa factura. Lo comenté en este blog hace ya más de ocho meses y el tiempo me ha dado la razón…
Sin duda, sus adversarios políticos, que circunstancialmente son socios de gobierno, le han ganado la partida, a Juanjo y al PSOE. Me explicaré una vez más: a la hora de negociar el pacto de gobierno del ayuntamiento de Pollença, UM analizó perfectamente que cuatro personas (los 4 regidores del PSOE) tenía delante. Una ex alcaldesa, defenestrada por su partido cuatro años atrás, con un curriculum laboral mínimo y con un perfil político claramente bajo; dos recién llegados a la política y al PSOE y Juanjo Mir, quien, aparentemente era el más listo, el mejor preparado y el que más “miedo” podía dar a las filas de UM.
Lo de la ex alcaldesa era muy fácil de controlar. Se le da una dedicación exclusiva y punto. Además, Joan Cerdà tenía la experiencia de saberla manejar muy bien durante la época del primer pacto de progreso del Ajuntament de Pollença. Con solo dos regidores se hizo con el control del ayuntamiento, lo recordáis ¿no?, los del PSOE de Pollença parece que lo han olvidado, es normal, no son políticos.
- A los dos recién llegados les damos algo “ligero”. A Jaume Plomer le daremos medio ambiente que viene del PSM y esto le gustará. Le daremos también la Cala Sant Vicenç, que total hay pocos vecinos, son más bien de derechas, si arregla algo por allí no tiene que preocuparnos y si no arregla nada recaerá sobre el la responsabilidad.
Maria del Mar Sastre no tiene por que preocuparnos, si se da el caso, ya hablaré yo con su tío.
- Quien me preocupa es Juanjo; ojo con este chico que apunta alto. - Bueno, hay que debilitarlo durante estos cuatro años y si podemos conseguir que no los cumpla mucho mejor. -¿Y como lo hacemos? - En política es fundamental una estrategia que marque un fin. El fin es debilitar al “mejor” del grupo. Le daremos a Juanjo las “peores” áreas de gobierno, las que más debilitan y las que menos proyección positiva pública tienen: hacienda, personal y policía. - ¿Y si lo hace bien, no lo reforzaremos? - Tranquilos todos, en estas áreas los problemas vienen solos… tranquilos que los problemas vendrán. Además, no le daremos dedicación exclusiva, solo media dedicación. - ¿Y aceptará? - Le diremos que así lo podrá compaginar con el despacho y seguro que acepta.
El PSOE, en general (poquito perfil político) pensó que era lo mejor. - Volvemos al poder, controlaremos las arcas del ayuntamiento, el personal…. Si, si es un buen pacto. Juanjo debió pensar lo mismo (sino no se entiende que aceptara el cargo). - Tengo media dedicación, el personal se lleva solo, el trabajo de hacienda me lo hará el interventor, la policía se lleva sola, (total, cuatro multas y poco más) y además mantengo el despacho y a vivir…
La otra: - a mí si me dan un buen sueldo ya me va bien…
- Primer objetivo cumplido! ¿Veis como son fáciles de llevar estos socialistas? - ¿Seguro que no debemos preocuparnos? - Seguro. - Lo que no tenemos que hacer es despistarnos. Además, seguro que tendrán problemas internos y dimisiones, y ganas de figurar, sobretodo de algún ex regidor.
- Lo único que debemos atender es a Francisca, y si además de dedicación exclusiva hay que meterla de secretaria de Colonya, pues se la mete… jijijijajaja
Después de más de un año de gobierno, tenemos argumentos suficientes para valorar quien ha hecho un buen trabajo y quien. UM ha hecho un excelente trabajo político (para sus intereses, claro está). Los representantes del PSOE un pésimo trabajo político: aceptación de áreas que no deberían haber aceptado, mostrado interés puramente económico de alguno de sus miembros, no poner en “apuros” a UM, como por ejemplo no liderando el hacer una auditoria económica en las arcas municipales, falta de memoria política, falta de iniciativas políticas de este grupo, tensiones en el seno de la agrupación, dimisión del secretario general, perdida de afiliados, y un largo etc.
Como regidores de área, otro escrupuloso fracaso: la Cala Sant Vicenç sigue anclada en el olvido, la educación parece una de las áreas olvidadas, algunas desconocen el significado de servicios sociales y carecen de directrices y responsabilidades en el Port de Pollença y Juanjo Mir dedicándose a hacer bueno a Toni Ferragut en su época dorada de regidor de hacienda.
Todas las esperanzas puestas en este chico se han venido a bajo: empezó liderando la subida de impuestos más grande realizada en este ayuntamiento. Ya veréis el daño que nos ara estos años de pura y dura crisis económica (por cierto, el IPC al 5%) Ha sido incapaz de llevar a cabo una auditoria que esclareciera la realidad de las arcas municipales. No solo eso, sino que ha defendido que esta es ilegal. Que se lo cuente a su homólogo y además compañero de partido de Sa Pobla. Estamos ya en La Patrona y los presupuestos sin presentar a pleno. Ha discutido con la policía local por activa y por pasiva. Ha sido incapaz de dialogar. Ha sido el regidor que a menos actos públicos ha asistido. Ha sido un nefasto político.
Te han vencido Juanjo. En política es muy importante ser POLITICO, almenos mientras dure tu cargo. Si no lo eres o no lo quieres ser, mejor dedícate a otra cosa.
Has defraudado a tanta gente que si te queda un poco de dignidad, lo mejor que puedes hacer es presentar tu renuncia al acta de regidor y marcharte a casa. Si no lo haces, serás uno más del montón que se mantiene en el ayuntamiento única y exclusivamente por dinero.

Garci

Re: El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

Garci | 11/07/2008, 12:06

Demanar a algú de l'ajuntament que deixi el seu lloc a un altre que ho faci millor, o demanar que faci les coses ben fetes, és com demanar a una paret. Està clar que la situació ve d'enrere, però Juanjo Mir, amb tots els seus conflictes sense solucionar, i el pitjor, sense aprovar els pressuposts, i encara passaran mesos abans que s'aprobin, aquesta situació és insostenible i ha de dimitir.

Notícia

Re: El regidor de personal, policia i hisenda (AJ 080506 b)

Notícia | 11/07/2008, 07:25

Avui al DdM.

El conflicto laboral con la Policía Local dejará las fiestas sin agentes de refuerzo
El Ayuntamiento tiene prevista la contratación de guardias privados durante los días de la Patrona

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb