URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

Alternativa | 05 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

El Puig de Santuiri es sense dubte uns dels paratges més hermosos del nostre poble, però desgraciadament sembla que els equips de govern d’aquest Ajuntament no volen que sigui un lloc per gaudir de la natura sense més, cosa que s’aconseguiria si fos declarat  un refugi de caça  un àrea on, mitjançant la prohibició de l'exercici de la caça, les espècies cinegètiques es puguin recuperar de forma natural. Possibilitat contemplada a la Llei de caça.

Actualment se pot caçar a pràcticament la totalitat del terreny no urbà, i la densitat de caçadors per unitat de territori triplica la mitjana estatal. Durant l’extensa temporada de caça, la fauna no compta pràcticament amb llocs on es pugui refugiar ni pugui romandre tranquil·la. Al puig evidentment no hi haurà massa tranquil·litat.

Si sentiu el ple podreu escoltar la manca d'arguments de l'equip de govern.

Jaume Plomer el regidor de medi ambient es va dedicar a valorar l'activitat del nostre grup polític sense donar cap argument per defensar l'ordenança, la seva intervenció va estar plena d'errades i de nerviós. M'agradaria veure la felicitació del GOB a la que fa referència.

Joan Cerdà  va acusar de criminalitzar els caçadors, simplement per defensar que la seva activitat difícilment es pot conciliar amb passejar i respectar la natura.Ningú va estar capaç d'explicar per que s'han cedit aquest 7.700 metres quadrats gratuïtament a l'Associació de caçador.

Joan va demostrar un desconeixement del tema prou preocupant, al confondre un camp d'ensinistrament amb un refugi i dir que allí no es podia caçar, el que demostra que ni tan sols s'havia llegit l'ordenança.

També resulta increïble que l'equip de govern no tingui el pla tècnic corresponent al vedat municipal 

Imatge i més informació a la pàgina del GOB de Menorc sobre el tema dels refugis.

Al nostre cas fer un refugi és la situació legal ideal per fer del Puig de Santuïri un lloc per passejar i caminar tranquil·lament respectant el patrimoni natural.

Al manco esperam que si s’aprova aquesta ordenança, es faci complir i s’accepti nostra al·legació (Afegir a l’article 16 paràgraf 2) de controlar que els cans dels caçadors duguin el seu corresponent xip identificador

Els animals duran el seu corresponet xip identificador, per cal que se compleixi la ordenança municipal a tal efecte. Es crearà un llibre de registre en el que indicarà l'hora d'entrada del ca a la zona, nombre de xip identificador i l'hora de sortida de la esmentada zona, aquest llibre estarà a disposició de la Policia Local i serà presentat regularment a l'area de medi ambient per verificar la seva correcta utilizació, en cap cas podrà accedir a la zona cap animal sense el seu xip identificador. Naturalment la Policia Local disposarà de un lector de xips per verificar que el ca que hi ha a la zona en aquell moment sigui el que hi ha registrat al llibre.

Gràcies a la ràdio municipal i a fralokus podeu escoltar tot el ple a ràdio urxella.

Aquesta és la segona i darrera part del debat d'aquest punt.

 

 


 

 

 

Comentaris

Garci

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

Garci | 07/08/2008, 14:18

Esper que s'hagin superat els possibles "recelos" tot i les diferències entre les postures dels caçadors i les que defensam aquí.

És important saber que pensa cada un i que pensa l'altre tot i no compartir-ho.

Pepe

Reunió

Pepe | 06/08/2008, 20:47

Avui he tingut una entrevista amb Josep el president de l'associació de caçadors de Pollença. Ha estat un interessant intercanvi de punts de vista repassant totes les nombroses ocasions en que hem "xocat". Crec que ha estat positiu encara que evidentment cadascú defensa i defensarà els seus punt de vista.

Pepe

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

Pepe | 06/08/2008, 10:54

2012 és la data límit donada per Europa.

Pepe

TDT

Pepe | 06/08/2008, 10:54

I no seria més lògic ja que la cosa no va massa be ajornar la data de l'apagament analògic?
A la península es farà teòricament en abril del 2010 i la data límit donada per Europa és el 201.

fra lokus

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

fra lokus | 06/08/2008, 07:47

Bé, podem fer una cosa, i és demanar a l'Ajuntament que demani a la Conselleria d'Hisenda i Innovació que al manco a l'hora de repartir les subvencions del "forum TDT" tingui en compte que aquest retard és totalment aliè als pollencins, i reservi uns euros per nosaltres i una compensació per haver de pagar els preus més cars que la zona de Palma.

fra lokus

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

fra lokus | 06/08/2008, 07:37

Pepe, no es pot fer res.

Ara és un problema tècnic, seria molt complicat i espès entrar en detalls.

Només dir que a la fi s'han sortit amb la seva els tècnics i no els polítics, tots hi sortirem guanyant, malgrat Pollença patirà més que ningú aquest dany col.lateral.

Com he dit a l'altre comentari s'estan apagant tots el emisors que no donen cobertura a les capitals de provincia exceptuant Galícia (té xarxa pròpia i Sòria per ser un pla pilot)

Pepe

Atenció fralokus

Pepe | 05/08/2008, 22:46

Al ple la regidora de participació ciutadana va donar una data exacta de cobertura de TDT per Pollença; abril 2009, o sigui que només hi haurà vuit mesos per fer l'adaptació ( l'apagada és el 31 de desembre.
Què hem de fer fralokus

Pepe

Pastís.

Pepe | 05/08/2008, 22:42

Bona nit.
Pens que has fet un bon resum del tema de la caça fralokus.
Pens que la part del pastís que es lleven els caçadors ésmolt gran no? Més de 7.000 m2 més subvencions i a més a més l'Ajuntament incompleix acords del ple per subvencionar-les.

fra lokus

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

fra lokus | 05/08/2008, 22:31

ha ha.

Garci, sabia que tu, ha, ha.

fra lokus

Notícia TDT

fra lokus | 05/08/2008, 22:28

Sembla que no tidrem TDT per ara, és més, Albertis Telecom està aturant tots el reemisors que no donen cobertura a les capitals de província, a excepció de Galícia i Sòria.

Uns diven que és per estalviar energia, uns altres diven que és perque l xarxa terrestre dona molt de problemes i s'estudia posar tots els centres rebent les senyals dirèctament del satel.lit.

Personalment crec que un poquet de cada cosa.

Font: Rodes de radioaficionats

Garci

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

Garci | 05/08/2008, 22:24

Perdona fralokus, he oblidat esborrar la darrera part del comunicat. He fet un copiar i enganxar d'un correu de Maulets que m'ha arribat. Volia posar-ho i llevar lo d'Estat Espanyol, però no se que ha passat.

Ja saps que per jo les pàtries no haurien d'existir i la única bandera que m'agrada del tot és completament negre. La bandera sense bandera.

Perdonau pel làpsus.

fra lokus

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

fra lokus | 05/08/2008, 22:20

Garci, et passa res?

L'estat espanyol?

Poset la prova.

Garci

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

Garci | 05/08/2008, 20:36

Després de que el passat dijous 24 de juliol ens manifestarem un centenar de persones a la primera concentració antitaurina, ara toca seguir reinvindicant que PALMA NO ASSASINA, CIUTAT ANTITAURINA. Per això et demanam la teva assistència a la segona concentració antitaurina el proper dijous 7 d'agost a les 21h a la Plaça de Bous de Palma per denunciar aquesta pràctica que, a més de suposar una tortura insuportable per als bous, representa un aspecte més de la ocupació que pateix el nostre país per part de l'estat espanyol.

Vos hi esperam!

"LA TORTURA NI ÉS ART NI CULTURA"

Joan

Geriàtrics

Joan | 05/08/2008, 18:11

Un geriàtric devora torres d'alta tensió perquè els vells morin aviat!!.I respirant aire pudent de l'autopista.

HHH

La por des caçadors

HHH | 05/08/2008, 17:35

Les armes les manetja la por.¿De què tenen por els caçadors de Pollença i de Mallorca??

David

Biostrasse

David | 05/08/2008, 16:11

Es camins de fora-vila no s'han d'asfaltar.Per evitar es renous des tràfic rodat es paviment de carreteres i autopistes podría ser anti-renous.

Gunni

IB3

Gunni | 05/08/2008, 15:55

És una bombolla què explotarà,un dirigible què esclatarà com el Hindenburg.

fra lokus

FE D'ERRATES

fra lokus | 05/08/2008, 15:47

On diu

"la caça no és un negoci lucratiu" vol dir:

"la caça es un negoci lucratiu"

Uf, quina patinada.

Gunni

Caçadors convertiu-vos a l'ecologisme i abandonau les armes.

Gunni | 05/08/2008, 15:35

Es seguèixen matant moltes espècies protègides.Qualsevol què passetgi pes camps ho pot veure.Barbàrie i desastres per part de molts de caçadors.

Gunni

IB3

Gunni | 05/08/2008, 15:30

És un escàndol pes poble es forat negre econòmic d'IB3.Tancar-la o acabarà com lo de'n Grande

mallorcallevant

EL tren és mort per llevant

mallorcallevant | 05/08/2008, 13:00

El tren també és la mort d'un territori, és un mur que separa!!! ës una infraestructura que no soluciona el problema de trasnport públic i en crea de molts!

La política de transport públic a l'illa ha estat un joc de despropòsit des de fa molts anys, un bon exemple és el metro amb una gestió impresentable i unes preses de decisions polítiques que van en contra de tots nosaltres i sobretot d'una construcció nefasta que ha suposat molt temps i doblers de tots els contribuients.

El problema és que havent solucionat, o això sembla ho esperem, els problemes del metro que encara que en distàncies curtes pot ajudar al transport públic dins de Palma, ara com a contrapartida nefasta al govern del PP, aquest govern d'esquerra vol superar-ho amb la construcció d'una línea de tren de Manacor a la costa que es planteja des del començament com una hipoteca política que s'ha de realitzar encara que tots els estudis l'hagin titllat d'insostenible.

Una infraestructura que no solucionarà els problemes de transport públic a llevant al tractar-se d'un territori amb nuclis urbans dispersos i on la majoria de moviments són de curta distància i entre pobles o zones rurals que el tren no connectarà i que NO complirà el seu objectiu de ser un trasnport públic.

Una infraestructura que només servirà per portar turistes de la costa a Palma cosa que la convertirà en deficitària com diuen els estudis i que hipotecarà el futur d'un trasnsport públic eficaç i eficient per tota la comarca, un tren que servirà per servir als habitants de llevant.Una infraestructura que trencarà més el territori, vallant-lo, construint nous ponts i tunels, nous enllaços i desviacions obligant-nos a recorre km per creuar aquesta barrera en el territori afectant al entorn, al paisatge i trencant els corredors ecològics.

Una infraestructura que servirà per fomentar l'especulació en els quatre poble on hi haurà estacions, sinó són 5 amb una possible parada a S'era de Pula que ja es comenta que hi pot haver perquè la Claudia Schiffer i el PJ Ramirez puguin pujar-s'hi.

Una infraestructura que tindrà una freqüència de pas mínima degut a la poca densitat d'aquest territori. Hi ha molts sistemes de transport públic eficaços i sostenibles que s'estan implentant des de fa temps a Europa destinats a zones de baixa densitat i entorns dispersos que permeten comunicar tots els nuclis urbans através de minibus elèctrics i a gas, que són capaços d'adaptar les seves rutes a través de senzills sistemes de gps i de trucades perquè tothom pugui tindre la possibilitat de disposar un transport públic que pemeti no agafar el cotxe. A més utilitza les infraestuctures ja disponibles en el territori sense tindre de degradar-lo més. La seva eficàcia permet no tindre d'ampliar amb autopistes la xarxa viaria cosa que si passaria si al final aquest govern realitza la línea del tren al ser aquesta ineficient.

Podrien també parlar del pla de mobilitat, del pressupost que té aquest i de les exigències que demana i que sembla que el govern ha oblidat. podríem parlar que els polítics és tindrien de dedicar a donar el millor servei als seus citadans buscant les millors solucions i no amagant els informes desfavorables a una infraestructura com aquest perquè s'ha passat 10 anys utilitzant, mobilitzant i distorsionant les informacions per confonrdre a la gent que el tren es l'únic trasnport públic possible,...

El tren Si és un molt bon transport públic i té tot el sentit per unir Palma i Manacor com a dos ciutats denses però no és la solució per tot sinó pot convertir-e en la ruina d'un territori com LLevant.

NO entenem com els partits d'esquerres no reclamen un transport públic per tots, eficaç, eficient i respectuós amb l'entorn.

No entenem com totes les poblacions que es quederan sense transport públic a LLevant NO diuen res i defensen els drets dels seus ciutadans.

NO entenem com l'oposició per una vegada es posa a defensar els drets dels ciutadans d'un transport públic de qualitat en comptes de callar.

Sabem que les hipoteques polítiques són importants però les hipoteques sobre el territori ho seran molt més i per moltíssims més anys.

Esperem que tinguem polítics valents que expliquin les coses clares i treballin per un transport públic, de qualitat, eficient i sostenible no només per LLevant sinó per tota Mallorca.

Mentre no sigui així els ciutadans anònims intentarem continuar informant almenys per tindre la conciència tranquila.

fra lokus

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

fra lokus | 05/08/2008, 08:49

Sorry, he fet descuit imperdonable.

Sempre que faig un comentari amb el tema de la caça com protagonista, m'agrada fer-li un petit peró sincer homenatge a Margalida Rosselló que va ser l'unica diputada del Parlament que es va manifestar públicament contra aquesta la llei de caça 6/2006.

Grácies Margalida.

fra lokus

Re: El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

fra lokus | 05/08/2008, 08:23

Una vegada més ens topam amb una llei feta a la mida d'una serie de caçadors, no és una llei per tots els caçadors.

Els caçadors pollencins han vist molt minvades les seves possibilitats d'exercir la seva aficció, moltes les finques que un temps eran per caçar, ara són "cases vacacionals" a més l'existència d'una gran quantitat d'elles fan que la caça no sigui possible, molt d'ells incumpleixen la llei disparant sense respectar les distàncies de seguretat amb cases i camins, ja que no és possible fer-ho d'una altre manera.

El dret que tenen els caçadors a exercí la seva aficció es pot topar amb el moviment animalista o amb moviments semblants que només tenem unes reividicacions que els legisladors poden tenir o no en consideració. El que és segur és que hi ha una llei que permet la caça a les Illes Balears com un sport més, comparable al futbol, basquet o el tenis.

El problema està que als altres ens volen "vendre la moto" de que són indispensables pel la conservació del medi ambient i bajanades per l'estil, i aquí es on topam de veritat.

Resumint:

1.- La caça es legal i per tant és comparable al futbol, basquet o tenis.

2.- Els caçador com contribuents i ciutadans de Pollença tenen dret a la seva part del pastís municipal.

3.-El caçadors tenem l'obligació de tenir els seus cans identificats com ordena la normativa municipal (ufff).

4.- L'Ajuntament té tot el dret a cedir terrenys a n'aquest colectiu per la pràctica del seu sport, però també ha de vetlar pel compliment de les normes que ell mateix imposa.

No és cap secret que quan acaba la temporada de caça, cans provinguts d'aquesta activitat són recollits per les entitats animalistes.

La caça és mort, la caça no és sostenible i no és un negoci molt lucratiu per alguns, per això he començat aquest comentari que la llei no és de tots els caçadors.

Amb aquestes cartes damunt la taula, poden començar la partida.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb