URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ens sobren els doblers.

Alternativa | 21 Juliol, 2008 06:00

Al darrer ple  es va  aprovar  l'annex al conveni de col·laboració amb la CAIB i 1'Ajuntament de Pollença en matèria de recaptació voluntària i executiva de tributs locals i altres ingressos de dret públic  (veure document en pdf)  Vots a favor d'UM_UNPI, PSOE i PSM i abstencions del PP-UMP i Alternativa EU_EV.

 

A aquest tema les explicacions del regidor d’Hisenda ens van semblar insuficients. No resta gens clar que aquest conveni sigui positiu per l’Ajuntament, el debat es va centrar sobre tot en la cessió d'impostos per part de l'Ajuntament.

 

L'Ajuntament té cedit el cobrament dels impostos i taxes municipals al Govern Balear, que a la seva vegada l'ha cedit a un recaptador privat. El recaptador es queda amb un percentatge del que recapta.

 

A més a més ara s'ha fet la cessió del cobrament de les plusvàlues al Govern. aquesta cessió la va fer el regidor d’Hisenda Juanjo Mir sense cap acord de la Junta de Govern ni del Ple. Inclós el PSM a l'equip de govern va presentar un escrit demanant la recuperació del cobrament de les plusvàlues i la resta d'impostos a càrrec l’Àrea d’Intervenció municipal. Això si van presentar aquest escrit com un ciutadà més ja que fins ara no l'han presentat ni a la Junta de Govern de la que formen part ni al ple.

 

Al 2008 amb la brutal pujada  d'impostos i taxes que ha aprovat l'equip de govern, es cobraran 2,700.000 euros més, això pot suposar en torn a 600.000 euros més pel recaptador. Com ens sobren els dobles no passa res.

 

És clar que el cobrament directe dels impostos augmentaria les arques municipals, i donaria facilitats als ciutadans al possibilitar el fraccionament dels rebuts i cobraments, però l’equip de govern prefereix la comoditat de deixar el tema en mans de l’Oficina recaptadora del Govern. D'aquesta manera també opten per tenir els doblers abans ja que  el govern avança el que es te previst cobra, llevat clar el que es queda el recaudador. O sigui prefereixen doblers frecs encara que siguin minvats.

 

Nosaltres a l'igual que el PP i el PSM (UM-UNPi no ha dit res respecte a aquest tema) pensam que a l'actual crisi i el forat econòmic de l' ajuntament, s'hauria de recuperar el cobrament dels tributs des de l’Àrea d’Intervenció

Al debat el  regidor Juanjo (PSOE) es va seguir negant a donar explicacions i va insistir en demanar nostra confiança en que pagarem menys l’any que ve, a pesar de que el conveni no diu res d'aquest tema.

 

Per desgràcia la ràdio no va gravar la primera part del debat amb la primera intervenció d'en Juanjo i la meva. 

 


 

Comentaris

Pepe

Juanjo desparegut

Pepe | 23/07/2008, 14:27

En aquest moment només la podriam presentar d'urgència però crec que hi ha raons per demanar la dimissió d'en Juanjo, el parlarem a l0'assemblea d'aquest dissabte. Avui hem tingut les comissions informatives abans del ple de dia 29. I Juanjo no ha vengut a la d'Hisenda eu presideix el mateix, no ha agafat el telèfon i ningú sabia on podia ser.Fa un mes en Juanjo ja va arribar una hora tard després de que des del propi equip de govern li telefonassin varies vegades.

SANTIAGO

DIMISION DE JUANJO MIR

SANTIAGO | 23/07/2008, 09:51

Es totalmente indigno llegar a agosto y ni siquiera llevar a pleno la aprobación de los presupuestos del año en curso. Es un insulto al resto de regidores, a los trabajadores del ayuntamiento y a todo el municipio de Pollença.
La demostración de Juanjo Mir de ineficacia, intolerancia y desvergüenza tiene que verse culminada con la dimisión de este.
Creo que EU-Verds debería presentar una moción al pleno pidiendo ya la dimisión de Juanjo Mir.
P.D: QUE DECEPCIÓN TAN GRANDE LA DE ESTE CHICO!

Pepe

Res Hans

Pepe | 22/07/2008, 22:39

Sembla que a aquest ple ni pressuposts ni plantilla, fa una setmana els representants del personal laboral de l'Ajuntament ja no sabien que havien de fer per contactar amb el seu regidor en Juanjo.

hans

pressupostos

hans | 22/07/2008, 20:10

que s'hen ha fet dels pressupostos i plantilla?

Pepe

Guillem

Pepe | 21/07/2008, 15:25

Hola Guillem, no m'estranya que no entenguis l'abstenció, és culpa meva. L'article es centra en el que va ser el debat que té relació però no és el que es votava realment.

El que es votava no era el conveni sinó un annex al signat entre ambdues Administracions que permet realitzar determinats tràmits mitjançant les aplicacions habilitades a l'efecte en el Portal del contribuent - tributs locals" (www.contribucions.org) desenvolupat per la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació que, entre altres coses, permeten el pagament per via telemàtica.

De totes maneres crec que abans de que finalitzi l'any tornarà el tema al ple, ja et demanaré informació.

Pepe

Re: Ens sobren els doblers.

Pepe | 21/07/2008, 15:16

Pens que JRV dona en el clau una vegada més, és més fàcil deixar la responsabilitat de la gestió en mans privades, després si no es bona es diu que la responsabilitat és de l'empresa ( el subministrament d'aigua a la Cala és el millor exemple). Clar gestionar directament el cobrament llevaria més feina i responsabilitat, no comportaria ni més sous ni més vots als regidors per tant encara encara que es perden doblers sempre podem pujar els impostos no ? Vergonyós

Xesca Ensenyat

SAMBA!

Xesca Ensenyat | 21/07/2008, 11:56

SAMBA!

SAMBA!

DE JANEIRO!

SAAAAAAM-BA!

HA HA HA HA HA HA ....

BABALUSA LA MEDUSA, 14

un bloc de mesvilaweb.cat

fra lokus

Re: Ens sobren els doblers.

fra lokus | 21/07/2008, 10:06

Guillem, sorry, vaig de cul, però "te tengo en mis pensamientos"

Guillem Caldentey Cregp

Abstenció?

Guillem Caldentey Cregp | 21/07/2008, 09:43

Pollencins,
Atesa tota la argumentació que exposau, i amb el coneixement que l'Ajuntament d'Artà no va cedir el cobrament d'imposts i taxes al seu dia, i que això li ha comportat un saldo clarament positiu en comparació amb altres corporacions que sí ho varen fer, la veritat és que no entenc l'abstenció, a mi amb tots els respectes el sentit del vot em sembla que hauria d'haver estat clarament en contra -per ventura és que no he entès del tot ni cabalment.
Abraçada,
Guillem

JRV

eficiencia

JRV | 21/07/2008, 08:19

El grau d'eficiencia de l'ajuntament l'han de marcar i estimular els diferents equips de Govern.Però rarament es així. Mentres els membres dels succesius equips de govern, presents (I passats) tinguin com a meta la vanitat personal i la demagogia implicita, s'hauran de seguir otorgant gestions de sucos profit econòmic a empreses o entitats alienes a l'Ajuntament,l amb perjuici per a aquest, els membres del qual tindran tot el temps per dedicarlo a fer de "patiscurris" paràsits , es a dir, perfectament prescindibles.
Però com hem deia per allà un "il·lustre" regidor pel finals del 90...."Els regidors del govern municipal: innaguracions, certamens, presidir festes, tedeums, plenaris, distincions, esports....Gestió?: per aixó hi ha les empreses privades. Pots tenir una cuina ben muntada, però si no saps cuinar, per aixó hi ha els restaurants, sobre tot quan paguen els altres (Els contribuents) i millor de cinc forquetes, que tal volta nomes son 4 anys.

turgut.

avantatges i inconvenients

turgut. | 21/07/2008, 06:53

Hola,
s'han de sopesar tots els avantatges i inconvenients abans de prendre una decisió. Per una part és cert el que posa l'article, per l'altra, l'ajuntament s'estalvia tot el cobrament dels morosos, que s'encarrega l'empresa de forma molt mes eficient i per aquesta banda augmenta la recaptació.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb