URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una història de mentides, rumors i despropòsits

Alternativa | 09 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Des del ple de març que es va resodlre el contracte de l'adjudicatari del local de la plaça Joan Cerdà pràcticament a cada ple hem demanat per aquest tema. El batle Joan Cerdà ens contestava que pràcticament tot estava fet amb PRODIS . Al ple de juny ( en resposta a una pregunta feta al ple de maig)  se ens va dir que s'encarregaria PRODIS però que encara hi havia problemes d'electricitat amb GESA (una cosa totalment increïble dos anys després de la seva construcció).

Fa un mes ens varen posar en contacte amb PRODIS i ens varen dir que feia temps que per la seva part estava tot arreglat però que esperaven una telefonada de l'Ajuntament per signar el conveni que no arribava.

Estam ja en plena temporada i seguim amb un edifici tancat , lleig i degradat. Ens dona la impressió que des de l'Ajuntament no es fa més que marejar la perdiu durant dos anys amb el tema de PRODIS,  i estam segurs que l'Ajuntament pot fer uns altres convenis més convenients i millors amb PRODIS que el d'aquest local. Per això hem decidit que el millor que podem fer és el que ja varen demanar al seu dia; esbucar l'edifici. Per tant donam suport a la campanya iniciada pels veïns del Port, inclosa la neta de Joan Cerdà que va donar aquest solar per que nins i vells gaudeixin de la badia, no per fer un edifici inútil que ha destrossat la plaça i la voluntat del donant.

Pensam que seria el millor final per un edifici que mai es tenia que haver fet, que es podia haver fet mol millor; al fons de la plaça i no fix (per retirar quan termina la temporada) i que ha estat envoltat de mentides, excuses i oscuritat des d'un principi.

 També hem de dir, parafraseant a Joan Ramó Veterà, que l'esbucament d'aquest autentic nyarro, que hem pagat entre tots, l'haurien d'asumir quins varen prendre decissions que es veia que eran equivocades des de el principi. Com això és política-ficció el més racional seria deixar d'enganyar a la gent i treure el suficient profit econòmic a aquest local per dresprés esbucar-ho sense que ens torni a costar una doblerada.

 Fotografia de l'inici de les obres. Al darrer ple varen demanar que d'una vegada es retiri aquesta estructura de cabina ( com mínim fa tres anys que es troba en aquesta situació).

 

Una història de mentides, rumors i despropòsits

El projecte d'aquests banys  amb un bar  es va  aprovar el 2 de desembre de 2004. Les obres es varen iniciar a finals del 2005  per part de Construccions Crespí i amb una lentitud extrema,  no es va acabar fins final d'agost del 2006 ( veure primer articles: El Port de Pollença cada dia més lleig, maig 2006)

Quan encara no teniam representació varen ser  l'únic partit que va denunciar aquest impactant local.  Joan Cerdà en aquell moment batle i regidor d'urbanisme es va excusar dient que seria gestionat per PRODIS. (Associació Pro Discapacitats de Pollença), únic aspecte positiu d'aquesta construcció. Però el que era cert és que a PRODIS només se les havia comentat la idea de manera oral i en general i  en maig de 2007 teniam un edifici tancat ja que l'Ajuntament no havia oferit des de que es va començar l'edifici (final 2005) un  conveni per escrit a PRODIS per que l'Associació pogués formar als seus usuaris i contractar un monitor. (veure article l'impacte sense excuses, maig 2007

Ja amb un regidor  al ple de juliol de 2007 quan es votava l'adjudicació del local varen ser els únics que varen votar en contra i denunciar que s'havia perdut la finalitat social o cultural de la que s'havia parlat i que s'havien oblidat de Prodis per adjudicar el local  a l'oferta que simplement oferia més duros; 18.000 euros. (veure articles Funció social = 18.000 euros)  Una oferta que des del principi ens va semblar oscura i que després es va confirmar amb el temps. A aquell ple ja varen defensar que el millor que es podia fer amb aquest edifici es esbocar-ho amb els doblers recaptats.

A l'estiu del 2007 varen seguir els problemes. A pesar de que l'adjudicació és va realitzar al ple del 24 de juliol, l'adjudicatari va apurar els terminis i no va signar el contracte fins dia 6 de setembre, però després no va complir el seu contracte (havia d'haver obert fins 30 d'octubre). A les nostres preguntes al ple s'ens varen posar diverses excuses;  que l'adjudicatari estava triant mobles, problemes amb GESA ( quan l'edifici s'havia terminat fa més d'un any)...Ja en aquell moment varen demanar la rescissió del contracte al concessionari. Veure article; Recuperar la funció social, octubre 2007).

Al ple de març del 2008 es va aprovar la resolució del contracte  L'adjudicatari va renunciar al·legant la manca de suficient subministrament elèctric i problemes amb GESA, volia muntar planxes per fer menjars. El tema és que les clàusules no permetrien ni tan sol fer una sortida de fums a l'edifici. La gran pregunta que resta a l'aire és com és possible que una persona que havia presentat la major oferta amb molta diferència per gestionar el local  no s'havia llegit les clàusules ? o és que algú l'havia promès que no passaria res i que podria fer el que volgués?Comentaris

Pepe

Anonimat

Pepe | 13/08/2008, 16:39

Puc comprendre tot el que dius però no estic d'acord amb el tema de l'anonimat, crec s'ha de ser transparent per iniciar una campanya com aquesta i que és el millor per evitar especulacions i per fer alguna cosa més que protestar.

mallorca llevant

Mallorca LLevant

mallorca llevant | 13/08/2008, 07:58

No es tracta de si t'expropien o no, que no és el cas. Es tracta de si és el transport públic més eficaç i sostenible per un territori dispers com aquest. I això no ho és.
Es tracta de saber perquè es vol començar per la línea més deficitària, en comptes de les que els estudis diuen i el pla de mobilitat que beneficiarà a més gent?
Es tracta de saber perquè s'han amagat i s'han deixat d'estudiar totes les altres alternatives que aprofiten les infraestructures existent, són més eficaços perquè poden cobrir molt millor el territori, són més flexibles perquè es poden adaptar a les necessitats del la gent i poden ser interactius gràcies a les noves tecnologies adaptan rutes ales necessitats através de GPS, són ecologicament més sostenibles perquè no col.loquen una altre infraestructura en un territori molt fraccionat que suposarà multitud de ponts i passos per arribar a totes les finques (no hi ha cap estudi de continuitat!) que trencarà el territori i els corredors ecològics al ser una infraestructura vallada i amb una via de servei al costat (NO hi ha cap estudi d'impacte mediambiental!)...
Ma pareix que que defensar un transport públic per tots i per tota l'illa és una exigència de qualsevol presona que es diu d'esquerres!
Invertir per tots els doblers del govern, d'una manera eficaç és una exigència d'esquerres!
Pretigir el territori de més muralles de ferro és una exigència ecologista!
I demanar els mínims estudis medioambientals i de continuitat es UNA OBLIGACIÓ ABANS DE DEFENSAR EL TREN!
Exigir que es fagin estudis sobre les alternatives que s'estan aplicant a Europa, saber perquè a Europa no es construeixen trens en aquests tipus de territoris i s'apliquen altres alternatives més flexiblesI és una obligació dels polítics i de tots els ciutadans!
Igual que llegir el pla de mobilitat abans d'opinar perquè sinó se't pot quedar una cara...

volem un transport públic de qualitat, eficaç, eficient i respectuós amb l'entorn, quan aquest és el tren nosaltres el defensarem quan no ho és No Ens Callem!

Sobre el tema de l'anonimat ens sembla evident que en un tema tant manipulat políticament, tan utilitzat per gent amb ganes de protagonisme, per periodistes amb ganes de fer carrera, etc posar sobre la taula els arguments per sobre de les persones és un acte de responsabilitat. Som concients que en aquesta illa primer et pregunten qui ets abans de què dius, primer et pregunten quin llinatge és el teu abans de preguntar-te que penses que fas i que vols. I una bona mostra és aquests posts de sospita. Potser abans tindriu de llegir els arguments de pensar les opcions i de justificar i argumentar un tren que estam demostrant com insostenible econòmicament i ecològicament. I com molts hem estat defensant durant tamps el tren sabem que aquests no hi són.

Notícia

Re: Una història de mentides, rumors i despropòsits

Notícia | 11/08/2008, 16:18

UH
EU apoya el derribo del edificio municipal de la plaza Joan Cerdà

Notícia

Re: Una història de mentides, rumors i despropòsits

Notícia | 11/08/2008, 16:17

Al DdB. POLLENÇA EU se suma a la proposta d’esbucar aquest edifici

Serra

Marquet

Serra | 10/08/2008, 08:38

La veritat es que ja li estau donant massa importància als comentaris absurds en relació a vosaltres, de Toni Marquet. A Toni Marquet li ha pegat una de infantilisme crònic. Ell esta en la seva salsa ara, fent de patiscurris a l'àrea de cultura que ha fet triar a Biel Cerdà, on ell pot moure fils, molt malament per cert, en l'àmbit de certament de pintura i arts plàstiques i fent fer el ridicul a Biel, tot aixó amb la neura de EU al cap i fent de criadet del pitjor batle que ha tingut Pollença des de la mort de Franco, i carregant-se el PSM pollencí.

mallorca llevant

irresponsabilitat política

mallorca llevant | 10/08/2008, 07:26

Com pot ser que un partit com EU digui que vol el tren quan encara no s'ha fet niun estudi d'impacte ambiental sobre el recorregut!
Això demostra el nivell de professionalitat d'un partit.
Això demostra que no han llegit el pla de mobilitat! saben que a part del tren al costat en tot el recorregut hi va un via de servei?
Saben que no s'ha fet cap estudi de continuitat?
I son capaços de dir que hi estan dacord sense aquests estudis mínims!
Senzillament vergonyós, cada decisió políticaté unes consecuencies bones o dolentes i s'han d'estudiar!

mallorcallevant

MALLORCA LLEVANT

mallorcallevant | 10/08/2008, 07:18

Sempre preguntant primer QUI abans que QUÈ, de quin llinantge ets, qui és el teu parei el teu padrí, qui és el teu amic i el teu enemic, a qui vas voltar, diga'm amb qui vas i et diré qui ets, una societat endogàmica, moguda només poer interessos particulars, pel clientalisme generacional. Ja em dien fa temps que elMallorquins erem com el Sicilians però sense sortir a les pel.licules.
Un grup de persones anònimes decidim dir la nostre opinió, analitzar un dels errors més grans i més destructius per territori que es poden produir a Mallorca els últims 20 anys, un moviment que no busca cap personalisme, ni que ningú en tregui un rendiment personal, i el que fa la gent abans de llegir el que es diu és QUI SOU, SI NO SABEM QUI SOU NO M'ATRAVEIXO A DIR LA MEVA OPINIÓ!!!...
TOTS SOM MALLORCA LLEVANT totselsque vulgam analitzar la gran necessitat detrasnport públic a Llevant i a tota Mallorca.
PARLAM DE IDEES, DE REFLEXIONS, D'ANÀLISIS I DEIXA'M ELS PERSONALISMES I LES FOTOS PER AQUESTS POLÍTICS.
gràcis.

P.D. ja sabem que molta gent si no hi ha foto o pot promocionar el seu nom doncs no es mou dela cadira ni és capç de fer res per aquesta Mallorca que diu que estima, però això és el que hi ha...

Notícia

Trens

Notícia | 09/08/2008, 23:01

Crec que no es pot fer una campanya com aquesta de Mallorca Llevant sense donar la cara, l'anonimat no m'inspira cap confiança.

Parlam de trens hem enviat una nota de premsa (dilluns a aquest blog) que ha publica el DdB
EU vol el traçat del tren que proposa Mobilitat

Maki-

cenveniència

Maki- | 09/08/2008, 21:27

Aquesta campanya contra el tren de llevant es mes que sospitosa, i indubtablement en contra del be col·lectiu

Mallorca LLevant

Per això noltros volem dir el que pensam

Mallorca LLevant | 09/08/2008, 11:47

Perquè la gent diu el que li convé

Mallorca LLevant

La gent diu lo que li convé

Mallorca LLevant | 09/08/2008, 11:46

per això nosaltres no volem dir qui som, només volem dir el que pensam

Mallorca LLevant

la gent di lo que li convé

Mallorca LLevant | 09/08/2008, 11:29

per això nosaltres no volem dir qui som, només volem dir el que pensam

Mallorca LLevant

la gent di lo que li convé

Mallorca LLevant | 09/08/2008, 11:29

per això nosaltres no volem dir qui som, només volem dir el que pensam

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb