URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caminar a Pollença (PA 27)

Alternativa | 18 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

 Fa ja vint anys que el  Parlament Europeu va aprovar la carta europea dels drests del peató  on es deia que  els vianants tenen dret a viure en un ambient sa i a gaudir lliurement de l'espai públic en les condicions de seguretat adequades per a la seva salut física i psicològica.

Evidentment Pollença no compleix amb la carta europea i és un municipi fet a la mida del cotxe i no del ser humà. La manca d'espai i seguretat pels vianants a molts dels carrers, sense voreres o massa petites, és alarmant. L'espai públic no existeix en molts de llocs, en altres s'ha vist reduït a angosts passadissos per les taules, cadires, publicitat... i per si fora poc els cotxes envaeixen  les voravies.

Pensam que ja és hora que l'Ajuntament defensi  els drets del vianant, i consideri  el viatge a peu com una forma de transport, que requereix inversions i planificació. Es tracta d'impulsar la millora de la qualitat de vida viària de la gent en general, i de les persones amb mobilitat reduïda, especialment la gent gran i els infants.

  Hi ha multituds d' associacions  que fan feina a aquest tema a molt de països, podeu veure una relació a ; Federation International Federation of Pedestrian Asociationsa Espanya hi ha  l'Associació de viandantes a pie. i a Catalunya hi ha una interessant associació que fan feina a aquest tema:Catalunya Camina, Associació pels Drets del Vianant a la mateixa podeu llegit una traducció de la Carta Internacional per Caminar de walk21,a la que podeu donar suport.

Caminar és la primera cosa que un nen vol fer i l'última a la qual una persona gran desitja renunciar. Caminar és l´exercici que no necessita un gimnàs. És la prescripció sense medicina, el control de pes sense dieta i el cosmètic que no es pot trobar a una farmàcia. És el tranquil·litzant sense pastilles, la teràpia sense un psicoanalista i l´oci que no costa un cèntim. A més a més, no contamina, consumeix pocs recursos naturals i és altament eficient. Caminar és convenient, no necessita equipament especial, és autoregulable i intrínsecament segur. Caminar és tan natural com respirar.
John Butcher, Fundador del Walk21, 1999

 

 

 

 

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blog, d'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Entre tots construirem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians per tal de millorar les petites coses que, per no ser macroprojectes milionaris, no interessen arreglar-les. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.


Comentaris

Pepe

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Pepe | 20/07/2008, 08:48

La veritat que ja no sé a què esperen per aprovar el catàleg.

Garci

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Garci | 19/07/2008, 19:59

Estic indignat. Aquest ajuntament "progre" no té collons d'aprovar un catàleg de camins públics.

Polítics? Vividors.

Hemeroteca govern

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Hemeroteca govern | 19/07/2008, 08:09

Veig que al Consorci d'informàtica local http://www.cilma.net/
que és el que donava el servei de retalls de premsa als Ajuntaments també han desaparegut els retalls de premsa.
El més similar als servei del consorci el podeu trobar a l'hemeroteca del govern;pitjar l'enllaç.

Pepe

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Pepe | 19/07/2008, 07:29

Buenos días Santiago, en teoría se ha prohibido la venta de pistolas de agua, incluso se ha hablado de requisar las pistolas de agua que haya (realmente no sé si esto último lo pueden hacer legalmente).

Gracias por la publicidad del blog y por las ideas.

SANTIAGO

UN PRIMER PASO

SANTIAGO | 19/07/2008, 04:59

www.elcivismesenvadefesta.com Es un primer paso, un pequeño paso, pero está bien. Bienvenida toda iniciativa que intente mejorar la calidad de la fiesta, el respeto y el civismo.
A mi me pone de muy mala ostia que me mojen con las malditas pistolitas, que nunca sabes que líquido contienen… No nos creamos que una web solucionará el civismo del día de l’Alborada. Hacen falta muchas más medidas. Espero que el ayuntamiento se de cuenta de ello y las lleve a cabo. Por ejemplo, no permitir que los “chiringuitos” que nos visitan vendan pistolas de agua durante las fiestas
Venga, doy mi apoyo a esta iniciativa. Acabo de enviar un correo masivo dando a conocer esta página. Hacer lo mismo y le daremos algo de publicidad a coste cero.
Por cierto, hablando de coste, estaría bien saber el coste de todo el diseño de la publicidad institucional anual y que este trabajo se repartiera un poquito, no me parece nada bien que lo genere siempre la misma persona o empresa. Almenos en esta ocasión no hay faltas de ortografía como lo que se genero por la Fira
Otra cosa, todos los dominios que compre el ayuntamiento deberían estar a nombre del ayuntamiento y no a nombre de particulares.
Buena Patrona a todos!

Pepe

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Pepe | 18/07/2008, 19:31

De moment a les comissions informatives del dimecres no diu res del catàleg de camins o sigui que m'imagin que aquest ple tampoc es farà la seva aprovació.

Pepe

Retalls

Pepe | 18/07/2008, 17:10

La secció de retalls de premsa era molt útil, esper que sigui una cosa temporal, jo també l'havia consultat avui de matí.

La patrona al ple

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

La patrona al ple | 18/07/2008, 17:08

Benvingut Turgut, quan de temps esper que ens trobem aquests dies.

No sé fins quin punt hem influït en els canvis d'enguany, avui a la ràdio el batle i Michel s'han penjat totes les medalles, però el que ningú pot negar és que al ple de setembre varen fer una bateria de preguntes i precs (partint d'aquest blog) i al manco les dues primeres s'han fet:

1- Obrir un debat públic el més participatiu possible per replantejar-se les festes del poble.

2- Fer activitats i publicacions per explicar la festa a la gent, fer pedagogia de la festa.

Si voleu llegir tot el que varen proposar pitjar l'enllaç

fra lokus

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

fra lokus | 18/07/2008, 14:21

jo estic ben content amb aquesta plana web, sempre havíen dit que calia un esforç per recuperar la "pollesinitat" de la festa.

"És impossible" era la contesta, ara sembla que sí és possible.

Altres anys amb les putes pistoletes d'aigua no es podia fer res, aquest any sí.

Per què? S'ha demanat alguna ordre judicial o semblant.

turgut

premsa

turgut | 18/07/2008, 13:50

avui demati hi era lo de la premsa

Garci

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Garci | 18/07/2008, 13:01

Volia assenyalar que a la plana web de l'ajuntament, que visito per mirar els retalls de premsa sobre Pollença, han retirat aquesta secció de premsa.
No se si és temporal o la retirada és definitiva. Però és una llàstima ja que era molt útil.

turgut

igualment

turgut | 18/07/2008, 12:34

Igualment Garci, ja ens veurem dissabte, que comença el sarau

Garci

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Garci | 18/07/2008, 12:07

Hola Turgut, quina alegria llegir-te. Tens raó en que és una bona idea fomentar el civisme i per qualque banda s'ha de començar. És un pas. Ja veurem si funciona.
I el tema de la publicitat de la festa també crec que no importa gastar diners i esforços en publicitar una festa que ja és massiva.
Salut.

turgut

Web

turgut | 18/07/2008, 12:01

Me pareix una bona idea lo de la pagina web del civisme, aixo si me fa la sensacio que hi faltarà conringut, però per algun lloc es comença. En tot cas s'hauria d'utilitzar per això, no crec que les festes necessitin publicitat i tampoc mes gent els dies no tan coneguts (marxa fresca, la gran cristiana,...). El tema de l'explorer es fàcilment subsanable, segur que ho podran arreglar en breu.

Xesca

La babalusa ja ha picat avui ...

Xesca | 18/07/2008, 10:47

BABALUSA LA MEDUSA, 11

a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Notícia

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Notícia | 18/07/2008, 10:40

Al Dd.m
La oposición tumba el presupuesto del Patronat de Turisme

Pàgina web

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Pàgina web | 18/07/2008, 08:54

Si voleu visitar la pàgina de l'Ajuntament per fomentar el civisme a les festes heu d'utilitzar l'explorer.

Notícia

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Notícia | 18/07/2008, 08:49

Al diari UH:

El Ajuntament lanza una campaña para promover el civismo durante las fiestas
Se ha habilitado una página web con las indicaciones a seguir en los días festivos

Notícia

Comptes del Festival

Notícia | 18/07/2008, 08:48

Al Balears surt una denúncia nostra, demà podreu llegir l'article
Denuncien la manca de claredat dels comptes del
patronat del festival

Notícia

Re: Caminar a Pollença (PA 27)

Notícia | 18/07/2008, 08:43

Avui al DdM
el municipio se prepara para recibir a miles de personas de toda la isla
El Consistorio quiere unas fiestas limpias incivismo

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb