URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs de juny

Alternativa | 29 Juliol, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Com recordareu a l'anterior ple el batle i president del ple Joan Cerdà  va dir que no contestarien a cap pregunta, i que si voliem les donassin per escrit. Volien veure el final de la semifinal de l'Eurocopa, davant aquesta actitut.

 Varen demanam una resposta per escrit a postres preguntes en el termini màxim d’un mes que esper que s'ens doni al ple d'avui i que penjarem al blog.

Entre els precs del ple de juny  varen demanar al senyor batle i president del ple que s’aprengui l’article 95 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears. És igual de normal fer les preguntes de forma oral a una sessió ( el batle va dir que no era normal) que fer-les de forma escrita quaranta vuit hores abans, en els dos casos es poden contestar immediatament i si no s’han de contestar de forma obligatòria a la sessió següent. Si l’equip de govern decideix no respondre a cap pregunta a un plenari la responsabilitat és exclusivament seva, però pensam que això és una manca de sentit democràtic i de respecte a l'oposició i  als ciutadans que representam. A més a més hem d'afegir que algunes preguntes evidentment serveixen per informar a l'equip de govern de problemes que requereixen una solució ràpida, si decideixen mantenir aquesta actitud que després no es queixen de que aquestes preguntes es converteixen en notes de premsa.

Entre els precs de juny que varen donar per escrit es trobaven els següents.

- Davant de l’actual crisi econòmica l’equip de govern hauria de cercar solucions com fer un pla estratègic de desenvolupament local, un pacte local per l’ocupació... Pensam que de forma immediata s’hauria de  trobar una alternativa vàlida a les empreses constructores que veuen aturades les seves obres per la normativa de renous. Amb aquesta crisi crec que a aquestes empreses no els han de dir atura l'obra i arreglet com puguis.

- Demanam que la nova treballadora social vagi al Port de Pollença ja que  allà la problemàtica es més nombrosa i intensa que a Pollença.

- Demanam un major control de l'aparcament del col·legi  Costa Llobera, ja que sovint n’hi ha cotxes mal aparcats (al llocs destinats als minusvàlids, entravessats que ocupen dos llocs...).

-Demanam una intervenció de l’ajuntament per fer complir el conveni entre educació i interior respecte  a l'acord d' instaurar i coordinar la figura del policia tutor a totes les illes.

 Varen fer un altre respecte a l'aigua que per la seva importància i extensió desenvoluparem a un article futur

- Pensam que és penós que ens hagin assabentat per la rumorologia del projecte de l’aparcament de la Gola. Pensam que s’hauria de ser més respectuosos amb els grups de l’oposició i ja que no podem formar part d’alguns organismes com el consorci de la Gola s’ens hauria de tenir informats. Demanam que s’ens informi de tot el que es resolgui sobre el tema de l’Aparcament i voliam conèixer la posició del PSOE a aquest tema.

-  L’Ajuntament de Pollença treu nombroses beques de pràctiques; a medi ambient, museu, can Llobera, la ràdio, església del Roser... Per evitar que aquestes beques sigun feina submergida amb sous mínim i sense un contracte laboral. Demanam que aquestes feines siguin regulades i planificades amb un projecte per què realment per desenvolupar amb la pràctica els coneixements teòrics adquirits durant els estudis universitaris.

Aquest prec després el varen traslladar a la premsa, després diràn que per què no el demanam a ells directament.

 Medina al diari "Público".

Article 95

Precs i preguntes

1. Els membres de les corporacions poden formular en els plens ordinaris,

oralment o per escrit, precs i preguntes.

2. A l’ordre del dia de les sessions esmentades s’ha de reservar un temps

per formular preguntes. Les preguntes formulades oralment en el transcurs

d’una sessió han de ser contestades en la sessió següent, llevat que la persona

interpel·lada doni una resposta immediata.

3. Si la pregunta es formula per escrit quaranta-vuit hores abans, com a

mínim, de l’inici de la sessió, s’ha de contestar en el transcurs d’aquesta sessió,

llevat que la persona a la qual es destina la pregunta sol·liciti que s’ajorni per a

la sessió següent.

4. També poden formular-se preguntes que s’hagin de contestar per escrit.

En aquest cas, han de ser contestades en el termini màxim d’un mes i posteriorment se n’haurà de retre compte al ple en la primera sessió que es faci.

Comentaris

PARTIT ILLENC DE SES ILLES BALEARS

Opinions

PARTIT ILLENC DE SES ILLES BALEARS | 29/07/2008, 22:05

EL PP o el PSOE Y SUS SATÉLITES BENEFACTORES SON LOS QUE HAN IDEADO EL PROGRAMA DE RUINA CONTINUA Y DETERISORO DE TODO NUESTRO ENTORNO, MIENTRAS ÉLLOS NADAN EN LA ABUNDACIA, UNO SE HA IDO, A MIAMI CON VACACIONES PAGADAS Y PUESTO ASEGURADO DE TRABAJO, MIENTRAS NOS HA DEJADO UN LASTRE DEL METRO, VELÓDROMO, LA FACA VERDE, SON ESPASES, ETC. ETC.,

Joan

Silenci;una necessitat de l'Espèrit

Joan | 29/07/2008, 21:11

A Mallorca volem silènci de calitat sense necessitat de fer paracaidisme!!

Joan

Renous Omnipresents

Joan | 29/07/2008, 21:09

Mallorca està fotuda i espanyada.Desprès de sa ampliació de sa carretera de Sant Joan a Sineu, a 280 metres d'alçada ja no hi ha silènci com avans.Ara se senten es renous des tràfic rodat per sa carretera i també sa sent es renou des tren quant passa pes comellar i això NO VAL RES!!.

Pepe

El ple

Pepe | 29/07/2008, 14:55

Ara he de descansar una mica però el títol del ple d'avui seria el PSOE s'ha quedat mut, ja no és que voten igual que UM-UNPI és que ja deixen que parlen per ells ( no han dit res a les nostres mocions) i això que he demanat la seva opinió per activa i passiva a la moció dels 14.000 euros.

Biel no ha vengut, una prova del que sempre hem dit la duplicació de càrrecs no és bona.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Polítics de Calvià fora de la Llei

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 29/07/2008, 14:49

Na Mentink de Calvià sa botà un semaforo en vermell i es assessors de´n Delgado anaren contre direcció.Hi ha testimonis,periodistes d'Ultima Hora.Es ciutadans volem veure què ses normes de circulació també són pes polítics.Qué se les multi.

Pepe

Traçat tren a Alcúdia

Pepe | 29/07/2008, 14:47

Avui a la casa de Cultura d'Alcúdia (20:30 h.) hi ha una reunió informativa sobre el traçat del tren a Alcúdia, hi haurà assistència del DG de Mobilitat (potser també del Conseller), de M.A. Llauger, etc......

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Delgado i es seus assesors

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 29/07/2008, 14:36

Així matèix contra tos es què desprès de sa reunió anaren en direcció prohibida per esquivar sa prensa.I si no es conèixen es noms dels qui ho feren què es fagi responsable a l'Ajuntament per posar en perill sa seguretat ciutadana i què paguin per infringir ses normas de circulació.

Joan Ramon

Trist

Joan Ramon | 29/07/2008, 14:27

He pogut sentir el plenari, i dir que és tris és ser suau, podriem emprear adjectius com "patètic" i crec que encara seriem suaus...
Entenc que s'estorbin tant amb el catàleg, no crec que siguí un problema de manca de voluntat en el tema de camins, més bé es tracta d'un tema de deixadesa, vist el vist.

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans.

Na Mentink

Director General Gerent de Fraus i Estafas als ciutadans. | 29/07/2008, 14:12

Na Mentink de Calvià sa botà un semaforo en vermell després de sa reunió amb es Delgado.En són testimonis periodistas d'Ultima Hora.Jo demán què qualquè responsable o partit polític demani una multa a requeriment contra aquesta senyora per aquest fet.

Garci

Re: Precs de juny

Garci | 29/07/2008, 13:00

El plenari d'avui ha estat trist.

1-No han aprovat cap de les nostres tres mocions:
-Ni un sou digne pels subcontractats: el PSOE no ha gosat ni obrir la boca en el debat. Crec que s'han oblidat de la O(obrer)i de les paraules de Zapatero i Antich sobre el sou digne, i de la campanya de la UGT pel sou de 1000 euros.
-No posaran els enllaços a la pàgina de l'ajuntament de pàgines relacionades en Pollença. L'excusa? que els partits no són associacions, que duu feina, que cap associació ho ha demanat... I nosaltres som una associació i ho demanam. Finalment optaran per esborrar els enllaços que ja hi ha. Que trist.
-La dimissió de Juanjo Mir han rebutjat la urgència, tot i que el PP ha votat a favor. Ni debat ni res. Tansols han votat en contra.

2-El batlle ha aprofitat el torn de precs i preguntes per rebatre un correu electrònic nostre sobre la piscina del Port. Ha dit moltes mentides aprofitant que no podíem contestar. Que trist haver de rebatre un CORREU ELECTRÒNIC a un plenari. Ha perdut els papers.

3-No han contestat a moltes de les preguntes que vàrem entregar a l'anterior plenari per escrit. Tots els regidors les tenen, i amés estan obligats per llei a contestar. I així hi tot no contesten. Això és un frau de llei. Després que no es queixin de que anam a la premsa. És la única manera de que ens contestin.

4-El PSM no hi era.

5-El PSOE ja ni parla quan els aludeixes. Tot ho contesta el batlle en nom de tots. El PSOE ja no té ni veu ni vot. UM té majoria absoluta.

6-...

Premsòmetre

Bo

Premsòmetre | 29/07/2008, 10:19

http://politica.e-noticies.cat/el-sistema-de-financament-es-una-presa-de-pel-19499.html

Notícia

Re: Precs de juny

Notícia | 29/07/2008, 07:09

Enhorabona al PSM nosaltres farem la mateixa petició al ple.
Avui al DdM
PSM-EN pide que se retire de las fiestas el tiro al pichón

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb