URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Alternativa | 22 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí vos reproduïm el comunicat que ha fet la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts sobre la ruta de pedra en sec i el desviament de la ruta per afavorir el tancament de la carretera:

El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?. 

Desprès de Repassar el Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec, http://www.conselldemallorca.net/?id-section=1675 es pot observar un fet, que ja sembla ser intrínsec a la Conselleria de Medi Ambient els darrers anys.

Al planol número 2 d’aquest, allà on es mostren els usos permesos, ens trobam en la sorpresa de que no és marca el tram de la finca de l’Empeltada dins aquesta Ruta, i es segueix fent desviar a les persones per un tram molt estret, que a més no forma part de la Carretera Vella de Lluc, carretera de titularitat pública.

Per si això no fos suficient, els usos permesos fins a l’arribada a aquesta finca son a peu, a cavall i en bicicleta. A partir d’ aquí, es prohibeix l’ús de la bicicleta.

Així, hi ha dos fets que no entenem desprès de anys de reivindicació i lluita per la recuperació de la carretera vella de Lluc.

- Perquè un camí clarament públic no és aprofitat íntegrament, i just a aquest tram es fa anar per una roseguera a vianants i cavalls, amb un risc d’accident pels cavalls donat el mal estat en aquest tram, i dificultant el pas a persones amb problemes de mobilitat, quan es disposa d’un tram molt més apte?

- Perquè les bicicletes queden excloses a aquest tram?  Les bicicletes disposen d’unes rodes de goma de no més de 4 centímetres, que a no ser pel seu mal ús, no fan malbé el paviment, per tant,  considerem que l’adient no seria que més que prohibir la circulació,  s’haurien d’establir uns criteris d’ús del camí, per tal de garantir la seva conservació.

D’altre manera, només semblaria voler beneficiar alguns particulars, en detriment de molts ciutadans que deixarien de poder fer ús de aquesta via pública.

 

La barrera de la finca de l'Empeltada, per on hauria d'anar el camí. Uns metres més avall hi ha el xeregall que fa de camí. Perquè està tancada aquesta barrera? A quí beneficia? 
 

 12 octubre. Excursió reivindicativa a Ternelles.

A continuació les al·legacions a presentar a la conselleria i la nota de premsa d'Alternativa EU-EV Pollença. 

Al·legacions: 

                                , amb                               i   domicili a efectes de notificació al Carrer                                          de                                     actuant en nom propi.

Exposa:

Que vist el pla d’ordenació i protecció de la ruta de pedra en sec, al seu  plànol 2,  a inici dels trams 3 i 4, a l’alçada de la finca de l’Empeltada queda exclòs  un tram de l’antiga Carretera vella de Lluc, obligant a anar a excursionistes i cavallistes per un tram en males condicions, habilitat per aquesta ruta.

A més, s’exclou a inici  de l’ementat l’ús de bicicleta, impedint el pas així en  una de les rutes més emprades per el ciclistes de Muntanya, que a més de ser molt utilitzat per ciclistes de l’illa, pot constituir un atractiu per els que ens visiten.

Per això demano:

Que es tingui en consideració la titularitat pública la carretera vella de Pollença a Lluc, per tant, no es reverteixi l’ús en cap del seus tram.

Que considerant que unes rodes de goma de uns 4 centímetres poden tenir un impacte poc nociu en un camí de carro, a no ser per el mal ús, s’estableixin uns criteris d’ús del camí, però en cap cas, es prohibeixi la seva circulació. 

Cordialment

             ,     d’Agost de 2008.

A  LA SENYORA CONSELLERA DE MEDI AMBIENT  I NATURA. 

 

NOTA PREMSA ALTERNATIVA EU-EV 

D'es d'Alternativa EU-EV de Pollença volem denunciar que al Pla Especial d'Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec, a l'altura de la finca de l'Empeltada a la Carretera Vella de Lluc, el camí deixa d'anar per la carretera pública per desviar-se per un xeregall de pedres, arrels i terra. Aquesta ruta alternativa dificulta el pas dels cavalls degut al seu mal estat.

La pregunta que ens fem és una: perquè si el camí és públic s'ha de desviar? I tot seguit ens demanam: perquè si el camí és públic els polítics del Consell no fan obrir la barrera il·legal que el té tancat?

Una altre qüestió inexplicable és que a partir d'aquesta finca i aquesta barrera que impedeix el pas queda prohibit l'ús de bicicletes. Fins aquest punt la ruta de pedra en sec permet emprar la bicicleta, perquè no se pot emprar a partir d'aquí? Quin mal fa una bici a un camí que en principi era per passar carros?

No entenem aquesta manera de fer les coses per part d'alguns polítics que no fa més que afavorir els interessos privats dels propietaris de la finca de l'Empeltada, que, per més inri, fa anys que tenen el camí públic tancat quan hauria de ser de lliure accés per a tothom.

            Per això des d'aquí (així com presentant al·legacions) exigim al Consell que rectifiqui i habiliti la ruta de pedra en sec pel camí públic, així com que deixi circular lliurement als ciclistes per aquest camí.

Comentaris

JRV

camins

JRV | 24/08/2008, 17:55

Realment, m'agrada el vostre taranna, "CAMINS". El que es preten es defensar la propietat pública, en aquests cas uns camins i fins i tot una carretera pública, davant els que ho haurien de defensar i cauen en la ilegalitat de encobrir els tancadors de camins públics, davant la llei i la justicia. No es tracta, ni d'enfora , d'atacs personals, ni de mirar genealogies. A mes de que la visió del que es be públic ha canviat amb els anys. Jo no culpo tant els que tancan camins, per molt barroera que sigui la seva actitut, com els que haurien de defensar els bens públics com es el BATLE. La meva impressió es que si no si ha caigut ja, s'està roçant la PREVARICACIÖ, i tal volta per aqui es on s'hauría d'actuar, per aconseguir una sortida profitosa pel be públic, irònicament.

Camins

Camins

Camins | 24/08/2008, 15:28

A les Batelletes per denunciar qui són els propietaris de les finques que tanquen, no ens i trobaran, de fet, normalment només donam el nom de la finca que es troba tancada per tal de poder deixar clar de quin tram es tracta del camí, així denunciam les finques i la físcalia ja actuara on correspongui.
Si hi ha propietaris de finques que tanquen camins públics i despres van a fer fotografies amb un helicopter al "galliner" den Miquel Angel March, per tal de dir que fa obres il·legals, mentre ells fan obres il·legals a Can Guillo, L'Empeltada, la Rafal... això es problema seu i no ens incumbeix realment. Però s'exposen a que algú els denuncii a ells, si bé aquesta no és la tasca de la gent que reclama l'Obertura de camins públics, però ho podria ser d'altres associacions.
Sabem que la gent que sol fer il·legalitats en sol rústic té una mania especial a tot el que representa el GOB, del seu pa faran les sopes, però quan més han volgut pegar per aquí, més suport hem rebut de molts ciutadans.
Gràcies per encoratjarnos a seguir i animar a altre gent.

CAMINS PÚBLICS I OBERTS.

Camins

Camins

Camins | 24/08/2008, 15:10

Si, de fet demanam la recuperació del camí, tot i que realment estigui desafectat, ptijor que això es apropiarse d'un camí públic, i no jutjam ni fills ni pares, només que no es faci cimplir la llei.

Realment, hi ha gent que és tan poc respectuosa amb el patrimoni públic, que es pensa que tothom fnciona igual, i per exemple Miquel Angel March té obert de bat a bat el terreny que té a Lasarell, mentre altres, tenen tancat un camí públic, com és el cas de L'Empaltada, i encarà volen donar llicons de fer les coses, però bé, el que hauria de fer l'Ajuntament i no es fa, és fer complir la llei.
Salut

aaa

touché

aaa | 24/08/2008, 14:51

que pasa, voltros no u feis mai, no?

Garci

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Garci | 24/08/2008, 14:31

Sigui o no pare de Miquel Angel March, no podem jutjar els fills pels actes dels pares. Cadascú és responsable dels seus actes.

Garci

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Garci | 24/08/2008, 14:29

Jo també trob que l'Ajutament desaprofita tota la feina desinteressada de la Plataforma pro Camins.

No pot ser que mesos després de aprovar la recuperació del camí del Coll den Patró la única feina que s'ha fet ha estat recollir la documentació que la Plataforma ha cedit a l'ajuntament.

Ineficàcia i ganes de no fotrer-ne ni brot.

aaa

Martí March

aaa | 24/08/2008, 14:25

Aquest Martí March que es va apoderar de un tros du cami vell de lluc no es sompare den Miquel Angel March, u del GOB?

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 23/08/2008, 19:49

Estic d'acord amb en Josep en que trobam moltes incongurències en el traçat marcat, i que desaprofita el camí.

En quan a lo de tenir coneixament del tema, hi ha gent Garci molt més documentada que jo afortunadament, i que posa els seu saber al servei de defensar els béns locals, desgraciadament això es desaprofita des de les institucions, i aquest és un fet lamentable penso jo.

M'alegra veuré que a més de gent de la Plataforma i algúns polítics, també trobam gent com tu Josep que es preocupa per aquest tema, si vols participar de res, estas convidat,
Salutacions

Garci

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Garci | 23/08/2008, 19:02

Hola Josep. El que més sap del tema és en Joan Ramon. Però el que se és que hi ha moltes moltes finques que no donen pas pels camins públics.
Un exemple son el camí i la carretera vella de Lluc. Aquests son dos traçats públics que en molts cops sofreixen tancaments o pèrdua del camí.
Un exemple és la Finca de ca na Borrassa(carretera Vella) que té tancat dos trams de carretera i amés hi han col·locat aixams d'abelles perquè no hi passin. En aquesta finca és on s'obliga a passar per la carretera principal. I s'ha de dir que el propietari és un polític de Pollença que ha estat batlle. No fa falta dir el seu nom.
Però casos com aquest n'hi ha molts!
No se si m'he explicat. Per qualsevol cosa aquí som.

Josep

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Josep | 23/08/2008, 18:48

I que trobau de que en el tram 4, a partir d "el Pas Gran" (pagines 93 i 94), obliguin als excursionistes a anar per carretera, amb el risc que això comporta, enlloc de seguir el traçat del Camí Vell de Lluc? Quines son aquestes finques que no es poden creuar i perquè? Si l'únic bocí que s'ha privatitzat es el de can Rondalla, aquí hi ha alguna cosa rara...

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 23/08/2008, 14:36

La desafectació del camí fou anterior a la Llei de Bases de Entitats locals del 85, això explicaria aquest fet de la reversió d'ús anterior, que es feu quan es va fer la carretera vella de Lluc i s'al·lega la manca d'ús del camí i es va aprofitar aquest fet, ja et dic que no i estic d'acord i des de la Plataforma pro camins s'està per recuperar aquest tram.

Aquesta llei actualment a l'article 80, estableix: Els camins com a bens d'ús públic, són inalianables, inembargables i imprescriptibles.
També una titularitat privada pot ser sotmesa a una utilització pública, i aquesta seria una manera de recuperar un tram de camí, com diu en Josep, tallar un bocí a un camí no té cap sentit.

I si, dir que ens implicam bastanta gent en aquest fets, però de cada vegada estam més decepcionats amb la resposta de L'Ajuntament.

Salut Josep.

Garci

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Garci | 23/08/2008, 14:36

Per si serveix a algú des d'Alternativa EU-EV presentam la següent al·legació:

Pere Josep Garcia Munar, amb DNI XXXX i domicili a efectes de notificació al XXXXXXX, actuant en nom propi i en representació de Alternativa Esquerra Unida-els Verds de Pollença.

Exposa:

Atès que al Pla d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec a l’altura de la finca anomenada de l’Empeltada dita ruta es desvia de la carretera original i pública.

Atès que la ruta original resta tancada il•legalment a l’altura de dita finca.

Atès que el nou tram habilitat està en males condicions tant per als cavallistes com per als ciclistes.

Atès que la Carretera Vella de Lluc a l’altura de l’Empeltada té millors condicions pel seu ús que dit camí alternatiu, i té menys riscs, així com millors condicions per a persones amb mobilitat reduïda, ciclistes i cavallistes.

Atès que queda restringit l’ús de la bicicleta a partir d’aquesta finca de l’Empeltada. I que la bicicleta és un mitjà que causa un molt mínim impacte sobre els camins i el medi.

Atès que aquesta carretera era usada per carros i que la bici no ha de tenir dificultats ni perills per passar per dit camí.

Atès que son molts els ciclistes que empren aquest camí.

Atès que la ruta ciclista és un atractiu turístic a explotar.

Per tot això demanam:

Que es faci passar la ruta pel camí originari i públic, i no s’empri el camí alternatiu a l’altura de la finca de l’Empeltada.

Que no es prohibeixi l’ús del camí a bicicletes.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 23/08/2008, 14:24

Al mapa no figura cap dels dos com a conveniat, sorprenentment és un camí alternatiu per un xeregall que bordeja aquesta finca.

Els camins són inalianables, inambergables i imprescriptibles, però es pot fer una desafectació en cas de haver un altre camí, però això no es sol produïr mai.
De totes maneres el cas que ens ocupa supos que va aprofitar algún moment optim, i el procés pot durar anys i s'ha de anar aprovant per difarents estaments, de totes maneres actualemnt el procés sol ser el de mantenir titularitats, i si no hi ha hagut cap procés de desafectació per part de estaments legislatius i judicials, els camins són inalianables, inambergables i imprescriptibles, com és el cas de la resta del camí, i de la totalitat de la carretera vella de Lluc, que és el que fa tants anys que reclamam.

Salut Josep

Josep

cami vell

Josep | 23/08/2008, 14:15

Moltes gracies per aclarirme els dubtes tan rapidament Joan Ramon, Joan, Garci i Camins. Es nota que estau realment implicats en aquest tema.
No entenc com es possible que es revertís la propietat sobre un camí públic que data de temps inmemorials. Tenia entès que un camí públic era inalienable jurídicament, o sigui que això no hauria de ser legal, no?
A l'empeltada hi ha dos camins tancats? Quin es el que figura com a conveniat al mapa, idò?
Canviant de tema, m'he estat fixant en la variant I, i no coincideix totalment amb el camí vell de lluc, ja que desemboca a la carretera. El camí vell de lluc enllaçava directament amb el pont romput per entre les finques, pero això no està grafiat. Sospitós, no? Sabeu si aquest tram esta obert o tancat? Es que també s'ha revertit la propietat en aquest tram?
Perdonau si vos don molta feina, procuraré fer-ne una mica jo també i preparar alguna alegacio.

PD: com que veig que participes tambe aqui, camins, seguiré aquí el debat si no t'importa

Camins

Camins

Camins | 23/08/2008, 12:32

Dir a Josep que si bé és un poc curios, el tram de finca que dius va ser revertit siguent batle el senyor Martí March, i la finca era de la seva propietat, això ningú va al·legar en contra en el seu moment, i ara nosaltres sabem que ho tenim complicat, així i tot demanam la recuperació del camí integre a l'Ajuntament, i de la carretera al Consell, que com queda clar, són dos camins diferents.

Actualment el seu propietari és Martí Xavier March, per herència, però al tenir els documents en ordre, no infringeix la llei, i no podem denunciar un tancament il·legal, a no ser que l'Ajuntament recuperas el camí i expropias terreny, cosa que dubto fací.

No m'agrada donar noms, però donat que en Josep semblava interessat,dir que la Finca de l'Empeltada que tanca dos camins públics consta a nom de Rustic Rafal SL tot tancat dins la mateixa família i que sabem que dins la "possible" herència de la finca es troben fets si més no curiosos...

Però a no ser que fos necessari, ens conformam en que es restebleixi la legalitat i s'obri el camí.

Joan

Injustificable,

Joan | 23/08/2008, 12:12

Cert, per l'Empeltada i pasen dos camins públics, totdos tancats, la Carretera Vella de Lluc, competència del Consell Insular de Mallorca, i el Camí vell de Lluc, competència de l'Ajuntament i que no segueixen el mateix traçat de Pollença, que en un tram injustificadament fa anys se va autoritzar la reversió del camí.

De totes formes això no justifica que a l'Empeltada es tanquin dos camins públics.

Garci

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Garci | 23/08/2008, 11:55

Aquest tram és privat? vols dir que ha fet els passos per privatitzar-se?

Teniu raó quan dieu que encara és més trist que els trams que figuren com a púclics restin tancats i l'autoritat "competent" no hi faci res.
Perquè? Pel poder dels diners d'alguns dels propietaris: màxims beneficiaris del furtament del pas a la gent no tan important.

Joan

Molt estrany

Joan | 23/08/2008, 11:51

Un fet estrany el que diu en Josep, però més estrany és que trams que figuran com a públics, permetin que segueixin tancats.

Com deu ser això?

joan Ramon

D'Acord

joan Ramon | 23/08/2008, 11:01

Josep estas convidat a afegirte a les revindicacion, basta presentis una alegació a l'Ajuntament per començar.

És cert, que hi ha un tram que va revertir el seu ús en el seu moment fent tot el procés, d'això ja fa més de 30 anys, jo començava a caminar i com pots suposar, no vaig poder al·legar res.

Estas convidat a assistir a tots els actes, de fet en aquest tram que tu dius ja presentarem al·legacion, i com en tot, no hi ha hagut resposta.

Salut

Gunni

Megaport

Gunni | 23/08/2008, 08:36

Megaport=Megahorror=Megamuerte.Es nazis darrere aquest projecte de solució final.No ho dubteu.

Gunni

Megaport

Gunni | 23/08/2008, 08:35

Jo també estic en contre del megaport;en contra del càncer!!.Aturem el negoçi de la destrucció.Plantem cara al llatrocini internacional.

Gunni

Corrupció

Gunni | 23/08/2008, 08:33

PP-UM=Vandalismo económico,barbàrie sin futuro,aficionados a la quiebra,capitalistas de la voltereta.

Josep

camí vell de lluc privatitzat?

Josep | 23/08/2008, 07:41

Vos eu fixat que a la pagina del Pla Especial d'Ordenació i Protecció de la Ruta de la Pedra en Sec, al planol 1, variant I: camí vell de Lluc a Pollença, hi ha un bocí que consta com a privat (per davora can Rondalla)?
Com pot ser que el camí Vell de Lluc sigui privat a troços? Sabeu qui es el propietari d'aquesta finca?
Estaria be que afegisiu aquest fet a les vostres reivindicacions.

Gracies

Pepe

Bona nit

Pepe | 22/08/2008, 20:25

Bona nit des de Plentzia, que bo en Matías Vallés, crec que en Joan no té suficients doblers per pagar les demolicions que no ha fet.
El tema de l'Empeltada és un punt i seguit d'aquest desgavell. Haurem de posar una pancarta denúncia

Garci.

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Garci. | 22/08/2008, 12:43

Moltes gràcies Sara! Fas que la cosa comenci a funcionar. L'altaveu sortirà publicat en breu, ara tenim saturació d'articles, llista d'espera.

Salut.

sara m

ara tambè a la web d'eu illes

sara m | 22/08/2008, 12:30

Informació inclosa en portada com a nova entrada a la web d'Esquerra Unida Illes Balears http://www.eu-balears.org/
salut!

Diari de Mallorca

Re: El Pla Especial d’ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec i de la usurpació d’un tram de la Carretera vella de Lluc?

Diari de Mallorca | 22/08/2008, 08:07

MATÍAS VALLÉS
Que pague el alcalde.

Me encantaría que el alcalde de Pollença tuviera que pagar personalmente por el atentado que ha permitido a un excelentísimo Cortina en Formentor -acto de vandalismo legalizado que a buen seguro estará ausente de las jornadas gastronómicoculturales auspiciadas por el Govern progresista en ese enclave-. No entiendo por qué la mamarrachada habría de ser sufragada por los ciudadanos en su conjunto, cuando la mayoría de ellos hubiera prohibido esa aberración estética. Por tanto, sólo puedo aplaudir que una magistrada contenciosa haya enfocado la responsabilidad de una demolición infinitamente demorada hacia el primer edil de Santa Margalida. De paso, me río cuando el titular de ese cargo en Pollença sentencia que "es muy heavy que se multe directa y personalmente a un alcalde". Debiera adjuntar su sueldo y el de sus asesores, así como el número de demoliciones que ha llevado a cabo históricamente su municipio.
El auto judicial será recurrido y el Tribunal Superior no ha sido precisamente un amigo de la ecología balear, pero el chalet de Doña Pi sólo se derribó -para construir otro más grande, gentileza de Cort- cuando Fageda fue amenazado personalmente. En Andratx, donde más de la mitad del Urbanismo es criminal, nunca se ha procedido a una demolición. ¿Cuándo se derribarán los mamotretos de ses Covetes y Llucalcari, una mofa diaria de la entera Administración de Justicia? Los alcaldes mallorquines se alborotan en lugar de enmendarse. Tan mentirosos en lo urbanístico como en lo político, alertan que no habrá candidatos para sus puestos. Hasta la fecha, ningún cargo ha quedado desierto por falta de aspirantes, ojalá fuera así. Además, si los consejeros de las empresas responden con su patrimonio de los desaguisados de la sociedad, cuesta entender la evasión del presidente de una corporación municipal. Curiosamente, ninguno de los munícipes con vestiduras rasgadas anuncia que va a dejar la alcaldía por temor a las multas. La conclusión es meridiana. Son conscientes de la destrucción que alientan y les sale muy rentable.

M.V.C.

Mirau que diuen del "NOSTRE" Batle

M.V.C. | 22/08/2008, 07:28

http://www.diariodemallorca.es/secciones/noticia.jsp?pRef=2008082200_5_386384__Opinion-pague-alcalde

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb