URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hotel al camp de golf.

Alternativa | 13 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el darrer ple de juliol.  El segon punt va ser l'aprovació inicial de l' estudi de detall del club de golf Can Porquer presentat per Promociones Golf Pollenca S.A.  Es tracta d'un canvi al estudi de detall de l'hotel de cinc estrelles que es preveu fer al camp de golf . Ca'n Poquer (Up-3)  és un terreny urbà amb dos parcel·les de 240.058 m2, dels que 234.058m2 són zona esportiva privada -camp de golf i 6.000m2 allotjament turístic hoteler amb una capacitat màxima de 100 places.Varen ser els únics que varen votar en contra i aquesta va ser la nostra argumentació

En primer lloc varen recordar que jurídicament  no calia portar una aprovació inicial d’un estudi de detall al ple, però ja que s’havia portat  varem fer una valoració política del mateix.

Actualment a Mallorca existeixen divuit camps de golf en funcionament , cinc en construcció i setze projectes, molts dels quals incorporen complexos turístics i residencials com aquest de Ca'n Porquer. Per tant 1.500 hectàrees de conradís, pinar, garriga o alzinar podrien canviar d'ús per acabar convertint-se en camps de golf i amb complexos hotelers o residencials.

Si s'arriba executar tota l'oferta d'allotjament lligada als camps de golf dels que se tramiten, estan aprovats o ja existeixen, la xifra de places turístiques pujaria a un mínim de 15.000. Una cosa que no sembla lògica quan tots els estudis, fins i tot de la pròpia administració reconeixen que a Mallorca hi ha places en excés. Al nostre cas hem d’afegir que ja n’hi ha un hotel de cinc estrelles a escasos quatrocents metres del que es vol fer nou.

Pensam que el desitjable increment de la qualitat turística se pot aconseguir a través de la millora de serveis i equipaments i en tot cas a través de la promoció del turisme cultural, el turisme ciclista, el turisme d’espais naturals, etc.. opcions que a més de no haver de menester la construcció de noves instal·lacions, se produeixen en temporada baixa.

Al procés de terciarització de la nostra economia estam afegint el procés de terciarització del territori, primer el litoral i ara l'interior. Aquesta hipertròfia exagerada del sector turístic va en detriment de l'agricultura i està provocant la desaparició inexorable del treball al camp i de tota la possibilitat de reconversió del sector.

Un camp de golf és progrés, és vera, però només per als promotors d'aquests que tenen l'excusa perfecta per omplir els voltants de noves construccions com és el cas. Per a la resta ens suposa un consum de recursos bestials. També podem discutir quin tipus de progrés és tots els productes químics que fan servir als camps de golf que contaminen els aqüífers i per tant, l'aigua que prenen els éssers vius. No necessitam creixement, sinó desenvolupament sostenible.

Per terminar la meva argumentació vaig demanar un dubte i és que al Pla territorial se demanava realitzar un estudi d’Impacte Ambiental tan dels camps de golf com de les seves obres de construcció, a Pollença que encara no hem fet l’adaptació cal fer aquest estudi d’impacte ambiental? Joan suposa que no , no va respondre amb seguretat.

Al pla podeu veure remarcat els quatre volums d'edificació; Club de golf de planta quadrada amb un pati central i hotel en tres edificis

Al debat Joan Cerdà va trobar que tot aquest argumentari ja no tenia sentit, com el camp de golf ja existeix des de 1986 ja no cal parlar.

A la nostra assemblea varen comentar que si un tema com aquest purament tècnic es porta a un organisme com és el ple, s'ha de parlar política. I quan dic política em refereix a defensar el model de muncipi i turisme que volem. També varen dir que haviem de defensar la nostra història i herència política. . Per altra part no hem d'oblidar que hi ha un projecte d'ampliació d'aquest camp a 18 forats.

Portada del programa d'UPP de 1987 que podeu veure en versió pdf.

 

 

 

La primera part del debat, la resta la podeu trobar a ràdio urxella.


 

Comentaris

Pepe

JF

Pepe | 14/08/2008, 09:56

JF millor que un improperi és un argument raonat, si opines que Jaume Plomer no serà un bon secretari l'hauries de raonar.

Pepe

Re: Hotel al camp de golf.

Pepe | 13/08/2008, 22:28

Garci hem de dir que en el cas del camp de golf de Can Porquer s'utilitza aigua depurada, encara que durant anys han utilitzat aigua potable i han salinitzat els pous de la zona.

Es pot debatre sobre que els camps de golf atrauen
turisme amb poder adquisitiu ja que ha hagut uan gran proliferació de camp de golf a tot el Mediterrani, Mallorca inclosa,

Hem de recordar que el Pla Territorial de Mallorca opta clarament per la implantació de nous camps de golf. Se'n recomana la implantació a les zones Nord, Llevant i Sud "per reequilibrar la disposició actual dels camps de golf concentrats majoritàriament a les zones de Ponent i Palma".

JF

EL NOU LIDER

JF | 13/08/2008, 22:15

EN JAUME PLOMER ES PERFILE CON EL NOU SECRETARI DEL PSOE DE POLLENÇA : ELS SOCIALISTES CANVIEN PETS AMB MERDA.

Pepe

Joana

Pepe | 13/08/2008, 20:37

A Pollença hi ha un excés de sòl urbà no pensat pel poble com aquest del camp de golf, el de Formentor, el del putxet de Gotmar, el de Vilar, la Font i Cala Carbó.

El govern, gràcies a la presència del BLOC, ha decidit evitar les urbanitzacions de la part de dalt del Vilar i Cala Carbó.

Crec que de la resta si es pogués desclassificar alguna urbanització més triaria abans pel seu impacte La Font que la urbanització del camp de golf.

En el cas del camp de golf em conformaria amb que no es fes el projecte d'ampliació a 18 forats.

Clar que tot és qüestió de doblers i prioritats. Encara tenim molt poc cultura de desclassificar, la gent accepta grans inversions destructores encara que sigui per guanyar uns minuts dos mesos (cas de la segona fase de la circumval·lació del Port) però en general no accepta tan fàcilment que es gastin doblers en evitar la destrucció del territori. Per canviar això fa falta donar més continuïtat a aquestes polítiques.

El que tinc clar és que els que varen lluitar contra aquest golf tenien raó, els camps de golf no han estat més que una manera d'urbanitzar. Ara el que hem de fer es evitar que aquest model segueixi creixent

Gunni

Corrupció

Gunni | 13/08/2008, 19:37

Quedan molt més escàndols per descobrir.Heu trobat una mina de corrupció.S'han de contractar més operaris.S'anyada és molta i es operaris pocs.Hi ha què devallà a ses clavagueres i cercar arreu.Fer una batuda.Contractar més gent.Recuperar es máxim de doblers per ses arcas públiques ara què no n'hi ha.Seguir sa pista a tot lo robat fins recuperar-ho.Això és lo què cal fer.Guerra sense aturai als corruptes.

Garci

Re: Hotel al camp de golf.

Garci | 13/08/2008, 19:05

La veritat és que jo personalment optaria per desclassificar. Se que això va ser una discussió dels anys 80, que arribam tard i que té difícil solució.

I si que és sol urbà. El que es discutia al ple però és si autoritzen les reformes a l'hotel de 5 estrelles ja projectat i aprovat. Poca cosa s'hi pot fer.

El que si és segur és que els camps de golf fan molt mal al territori, i més a Mallorca que no tenim aigua.
El camp de golf son perjudicials per moltes coses, des de l'aigua als adobs químics que s'empren. Tot i que estan obligats a emprar aigua depurada, cosa que no fan.

Però el camp de golf té coses bones: turisme amb poder adquisitiu i llocs de treball.

Joana

dubte

Joana | 13/08/2008, 18:56

dieu que aquest camp de golg i l'hotel que ara es vol fer se situa en sòl urbà?? si és així me semblaria un fet una mica insòlit, no?? si on voleu que es faci un hotel en sòl urbà, que us agradaria, que es desclassificàs? habitatges? d'altres equipaments?
gràcies

fra lokus

TDT. Novetats

fra lokus | 13/08/2008, 16:08

Sembla que el "merdé" amb la TDT és de "medalla d'or", pròximament article, dia 31 de juliol hauria d'està funcionant la torre d'Alcúdia donat servici a part del municipi de Pollença, les proves es varen fer amb èxit, però per un "bon merdé" no funciona.

Ara el Ministeri d'Indústria en part responsable d'aquest merdé, anúncia la creació d'un servei per TDT per satel.lit, no han dit com es desevoluparà, ni res més.

Sembla que això està mort abans de començar.

Garci

Re: Hotel al camp de golf.

Garci | 13/08/2008, 12:58

EU/EV de Pollença reclama al alcalde que se posicione con el trazado del tren
13/Agost/2008 /
EL MUNDO - BALEARES / DIVERSOS (LOCAL)

Garci

Re: Hotel al camp de golf.

Garci | 13/08/2008, 12:53

Breves. Port de Pollença.
EU pide que se derrumbe el edificio de la plaza Joan Cerdà
13/Agost/2008 /
DIARIO DE MALLORCA / DIVERSOS (LOCAL)

Amb foto de les pancartes i tot.

JRV

Singularitat?

JRV | 13/08/2008, 10:02

L'Urbanització de Can Porquer ja es construi dins un terreny d'alzinar

Notícia

Re: Hotel al camp de golf.

Notícia | 13/08/2008, 09:02

Al UH:
Multa de 100.000 euros por arrancar 57 árboles en un ANEI
Medi Ambient detecta la construcción de un camino en una finca ubicada en una zona de máxima protección

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb