URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Arriant banderes

Alternativa | 15 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir publicava Pep Corcòles al Diario de Mallorca que l’organisme independent Fundació per l’educació mediambiental FEE (The Foundation for Environmental Education) que controla les banderes blaves havia arriat  la bandera de la platja dels Tamarells.

Aquest fet és resultat de la mala gestió i improvisació  de l’equip de govern. Una mala gestió que va des de la lentitud a la improvisació passant per la propaganda buida. És increïble que un municipi que viu bàsicament del turisme de les seves platges hagi actuat amb un nivell tan alt incompetència.

L’explotació de les  platges de Pollença es va adjudicar amb molt de retard (final de maig) i immediatament a la premsa l’equip de govern varen fer propaganda de les millores que els concessionaris  havien de fer segons al ple de condicions; parcs infantils, dutxes, taules de picnic a Llenaire… Millores que difícilment es podien fer ja per l’actual temporada i que  encara no hem vist més de tres mesos després.

Al cas de la platja dels Tamarells els concessionaris havien d’instal·lar dues captacions i connexions d’aigua de mar a les dutxes. Aquest projecte te ja al manco dos anys, però quan  l’Ajuntament va aixecar el paviment del Passeig de Londres per les conduccions de pluvials i aigua potable cap a la platja, no es varen instal·lar conduccions de clavegueram ni de cablejat elèctric per a les bombes que se hauran d'instal·lar per aconseguir portar l’aigua de mar a les dutxes. Ara en plena temporada és impossible fer el clevegueram dels wc i dutxes.

Tot això significa que a dia d’avui,  i pesar de la propaganda que va fer fa un any l’Ajuntament del PIGA (Programa integral de Gestió de l’Aigua) com una nova cultura de l’aigua amb un consum més responsable i optimo, se segueix utilitzant aigua potable a les dutxes, el que ens sembla malbaratar l’aigua de mala manera.

Al seu dia quan els inspectors de la FEE varen anar a estudiar la conveniència o no de atorgar la bandera blava, a correcuita es va connectar l'aigua potable. En aquell moment l'Associació de veïns del Port de Pollença (explotadors d’aquesta platja) tenien un deute d’uns 4.000€ de l’any passat dels rebuts del consum d'aigua potable. L’Associació es negava a pagar aquesta ja que consideraven que l'Ajuntament havia incomplit la promesa de instal·lar dutxes amb aigua de mar. Finalment l’empresa municipal Emser va  connectar per uns dies l'aigua, per quan era el convenient per recuperar la bandera blava, per quan qui la perdia era el municipi de Pollença, no l'Ajuntament irresponsable. La condició era que tan l'Ajuntament com l'Associació havien de fer les gestions i actuacions que tenien encomanades en quan a les instal·lacions i salubritat de les platges.

 La setmana passada encara no s’havia solucionat aquest deute i es va terminar la paciència de l’empresa municipal Emser que  va tallar uns dies l'aigua de les dutxes de la platja dels Tamarells.

I després de tot això ara resulta que la solució són els banys públics de la Plaça Joan Cerdà que porten més de dos anys tancats, una vegada més per la incompetència de l’equip de govern . Increïble i impressionant el desgavell al que està portant aquesta gent al municipi.

 A aquesta fotografia de G.B. al DdM podem veure als seriosos i responsables membres de l'equip de govern, als que no els agrada sortir a la premsa, ni anunciar res fins que es troba ben fet... Però els varen obligar a sortir a la fotografi, pobrets.


Comentaris

Maki

Corrupció?

Maki | 18/08/2008, 10:33

Hem subleva quan qualcú a aquest blog es fica despiadadament en contra els empleats públics con a motiu de tots els mals, quan es un vertader suplici per a qualsevol empleat públic competent i amb ganes de fer feina, tenir caps politics incompetents i demagogs, quan no directament corruptes.
L'exemple de l'etern trasllat dels serveis socials, o el compadreo, nefast per a Pollença, entre el batle i Crespí, en son un bon exemple.

Joan Vives i Salas.

La Palma dels renous i crits

Joan Vives i Salas. | 17/08/2008, 20:56

Una nit qualsevol d´aquest mes d´agost. Al carrer Bartomeu Rosselló Pòrcel (entre Andrea Doria i carrer son Espanyolet).Ungrupde joves aprofiten una petita plaça al costat del torrent de sant Magí per reunir-se i passar les hores. La seva estància passa entre crits, cants, insults i tot tipus de renous. Aquesta situació passa cada dia fins a les dues de la matinada. Cridam a la policia un dia i una altre. Finalment un dia apareixen i un dels agents parla amb ells. Tothom calla, esperen que se´n vagi i segueixen amb el seus crits, ara més forts i tò de befa.
Semblava que res podia anar pitjor quan de fons sentim un renou. Era una màquina de pintar carrers de l´ajuntament que es presentava per segona vegada en una setmana en aquelles hores. El dia anterior havia estat a les cinc de la matinada i ara era sobre les dues.
Pens si Palma estàadministrada pensant que els seus habitants només són jubilats, jovent, milionaris, aturats, rodamonsienxufatsen definitiva persones que poden allargar una mica més la seva estada dins el llit el dia següent (molts d´ells per desgràcia). Els treballadors que dia darrera dia s´han d´aixecar a les sis de la matinada ho tenen molt cru per poder descansar. I en deman... deu seu que cada dia hi ha menys treballadors normals en aquesta ciutat?

Maria Antonia Lladó Coll.

Ruido en Pere Garau

Maria Antonia Lladó Coll. | 16/08/2008, 16:27

La barriada de Pedro Garau, desde siempre ha sido una barriada habitada por gente trabajadora, gente que tiene un horario que cumplir (parece ser que las autoridades e instituciones no se enteran). ¿Por qué lo digo? Lo digo por la creciente apertura de bares que tienen permitido, según licencias de establecimientos de entretenimiento y restauración por el ayuntamiento tener abierto.
Hasta las tres de la madrugada (horario que la mayoría no cumplen pues son las cinco incluso las siete y permanecen abiertos). O bien bajan la puerta haciendo creer que está cerrado siguiendo la actividad. Creyendo que los vecinos somos ilusos. Vemos continuamente personas en estado ebrio tiradas por las aceras y en las entradas de las viviendas colindantes. Vómitos peleas, los ruidos son constantes.
Todo ello con la permisibilidad y benevolencia de las instituciones a cargo del gobierno anterior y del actual que permite estos horarios en una barriada.
Otro tema también es la constante suciedad y abandono de muebles y enseres en la vía pública. La barriada está yendo hacia una decrepitud imparable y los vecinos estamos en un estado de perplejidad, asombro y miedo. Más centros culturales, parque y actividades es lo que hacen falta y no bares.

Pepe

Re: Arriant banderes

Pepe | 16/08/2008, 11:37

Turisme de qualitat és el que vindrà a matar cabres? No és una bona identificació la de qualitat amb doblers.

Pepe

Genial Castelao

Pepe | 16/08/2008, 11:34

Genial Castelao, no sé per que no tenim un regidor de sopars, és el que millor fan amb diferència. Impressiona la facilitat que tenen per fer festetes amb els amics pagades amb els doblers de tots.
Clar que com ha dit Damià Amengual (l'imputat ex gerent del consorci de Turisme)per justificar les seves despeses "sempre s'ha fet així"

Pepe

Re: Arriant banderes

Pepe | 16/08/2008, 11:24

Estic d'acord amb Santiago al tema de la campanya de la "Ç", un fracàs amb un munt d'errors. Crec que si es vol fer una campanya turística pròpia cal donar-li un contingut, cosa que no s'ha fet amb la Ç, que fa diferent a Pollença d'altres destins? Què potencialitats tenim?
Per exemple podem partir d'un municipi, tres nuclis.

Crec que alguns dels potencials que tenim són:

Platja. Ni tan sols tenim ben aprofitada i cuidada la platja del Port que és el producte més clàssic del nostre municipi.

Naturalesa. Simplement espectacular i totalment infrautilitzada.
Cultura. Un patrimoni i una agenda d'activitats molt important, infrautilitzats.

Esport. Tenim unes instal·lacions municipals importants infrautilitzades.

JRV

Turisme

JRV | 16/08/2008, 11:23

Es molt discutible el que es legal, ilegal, o empleant el mot de Fralokus, alegal. Quants hotels no tenen habitacions no declaradas? Quans no posen llits suplementaris que tampoc declaren? O fan feina amb la meitat del personal que precisen? O omplen les botelles de marca amb alcuol de barralot? Havent viatjat un poc, a molts indrets del mon pots llogar dormitoris a casa particulars, i una practica molt estesa al Moll en el passat, era deixar la casa pròpia els mesos de juliol i agost per llogar-la a visitants. Jo entenc que qui tingui una segona vivenda, i aquesta no s'hagi construint infringint les normes, l'ha de poder llogar, aixó contribueix a un millor repartiment del benefici turistic.Encara queda una minoria en que a mes de benefici econòmic, hi ha vertadera relació humana entre visitants-visitats, i això també porta beneficis d'ambdos tipus a l'entorn, humà i geografic, mes que el "tot inclòs", on el client ni surt de l'hotel.
També en aquest àmbit hi ha abusos, on no n'hi ha?, el cert es que ni l'afany de lucre desmessurat d'uns i altres no porta a res de bó, però el terme " turisme de qualitat" es molt matizable. El turisme de qualitat econòmica que deu cercar la cadena Barcelò per Formentor també es pot carregar la Peninsula del mateix nom i disminuir la nostra qualitat de vida i l'oferta de paisatge i natura a altres visitants, els que fan que les clases mes humils vagin endavant.

fra lokus

Re: Arriant banderes

fra lokus | 15/08/2008, 20:22

Hola Santiago, como siempre encendiendo una luz en donde solo hay oscuridad.

En cierta manera el tema de la "Ç" ha sido un fracaso porque las cosas no vienen solas y porque el turismo del año 2008 no tiene nada que ver con el turismo de hace una década.

Los problemas que tiene la industria turística son similares a los que tiene las discográficas con la piratería. En el Puerto de Pollensa cada vez hay más demanda de apartamentos "no" turísticos porque no quieren pagar los servicios complementarios, los hoteleros claman al cielo denunciando que esa oferta es ilegal y la Conselleria de Turismo mira hacia otro lado. Pero, Qué hacemos? Denunciamos todos los apartamentos privados? Les metemos una multa a sus propietarios para que no vuelvan a alquilar su apartamento a turistas? Resumiendo hacer una caza de brujas y perjudicarnos todos.

Desde hace mucho tiempo el hotelero de Pollença está en encefalograma plano, no lo digo con mala intención, simplemente que los esfuerzos acertados o erroneos del Ayuntamiento de Pollença no se están viendo compensados con intentos para alargar la temporada ni nada por el estilo.

Como he dicho antes resultaría un error, cargarse la oferta "residencial alegal" ya que ni en broma esos clientes irían a un hotel, se irían a Turquía u otras zonas de España, puesto que un hotel les saldría carísimo, basta ver la cantidad de niños pequeños que traen ahora las familias británicas. Tampoco estos clientes van muchos por bares y restaurantes, cocinan en su "casa mallorquina", lo he estado comentando mucho con las limpiadoras y estos dos últimos años las cocinas de los apartamentos que hace unos años ni se tocaban, solo para el desayuno y todavía, ahora hay que limpiarlas a fondo pués han tenido un uso diario.

La pregunta del millón. ¿Interesa el turista que va de su apartamento a la playa, pasa por el supermercado para volver a casa?

Dicen que el peor turísta es el que no viene, pero parece que esta en la "version del emule", pero en plan turístico.

Garci

Re: Arriant banderes

Garci | 15/08/2008, 19:00

Aprofit l'encertat comentari de Castelao per dir que demà dissabte hi ha la sardinada solidària d'AFAMA.

Tots amb carro, bici, a peu o patinet cap al carrer del Jonquet.

Castelao

la vertadera gestió

Castelao | 15/08/2008, 18:24

Mentres vosaltres perdeu el temps amb els colors de les banderetes, que no se que te ha veura amb les funcions d'un regidor i els resultats de les eleccions, passades i futures, vet aqui un exemple de una bona i profitosa gestio:
Un regidor, preocupat per l'augment de l'estress popular al poble de Pollença, motivat entre altres raons, per l'augment dels impostos i preus municipals, pel previssible atur de molts treballadors degut a una crisí mes que prevista, per la disminució de la despesa turistica, i altres tonteries propies dels que no xupen del pressupost municipal, dexideix escriure una "obra de teatre" per aliviar la tensió d'aquest estimat poble de "paganos". I després , ha de quedar be amb els "actors", alguns d'ells i elles, del gremi dels incondicionals del seu partit de " la bauxa al poder", PUM'PI.
I venga , el soparot en marxa. I com que "quien manda, manda", ja tens al pintor-cuiner de l'ajuntament, que maneja mes el cullerot que el pinzell, fent la paella, i les empleades de neteja, fent de pinxes de cuina, i les dependencies de la Residència, servint de cuina i casa de comidas a càrrec de l'Ajuntament ( de gratia et profit). Ja sabem que es actitut pròpia de l'ilustre lider del partit de les bauxes, tan sols m'emprenya haver de participar-hi amb els meus impostos. I hem sap greu també que quan les entitats vertaderament altruistes organitzen actes per recaptar diners pels mes desafavoits, no tinguin tan sols una mica d'aquesta "colaboració" tan extensa de que disfruta el partit dels amigots. Ni Pròdis, ni Pollença Solidaria, ni tantes altres entitats altruistes o esportives poden disposar de tant recolçament corporatiu, per molt mes que s'ho mereixin.

Notícia al DM

Re: Arriant banderes

Notícia al DM | 15/08/2008, 17:04

La oposición arremete contra el Ayuntamiento por la pérdida momentánea de la bandera azul

REDACCIÓN. POLLENÇA. PP y EU/EV criticaron ayer la ineficacia del Consistorio, que debe instar a la concesionaria de la playa del puerto a solventar las deficiencias detectadas en los baños públicos, causantes de la pérdida momentánea de la bandera azul, un distintivo europeo que premia la calidad de las aguas y servicios.
No en vano, la responsable de la zona costera, Francisca Ramon, explicó que la concesionaria de playa ya ha subsanado las irregularidades."La bandera ya debería estar izada", comentó. Aún así, desde el PP se mostraron escépticos. "Tendrán que volver a venir los técnicos para revisar de nuevo las instalaciones", comentó Tomeu Cifre.
Desde EU/EV lamentaron igualmente la situación y tildaron de "incompetente" al equipo de gobierno debido a la "mala gestión" llevada a cabo en este asunto.

Notícia al DdB

Re: Arriant banderes

Notícia al DdB | 15/08/2008, 17:02

POLLENÇA
Emser talla l’aigua a la platja per impagament.
L’associació de veïns del Moll, concessionària de les platges, deu a l’Ajuntament 4.000euros de rebuts d’aigua. per això, segons explica PepeGarcía (EU), l’Ajuntament ha tallat en dues ocasions el subministrament d’aigua potable, el darrer pic fa una setmana.Tornà a donar el subministrament per no perdre la bandera blava, però tampocno hi havia les connexions per fer funcionar els banys i per això han hagut de baixar la bandera fins a resoldre el problema.• E.B.

SANTIAGO

"Ç"

SANTIAGO | 15/08/2008, 12:04

La campaña turística de la "Ç" ha sido un verdadero fracaso. Seguir esa línea es seguir fracasando y malgastando dinero inútilmente.
Hemos perdido una buena oportunidad de lo que inicialmente apuntaba a ser una gran campaña de promoción turística. Reconducir es campaña cuesta más que iniciar una nueva. Para iniciar una campaña nueva de promoción turística hace falta dos premisas primordiales: la implicación de todos y cada uno de los agentes turísticos del municipio y un buen director de marketing. Aparte, por supuesto de conocer la realidad turística que nos rodea y saber exactamente lo que queremos conservar y lo que queremos cambiar de esta realidad.
Os hago una propuesta a los compañeros de EU: ¿por que no organizáis un foro - debate sobre turismo donde incluya la participación de personas relevantes del mundo del turismo? podrían participar hoteleros, TTOO, guías turísticos, AVIVA, navieras, aerolíneas, etc.

fra lokus

"Ç"

fra lokus | 15/08/2008, 10:13

Jo segueix "en mis trece" i és potenciar la "Ç", però amb els nostres paràmetres de qualitat, no els dels altres.

Pepe

Re: Arriant banderes

Pepe | 15/08/2008, 09:03

Estic d'acord fralokus, ni les pardaladers saben gestionar.

Unes dades interessants sobre el tema:

La Bandera Blava és una creació de la Fundació Europea d'Educació Ambiental (FEEE), la seu de la qual està a Dinamarca. Aquesta fundació va néixer en l'any 1.982 de la mà d'un grup d'experts del Comitè d'Educació Ambiental del Consell d'Europa. La primera bandera blava es va concedir en 1987. Des de la creació d'aquest guardó van començar les polèmiques i denúncies. El frau va arribar a tal punt que al febrer de 1999 la Comissió Europea va decidir retirar el seu suport econòmic (en aquell any gairebé 60 milions de pessetes) i es desmarqués de les concessions de banderes blaves.

La concessió de les banderes blaves no segueix criteris ambientals rigorosos. Té a veure més amb els equipaments de la platja, els accessos o els serveis, que amb la conservació de la naturalesa en el litoral o amb l'absència d'abocaments.

Encara que teòricament s'exigeixen requisits ambientals, això poc els importa. De fet jo vaig comprovar, a un intercanvi de correus electrònics, que la FEE no fa anàlisis propis i que parteix de la informació que els mana cada Ajuntament.

fra lokus

Re: Arriant banderes

fra lokus | 15/08/2008, 07:52

Quina pardalada això de la bandera blava, record quan jo vaig començar a fer feina a Alcúdia, uns dels caps de contratació de TUI em va dir, que la Conselleria de Turisme tenia els seus criteris per donar les estrelles als hotels, però que TUI tenia la seva pròpia valoraciò dels hotels.

Això de la bandera blava és una altre "sacadineros" i un dels primers objectius del Govern Balear hauria de ser desmarcar-se d'aquests tipus de pardalades i seguir un pla de qualitat propi sense dubtoses certificacions que venen d'afora.

Fa uns anys la platja de Zarauz al País Basc va aconseguir la bandera blava, quan la "sabonera" de la contaminació estava ja damunt la platja, record un article de el diari "EL CORREO VASCO" que es titulava "A CUANTO SE COTIZA UNA BANDERA AZUL".

Crec que el regidor Jaume Plomer ha se seguir fent feina amb aquest aspecte, però també crec la bandera blava no ha der una obsessió, més bé el que compte és el servei que el Port de Pollença ha de donar als residents i visitants.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb