URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)

Alternativa | 25 Agost, 2008 06:00

Preguntes del ple de juny (II)
 

Les respostes en vermell son respostes fetes al plenari del mes de juliol. Tenen un mes per llei per contestar.

Les respostes en blau son respostes del mateix plenari de juny.

En verd els incompliments de la llei, article 95 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.Les preguntes formulades oralment en el transcursd’una sessió han de ser contestades en la sessió següent, llevat que la persona interpel·lada doni una resposta immediata.

OCUPACIÓ VIA PÚBLICA.

- S’ha fet alguna cosa respecte a la invasió i ocupació a la via Pollentia, amb una tarima que ocupa part de la voravia i part de la zona asfaltada? Estava pendent d’informe.

- Podien informar més concretament de quines actuacions ha realitzat l’equip de govern per fer complir l’ordenança d’ocupació de la via pública. Se fan denúncia per part de la policia. Se fan actes i sancions. La majoria estan en fase de proposta. Tenen 15 dies per fer al·legacions. Se’ls diu que retirin. Hi ha uns 30 expedients iniciats.

-Al carrer Neredunna (prop de la base) s'ha montat un camping improvisat, no només aparquen, avui migdia fins i tot hi havia 4 "autocaravanes" amb una barbacoa, taules i cadires enmig del carrer. Els veïns diuen que han anat a l'Ajuntament però ningú els ha donat cap solució, i algú vespre hi ha "discoteca" Està assabentat l'Ajuntament d'aquest problema? Quines mesures pensa prendre? S’ha de retirar.

TDT

 A partir d’una notificació del defensor del poble ens hem posat en contacte amb la Direcció general de Telecomunicacions que dissenya el calendari general d’implantació de la TDT que després redisenya el  el Govern Balear ho "redisenya" segons els seus interessos o necessitats. Des d’aquesta Direcció ens han dit que és inacceptable que no s’ens doni cap data orientativa d’implantació de la TDT, per tant demanam quina és la data orientativa d’implantació de la tdt ? Abril del 2009.

SERVEIS SOCIALS

Ja al ple de setembre del 2007 varen demanar el trasllat dels serveis socials, des de Can Candali, un espai saturat, a les dependències del carrer Sant Jordi. Al ple de febrer varen presentar una moció en aquest sentit que va ser rebutjada per l'equip de govern. Sorprenentment poc després, a finals de març, l'equip de govern va fer seva nostra moció i va començar a fer el preparatius per traslladar els serveis socials. Ara, més de tres mesos després d'iniciar "els preparatius" diuen que s'està pendent de pensar la distribució dels espais mitjançant panells mòbils. La situació actual és crítica ja que amb la crisi econòmica hi ha més gent que mai al municipi que necessita ajuda dels Serveis Socials, i aquests segueixen en un lloc totalment inapropiat i que  és un obstacle per a que la gent s'apropi a aquests serveis.

 I això ja ens sembla vergonyós i indignant ja que s'ajornà el trasllat al manco un parell de mesos més. Per què durant aquest  mesos no s’ha fet  la distribució d'espais i comanar els pressuposts?Contestat a un altre punt segons la regidora. Duu molta feina.

ANIMALS.

Sembla que a Pollença retrocedim en el temps i a una trist cap de setmana va tocar matar animals només per competir, alguns li  diuen esport.

Primer s’ha fet  el campionat de pesca submarina i  s’ha incomplit  un acord per unanimitat a la junta de govern del 8 de gener que havia demananat no celebrar cap campionat de pesca submarina al terme municipal per evitar la sobreexplotació del fons marí. A IB3 Ràdio, la Directora General de Pesca Patricia Arbona ha dit que a la Conselleria varen saber que l'Ajuntament de Pollença en ple reubutjaba el Campionat de Pesca Submarina una vegada que aquest campionat s'havia fet, no abans.
 Voliam saber quines gestions havia fet l’equip de govern per fer complir els seus acords? Si s’havia obtingut alguna resposta volen saber les raons que varen donar la conselleria del govern d'esports i joventut i el Departament d'Esports del Consell de Mallorca, organismes gestionats per UM, amb l’agravant de que el director insular d'esports, Antoni Seguí Cabanelles és pollencí, per incomplir aquest acord; No contestat. Incompleix la llei.

 Al campionat de pesca submarina l’hem d'afegir una tirada de guàtleres amb braç mecànic patrocinada per l'àrea d'esport de l'Ajuntament. Aquest "esport" consisteix en posar la guàtlara  dins un tub que va accionat per una molla, i la guatllera surt disparada com una pilota de tennis per ser matada a plaer. És una vergonya que a ple segle XXI encara es donin subvencions públiques per aquest tipus de salvatjades. Hem d'afegir que a més a més una vegada més l'Ajuntament està incomplint al manco tres acords previs, acords en que integrants de l'actual equip de govern eren i varen votar a favor. L’associació posa el logo de l’ajuntament a iniciativa seva. Sense que l’ajuntament col·labori en les tirades.

- El 24 de juliol de 1997 el ple del Ajuntament va aprovar el compromís de la Corporació de no organitzar, promocionar ni participar en cap tipus d'acte o activitat en la qual sigui requerida la mort d'algun animal amb els vots dels que encara són regidors Francisca Ramón (PSOE) i Martí Ochogavía(UNPI). Al 2002 sent Batlessa  Francisca Ramón i regidor l'actual batle Joan Cerdà (UM) i al 2004 sent ja batle en Joan Cerdà (UM) i regidor d'esport el mateix que ara patrocina aquesta tirada Michel (UM) la comissió de govern va acorda manifestar el seu suport a totes aquelles inciatives tendents a evitar les actuacions que provoquen patiments innecessaris als animals. No sabem si subvencionar aquestes salvatjades és la seva manera de fer suport?No contestat. Incompleix la llei.

Volem saber per que no s’han complit aquests acords? I si l’actual equip de govern seguir`suvbencionant aquest tipus de competicions. No contestat. Incompleix la llei.

MERCAT

- Al ple de gener quan es va aprovar nostra moció per la realització de la manera més participativa possible (amb la participació dels comerciants,  tècnics parits polítics) d’una Ordenança municipal reguladora dels mercats setmanals del municipi, s’ens va dir que ja havia pràcticament fetes unes noves ordenances. On són aquestes ordenances?No contestat. Incompleix la llei.

POLICIA

Al ple de setembre varen retirar nostra moció demanant la gravació en un circuit tancat de càmeres de les persones detingudes durant la seva estada a les dependències de la Policia local ja que s’havia aprovat una resolució de batlia en aquest sentit, volien saber en quin punt es troba aquest tema. S’ha de fer. No hi ha diners. Se farà quan hi hagi els pressuposts.

Al ple de febrer s’ens va dir que s’estava pendent  de la tramitació de l’expedient contra els policies locals denunciats per males tractes  al jutjat per continuar amb el procediment. Com es troba aquest tema? No el sancionaran. Esperaran a que diu el jutge.

ALTRES

- Ens han parlat de dificultats i problemes amb la caldera de la nova piscina coberta del Port, ens podien explicar aquests problemes? La piscina s’ha obert complint totes les exigències que preveu la llei pel manteniment d’ una instal·lació com aquesta?  Joan Cerdà al plenari de juliol va rebatre un correu electrònic nostre sobre la piscina. Primer de tot creim que no és lloc per rebatre correus electrònics, i segon va dir moltes coses incertes. Farem un article. 

Per sentir el silenci de les respostes a les preguntes podeu escoltar el plenari a RÀDIO URXELLA 

 

No se si té molta a veure, però té raó. 

 

Comentaris

Pepe

Espai públic

Pepe | 23/09/2008, 19:01

O sigui que ara es multiplicaran les tarimes, simplement genial.
Biel es veu que és molt complicat, tenim una ordenança que no es compleix i fa mesos que es va iniciar la redacció d'una nova ordenança.

miquel

tarima voravia

miquel | 23/09/2008, 18:29

Ja esta tot arreglat.
El carrer entarimat esta molt mes bonic.
I l'ajuntament tb ho troba pq ha donat permis.

miquel

tarima voravia

miquel | 23/09/2008, 18:29

Ja esta tot arreglat.
El carrer entarimat esta molt mes bonic.
I l'ajuntament tb ho troba pq ha donat permis.

Garci

Re: Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)

Garci | 23/09/2008, 08:08

Ja ho crec que és complicat! I més per aquests polítics que no son capaços ni de regular el nombre de taules i cadires excessiu del poble.

És una bona proposta.

Per cert, fa mesos que ens varen dir que ja estava gairebé enllestit un nou reglament d'ocupació de la via pública. Però pareix que només era una excusa a una proposta nostre.

bel

ocupacio via puiblica

bel | 23/09/2008, 07:00

els diumenges a Pollença no hi ha qui passio pel carrer del temple, major i Antoni Maura.
Diuen que s'ha de fer una nova normativa. Pero crec que la solució es molt simple: ELS TRATS NO S'HAN DE MESURAR NOMES EN LLARGARIA SINO TAMBE EN AMPLARIA I LA SEVA AMPLADA EN FUNCIO DE L'AMPLA DEL CARRER. PER EXEMPLE QUE NO SUPERIN UN 30% DE L'AMPLE.

Es tan complicat això?

fra lokus

Notícia de DM TDT

fra lokus | 28/08/2008, 08:24

JAUME MATEU. VALLDEMOSSA. Valldemossa ya es un municipio digital. Sus habitantes reciben ya las emisiones de televisión y radio a través de la red municipal de cable. Antes de finalizar el 2008 está previsto que en el municipio se lleve a cabo el apagón.
analógico, mucho antes de que finalice el plazo máximo fijado para el 31 de diciembre de 2009.
A través de la red de cable propiedad del Ayuntamiento, se reciben ya 53 canales de televisión digitales. Son todos los que emiten también a través de la TDT atmosférica, además de la televisión local del pueblo, otros canales internacionales y 14 emisoras de radio.
La señal de los canales autonómicos catalanes y valencianos (TV3, 33, Canal 9 y Punt 2), además de Televisió de Mallorca y Canal 4, que aún no emiten en digital, será reconvertida provisionalmente a este formato.
Según explicó el alcalde, Jaume Vila, el consistorio repartirá cerca de 900 descodificadores para los ciudadanos que no dispongan de un televisión adaptada .
La llegada de la televisión digital ha sido posible gracias a la ayuda de 36.000 euros aportada por la Dirección General de Tecnología y Comunicaciones del Govern, que ha permitido adaptar los equipos y las conexiones a las nuevas emisiones. La localidad cuenta con una red de cable municipal que se instaló a partir de 1987 gracias a la cual ahora ha sido posible la llegada de la televisión digital.
La señal de los diferentes canales se recoge en los repetidores de Alfàbia y es transportada al pueblo a través de una red de fibra óptica de unos cinco quilómetros y distribuida después en el núcleo urbano por una red de cable.

=============================

A tothom el Govern li està pagant la joguina, a Pollença no, som els més purs de tots.

Maki

Etèrn

Maki | 26/08/2008, 17:11

Doncs fa 5 mesos que estan preparant el trasllat dels serveis socials

Garci

Re: Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)

Garci | 25/08/2008, 22:48

SANTIAGO. Aquest és un missatge per en Santiago. Pots mirar el correu, m'agradaria peguis un cop d'ull a un text que t'he enviat ja que tu controles molt més del tema.
Si no ets de vacances i no te sap greu, es clar.

fra lokus

Re: Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)

fra lokus | 25/08/2008, 21:57

esborra, vull completar el que ja és oficial.

Garci

Re: Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)

Garci | 25/08/2008, 21:11

L'actualitzes o l'esborr?

fra lokus

Re: Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)

fra lokus | 25/08/2008, 21:06

TDT, per abril de 2009 han de tenir cobertura tot el municipi, supòs que anirà per fases, una primera fase ALCUDIA-PORT DE POLLENÇA totalment acabada però sense funcionar per una discrepància de preus entre ALBERTIS i els operadors.

De moment 25 díes de retard al Port de Pollença, Formentera coberta perque la Conselleria ho creu oportú. Què en fet els pollecins o dit d'una altra manera Què no en fet els pollencins per mereixer això?

La mala notícia és que el ministeri creu que sis mesos és el temps mínim per conviure les dues tecnologies.

Apagada per l'octubre?

No ho crec.

P.D. Garci el article de la TDT ja és vell, s'ha d'actualitzar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb