URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els regidors del PSOE resten muts

Alternativa | 30 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Una primera pinzellada del ple d’ahir abans d’estudiar cada punt amb més detail.

Ahir ens va resultar patètic el silenci dels regidors del PSOE  a la moció que demanavam que l'Ajuntament de Pollença inclogui en tot tipus de plecs de condicions de concursos o  instruments equivalents, la garantia de 14.000 euros bruts anuals pels treballadors.  Va ser trist veure als regidor del PSOE votar en contra de la nostra moció sense dignar-se a donar cap argument, ni a dir res. Pensam que aquesta ha estat una falta de respecte als seus afiliats, votants i simpatitzants, ja que volem pensar que en temes com aquests que la seva opinió hauria d’haver estat molt diferent als d’UM-UNPI.

Les meves peticions d’opinió per part dels regidors del PSOE no varen trobar més resposta que el silenci. Al debat els varen recordar que lleven encara la “0” d’obrer a les seves sigles. També els varen recordar que tan Zapatero com Antich han afirmat  que les mesures per sortir de la crisi han d’anar dirigides als més dèbils  per un imperatiu d’equitat social i per que les coses quan van mal no han de pagar més el que es troben a una posició vulnerable . Igualment els hem assenyalat la campanya de “Ponte a mil” del sindicat UGT, amb nombrosos afiliats al PSOE, que demana no mil euros bruts sinó nets al mes.

Definitivament els regidors del PSOE local van al seu aire o han estat absorbits per UM-UNPI

A la nostra moció relativa a la inclusió d’enllaços a la pàgina web de l’Ajuntament tampoc varen poder sentir la veu de cap regidor del PSOE.

Al ple va faltar el representant del PSM; Biel Cerdà, ens varen dir que era  a una roda de premsa i que s’incorporaria més tard però no va aparèixer.

Una vegada més l'equip de govern no va contestar a cap pregunta feta al ple i varen deixar sense contestar un bon grapat de preguntes del ple de maig (incomplint la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears). Aquest és el taranna d'aquesta gent.

Votacions.

.- Aprovació inicial, si procedeix, de l'Ordenança Municipal reguladora de l'ús públic del Puig de Santuïri. Aprovada. Varen defensar que el puig fos un refugi de caça i varen ser els únics que varen votar en contra.

.-Aprovació, si procedeix, de l' aprovació inicial de l' estudi de detall del club de golf Can Porquer presentat per Promociones Golf Pollenca S.A. Aprovada. Varen ser els únics que varen votar en contra aquest no és nostre model turístic.

 .- Aprovació, si procedeix, de la resolució del contracte administratiu d'obres relatiu al projecte "Centre de dia per a persones majors a Pollenca"  Aprovada per unanimitat, pensam que aquesta resolució ha arribat massa tard.

.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa al sou mínim per a treballadors d'empreses contractades per 1'Ajuntament de Pollenca. Rebutjada. Varen ser els únics que varen votar a favor.

.- Ratificació del decret de Batlia núm. 417 de 19 de juny de 2008. Es tracta d'anomenar lletrat i procurador pel caso dels dos policies municipals acusats dels delictes de tortura i detenció il·legal.  En principi es tracta de defensar els interessos de l'Ajuntament en el cas que es demani responsabilitat civil subsidària. Aprovada per unanimitat, vaig demanar pels expedients als policies i en varen contestar que el resultat de l’expedient era l’absolució dels policies.

.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l'expedient per a la concessió de la "Medalla de la Vila" a la Sra. Teresa Cánaves Pallicer . Aprovada per unanimitat, varen recordar el deute que es té amb el Fons de Solidaritat Mallorquí, la necessitat de dedicar el 0,7% del pressupost a la cooperació internacional i l'ajuda humanitaria, així com la creació d'un Consell Municipal de Cooperació Internacional

.- Proposta presentada pel grup municipal Alternativa EU-EV relativa a la inclusió d'enllaços a la pagina web municipal . Rebutjada. El grup PP-UMP va donar suport a la nostra moció i UM-UNPi i PSOE varen votar en contra.

- Moció d’urgència demanant el cessament del regidor d’hisenda, personal i policia local. UM-UNPi i PSOE varen votar en contra de la urgència de la moció i no es va poder ni debatre ni votar.

Imatge del blog viñetas A. Payés. Pequeño vuelo con viñetas en este espacio infinito de la imagen


 

 

Comentaris

laura

ACCIONA ÉS UNA EMPRESA ESCLAVISTA

laura | 04/08/2008, 06:03

Acciona és una empresa esclavista...

Garci

Re: Els regidors del PSOE resten muts

Garci | 31/07/2008, 10:14

Us oblidau d'una cosa: Jaume Plomer avui en dia és el president de la junta gestora del PSOE local.

Pepe

Article de Molares

Pepe | 30/07/2008, 22:19

Bones fralokus, respecte a l'article de Molares l'he rellegit amb cura per veure que m'havia fet repelús.
La crítica a l'endogàmia del partit em sembla bé. Els partits no funcionen democràticament aquesta és una de les grans mancances de la nostra democràcia. I un dels seus resultats és aquesta endogàmia que se critica. Hi ha clans, famílies, política de passadís, decisions a l'esquena de les assemblees (al PSOE local hem tingut un exemple ben clar).

També és interessant el tema de la unió de les noves i velles aristocràcies, un tema que s'explica de manera magistral al Gatopardo (és un llibre que tinc pendent de llegir, la pel·lícula de Visconti és magnífica) i que es resumeix a la famosa frase "Alguna cosa ha de canviar per que tot continue igual". Aplicada a nostre poble la frase té molt de sentit no?

El que no m'ha agradat gens de l'article són les referències al físic de na Pajín, Salgado. Aquesta tendència a parlar del físic de les polítiques no m'agrada gens i normalment no es fa amb els polítics.

El tema del pare de Mª Teresa de la Vega em sembla interessant no per que hagi estat falangista ,si no per les notícies contradictòries que he trobat sobre el tema.


A unes pàgina
http://www.minutodigital.com/actualidad/2008/03/06/el-padre-de-fernandez-de-la-vega-fue-un-alto-cargo-de-trabajo-con-el-falangista-giron-de-velasco/
diuen que :

Wenceslao Fernández de la Vega, de familia valenciana y ‘camisa vieja’ (falangista anterior a la guerra) desempeñó varios cargos en Trabajo, entre ellos el de Delegado en Zaragoza.

Mentre que Mª Teresa a una entrevista al país
http://www.elpais.com/articulo/paginas/Maria/Teresa/Fernandez/Vega/felicidad/vida/tengo/armonia/elpepusoceps/20071021elpepspag_8/Tes

diu:
A mi padre, que había sido represaliado por el régimen anterior, le gustaba mucho, decía que la política era la vida misma.

Su padre era inspector de trabajo?
Inspector de trabajo, sí, y estuvo fuera de la carrera casi toda su vida, hasta los años sesenta, en que hubo una rehabilitación y volvieron a reingresarlo.

Quina és la veritat?

Pepe

Matar al mensajero

Pepe | 30/07/2008, 21:51

Muchas Gracias Santiago. Cuando colgemos el pleno no te pierdas la intervención de Jaume Plomer(PSOE) diciendo que creabamaos crispación, que siempre estabamos en contra de lo que proponía el PSOE... Lo vi bastante nervioso intentando "matar al mensajero".

Lo que crea crispación es subir los impuestos, tener una gran deuda sin una mejora sustancial de los sevicios, dejar que UM_UNPI campen a sus anchas...

Me han comentado que hubo una cena de la asamblea local del PSOE bastante caliente, donde muchos viejos militantes reprocharon a sus concejales lo que hacian. Si Jaume creé que eso es culpa nuestra está menospreciando a sus afiliados que tienen mucho más sentido común que sus concejales.

SANTIAGO

CARTA ABIERTA A LOS REGIDORES DEL PSOE

SANTIAGO | 30/07/2008, 20:19

Saludos a todos.
Los que hemos votado PSOE en Pollença, cada día nos sentimos más defraudados por el comportamiento de sus regidores.
Difícilmente nuestra opinión cambiará, sobretodo por el desconocimiento de la palabra socialista de los representantes en cuestión. Esta es la clave Francisca, Juanjo, Jaume y Maria del Mar. No os vemos como socialistas, o actuáis como socialistas, no tenéis iniciativas socialistas, no tomáis medidas socialistas, sino más bien todo lo contrario. Por eso la gente se va de vuestro lado, empezando por vuestra agrupación, donde no queda ni el apuntador.
Os digo lo que siento de todo corazón, aunque puedo comprender que no os guste, pero, me entristece demasiado vuestras actitudes como regidores.
Pero en fin, como dicen en mi tierra, no hay mal que por bien no venga. Cada día vemos a Un Pepe García más seguro de si mismo, más activo, más trabajo, a un grupo (EU-Verds) que marcha bien, que aprende a marchas forzadas.... Y la verdad, cada vez somos más los que hemos votado socialista que nos sentimos cómodos con el trabajo de este grupo. Así que, como dice mi cuñado "du vostro pa fareu ses sopes"...

Pepe

Re: Els regidors del PSOE resten muts

Pepe | 30/07/2008, 17:49

Molt bé Guillem, apunt el tema de la moció.
Maki; he vist avui que Biel Cerdà(PSM) era a la roda de premsa sobre la propietat del Castell d'Alaró. No sé a quina hora va ser, el ple va durar de 10:15 a 14:00.
El problema és la duplicitat de càrrecs.

fra lokus

Re: Els regidors del PSOE resten muts

fra lokus | 30/07/2008, 17:24

Hola Pepe, ja dic que en Molares és de centre-dreta o al manco ho sembla.

Però aquest article tú "un no ze que"

HHH

Parc de ses Estacións

HHH | 30/07/2008, 15:38

La instalación de un gran número de farolas en las localidades muestra que los políticos hablan del desarrollo sostenible, pero no lo cumplen.

Maki

mediocritat

Maki | 30/07/2008, 13:52

La mediocritat del PsoE pollenci a anat a mes d'alla pel 1991 quan varen governar en majoria. Certament també havien participat al govern a la legislatura 1987.91, havent donat mostraes de submisió incondicional a Marti del Molinet. No son indret, els PsoES locals, on trobar gent altruista, de ideals elevats. Hem recorden molt als catolics "moderns " d'alla pel final del franquisme, del "si però no", d'estar be amb tot hom, de "llibertat" dins un ordre, de "llibertat si, però no llibertinatje", i de justificar i tot les condenes a mort del final de la dictadura. Mediocritat i covardia, egoisme. El que no entenc, fins i tot per aquesta gent mediòcre, es que no s'hagin adonat que, gracies a lleis i drets aconseguits a nivell d'estatal, hi ha espai per a la justicia social, per a la veritat i l'amplitut d'idees, per a l'honestetat, al manco per a una aparença o aproximació de tot aixó.
I no. El PsoE a pollença calla i otorga a canvi d'uns càrrecs immerescuts aconseguits amb l'engany a les urnes. I el PSM no hi era, que es l'excussa perfecta o la constatació de la incapacitat absoluta. Hi havia massa coses compromeses que votar, i si ja hi ha molts votants fidels obligats a deixar de ser-ho, menys ni hi ha cada dia. La seva representació institucional esta pitjor que el seu bloc.
Que mes voldriem molts ciutadans que es contagies la corencia i feineria de Pepe, consequent fins i tot quan fica, a nivell de politics "vitalicis" o fixos de plantilla, també als de EU, contagi que ni que fos del 20% dels regidors paparres de Pollença, ja aniria be.

Joan

ART

Joan | 30/07/2008, 12:15

Um no ha volgut modificà les ART per poder tenir qualque cosa què oferir en un futur al PP.I sa destrucció de Mallorca, ja vos avís,l'haurà d'aturar el Rei Joan Carles en persona si l'hi dèixen fer,ho pot fer,o si ho vol fer.

Joan

En Grande i es polítics.

Joan | 30/07/2008, 11:39

Iniquitat i destrucció.Mercaders de misèria,malalties i Mort.Pronto sáqueo,rápido botín.Fraude y engaño por doquier.Inmundícia i porquería.Esclavatge i explotació del poble.Aquí teníu es balanç des "creadors de riquesa" d'aquesta terra.Han transformat un paradís què valía més què tot lo què tenim actualment en un infern.Mala fi façin tots ells i me cag amb el Real Mallorca per sempre més i en sos caps de favas què no giren sa esquena a impresentables com en Grande i en Davidson.I polítics qué durant 40 anys no han fet res contre s'espoli fiscal,què han legislat i fet polítique en contra des poble,què han deixat morir s'agricultura i sa petita indústria i què no han fet feina mai en sa seva vida i que tots es días ens oferèixen una ristra de dois i beneitures com na Munar i n'Estaràs

Guillem Caldentey Crego

UM-PSOE

Guillem Caldentey Crego | 30/07/2008, 10:51

Bon dia pollencins,
Ahir vespre es va celebrar aquí també el darrer Ple abans de les "vacances". 3 hores i mitja; per la nostra part, 5 mocions, 6 precs i 135 preguntes -algunes de forma oral, de darrera hora. Bastant desastrosa l'actitud de l'equip de govern, escandalós el silenci i la manca d'inciativa dels nostres psocialistes, veig que les situacions polítiques s'assemblen molt a Artà i Pollença.
Per aquí la dinàmica, per norma general, és votar en contra de les mocions de l'oposició, encara que aquestes puguin ser un recolzament de les (suposades) gestions de l'equip de govern com a Consistori en Ple (màxim òrgan de representació popular municipal), que siguin "gratis" i que fins i tot obrin noves portes d'acció en bé del municipi.
Aquí teniu l'enllaç als nostres materials de Ple:
http://www.arta-web.com/eu-ev/mocions.html
De les nostres mocions, en varen sortir aprovades dues, la del finançament de la Fundació Teatre d'Artà (des del mes de febrer que ho intentava, ja feia oi la negativa del govern) i la de l'ús terapèutic del cànnabis. Aquesta darrera pensam que es degué aprovar a instàncies dels psocialistes, i segurament a instàncies dels de Palma. Copiau-la i presentau-la ja, sembla que funciona i pensam que és necessari obrir el debat no només des del Parlament sinó també des dels municipis, les entitats al cap i a la fi més properes al usuaris i als malalts que se'n podrien beneficiar.
Salutacions ben cordials,
Guillem Caldentey

Garci

Re: Els regidors del PSOE resten muts

Garci | 30/07/2008, 10:21

Silenci del PSOE o la majoria absoluta d'UM?

Pepe

Silenci

Pepe | 30/07/2008, 10:07

El que em va sorprendre més del PSOE va ser el seu silenci no el seu vot. Ni tan sol es varen molestar en cercar arguments pel que he de pensar que els seus arguments eren els de en Joan, propis del segle XIX; el que millor cobrar misèries que estar a l'atur. Això és diu profunditat intel·lectual.

Pepe

Fralokus

Pepe | 30/07/2008, 10:04

La veritat que les formes que utilitza al seu article aquest Molares no m'agraden massa, per que a més a més em dona la impressió sense haver-ho llegit abans que segur queno utilitza la mateixa vara per altres partits.

Per exemple quan va sorgir el diari el Mundo i criticava durament al govern del PSOE podia presumir d'independent però clar després va governar el PP i no va utilitzar la mateixa vara.

Crec que s'ha de ser crític seguint uns criteris no segon les sigles.

He de dir que el tema aquest de l'endogàmia és encara pitjor a IU, però clar no tenen ni tantes possibilitats ni tanta altura

Pepe

Enllaços

Pepe | 30/07/2008, 09:56

Com resultat de la moció d'enllaços l'Ajuntament llevarà els enllaços actuals fins que arribin a fixar uns criteris per penjar enllaços. Encara no hem aconseguit que expliquin per que hi ha l'enllaç a una editorial privada i no a PRODIS, AFAMA, CASTELL DIGITAL O URXELLA...

fra lokus

Re: Els regidors del PSOE resten muts

fra lokus | 30/07/2008, 09:09

Malgrat crec que el senyor Molares és de centre-liberal, té molt d'articles brillants dins les seves "Crónicas Barbaras".

L'article d'avui:

============================
Desde su nacimiento la ministra Bibiana Aído y la todopoderosa Leire Pajín son hijasdalgo, femenino de hidalgo, herederas de notables militantes socialistas que perpetúan los genes del poder familiar.

Son el relevo generacional que tanto anuncia Rodríguez Z. No son gente común, de la base, que emerge desde cualquier lugar o circunstancia, sino herederas de los clanes dominantes, de la aristocracia del Partido.

Numerosos hidalgos, hijos de exdirigentes, ya se habían colocado como jefes. Al promocionar la igualdad le ha llegado el turno a las hijasdalgo.

Siguen las normas del marketing político impuesto por el actual PSOE, que rechaza la gente con aspecto cateto, rústico o cejijunto, tan histórico y tan español.

No presumen de bigote ni de vello en las axilas, ni son obesas, como las antiguas dirigentes. Están a dieta, especialmente Pajín, que cuando era gordita recordaba a la deliciosa Miss Piggy.

Quizás están vigiladas por anoréxicas como la ministra Salgado o por el ministro Bernat Soria, descubridor de las estructuras femeninas de cilindro, campana y diábolo.

Aunque de aquellas células madre que iban a curar la diabetes descubiertas por Soria, nunca más se supo. Y lo hicieron ministro. A un coreano que anunció similares éxitos lo echaron de la universidad de Seúl por falsedad.

Lo de ser hijadalgo va en el mensaje genético. Observemos el caso de la vicepresidenta De la Vega, hija de una altísima jerarquía franquista. Sirve a Z: lleva consigo el DNA del poder. Aunque para mandar podría transferirse a su contrario.

Hijasdalgo reviviendo la picaresca: una hija del presidente socialista del Senado, imputada por corrupción en Estepota, relevada por una hija del socialista Bono.

Un Bono con otra hija casada con un descendiente del Conde de Romanones, hijo de Raphael y Natalia Figueroa, y con otro hijo jinete de competición, hidalgo socialista entre duques y marqueses. Uniones de nueva y vieja aristocracia.

============================

I volsaltres voleu que el PSOE recolci 1.000 euros pels treballadors ?

fra lokus

Re: Els regidors del PSOE resten muts

fra lokus | 30/07/2008, 08:49

Urxella tindrà la seva plana web d'enllaços.

Joan Ramon

Trist

Joan Ramon | 30/07/2008, 08:08

Del Tema del Sou al personal, no me sorpren la decisió del PsoE, fa ans que sembla tenen la S de Socialista i la O de Obrer com a simple decoració.

Del tema de el cesament del Regidor, és trist que no es volgues ni debatre la moció.

Pel que fa a la no inclusió de enllaços de pàgines a la WEB de l'Ajuntament, es veu que volen donar poca veu als ciutadans des de l'equip de Govern.

Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb