URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per unes bones festes

Alternativa | 01 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Pensam que   l'equip de govern i a la policia municipal haurien de fer un darrer esforç per arribar  a un acord i que  sigui posible que la policia local s'encarregui de la seguretatavui i demà

Durant aquestes setmanes el batle Joan Cerdà ha assegurat que durant la patrona hi hauria policia local,  va parlar de fer un decret de batlia per que hagués policies abastament (article al DdM) i també va explicar que podia regularitzar els serveis de la policia  a fi de que els policies facin més ores durant els dies de festa i compensar els horaris dels dies anteriors i posteriors ( el podue llegir al darrer PIP). S'ha fet? No ha estat suficient?

Per part de la policia local alguns dels seus membres m'havien dit  que el més important a aquest moment era passar a ser funcionaris del grup C i no la pujada econòmica de sou, però també al darrer PIP deien que"hem d'afinar les quantitats"... 

Pensam que la policia local és més adequada que la Guàrdia Civil per assegurar la festa tan pel seu coneixement del municipi com de la gent. Si finalment és la Guàdia Civil la que s'encarrega de la seguretat esperam que siguin agents veterans i coneixedors del municipi.

Al ple de setembre de l'any passat varen fer una sèria de precs a l'equip de govern. Els dos primers s'han fet:

1- Obrir un debat públic el més participatiu possible per replantejar-se les festes del poble. La comissió de festes enguany ha estat més oberta i participativa.

2- Fer activitats i publicacions per explicar la festa a la gent, fer pedagogia de la festa. http://www.elcivismesenvadefesta.com/

Però  ens preocupen un sèrie de temes que varen demanar l'any passat i que hem recordat al darrer ple sense obtenir cap resposta.

- Seguim pensant que les reunions de la comissió de festes són millorables s'haurien de regularitzar; donar més difusió, avisar a Protecció Civil... ( Per exemple s'ens varen oblidar d'avisar.nos d ela segona reunió).

- Desconeixem si se ha fet un pla d'emergència per evitar desgavells com l'any passat a l'evacuació de ferits.

- No sabem si s'ha pres alguna mesura per controlar la presència de televisions i fotògrafs i gent forànea al simulacre.

- No s'ha fet la revisió de les balconades dels carrers del simulacre que es troben plenes de gent.

La millor manera d'evitar problemes és la prevenció, esperam que tot surti be.

Comentaris

Pepe

Re: Per unes bones festes

Pepe | 02/08/2008, 08:50

Això es diu manca de memòria política.

Maki

estava cantat

Maki | 02/08/2008, 06:39

Estava cantat que el conflicte de la Policia Local acabaria en mans del batlle, que al cap i a la fi es qui te la solució. Es el joc del policia dolent ( o ingenu) i el policia falsament "bo".

Joan

Son Aversó

Joan | 01/08/2008, 19:40

No volem el golf de Son Aversó.A ne'n Grande no l'hi poden concedir l'interès general en tot lo què està passant.

El civisme s'en va de festa? NO! d'Oftalmòlegs!

Re: Per unes bones festes

El civisme s'en va de festa? NO! d'Oftalmòlegs! | 01/08/2008, 17:37

Gràcies Joana, al blog d'en Potti podeu trobar una article sobre el problema que ja va comentar fralokus de que la campanya 'El civisme s'en va de festa' només es veu bé a l'explorer. El dimecres de la setmana passada vaig avisar al regidor de festes, però es veu que no m'han fet massa cas.

Garci

Re: Per unes bones festes

Garci | 01/08/2008, 16:36

Hola Joan Ramon. Rebut. Ara falten unes petites coses. T'he escrit un correu. Ja me diràs coses.

Salut.

Joan Ramon

Ternelles

Joan Ramon | 01/08/2008, 16:27

Garci ara ja ho toques tenir.

Salut

JOANA

PER UNES BONES FESTES

JOANA | 01/08/2008, 09:25

DESDE P.C., VOS DESITJAM UNA BONA PATRONA, AMB CIVISME I SEGURETAT, QUE LA DISFRUTEM TOS, UNS DESDE EL MITG DE LA FESTA, I ELS ALTRES VELANT PER TOTS VOLTROS.LA NOSTRE ENHORABONA A LA P.L.PER AVER TENGUT EL SENY D'APARCAR LES DIFERENCIES AMB L'AJUNTAMENT, I PARLAR-NE DESPRES DE LA PATRONA.MOLT D'ANYS POLLENÇA

Pepe

Soroll

Pepe | 01/08/2008, 09:12

Hola Sorell, no se trata de demonizar a nadie, creó que es una cuestió de sentido común.

Si hablas con la policía local te contarán lo que pueden llegar a aguantar estos días. Yo en el cercavila de los moros he visto de todo.
También he podido hablar con algún veterano de la guardia civil y me ha comentado que en verano vienen guardia civiles muy jovenes y a veces con una actitud ... O sea ellos mismos me han dicho que no era lo más conveniente.

Pepe

Buenos días Santiago

Pepe | 01/08/2008, 09:03

Buenos días Santiago, gracias pero a las ocho de la mañana dormía a pierna suelta. A Balearweb se puede elegir a que hora y que día se publican los artículos. Éste lo escribí ayer por la tarde.

Es una buena noticia que la policía se encargue de la vigilancia y seguridad hoy y mañana, estos días hace falta paciencia y conocer a la gente.

Un tanto para el alcalde y la policía que han sabido reaccionar a tiempo.

Molt d'anys i bons.

fra lokus

Re: Per unes bones festes

fra lokus | 01/08/2008, 08:51

Soroll, crec que el comentari de'n Santiago és molt encertat.

La Policia Local o al manco els mes veterans tenen molta paciència amb algunes actituds el vespre de l'alborada, no crec que la Guardia Civil tindria la paciència de Policia Local no per això crec que són dimonis

Molt d'anys

fray lokus

Re: Per unes bones festes

fray lokus | 01/08/2008, 08:45

Ah, y por otra parte hay que a las 8 estabamos al pie del cañon

fray lokus

Re: Per unes bones festes

fray lokus | 01/08/2008, 08:45

Santiago, el artículo se puede escribir previamente y programar la fecha y hora de publicación, por lo que es muy posible que los autores esten "durmiendo la mona".

Felicidades

soroll

incoherents

soroll | 01/08/2008, 08:35

Que passa amb la guardia civil? a que ve aquesta repentina falta de confiança? "si ens han de gordar, que venguin els veteranos panxerruts", deien uns, "que pasen lo mas discretamente poisible", deien els altres, "que intenten comprender la fiesta"... joer, ni que fossin el dimoni. Gràcies a deu, però, q tot el poble s'ha manifestat en contra d'això, hi ha hagut renou, els mitjans de comunicació s'han fet ressò i serà, al final, la policia local la que ens guardi.
Salut.

SANTIAGO

MAS ENORABUENAS

SANTIAGO | 01/08/2008, 07:33

Bueno, pues, enorabuena a la policia local de Pollença por dejar a un lado sus diferencias. Veo que siguen negando la interlocución de Juanjo Mir. Al alcalde no le ha quedado otra que tomar las riendas en este asunto. Enorabuena alcalde por tomar las riendas en este asunto. Ahora tome también las riendas en la presentación de los presupuestos de este año.
Hay Juanjo Juanjo...

SANTIAGO

ACABO DE LEER ESTO

SANTIAGO | 01/08/2008, 07:29

pollença
La Policía Local aparca el conflicto y realizará servicios extra por las fiesta


VOTE ESTA NOTICIA

Los agentes "limaron diferencias" con el Ayuntamiento en una reunión con el alcalde

J. FRAU. POLLENÇA. La Policía Local de Pollença decidió ayer aparcar momentáneamente el conflicto laboral que mantiene con el Ayuntamiento y anunció que realizará servicios extraordinarios de vigilancia y de seguridad ciudadana durante las fiestas patronales que hoy, con motivo de la Alborada, y mañana, con el simulacro de moros y cristianos, alcanzan su punto culminante.
A través de una nota, la Policía Local explicó que ayer se produjo una reunión entre el alcalde Joan Cerdà (UM) y los delegados de personal de la plantilla policial en la que "se limaron las diferencias que distanciaban la posibilidad de llegar a un acuerdo favorable entre las partes". Los agentes reclaman la aplicación de la Ley de Coordinación de Policías Locales, que establece el aumento de categoría del nivel D al C, con la consecuente subida salarial. Según la nota policial, la reunión con el alcalde "sentó las bases para restablecer las negociaciones de buena fe", por lo que se acordó "restablecer la normalidad en los servicios a cubrir en las señaladas fiestas de la localidad". Fuentes de la Policía explicaron ayer que la decisión de realizar servicios extra se ha tomado para "no perjudicar a los pollencins".
Una vez finalizadas las fiestas se convocará una nueva reunión en la que el alcalde "llevará directamente la negociación con los representantes de la Policía Local", quienes descartan al regidor de Seguridad, el socialista Juanjo Mir, como interlocutor válido.

SANTIAGO

BUENA PATRONA A TODOS

SANTIAGO | 01/08/2008, 07:22

Buenos días y Buena Patrona a todos. Alguien que se levanta a las ocho de la mañana en una fecha como hoy para colgar un nuevo artículo en el blog, o se perdió Marcha Fresca, o ha dormido poquito. El conseguir mantener el protocolo de publicar un artículo diario a las 8 de la mañana y en un día como hoy, merece que el blog se llene de comentarios. Enhorabuena chicos!
Aquí tenéis mi pequeña aportación cargada de resaca tras una larga noche...
Michel enhorabuena por esta iniciativa de Marcha Fresca, ya un clásico de las fiestas. Enhorabuena también por la iniciativa del civismo, es una muy buena iniciativa, la aplaudo.
Respecto a la policía local, mi opinión es que los acuerdos ya deberían haberse pactado, hacerlos hoy, es hacerlos a marchas forzadas, y a marchas forzadas las cosas no salen bien. Que este año será la guardia civil quien cuidará con su presencia que todo transcurra con normalidad, pues muy bien. Quizás nos sorprendan a todos y lo hagan bien. A ellos les diría que se integren, que intenten comprender la Fiesta y sobretodo que todo el pueblo está de fiesta, y que pasen lo más discretamente posible. En fin, me voy a la camaaaa (bostezo) no puedo más. Molts d'Anys!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb