URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moció Urgencia.

Alternativa | 21 Agost, 2008 05:57 | facebook.com twitter.com

Ens hagués agradat no haver tengut que plantejar aquesta moció. Crec que si a algun ple o comissió el senyor regidor hagués donat alguan explicació del retard dels pressuposts o el compte general, hagues reconegut els errors, assumit les responsabilitats i demanat les corresponents disculpes ara no estaríem plantejant aquest cessament.

Moció d'urgència demanant el cessament del regidor d'hisenda, personal i policia local. UM-UNPi i PSOE varen votar en contra de la urgència de la moció i no es va poder ni debatre ni votar

El senyor regidor té unes responsabilitats polítiques i per tant pensam que ha de respondre políticament pels seus errors i per les seves mancances. El que és un acte de normalitat democràtica.

No és Juanjo Mir. De la pàgina www.lakodorniz.com

Tots i totes ens equivocam, malament aniríem si no fos d’aquesta manera, però el més important no és haver-se equivocat, sinó reflexionar, reconèixer-ho i tenir capacitat per reparar el danys dels nostres errors. D’aquesta manera donarem confiança als ciutadans i ciutadanes.

Nosaltres no qüestionem en absolut la confiança que els hi va atorgar la ciutadania, però aquesta legitimitat no els autoritza a fer-ho malament sense assumir cap responsabilitat.

El que està en joc és la credibilitat i la confiança dels ciutadans i ciutadanes. Respectin-se a sí mateixos i depurin les responsabilitats cessant al regidor.

Sr. Alcalde, tingui present que, si es manté aquesta situació de descontrol i conflictivitat, llavors no ens quedarà més opció que demanar la seva dimissió.

 

Prohibit pensar, ni debatre, ni demanar explicacions... 
 

A continuació la moció i la seva argumentació:

MOCIÓ D’URGÈNCIA DEL GRUP ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA – VERDS. Cessament del regidor delegat d’hisenda, personal i policia.

Moció d’urgència del regidor i portaveu del grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds, José Luis García Salvador,  per ser debatuda i votada al ple de juliol

EXPOSICIÓ DE MOTIUS 

Atès  que el  pressupost municipal és una eina bàsica a la política municipal sent el fonament del model de municipi que es vol desenvolupar amb la planificació i gestió dels recursos econòmics públics.

 Atès que el article 169.2 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, que aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, decreta que l’aprovació definitiva del pressupost general pel Ple de la corporació haurà de realitzar-se abans del dia 31 de desembre de l’any anterior al de l’exercici en què hagi d’aplicar-se.

Atès que a final de juliol encara no sabem a què es destinaran els doblers resultats de fer una gran pujada d’impostos i taxes i no tenim cap notícia ni informació de com es troba el procediment d’elaboració i aprovació inicial del pressupost del 2008. Sent el màxim responsable d’aquest retard el delegat d’Hisenda.

Atès que al ple del 27 de setembre de 2007 el regidor d’Hisenda va dir textualment, que “ els pressuposts no s’han d’elaborar en funció dels partits polítics sinó en funció de les necessitats del ciutadans”, afirmació que evidentment no ha complit.

Atès que quan al ple de febrer de 2008 el grup Alternativa Esquerra Unida – Els Verds va demanar una unió de tots els grups polítics per fer un pla d’austeritat i retallar i llevar despeses al pressupost del 2008, l’equip de govern es va mostrar d’acord, però cinc mesos després no s’ha fet res en aquest sentit.

Atès que al ple d’abril ja varen demanar a quina data s’aprovaria el pressupost del 2008 i el senyor regidor d’Hisenda ens va contestar al ple de maig que ens informaria al següent ple, cosa que no va fer.

Atès que al darrer ple de juny, al que l’equip de govern es va negar a contestar a cap pregunta feiam la següent pregunta que a dia d’avui no ha tingut resposta:

“ Ja ha passat més de la meitat de l’any i encara no tenim pressupost, crec que per respecte a aquest ple i al municipi, i per no ver-nos en la obligació de demanar la seva dimissió  el senyor regidor hauria de donar una explicació clara i completa de per que encara no ha portat a aquest ple per la seva aprovació els pressuposts del 2008.”

Atès que el senyor regidor d’hisenda, sense donar cap explicació, no va venir a la darrera comissió d’Hisenda i per tant no li varen poden reiterar les nostres peticions.

Atès que el compte general del municipi de 2006 s’hauria d’haver presentat al ple (segons l’ article 212 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, que aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals) abans del dia 1 d’octubre del 2007.

Atès que el compte general de 2006 no inclou els comptes del Patronat del Festival de Pollença, i el regidor d’Hisenda no va assistir a la primera reunió de la Comissió especial de Comptes i a la segona reunió no va donar cap explicació d’aquesta  irregularitat, que la Sindicatura de Comptes ja havia denunciat quan havia fiscalitzat els comptes de l'Ajuntament, anys anteriors.

Atès que quan varen presentar nostra moció demanant una auditoria externa al ple de desembre s’ens va demanar confiança a la feina de l’interventor i de la Sindicatura de comptes però els fets demostren que el regidor d’Hisenda no ha fet cas a les peticions d’un i altre

 Atès la  incapacitat del regidor de policia per  gestionar o negociar el conflicte amb la policia local. Que ha aconseguit pràcticament la unanimitat del cos de policia municipal a l’hora de demanar la seva dimissió, no tant per no acceptar les seves demandes, si no per incomplir acords que ja havia signat, retirar les seves propostes i ni tan sol fer el que diu la llei. Aconseguint d’aquesta manera la desconfiança de la policia local que no el considera ja un interlocutor vàlid i el considera del tot incapaç per  aquesta feina, segons paraules textuals del seu representant.

Atès  que els representants del personal laboral també han expressat les seves queixes de la mala gestió del regidor de personal pels seus canvis d'opinió i els seus incompliments.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent moció
 

 MOCIÓ.

 Per respecte a aquest ple i a la ciutadania demanam al senyor batle que retiri la delegació de les àrees d’ hisenda, personal i policia local al senyor regidor D. Juan Josep Mir Polar.

Pollença 28-07-2008

Comentaris

Pepe

Gràcies

Pepe | 22/08/2008, 20:34

Molt interessant el debat, no puc afegir res més que donar les gràcies a tots per aquesta participació.
No vull asustar més als "socialistes" però la meva lectura d'aquests dies de descans és "por una oposición que se oponga" de Naredo, un bon llibre.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 22/08/2008, 20:12

Senzillament desprès d'un any llarg d'aquesta legislatura, es troben a faltar polítiques decidides en el tema del tancament dels camins públics, de moment els fets són DECEPCIONANTS.

Per altra banda, Santiago he trobat la teva definició del que passa al PSOE com a genial, de fet descriu també per a mi la situació d'altres partits a Pollença, cercar cadires no mou ideologies i això a partits que es nodreixen de gent amb ganes de millorar aquest municipi, pot resultar-lis bastant nociu, però bé, les assambles són sobiranes diuen molts per justificar aquests fets, afortunadament la gent és sobirana per decidir si participar, quedar a casa o cercar millors Alternatives.

Salut i República.

Garci

Re: Moció Urgencia.

Garci | 22/08/2008, 18:48

Maki. Molts anys d'esforços i lluita constant, manifestacions, hores a dins arxius, instàncies, al·legacions, notes de premsa... Molta gent implicada, lluitadors incansables...

I ara aquest "palo". Tot pareixia en vies de solució. Ara el desengany.

Però que no se pensin que defallirem. Volem la carretera vella de Lluc oberta i lliure! i volem tots els camins públics oberts!

Garci

Re: Moció Urgencia.

Garci | 22/08/2008, 18:44

Toni, esper que et vagi molt bé per Barcelona. Aquí seguirem donant batalla per construir el que nosaltres creiem que és el millor.
Estam contents de poder servir d'alguna cosa. I estarem encara més contents de que ens donis la teva opinió sempre que puguis.

Sabem que molta gent mira el bloc cada dia, però que algú ens ho digui i ens feliciti ens posa realment contents. Feim molta feina per mantenir el bloc al dia, però val la pena.

Perdona per l'emotivitat del comentari.
Salut.

Garci

Re: Moció Urgencia.

Garci | 22/08/2008, 18:42

Santiago el teu comentari s'explica per si sol. Qui dia a dia i any rere any s'autodestrueix és el propi PSOE.

Repeteixo, no volem dissoldre el PSOE, volem un PSOE independent, fort i d'esquerres.

MAKI

amiguisme

MAKI | 22/08/2008, 17:07

Això de l'empeltada, amb els favoritismes personals i la covardía com a actitut constant del batlle de Pollençá, es patètic. Tot el projecte de la ruta de pedra en sec s'en va en òrris.

SANTIAGO

GRACIAS TONI

SANTIAGO | 22/08/2008, 16:40

Gracias Toni por tus alagos. Te deseo todo lo mejor por tierras catalanas.
Espero que el Barça tenga mejor suerte este año!
Si puedo ayudarte en algo, aquí me encontrarás.
Saludos.

Toni

Molt bé Santiago.

Toni | 22/08/2008, 16:19

Demà torn cap a Barna, i aquest espai serà la meva millor font d'informació d'un Municipi que estim i aprecii, i que veig que defensau amb força i vehemència, tal com ha de ser.

Us seguire, tal volta no participare tant, doncs solc fer una ullada a la feina, i no puc abusar. Però sempre m'alegra poder saber notícies de Pollença. de la Font, de la Cala, veuré imatges del camí vell de Lluc, entrsitir-se amb la destrucció de La Font...
El teu comentari és genial Santiago, les persones excessivament partidistes cauen el la ceguera, i no són més que xotets de corda que obliden el bé comú, algúns "psoeincodicionalistes" haurien d'obrir els ulls, i segurament el seu partidet aniria millor a Pollença, i Pollença en general també aniria millor, que realment és el que hauria de preocupar.

Seguiu endavant.

SANTIAGO

CARTA ABIERTA A “UN SOCIALISTA” QUE A PARTICIPADO EN ESTE BLOG

SANTIAGO | 22/08/2008, 16:04

CARTA ABIERTA A “UN SOCIALISTA” QUE A PARTICIPADO EN ESTE BLOG

Un participante en este blog decía:

“ Un socialista | 21/08/2008, 20:46
Que el PSOE ha de desapereixer és un desitg que teniu de fa molt de temps, però vos record que els que han desaparegut de tan en tan sou vosaltres que estau "educats" per criticar sense saber el que vol dir governar. Si tenguesiu la responsabilitat i problemes que té en Juanjo, supos que faria molt de temps que haurieu trencat el pacte i ja no serieu al govern. Per tant podrieu tornar a criticar que és molt fàcil. Però, dona vots? “

Apreciado socialista:
Un comentario, breve, pero sin desperdicio alguno.
Me encanta ver la participación de gente del PSOE en este blog, porque queda patente la realidad, la forma de ser y pensar de sus miembros. Dices en tu comentario que nuestro deseo es que el PSOE desaparezca. No, no; no te equivoques. No es nuestro deseo, es realidad creciente del municipio de Pollença.
Te daré algunos datos:
Elecciones municipales de mayo de 1991: el PSOE de Pollença, obtiene el 43,15% de los votos con un total de 2.745 votos. Resultado: 8 concejales.
Elecciones municipales de mayo de 1995: el PSOE de Pollença, obtiene el 29,34% de los votos con un total de 1963 votos: Resultado: 6 concejales.
Elecciones municipales de junio de 1999: el PSOE de Pollença, obtiene el 27,30% de los votos con un total de 1838 votos: Resultado: 5 concejales.
Elecciones municipales de mayo de 2003: el PSOE de Pollença, obtiene el 22,45% de los votos con un total de 1621votos: Resultado: 4 concejales.
Elecciones municipales de mayo de 2007: el PSOE de Pollença, obtiene el 19,06% de los votos con un total de 1321 votos: Resultado: 4 concejales. El cuarto concejal conseguido por muy poquitos votos; casi se queda con tres.
Es fácil apreciar que no hay ninguna fluctuación en los resultados, la línea es pura y llanamente descendiente.
Ahora la reflexión la tendrías que hacer vosotros, los que os llamáis socialistas. Es muy ingenio decir que algunos queremos la desaparición del PSOE, los resultados electorales en clave municipal son muy claros y esta línea descendente tan prolongada debería hacer reflexionar a más de uno.
Otra cosa muy importante; todos los que en este blog habitualmente escribimos, claro que sabemos que es gobernar, por supuesto. Otra cosa es que nadie de EU haya participado en áreas de gobierno. Por cierto, gobernar no es claudicar.
¿Romper el pacto? A veces es la mejor opción. Uno tiene que ser fiel a si mismo y no venderse por no se que. ¿Realmente piensas que el votante del PSOE puede entender muchas de las actitudes tomadas por los actuales cuatro regidores? Por no entender, si siquiera el secretario general ni la ejecutiva socialista las han entendido de allí la dimisión de esta gente. Otra de las cosas, que sin duda deberías reflexionar.
¿Por qué se os van tanta gente que ha estado en las filas socialistas? ¿Por qué no participan los ex regidores en las tareas de partido? Ni siquiera, todo un ex alcalde socialista de Pollença durante ocho años, participa lo más mínimo en las tareas de opinión y trabajo del PSOE.
Por último, compañero (yo también vote al PSOE en su momento) decirte, que lo que no da votos es la arrogancia, lo que da votos es el trabajo y la credibilidad de este, y esto se consigue siendo fiel, sobretodo, a si mismo.
Muchas gracias.

Garci

Re: Moció Urgencia.

Garci | 22/08/2008, 15:11

Hola socialista. Primer de tot donar-te les gràcies per participar. A veure si s'anima el PSOE a debatre i per el silenci que l'acompanya.
Volia dir-te que nosaltres criticam perquè som oposició. Però hem presentat més mocions que el PSOE: és a dir que fins i tot proposam més que el PSOE. 27 mocions i més de 250 precs i preguntes no és poc. Podríes dir-me quantes mocions i propostes ha fet el PSOE?
En conjunt proposam i criticam més que el PSOE.

Però tens raó en una cosa: nosaltres ja haguessim deixat el pacte. UM fa el que vol amb el PSM i el PSOE. Perquè Juanjo té tants problemes? Si un partit fa l'abús a l'altre lo lògic és deixar-lo estar.

No vull per res que el PSOE desaparegui, vull un dia poder compartir govern, un govern d'esquerres i plural, on UM i PP (les dretes) no pintin res. Amb un PSM i un PSOE forts i d'esquerres, socialistes de debò.

Juanjo ha fet una pèssima gestió: si és culpa seva ha de dimitir. Si és culpa dels seus companys que li fan la vida impossible, també ha de dimitir.

Ara et faré una pregunta, a tu i a tots els socialistes: PER QUIN MOTIU EL PSOE NO HA DE DESAPAREIXER?
Tal vegada fer-se aquesta pregunta resoldria la situació actual. El PSOE no ha de desapareixer per moltes coses. Però el PSOE sotmès a UM tant dona si desapareix.

MAKI

Psocialista

MAKI | 22/08/2008, 07:06

" Socialista i intolerant? crec que això és incompatible. En tot cas ets membre d'un partit, abans que socialista i demòcrata. I això es molt pobre. I pot derivar cap a sectari, es a dir, membre d'una secta. EU fa la seva feina, que es fer opossició, i a mes, lleial. Cap dels assumptes denunciats publicament per a EU, fins ara s'ha demostrat com a fals o alié als interessos col·lectius. No ha demanat mai dedicacions exclussives, ni augment de sou, i fins ara ha sigut coherent amb el que explicava al seu programa. Ni ha atacat a ningú personalment, tampoc a Juanjo Mir, que per cert tampoc es queixa de que EU compleixi la seva funció democratica d'opossició. El fet que et diguis socialista no vol dir que ho siguis, tan volta et pots dir partidista, i prou, però tu no n'ets conscient, però per favor intenta informar-te i ser objectiu. Tal volta seras menys psoesialita, però seràs mes demòcrata i mes socialista.
Perdona pel consell dictat pel sentit comú.

Toni

"psssocialistes"

Toni | 21/08/2008, 19:00

En aquest resum del "socialista" es veu allò de què la ideoligia importa poc a molts militants, tot es redueix a voler governat, costi el que costi.

Poc socialisme obrer queda ja dins el PSOE, i molt sectarisme.

Vaig a isfrutar d'un gelat de can Butxaca, pocs dis ja hem queden de estar per aquí. Veig que als "supporters" d'aquest penós govern, els teniu nerviosos.

Llastima de la degradació del municipi, però és més bo de fer queixar-se de que els ctiticau (tasca que correspon a l'oposició per altre banda) que millorar la seva gestió.

Un socialista

Cessament de'n Juanjo?

Un socialista | 21/08/2008, 18:46

Que el PSOE ha de desapereixer és un desitg que teniu de fa molt de temps, però vos record que els que han desaparegut de tan en tan sou vosaltres que estau "educats" per criticar sense saber el que vol dir governar. Si tenguesiu la responsabilitat i problemes que té en Juanjo, supos que faria molt de temps que haurieu trencat el pacte i ja no serieu al govern. Per tant podrieu tornar a criticar que és molt fàcil. Però, dona vots?

Notícia

Re: Moció Urgencia.

Notícia | 21/08/2008, 16:26

DIARIO DE MALLORCA

EU denuncia que la temperatura del agua de la piscina es ´demasiado fría´

El grupo municipal EU-Els Verds denuncia que el agua de la piscina cubierta del Port de Pollença "está demasiado fría y que la instalación no cuenta con una máquina para recoger el agua y desinfectar".
El portavoz de EU, Pepe García, critica que "la piscina tiene la pendiente al revés y el agua en vez de volver a la piscina se queda fuera. Para recogerla los monitores usan dos fregonas".
Por su parte, el alcalde, Joan Cerdà (UM), niega las deficiencias en la piscina cubierta. "La instalación no tiene agua caliente porque en verano no es necesario". Además, destaca que "los monitores pasan dos veces al día la máquina para retirar el agua que sale".

Garci

Re: Moció Urgencia.

Garci | 21/08/2008, 15:58

Santiago, que he de dir... crec que has encertat de ple. Ara hi ha intents de refer el PSOE, gent nova... Esper que els vagi bé, plantin cara a UM i facin política d'esquerres.

Garci

Re: Moció Urgencia.

Garci | 21/08/2008, 15:56

Gràcies pels elogis Toni, feim el que podem per informar ja que ningú pareix que ho vulgui fer. El bloc duu hores de preparació.

Pens que la política cada cop està més podrida. Com tu dius la carrera electoral comença 4 anys abans: fotos, discursos, quedar bé, dinars, festes, convidades... Tot per tornar a sortir elegit.

Toni

Salutacions

Toni | 21/08/2008, 11:49

Dir que aquesta dimissió que demanau, me sembla d'allò més jsutificada. Els equips de govern al nostre sistema de cada vegada més viuen per intentar guanyar eleccions, més que per fer una gestió pensada en benefici de la res pública.

Això no ès exclussiu de pollença, desgraciadament la destrucció del territori tampo.

Vist l'interès per verificar la meva existència, dir que soc un pollencí que per motius laborals viu a Barcelona, i que ara soc un parell de dies de vacacions, seguint tot l'anys el bloc per informar-me del dia a dia pollencí.

Aquestes vacances he aprofitat per fer algún comentari, però no el dedicare a contestar més bajanades, només dir que per faltar al respecte, s'ha de oferir previament aquest respecte.

Enhorabona pel vostre Bloc.

Joan Ramon

Un canvi

Joan Ramon | 21/08/2008, 09:04

Sembla evident que la regiduria a en Juanjo (o dic amb tot el meu afecta cap a la seva persoan), li ha fuit de les mans.

No sembla desmesurat demanar un canvi en aquesta àrea.

Salut i República.

SANTIAGO

EL POR QUE DE LAS COSAS

SANTIAGO | 21/08/2008, 07:58

Hay actitudes en política que uno no llega a comprender nunca. Me encantaría que nuestros políticos, más allá de explicar un programa (que por cierto, la mayoría tiene esta carencia) nos explicaran por que se presentan en un determinado grupo político, cuales son sus ideales, cual es su manera de ver las cosas, con que actitud van a actuar en su mandato, y en el caso de acumular errores cual sería su actitud…
Cuando Juanjo Mir acepta ir de nº 2 en el PSOE de Pollença por segunda vez consecutiva, se supone que sabe lo que conlleva, ¿no? Se supone que el nº 1 y el PSOE en pleno tienen la máxima confianza en el ¿no?
Cuando Juanjo Mir asume la regiduría de hacienda y personal supongo que tanto uno como otros saben lo que significa, las competencias del área y las consecuencias de las mismas si no se realizan adecuadamente, ¿no?
Cuando uno se encuentra errores, fallos, sorpresas, etc, que han cometido otros, lo lógico sería pedir explicaciones y saber el por que de las cosas, ¿no?
Cuando uno llega nuevo a un trabajo, y más en un puesto de dirección, lo más importante es saber lo más rápidamente posible la realidad que a uno le rodea, ¿no?
Cuando uno, por lo que sea, no cae en algunas cosas, se equivoca, no sabe como solucionar algunas situaciones, sobretodo cuando se trabaja en grupo, lo lógico, es que el resto del grupo aparezca para dar una mano, para ayudar, o simplemente por dar la cara por un compañero, ¿no?
La lógica con Juanjo Mir y con todo el PSOE no se entiende ni se comprende.
Aveces pienso que es un partido de masocas, donde la gente va a joderse entre si para conseguir su parcelita de “poder”. ¿Poder de que y para que?
El PSOE de Pollença está en vías de desaparecer, simplemente por la autodestrucción interna de sus componentes. Están “educados” en esta actitud desde hace muchos años y ya no hay vuelta atrás.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb