URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

Alternativa | 12 Juliol, 2008 06:00

A la tertúlia de polítics que podeu escoltar a Ràdio Urxella veig que va haver un canvi important i és que el moderador va suggerir una sèrie de temes al principi de la tertúlia, això em sembla molt bé, sempre sense tancar que un tertulià pugui treure un tema nou. Però també he de dir que s’ha d’informar a tots els grups dels temes que es tractaran ja que a aquesta tertúlia sembla que Joan Cerdà (UM) ja sabia els temes que es tractarien però la resta de tertulians no.

Crec que en Garci va estar magnífic, millor que jo, i és curiós veure com el batle no feia més que interrompre-li.Tan al tema del Torrent com al tema de la segona fase de la circumval·lació mentre en Garci es fonamentava en el coneixement in situ dels problemes,  en Joan parlava d'informes, tècnics i papers. Sembla que en Joan comença a patir la síndrome Hubris o mal dels polítics, al que demà dedicarem nostre article.

 A la tertúlia Joan Cerdà (UM) va començar llevant importància als abocaments fecals al torrent, és cert que tot fa pensar que la depuradora no era la responsable, però el que no pot dir és que no eren importants. No es tractava d'un tema d'olor com deia ell sinó d'abocaments de gran quantitat de fecals i només s'havia d'anar al torrent per comprovar-ho. Joan va afirmar que havia passat pel torrent i que era perfecte, està clar que  o no va pasar o no es va fixar massa ja que una setmana després quan es va fer net, a petició nostra, es va omplir un camió gran de fecals 

La diferència de coneixement del tema entre Joan i Garci és que mentre en Garci  havia anat a xerrar amb els veïns, Joan només havia xerrat amb tècnics, sembla que no s’enrecorda que estam a un municipi i que una de les coses més positives de la política local és precisament el poder xerrar directament amb la gent i comprovar els problemes in situ.

Una vegada més UM i PSOE varen fer causa comú Joan i Jaume Plomer (PSOE) ens va acusar de crear polèmica la premsa i jugar amb temes d’economia local, sense haver-nos informat. Igual que al tema del trasllat de l'àrea de Serveis els hem de recordar el que havia passat abans d'aribar a la premsa.

Al darrer ple  Tome Cifre (PP-UMP) els va informar de les queixes dels veïns del torrent i els va demanar pel funcionament de la depuradora i l’equip de govern no va contestar (volien veure la semifinal de l’eurocopa). Dies més tard una veïna va informar directament al batle del problema. Al mateix temps com li va dir en Garci, els veïns havien denunciats els fets a la policia local i aquests en dues ocasions havien anat, però es veu que ni el regidor de Medi Ambient ni el batle sabien res...  Cansats d’esperar algun tipus de reacció per part de l'equip de govern ens varen telefonar a nosaltres, jo no vaig poder anar per que no era al municipi, però al dia següent en Garci era allà parlant amb els veïns i comprovant els fets.  Només després de tot això varen anar a la premsa.

Ara em permet  dir al senyor Joan i Jaume com tenien que haver actuar, els que segon diuen a la tertúlia fan tan de feina i tan bé.

- Primer quan al ple se les va demanar pel tema tenien que haver-se informat del tema, no passar com varen fer.

- Segon quan una veïna s’havia queixat directament al batle aquest tenia que haver transmet la queixa l’àrea de medi ambient i anar a veure el torrent i parlar dels veíns.

- Tercer les denúncies a la policia local tenien que  haver arribat al regidor de medi ambient.

- Quart una vegada comprovats els abocaments no es tenien que haver dedicat a llevar importància al tema si no que havien de fer net el torrent inmediatament i dedicar tots els esforços possibles a trobar l'origen d'aquest desastre.

Al segon abocament que ha hagut el dimecres passat d’aquesta setmana es torna  repetir la història, el mateix dia vaig anar a parlar amb els veïns i comprovar la gravetat de l'abocament. L'IBASAN ( Instituto Balear de Sanejament) a la fi varen aceptar la gravetat del tema, varen fer anàlisi i es varen comprometre a fer ràpidament una nova neteja del torrent. Al dia següent  l’àrea de medi ambient encara no sabien res d’aquest abocament...

 Tota la tertúlia Ràdio Urxella

Comentaris

Garci

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

Garci | 14/07/2008, 18:45

El PSOE és un partit de l'estil de la tercera via laborista o qualsevol partit "catch all" (pesca vots) d'Europa.
Fa temps que la S l'han oblidat. I la O d'obrer ni saben que vol dir.

I el PSOE de Pollença no és més que una mostra del PSOE nacional. Gent amb ànsies de poder al servei de les empreses i dels dictàmens populistes. La única diferència és que a Pollença estan baix les ordres d'UM.

Pepe

No arriben a socialdemòcrates ni d'enfora.

Pepe | 14/07/2008, 18:13

El que fa actualment el PSOE i la majoria dels partits "socialistes" poc te que veure amb la socialdemocràcia que defensa els serveis públics i el repartiment de la riquesa via impostos progressius i ajudes als més necessitats.
A nivell local a diferents debats he vist com el PSOE defensa la privatització de serveis.

Per no parlar d'altres coses on el PSOE local s'ha mostrat a l'altura d'UM-UNPI com fomentar la participació ciutadana, la laïcitat, el republicanisme, la solidaritat internacional...

JRV

claretat

JRV | 14/07/2008, 17:38

Juanjo s'autodefineix com a social-demòcrata, obertament, per tant no enganya a ningú. Però tal volta aixó no figurava al programa electoral, però un error el te tot hom.
Per altra part, i col·lectivament, tenim el que ens mereixem. Ara , individualment, cada 4 anys ens castigen, als democretes.

Garci

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

Garci | 13/07/2008, 19:48

Hola Bernat. Crec que no en queda cap de socialista al PSOE. Tot són socialdemòcrates neolliberals. Però, crec que ni ells mateixos ho tenen molt clar que són.
Se consideren esquerra perquè no són tan de dretes com el PP o UM. Però d'esquerra i de socialistes no en tenen res de res.

Pepe

Bernat

Pepe | 13/07/2008, 19:46

Bones Bernat.
L'exemple més clar de com els regidors del PSOE s'han convertit en un bon parapet per UM va ser a la moció de l'auditoria. Una moció a l que inclòs havia donat suport el PP, els únics que tenien por a aquesta auditoria eren els d'UM i els PSOE va deixar perdre una gran oportunitat.

Bernat  Oliver

EL PSOE SEMBLE L'ESCUT DE UM

Bernat Oliver | 13/07/2008, 18:55

El PSOE semble l'escut de UM! Molt encertada aquesta frase Pepe. Aquesta és la trista realitat del PSOE, on en Juanjo Mir és una part principal d'aquest escut.
Molt encertat l'escrit de Santiago sobre en Juanjo Mir. Estic totalment d'acord quan diu que s'ha de ser POLITIC per estar en política. El que transmetren aquests del PSOE es que son quatre funcionaris més de l'Ajuntament.
En Juanjo Mir a decebut a la major part de socialistes d'aquest poble. Per dues raons: per no ser socialista i no tenir valintia política. Me sum a demanar la seva dimisió.

fra lokus

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

fra lokus | 13/07/2008, 10:32

Pot ser que Na Francisca no ho sepi, però encara recotd l'entrevista que li varen fer al regidor de festes "Michel" a Ràdio Pollença.

Però a l'article quedarà tot clar.

Pepe

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

Pepe | 13/07/2008, 10:03

Bon dia fralokus m'havia oblidat d'informar-te d'aquest comentari tan desafortunat de la regidora.

Les respostes al tema del gall i del menet de na Francisca són molt tristes. Una altra pregunta és per què el regidor de festes no va dir res? El PSOE sembla l'escut d'UM

fra lokus

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

fra lokus | 12/07/2008, 19:55

Amb el tema del gall la resposta de Francisca Ramon és digna de fer un article.

No només hi ha denúncia, sinò que també hi ha prohibició.

Article pròximament.

fra lokus

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

fra lokus | 12/07/2008, 19:53

Jalou, en els precs i preguntes del darrer ple, crec que la regidora de participació ciudadana va dir que la web d'Albertis Telecom donava cobertura TDT al Port de Pollença, en aquest bloc hem dit mil vegades que aquesta web posa el Port de Pollença és a Eivissa i duu més de dos anys amb aquest error.

L'engegada oficial al Port és el dia 31 de juliol pot ser que la setmana de Sant Jaume ja estuigui amb funcionament.

A Pollença si poden també, però és difícil

Pepe

ARTs

Pepe | 12/07/2008, 19:40

En el cas de les ART a l'igual que al cas de Son Espases el pacte de govern deixava el tema massa obert ja que parla de la necessitat de l'unanimitat i és clar que UM no vol eliminar les ARTs.

El pacte de govern diu exactament:

Això no obstant, en paral•lel les Conselleries competents prepararan les
modificacions puntuals del Pla Territorial de Mallorca, així com les
modificacions de la legislació actual, que es tramitaran, sempre que existeixi
l’acord unànime de les forces polítiques signants, amb l’objectiu d’eliminar les
ARTs i totes aquelles urbanitzacions que es puguin eliminar en funció del seu
grau de consolidació. Les desclassificacions que es puguin acordar es tramitaran
mitjançant una llei i igualment per acord unànime

Joan

Pagesos

Joan | 12/07/2008, 19:32

Sa política a Mallorca va contre sa gent d'aquí i a favor sempre des gran capital i ses màfies internacionals què volen sa terra per a fer camps de golf,urbanitzacions i xalets.Volen sa terra de Mallorca per especular,no per produir aliments.Volen què sa terra entri dins es circuit immobiliari.Tot forma part de un plà què se vé aplicant desde fa molts d'anys amb connivència des polítics d'aquí què són es encarregats de conduir a sa població des diferents pobles de Mallorca cap a s'escorxador.Mallorca no vol gent honrada,vol corruptes,lladres,estafadors,mafiosos,narcotràficants,gent miserable què destrueix sa terra.Tota aquesta gent citada anteriorment té ajudes públiques generosas perquè segons ells són "creadors de riquesa".Sa gent honrada està per mantenir una legió d'inútils i ser explotada.

Nota

El Pla territorial

Nota | 12/07/2008, 15:29

GOB INFORMACIÓ
11 de juliol de 2008

Notes Informatives del GOB

- 11 de juliol de 2008. El GOB considera un frau la revisió del Pla
Territorial de Mallorca aprovada avui pel PSIB-PSOE, UM i Bloc.

El GOB ho considera un incompliment flagrant de l'acord de
governabilitat, una continuïtat en les polítiques territorials marcades
per l'especulació i un rídicul per part dels partits d'esquerra del pacte.

Pepe

Re: Tertúlia de polítics i maneres de fer feina

Pepe | 12/07/2008, 11:04

Enguany per primera vegada ha hagut una primera reunió multitudinaria de la comisió de festes. Després ha hagut una segona reunió però a aquesta ja es varen oblidar de convidar-nos, no tenen costum de fer les coses de manera participativa

fra lokus

La inevitable Patrona

fra lokus | 12/07/2008, 10:27

Ahir vespre a Ràdio Pollença, Miquel Morro el "dragut" del passat any, va dir que els candidats ahir mateix varen anar a dinat tots junt i varen fer un "vot de fidelitat" al guanyador. Miquel Morro va dir que el passat any es va sentir molt sol, i que aquest dinar havia estat una molt bona idea, pens al meteix.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb