URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Valoració negativa dels 100 dies

Alternativa | 23 Juliol, 2008 06:14 | facebook.com twitter.com

Ahir el PSOE va “cel·lebrar” els seus cent dies de govern, pensam que des d'un punt de vista d'esquerres i ecologista només es pot fer una valoració molt negativa d’aquests cent dies.

A pesar de no tenir majoria absoluta el PSOE ha decidit governar en solitari cercant suports puntuals, el que resulta prou complicat. El diumenge per exemple Duran Lleida (CIU) explicava que no donaria suport als pressuposts si els socialistes profunditzen en laïcitat, avortament o eutanàsia.

Després d'acceptar que estam a una crisi és un bon moment per veure si estam realment davant d’un govern socialista que aposti per mantenir els seus compromisos en despeses socials o tornam a escoltar la música neolliberal de sempre; cal baratar els acomodaments i congelar els salaris...  Els pressuposts marcaran realment cap on va el PSOE.

Als cents dies només s’ha aprovat una llei, la ratificació del Tractat de Lisboa que el referèndum d’Irlanda ha tombat. La reacció del govern espanyol igual que la de la majoria de països europeus davant del No irlandès ha demostrat el poc respecte del tinglat burocràtic-econòmic-polític per la democràcia.

Un tema molt negatiu i trist va ser el suport de la majoria dels euridiputats socialistes (excepte tres; Borrell, Grau y Obiols) a la norma que harmonitza els procediments de repatriació dels immigrants, la directiva de la vergonya.

 Igualment penosa va ser l'abstenció del ministre "socialista" Corbacho en la votació de la normativa d'ampliació a les 65 hores de jornada laboral

Molt negativa ha estat la desaparició del Ministeri de Medi Ambient, s’ha tornat a 1995, quan Medi Ambient era un Secretaria d’Estat. Si realment es vol lluitar contra el canvi climàtic i qual el tema de l'aigua encara és un problema a resoldre, el més lògic hagués estat crear una vicepresidència de Sostenibilitat que coordines tots els ministeris relacionats amb el Medi Ambient. L’eliminació de Narbona i el seu equip (elogiat pels principals grups ecologistes del país) i deixar medi ambient en mans de na Elena Espinosa ( que ha donat suport als transgènics i a l’energia nuclear) no ha estat gens positiva. No és el mateix un ministeri potent i especialitzat que un altre ple de competències variades i fins i tot contradictòries.Resulta també negatiu i sorprenent que des de maig no hi hagi un Director de Costes.

Un altre tema que ens sembla negatiu és el traspàs de les Universitat al Ministeri d’I+D, és clar que la Universitat necessita una modernització però això no vol dir accelerar la seva privatització i dependència de les empreses que és el camí que s’ha triat. D’aquesta manera la rendibilitat del mercat  comanarà sobre la formació. A més a més d’aquesta manera s’ha romput la unitat del Sistema educatiu.

Tampoc és positiva la desintegració del Ministeri de Treball  i Assumptes Socials , que pot debilitar encara més les polítiques socials integrades al Ministeri d’Educació i esport , quan resta una feina immensa per fer a aquesta matèria.

Respecte al Ministeri d’igualtat de moment s’ha parlat més de polèmiques (“miembras”) que de feina. És clar que aquest ministeri es centra a les desigualtats de gènere quan són les desigualtats socioeconòmiques les més greus a l’hora de limitar la llibertat humana.

El PSOE hauria de reflexionar, a l'anterior legislatura el PP es va trobar molt solitari al Parlament, ara fa vint dies va ser el PSOE el que es va trobar tot sol i l'oposició va obligar a Zapatero a compareixer a un ple extraordinari sobre economia.

 

Comentaris

Pepe

Tens raó soroll

Pepe | 24/07/2008, 21:19

Gràcies per la teva aportació i obrir el tema, els sers humans tenim una tendència innata a la incoherència amb la que s'ha de lluitar.

Només puc dir que tens raó soroll, llevat d'una cosa no estic d'acord en la frase de que "la policia local de Pollença va ser linxada públicament amb manifestacions contra la brutalitat policial i la passivitat política, " Manifestar-se contra aquests fets no crec que sigui linxar a ningú.

Crec que Garci ha explicat molt bé la resta de temes.

Per la meva part m'havien dit que havia hagut una baralla, però no sabia el que havia passat després. Avui quan he llegit la notícia a la pàgina de l'Ajuntament he penjat l'enllaç al comentari.

Coneix a Miquel i procuraré posar-me en contacte amb ell i ja veurem que podem fer.

Garci

Re: Valoració negativa dels 100 dies

Garci | 24/07/2008, 17:08

Tens tota la raó en que ara no s'ha fet soroll. Ningú en parlava. Supòs que per això no s'ha fet res. I trob que l'acte de la Guàrdia Civil és immoral i injust. No se pot abusar de l'autoritat, no és pot torturar. I si al final se demostra que és veritat, que pareix que ho serà, igual que amb els policies, els han de fotre fora i jutjar.

Hi ha un altre factor diferencial entre els dos casos. La Guàrdia Civil no depèn de l'ajuntament i la policia local si. El batlle o el regidor poden actuar en el cas de la policia i no en el cas de la GC.

I un altre fet, la convocatoria de manifestacions parteix dels amics de les víctimes o d'elles mateixes. Si convoquen una nova manifestació contra la brutalitat segur que hi anam.

soroll

ON SON LES MANIFESTACIONS ARA???

soroll | 24/07/2008, 16:43

Hola que tal,
el motiu d'aquest podriem dir missatge es, saber com així a pollença se és tan imparcial...sí, dic imparcial perque record que fa uns mesos, la policia local de pollença va ser linxada públicament amb manifestacions contra la brutalitat policial i la passivitat politica, xerrades a radio pollença damunt el tema, es va acudir a la premsa de tirada local inclus diaris com diari de mallorca i ultima hora, pasquins aferrats per tot el poble...tot aixo perque es presuposava que dos agents eren culpables d'uns fets que no estaven provats...
Idò bé, no se si per casualitat qualqu ha llegit el diari El Mundo de dimecres. Surt un titular que si el titular ja és fort, de pedra vaig quedar quan vaig llegir la noticia sencera... i la veritat es que essent una situacio d'una gravetat bastant grossa, ni he vist manifestacions, ni he vist cap comentari...vamos, que si no arrib a llegir el diari ni me'n don compte, ningú ha jutjat aquest fet, ningú ha anat a veure el batle, ningú ha escrit un trist comentari en aquest foro per denunciar res... ho trob increible.
Bé, a lo millor és que com que ha estat la Guardia Civil, no es el mateix, i ningú gosa obrir la boca. Repetesc, me pareix increible.
Per si a qualqú li interessa, vos deix la noticia.
Gràcies per la vostra lectura, poble de pollença.

Tres jóvenes denuncian a la Guardia Civil de Pollença por darles una paliza.

PORT DE POLLENÇA.- Las celebraciones de la victoria de la selección española en la Eurocopa se tornaron abruptamente en una pesadilla. De la alegría a palizas en los calabozos de la Guardia Civil del Port de Pollença sin apenas transición. Miguel, Juan y Pep estaban inmersos en plena fiesta en un pub de la localidad cuando, de pronto, empezó su calvario. A raíz de su denuncia, el Juzgado de Instrucción número uno de Inca investiga este presunto caso de abuso de autoridad y torturas.
"Nos estábamos echando copas encima. Cuando no nos quedaba más bebida, yo incluso escupí en broma a algunos chicos que estaban de fiesta en el local. No sabía que algunos de ellos eran guardias civiles. Ahí empezó todo", relata Pep. A la salida del local, se encontraron sentados en bancos a un grupo de jóvenes. La primera agresión no tardó en aflorar. "Uno de ellos me dio un puñetazo", apunta Juan. El moratón en su ojo derecho así lo acredita.
En la terraza se arrojaron sillas y mesas entre sí. «Intenté separar», recuerda Miguel. Su afán pacificador fue respondido con una amenaza. «¡A ti te voy a matar!», le amenazaron. "Yo sabía que uno de ellos era guardia civil. De los otros no tenía ni idea", asegura.
En mitad del altercado, un coche patrulla de la Policía Local de Pollença acertó a pasar por el lugar. "Está todo solucionado", replicaron los guardias civiles de paisano.

Una brecha curada con grapas en la cabeza de Miguel Ángel.
Los agentes del Instituto Armado que participaron en la refriega se encontraban fuera de servicio. A pesar de esta circunstancia, al día siguiente enviaron a otros agentes a detener, uno a uno, a los otros tres jóvenes.
Al día siguiente, sobre las 15.30 horas, detuvieron a Juan. Lo fueron a buscar al hotel donde trabaja. Sin que mediara explicación, le pusieron las esposas. "¡Cuando lleguemos allí, te vas a enterar campeón!", le espetaron. Lo introdujeron en el furgón camino del cuartel de la Guardia Civil del Port de Pollença.
"Nada más llegar, me dieron dos guantazos y tres patadas. Me dijeron: ‘Ahora te leemos tus derechos’", señala Juan. Los malos tratos al detenido no quedaron ahí. Según su testimonio, pedir agua suponía exponerse a recibir un nuevo golpe. "Pedí ir al baño. Me dieron un guantazo y me metieron en el baño". Pep tampoco cabía en sí de su sorpresa cuando recibió en su casa la visita de varios guardias civiles. En un principio creyó que le estaban llamando para declarar como testigo. Pronto se dio cuenta de su error. "¿Tú eres el valiente que pega a los guardias civiles? Estás detenido y vas a pasar un par de días en los calabozos".
Un puñetazo en el estómago fue la peculiar bienvenida en el cuartel de la Guardia Civil del Port de Pollença. Luego le siguieron una retahíla de golpes. "Miré a un hombre que vio como me pegaba. No hizo nada por impedirlo". "Me senté y me empujaron contra la pared. Al final siguieron pegándome entre tres. Cuando se cansaron, me sentaron en una salita", puntualiza Pep. Las señales de los golpes todavía persisten junto a las costillas. "Estaba cagado», reconoce. "Decía, si yo no he hecho nada. No tenía respuesta".
Los guardias civiles le lanzaron una amenaza postrera. "Ahora, cuando veas a un guardia civil, agachas la cabeza", le amenazaron nuevamente.
Después de la pesadilla en los calabozos del Cuartel de la Guardia Civil del Port de Pollença, a Pep lo trasladaron esposado a Inca. El trato recibido en este cuartel contrastaba con el anterior. "Allí sí me trataron bien", señala. Miguel fue el último en caer. Había estado un buen tiempo fuera de su casa y no lo localizaron. A las dos de la tarde, ya sabía que se habían llevado a sus amigos. Le preguntaron sus familiares si sabía algo. No encontró explicación. Sobre las 18.30 horas, le tocó el turno a él. "Fui a hacer la mochila para ir a jugar al squash cuando llamaron a mi puerta". Al abrir la puerta, dos agentes de paisano le enseñaron la placa. "Está detenido", le comunicaron.
Tras esposarle las manos a la espalda, le metieron en la parte trasera del coche. Al llegar al Cuartel de la Guardia Civil del Port de Pollença sufrió una avalancha de golpes. "Creo que estuvieron unos 20 minutos dándome puñetazos y patadas", recuerda.
"¡Quítale los grilletes que voy por la porra!", espetó un guardia civil. Miguel recibió porrazos en la cara y en la cabeza. Entre incontables golpes, le hicieron arrodillarse y pedir perdón. Durante casi dos días estuvo sin apenas poder beber agua en el calabozo. Sólo pudo mitigar la sed al dejarle acercarse a un grifo. Le escayolaron un brazo y le pusieron grapas en la cabeza.

Pepe

Xiu xiu

Pepe | 24/07/2008, 14:37

El millor d'un blog és la interactivitat amb els comentaris, idees i crítiques de la gent.

El blog del PSM no destacava per dedicar molt d'espai als temes del municipi ni per contestar als comentaris, però al llevar la possibilitat de fer comentaris ha perdut ja tot interès. Per informar de l'activitat cultural de Pollença ja tenim una excel·lent pàgina Cultura Pollença i per saber el que fa el PSM al Bloc tenim el bloc d'en Biel Barceló

Realment estic orgullós de que entre tots mantinguem oberta aquesta finestra a la informació i al debat del que passa al municipi. No és tan fàcil com demostra la desaparició del PIP en xarxa i el castell digital.

Garci

Re: Valoració negativa dels 100 dies

Garci | 24/07/2008, 13:02

Legislatura? Final?
Però si només duim un any!

Esperem que la cosa canvii. Però la veritat és que censurar els comentaris i no opinar sobre cap tema de Pollença mostra que alguna cosa passa en el sí del PSM.

xiu xiu

blog psm

xiu xiu | 24/07/2008, 08:47

La desaparició del Blog del psm de Pollença, un final trist d'una legislatura lamentable

Notícia

Re: Valoració negativa dels 100 dies

Notícia | 24/07/2008, 08:33

Ahir al diari el Mundo:

LOS AGENTES ESTABAN FUERA DE SERVICIO
Tres jóvenes denuncian a la Guardia Civil de Pollença por darles una paliza

* Una reyerta en un bar mientras veían la final de la Eurocopa fue el origen Todos los agentes que participaron en la pelea estaban fuera de servicio

Garci

Re: Valoració negativa dels 100 dies

Garci | 23/07/2008, 15:13

Setembre? no pensen aprovar el catàleg per setembre perquè l'assessor no ha tengut temps?

Però si farà 3 anys que hauria d'estar aprovat. I amés l'equip de govern va aprovar un document a instàncies de la plataforma on deia que en 4 mesos s'aprovaria, i això va ser febrer o maig!!!!!

Vaja panda!

Pepe

Camins

Pepe | 23/07/2008, 14:35

Respecte al tema de camins avui han dit que la idea és presentar-ho al ple de setembre. El problema és que l'assessor jurídic no ha tengut temps de fer un estudi complet del tema.

També m'han assegurat que l'Ajuntament s'ha personat al contenciós de Menani contra el Consell (Ternelles), ha estat un problema de retard a l'hora de presentar la documentació

Pepe

Xesca

Pepe | 23/07/2008, 14:29

Bones Xesca, aquest mes presentam una moció on demanam que a la pàgina web de l'Ajuntament es posen diferents enllaços a pàgines relacionades d'alguna manera amb Pollença.
Hem inclòs el teu blog et sembla bé?

Xesca Ensenyat

UNA BONA NOTÍCIA

Xesca Ensenyat | 23/07/2008, 12:30

per Vicent Partal
dimecres, 23 de juliol de 2008
Com engendrem un monstre?
La detenció de Radovan Karadzic m'alegra sobre manera. Sóc feliç. Hi ha molts culpables de la guerra d'agressió sèrbia sobre Bòsnia, però no n'hi ha cap de tan sanguinari i malaltís com ell, tret del seu general Mladic, que espere que aviat seguesca el seu camí. Tots els qui vam viure el setge de Sarajevo com una ferida oberta en la nostra pell, com una agressió directa, respirem avui més tranquils sabent que aquell qui en movia els fils des de Pale ja no podrà fer més mal. Però des de fa anys no puc deixar de demanar-me com és que aquella generació, aquella gent, van esdevenir monstres. Què ho fa? Quan apareixen? Com? El dubte gairebé m'inquieta més que no l'existència mateixa del fet.

M'ho demane perquè, a la fi, allò que m'inquieta és saber si nosaltres seríem capaços també d'engendrar monstres com ell, si les circumstàncies ens hi aboquessin. L'odi, el ressentiment, la mesquinesa, l'afany de poder, la ignorància, la crueltat, el menyspreu de l'altre. No hi ha característiques de Karadzic de les quals els altres europeus, els altres humans, nosaltres mateixos siguem estalvis. Ell representa allò que no volem ser, allò que abominem, però per això mateix representa també allò que som.

I saber la seua vida ens recorda, a tots, que som capaços de fer molt de mal. Molt de mal. De fer patir molt. De fer plorar molt. De desfer vides senceres. De desfer amors i famílies. De segrestar consciències. De rebentar cossos. D'assassinar a sang freda. De mentir. De dormir mentre saps que has ordenat que maten milers de persones a Srebrenica. De somriure mentre passes pel costat del cadàver d'una xiqueta. De dir que en dos dies Sarajevo haurà desaparegut i que cinc-cents mil bosnians morts seran el teu triomf. De bombardejar els carrers de la ciutat que havia estat teua, matant els veïns que havien estat teus.

És cert que, al costat d'això, som capaços de resistir mesos i mesos amagats en un cau. De lluitar amb les dents per la dignitat. De travessar la maleïda carretera de l'aeroport portant menjar als assetjats. De fer concerts de música clàssica en una biblioteca assolada per les bombes. D'emocionar-nos sincerament amb una guerra llunyana. De plorar per la gent que mor sense que puguem fer-hi gran cosa, nosaltres. És cert que talment com els serbis van crear un monstre com Karadzic també van crear un heroi com el general Divjak, el serbi que dirigia en la primera fila la defensa de Sarajevo. Però és horrible de pensar que en qualsevol cantonada pot haver-hi un monstre esperant a obrir-nos les portes de l'infern.
Vicent Partal director@vilaweb.cat
I també, dir-vos que ja podeu llegir BABALUSA LA MEDUSA, 16

Pepe

Focs artificials

Pepe | 23/07/2008, 09:13

Fralokus m'agrada més l'adjectiu que va utilitzar Llamazares; focs artificals, a més te més a veure amb nostre municipi.

Notícia

El GOB

Notícia | 23/07/2008, 09:04

Ja havien penjat la valoració del GOB però no està de més recordar-la.
Avui al DdM.

El GOB denuncia al Govern ante la Comisión Europea por permitir el golf de Son Bosc

fra lokus

Re: Valoració negativa dels 100 dies

fra lokus | 23/07/2008, 08:37

CERO PATATERO.

Però em de reconeixer que el show de na Bibiana té molt de merit, "miembras", el telèfon del maltractador, digne d'en GILA. Però de conciliació de la vida laboral amb la famili, res de des.

GOB

El GOB suspèn el Govern de les Illes

GOB | 23/07/2008, 06:21

El GOB considera que cal un toc d'alerta davant les polítiques territorials i ambientals del Govern i Consell després d'aquest primer any de legislatura

Considera preocupant el fet que els nous governants perdin la possibilitat d'aprofitar la situació actual de crisi per revisar el model territorial, econòmic i social, desmarcar-se de les polítiques de les lesgislatures anteriors i apostar vertaderament per la sostenibilitat.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Des del GOB presentam avui un informe en el que revisam la situació actual de les polítiques que de manera directa o indirecta afecten el territori: les polítiques que marquen les directrius sobre el territori, les accions referides a espais naturals, i l'enfocament de les grans infrastructures, algunes d'elles vinculades a les polítiques de gestió dels recursos naturals.

En aquest sentit revisam quins han estat els principals aspectes desenvolupats en l'àmbit de la protecció d'indrets amenaçats, alhora que qüestionam la intervenció del Govern en l'àmbit de la crisi de la construcció i la continuïtat per part del Consell de Mallorca amb el model territorial del Pla Territorial de Mallorca aprovat per PP-UM (que inclou les polèmiques àrees de reconversió territorial), criticam la continuïtat de la línia marcada pel partit popular pel que fa a la protecció d'espais naturals, i la continuïtat també de les polítiques sectorials de gestió dels recursos naturals i d'algunes de les infrastructures més impactants que ja foren plantejades en l'època Mates i que el Govern ni qüestiona, ni revisa, senzillament assumeix.

Els principals aspectes tractats a l'informe:

POLÍTIQUES TERRITORIALS
- Més creixement urbanístic AMB DOBLERS PÚBLICS
- Modificació puntual del Pla Territorial de Mallorca: EL MANTENIMENT DE LES POLÈMIQUES ÀREES DE RECONVERSIÓ TERRITORIAL.
- La desclassificació d'Es Guix: una excepció a celebrar dins una modificació que no s’entén

ESPAIS NATURALS
- Protecció dels espais naturals ES SEGUEIX LA LÍNIA MARCADA PEL PARTIT POPULAR
- Son Bosc DE PARC NATURAL A CAMP DE GOLF

TRANSPORTS
- Nou conveni de carreteres: 2ON CINTURÓ
- Ampliació del Port de Palma MÉS CREIXEMENT, MÉS INSOSTENIBILITAT I LA PRIVATITZACIÓ DE LES INSTAL•LACIONS DEL PORT
- Ampliació de l'Aeroport

ALTRES INFRASTRUCTURES

- Polígons industrials a cada racó SENSE REGULAR ENCARA
- Més pedreres al Pla de Mallorca UN SECTOR QUE “FA POR” AL NOU GOVERN?
- Més Infrastructures energètiques I PARCS FOTOVOLTAICS EN SOL RÚSTIC
- Infrastructures hidràuliques. DESSALADORES: EL FUTUR DE L'AIGUA PLANTEJAT
- Residus CONTINUÏTAT DE L'APOSTA PER LA INCINERACIÓ

Conclusions

Des del GOB consideram que la situació actual de crisi hauria d'obligar a replantejar el camí que estem disposats a córrer, ara, i més enllà dels tres anys d'aquesta legislatura.

Des del GOB ens preocupen els indicis que ens duen a pensar que, de moment, no s'han revisat les arrels de fons per tal d'establir una nova manera de fer en les polítiques territorials ni en aquelles sectorials que en podrien esdevenir límits naturals i racionals, i que molt sovint han estat criticats pels partits que ara ocupen els càrrecs de govern.

En definitiva, des del GOB entenem que la situació de crisi hauria de fer obrir els ulls als nous governants i obligar a revisar el model territorial, econòmic i social en la seva globalitat i descobrir les arrels que marquen les directrius que ens han duit a la crisi econòmica i ecològica i que massa sovint tenim la impressió que es pretenen continuar, lluny de reconduir la nostra societat cap a la sostenibilitat.

Podeu consultar l'informe complet a: www.gobmallorca.com/premsa/informejuliol2008

Web GOB (16-VII-08)

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb