URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Conveni amb Protecció Civil

Alternativa | 20 Juliol, 2008 06:03 | facebook.com twitter.com

 

Al darrer ple es va aprovar per unanimitat un conveni regulador per a l'atorgament de una subvenció nominativa a 1'Associació de Protecció Civil de Pollença (podeu llegir el document en pdf). D’aquesta manera Protecció Civil rebrà una subvenció de 15.000 euros anuals a canvi de lliurar les factures cada mig any i una memòria explicativa de les despeses i activitats realitzades. Fins ara els voluntaris (quinze persones a Pollença) havien de comprar el material i després esperar cobrar de l’Ajuntament.

Una funció important de Protecció Civil és col·laborar en el manteniment de l’ordre durant les festes. Una cosa increïble respecte a Protecció Civil és que a la Comissió de Festes no s’els convida, ni se’ls informa de les mesures de seguritat que s'han de prendre, el que ens sembla una manca de sentit i una irresponsabilitat total, a més a més haveu de pensar que a la festa de la patrona venen voluntari d'altres pobles; de Felanitx, Inca, Manacor, Artà... A tota Mallorca hi ha 800 voluntaris.

El dia de la Patrona, els voluntaris de Proteccio civil, munten a la "sala dels mitins" del Convent un hospital “de campanya i van pels  carrers de Pollença recollint   tots els joves, i no tant joves, que veuen tombats  beguts i els duen al convent , sempre acompanyats per un amic, les demanen les seves dades(nom, telefon, de on es) i els colguen a les "tumbones" fins que al de mati avisen a les famílies, o si son de fora poble, com ha passat alguns anys, les enduen a ca seva. A la fi aquesta és una de les coses que fan aquests voluntaris que ajuden a que la festa surti el millor possible, que é sel que tots esperam.

 

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Tot el debat a Ràdio Urxella.

 


 

Pdt. Com ja varen comentar a nosaltres només ens han convidat a una reunió de les festes de la Patrona, a la segona ja es varen oblidar, i per tant no sabem si finalment es faran alguna de les propostes que varen fer fa un any, al ple demanarem però amb les poques ganes que tenen de contestar ja veurem..

Comentaris

fra lokus

Re: Conveni amb Protecció Civil

fra lokus | 22/07/2008, 09:15

Hola, MVC No som ni he estat mai membre actiu de Protecció Civil, just el que la meva "llicència de ràdio" m'obligava. El nou reglament de ràdio ja ens allibera.

Podem parlar en voler.

M. V. C.

Per en fralokus

M. V. C. | 22/07/2008, 07:47

Hola Fralokus, ets o has estat membre de Protecció civil? M'agradaria parlar amb tu un dia sobre radioafecció i sobre protecció civil.
Si vols podem quedar.

Pepe

Voluntariat

Pepe | 21/07/2008, 16:45

Al tema de Protecció Civil el que la gent ha de tenir molt clar és que parlam de voluntaris que moltes vegades han de sacrificar els que els agradaria fer per ajudar a la gent.

Pepe

TDT

Pepe | 21/07/2008, 16:43

Pel que dius sembla que al Port hi haurà cobertura pres però a Pollença el veig molt negre i a la Cala ja ni parlam.

fra lokus

Re: Conveni amb Protecció Civil

fra lokus | 21/07/2008, 15:59

I ara una "llegenda urbana", a l'any 2005 (novembre) la televisió es tallava molt al Moll i a Pollença, jo i algú més varem captar senyals TDT al Moll, jo li vaig comentar a un instal.lador i em va dir que no era veritat.

Doncs fa un dies un altre instal.lador em va dir que la instal.lació de la TDT al manco a Sont San Marti (Alcúdia) ja estava per novembre de 2005, però la negativa de l'Ajuntament d'Alcúdia a pagar unes despeses va fer que els tècnics de ALBERTIS posessin la instalació en funcionament.

fra lokus

Re: Conveni amb Protecció Civil

fra lokus | 21/07/2008, 15:52

Doncs no, és la primera notícia que tinc, avui al repetidor d'Alcudia hi havia molta activitat, avui a la peninsula han començat a funcionar alguns reptidors que havien de començar oficialment dia 31 d'aquest mes, molt possiblement a Alcúdia i El Moll estiguin prest "en marxa", el problema és Pollença, i més si és veritat que algú vol recollir signatures per eliminar les antenes de la muntanya d'Albeguins, però això és un remor.

Pepe

TDT

Pepe | 21/07/2008, 15:43

Fralokus m'imagin que ja has llegit la nota de premsa del senyor Antoni Manchado d'ahir, on va dir que només el municipis menys habitats de la illa no arriba la cobertura; Banyalbufar, Puigpunyent o Estellenc... Es veu que s'ha oblidat definitivament de Pollença.

Innova.- La cobertura de la TDT en Baleares alcanza el 90% de la población, pero sólo el 30% de los hogares
La señal digital todavía no se recibe en zonas del sur de Menorca, sur y norte de Ibiza, así como en municipios de la Serra de Tramuntana en Mallorca

PALMA DE MALLORCA, 19 Jul. (EUROPA PRESS) -

La cobertura de la red de televisión digital terrestre TDT en Baleares alcanza el 90 por ciento de la población de la Comunidad Autónoma, pero la penetración de esta nueva tecnología audiovisual llega sólo el 30 por ciento de los hogares, por lo que las islas "aún no se encuentran preparadas" para el llamado 'apagón digital', que tendrá lugar el próximo año, según las previsiones.

Así lo indicó, en declaraciones realizadas a Europa Press, el director general de Tecnología y Comunicaciones de la conselleria de Economía, Hacienda e Innovación, Antonio Manchado, quien, por otra parte, indicó que la penetración mejoró en un cinco por ciento sobre el total de residencias durante los dos últimos meses, por lo que los esfuerzos para cumplir los plazos se intensifican.

Respecto al diez por ciento de ciudadanos que aún no disponen de cobertura para acceder a la TDT, Manchado explicó que, principalmente, se trata de algunas zonas del sur de Menorca y del norte y sur de Ibiza, así como de la Serra de Tramuntana de Mallorca, en municipios como Banyalbufar, Puigpunyent o Estellencs, que se encuentran entre los menos habitados de las islas.

Por lo que se refiere a Palma, la capital balear y su área metropolitana --donde habitan alrededor de 500.000 habitantes del millón que tiene el archipiélago-- está completamente preparada para la recepción de la señal digital, aunque el director general no descartó que puedan manifestarse algunas "dificultades" en edificios concretos de los cuatro municipios que abarca la zona.

Manchado recordó que la TDT aportará una mayor calidad de imagen y sonido, un crecimiento exponencial de las señales que se podrán sintonizar; así como, ya en una segunda fase, la posibilidad de acceder a determinados servicios que actualmente son propios de internet. Sólo en Mallorca, se recibirán 40 canales gratuitos, muchos de ellos tematizados según franja de edad o materias que aborden.

De hecho, la emisora autonómica balear, IB3, ya emite en digital a través de dos canales --el segundo ofrece la misma programación que el primero con media hora de diferencia--, aunque la señal no llega a todos los hogares por un problema de los difusores de la misma, matizó el director general de TIC, que puntualizó que esa situación se corregirá paulatinamente a lo largo de los próximos meses.

Para dar a conocer todo este esfuerzo, además de la necesidad de que los hogares estén preparados para recibir la TDT en 2009 al mismo tiempo que se produce el 'apagón analógico' --y el 'encendido digital'--, el Govern se dispone a lanzar importantes campañas de difusión, porque "aún hay una importante bolsa de ciudadanos que aún no saben lo que es" la televisión digital terrestre, señaló Antonio Manchado.

CAMPAÑAS INFORMATIVAS

"Sobretodo, les informaremos de que tienen que hacer determinadas cosas antes de fechas concretas", especificó el responsable autonómico, quien aclaró que la primera fase de la campaña será más "intensiva" en Menorca e Ibiza, porque el 'apagón' en estas islas se producirá el 30 de junio de 2009; mientras que se prepara el diseño de una campaña institucional más genérica, en la que podría colaborar el Estado.

Además, a partir del próximo mes de septiembre, se publicarán unas subvenciones para realizar los trabajos de adaptación de las antenas de TV para que puedan recibir TDT --antenización--, especialmente dirigidas a propietarios y comunidades. Éstas, se concretarán en un descuento en la factura final del instalador autorizado, cantidad que después recuperará a través del Govern.

La vigencia de esta nueva tecnología audiovisual "está en discusión", según admitió Manchado, quien admitió que algunas voces apuntan a que, en un futuro no muy lejano, la televisión se recibirá directamente desde internet, lo que requerirá que los hogares tengan unos anchos de banda mucho más amplios que los actuales. En realidad, esa posibilidad "ya existe", pero la sustitución aún tardará años en producirse, dijo.

Pepe

Policies

Pepe | 21/07/2008, 15:39

Crec que al tema de la policia no s'han de mesclar ous amb caragols. Una cosa són les reivindicacions laborals i altra com fan o deixen de fer la feina alguns policies.

Les negociacions que ha hagut que s'han dut fatal per part d'en Juanjo, que no ha complit la seva paraula i ha retirat propostes que havia fet.

Hi ha policies que estarien encantats i així me l'han comunicat de fer una campanya per complir la llei respecte al renou de les motos per exemple, el que fa falta és que algú se l'ordeni, que algú gestioni i comandi... Us recoman llegir el darrer comentari de JRV.

fra lokus

Re: Conveni amb Protecció Civil

fra lokus | 21/07/2008, 15:37

La creació del cos de PC a Pollença ha tingut la seva història com tot.

Va començar un dia que ben segur JRV se'n recorda ben bé, doncs va ser ell qui va trobà el cos sense vida del turiste anglés que estava perdut per la zona de Boquer.

Aquell desgraciat cap de setmana va posar en evidència que èrem pocs i poc col.ladoradors uns amb els altres, el primer problema el va posar el grup de REMER que que era la PC del Govern Central malgrat just tenia competències en comunicació, estaven a tots el problemes i a vegades donaven més problemes dels que hi havia, els components de REMER no volian donar als altres les frecuències i els codis d'accés als repetidors de comunicacions, a la fi el sargent de la Policia Local va posar seny i va donar a tothom aquestes frecuències i els codis d'acces a tots el radioaficionats. Despés de més de 2 dies de feina, JRV va trobar el turista.

Després de tot això es va convocar a tots els interessats en formar part del cos, en una reunió que va tenir més ombres que llums.

Poc després la nova reglamentació de Radioafició lliberaba als radioaficionat d'aquestes tasques i jo en vaid quedar totalment fora.

Ara gràcies a gent com Guillem de l'encruia i Na Joana la cosa h'anat cap endavan amb més problemes que ajuds, pero la seva bona tasca s'ha vist ara reconeguda.

Però encara avui hi ha els interrogants, del per què aquells entusiastes de ahir, varen donar la esquena al cos de PC quan es va crear.

fra lokus

Re: Conveni amb Protecció Civil

fra lokus | 21/07/2008, 15:04

Tots el nins de Pollença están molt contents amb la Conselleria de Innovació perquè ara DISNEY CHANNEL es de franc per tots el nins de Espanya en TDT

Gràcies Sr. Manchado.

Garci

Re: Conveni amb Protecció Civil

Garci | 21/07/2008, 12:15

Crec, sincerament, tosqui, que no hem de jutjar als altres per coses com aquesta ni per la seva vida privada. Si una persona no duu casco, tot i ser ell el culpable, la policia l'hi ha de posar una multa i ja està.

Qui no ha fet infraccions de trànsit?

Garci

Re: Conveni amb Protecció Civil

Garci | 21/07/2008, 12:08

Crec que se pot xerrar de la feina dels policies, però no fa falta faltar-los al respecte.

La gent hauria de saber que les reivindicacions dels policies són legitimes ja que ells només demanen, que jo sàpiga, un augment de sou d'acord amb el nivell de categoria del seu treball.
Ara hauríem de saber la postura del negociant i veure que ha fet perquè no el vulguin com a interlocutor.

tosqui

municipals

tosqui | 21/07/2008, 12:08

Qui no ha vist en Toscal a tota ostia amb el seu motorino sense casco...

Pere A. Cerdà

Policia Local...

Pere A. Cerdà | 21/07/2008, 11:23

Lo de la policia local no té desperdici. Quina guarda!! demanen més doblers i segueixen sense controlar els motorinos, passatjan-se tots els dies, i d'això molta de la culpa la té el seu ésplèndit Super inspector, quina barra que ténen. En juanjo que no afluixi, perquè dels policies, la majoria, no tots, són una guarda d'incompetents i alguns d'ells !!Tela marinera!!

Garci

Re: Conveni amb Protecció Civil

Garci | 20/07/2008, 19:54

La feina de Protecció Civil és molt important i se'ls ha d'agraïr que voluntàriament quan tots estam de festa ells és preocupin de tots nosaltres i de que la festa surti bé.

Lo d'aquest ajuntament passa de mida. Qui millor que protecció civil i la policia local per anar a la comissió de festes a dir la seva?

Xesca Ensenyat

Més que una irresponsabilitat

Xesca Ensenyat | 20/07/2008, 12:43

A mi em sembla una descortesia no convidar els de Protecció Civil.
Jo ja hi estic avesada al tracte groller i a que em facin quedar malament pertot des de l'ajuntament. La grolleria comença a ser la marca de la casa. No sé què pensen que en podran obtenir de tant de menyspreu i de tanta grolleria. Ara, amb segons qui, es desfan en amabilitats.
Desgraciadament, Pollença és un poble on el caciquisme no ha minvat. Si saben que visita el poble un enginyer o una persona important de per Palma, tenen barra de fer dues hores de voltera per encontrar-se amb ell, però que sembli per casualitat, per practicar-hi els afalacs i el lleponatge de sempre.
Tan senyors com volen esser, i pareix que no saben una cosa, sobre l'esser o el no esser 'senyors' (diguem-ne així). Un senyor és un que fa que el qui té al davant se senti important, encara que sigui un pedacer. I el que fan ells és que, tanta imporància es donen aquests artistes, és fer que et sentis com una merda devora ells.
Ai, no volia flastomar avui. Dispensau, crec que és l'esgotament.
Només volia dir que he penjat BABALUSA LA MEDUSA, 13 a
L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS
un bloc de mesvilaweb.cat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb