URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Barreres de peatons (PA 28)

Alternativa | 14 Agost, 2008 05:59 | facebook.com twitter.com

 Seguim rebem denúncies per part de ciutadans de Pollença, en aquest cas una sèrie de fotografies del que en teoria son passos de vianants però en realitat són barreres infranquejables per qualsevol persona amb la mobilitat reduïda.

Quan parlam d'accessibilitat no parlam només de donar un servei específic a un grup reduït de persones és un problema que afecta a totes les persones, sense excepció, perquè tots tenim manca de mobilitat en un moment o altre de la nostra vida: -quan som infants perquè encara no sabem caminar - si tenim la desgràcia de patir un accident o una malaltia - o si perdem la capacitat de moure'ns quan som grans.

A octubre es va aprovar nostra moció per fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques  (veure article),  però a dia d'avui s'ha fet molt poca cosa en aquest sentit.

 

A pesar de que la llei autonòmica 3/1993 estableix que el 2008 s'haurien d'haver-se eliminat totes les barreres arquitectòniques en els espais d'ús públic. A un any d'acabar-se el termini no només no s'ha fet pràcticament res sinó que inclòs a les noves construccions o reformes tampoc s'ha tingut en compte el tema.

 

 Cal  fer un pla de mobilitat, partint de dos instruments:
a) Una Anàlisi Tècnica del municipi elaborada per un equip d'experts en la matèria.
b) Un Procés Participatiu a través del qual s'identificaran les principals problemàtiques de mobilitat al municipi, es proposaran solucions i s'acabaran decidint les accions que s'incorporaran al Pla.

 

 

 

Necessitam les teves fotos, vídeos, els teus comentaris, la teva  informació dels punts negres de Pollença. aquells llocs del municipi en mal estat, degradats, bruts, oblidats, etc.  A més de publicar aquesta informació al blog, la traslladaríem a l'Ajuntament on farem feina per  trobar  solucions.

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blog, d'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Entre tots construirem una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians per tal de millorar les petites coses que, per no ser macroprojectes milionaris, no interessen arreglar-les. És tracta de carrers, voreres, places, papereres, brutor... coses del dia a dia que cal sol·lucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta.

Comentaris

Garci

Re: Barreres de peatons (PA 28)

Garci | 14/08/2008, 15:18

Xesca, no dubtis d'anar al refugi d'animals de Pollença.
En fralokus molt amablement t'aconsellarà i t'ajudarà a adoptar el millor ca del món. I amés amb garanties que està ben cuidat i sa.

Saps quina bona feina que fan al refugi.

Xesca Ensenyat

Dues coses

Xesca Ensenyat | 14/08/2008, 14:28

La primera, fer propaganda de la meva botiga L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, que va a tota pastilla, gràcies a Déu

Hi publicam cada dia BABALUSA LA MEDUSA, i ja és la tercera novel·la que hi hem publicat i les altres dues, UNA ALTRA VIDA i VIACRUCIS, hi estan penjades i es poden llegir

L'altra: voldria adoptar un cusset o una cusseta que no fos massa problemàtic: n'Avelino, el que surt al meu bloc, és un refugiat i me'l podrien reclamar. Per cert, ahir em regalaven una cusseta i ell no la va acceptar: va treure el barram. És el que passa quan dónes confiança: tot d'una es fan els amos del territori que els has cedit amablement ...

Avui a L'HIDRO surten bocinets del Misteri d'Elx, que és patrimoni de la Humanitat. Jo hi vaig anar una vegada i és d'aquestes coses que no s'obliden mai ...

Garci

Re: Barreres de peatons (PA 28)

Garci | 14/08/2008, 13:44

Per què serveixen les mocions aprovades?
Per fer-se la foto?
Per quedar bé?
Per no sentin-se més?
Per no quedar malament si no l'aproven?

La veritat que el pla bàsic d'eliminació de barreres arquitectòniques que varen aprovar no s'ha notat gens.

Pepe

Bandera blava arriada

Pepe | 14/08/2008, 08:54

Demà comentarem aquesta notícia, teniam dades però voliam comprovar uns detalls abans de fer-ho públic.

Notícia

Re: Barreres de peatons (PA 28)

Notícia | 14/08/2008, 08:17

Notícia al DdM
PORT DE POLLENÇA
Deficiencias en las instalaciones obligan a arriar la bandera azul

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb