URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tú controles a l'estat?

Alternativa | 03 Setembre, 2008 06:00

 
  Aquest mes d’agost he tingut l’oportunitat d’estar a l’exposició internacional de Zaragoza i he confirmat el que ja suposava de les exposicions internacionals, a l'igual que altres macroaconteixements (Formula 1, Fòrums, Copa Amèrica...) són una excusa per fer obres faraòniques i especular, deixant un forat a les arques públiques impressionant.
 
 El que més mal em fa en aquest cas es com s' ha utilitzat l'ecologia com excusa,en certa manera em recorda el tema de la zona humida de la Gola. El tema de l'expo era "aigua i desenvolupament sostenible" però per fer l'expo s'han carregat una part del riu Ebro, els pavellons s'han fet on abans havia un meandre d'horta, s'ha excavat un canal en la llera del riu per ficar vaixells turístics (han dragat tres vegades el riu i a més ha estat un fracàs) , s'han talat centenars d'arbres a les riberes ...
 
A la fi un exemple de govern descontrolat, d'un govern poc preocupat i interessat en les necessitats de la gent i en el seu entorn.
 
 Si us interessa saber més del tema us recomanam:
 
 
Imatge de la pàgina expo no
 
 
 
De totes maneres sempre es pot treure alguna cosa positiva , i en aquest cas destacaria el primer cartell que un es podia trobar a l'entrar dins el pavelló de Suècia. 
 
 
Una idea que dins les nostres possibilitats posam en pràctica a aquest blog però que hauria de ser una idea institucional.
 
Per acabar us recoman la lectura de la carta, a la continuació de l'article,  dedicada al treballador Héctor Álvarez Grande que va morir el 7 d'agost a l'Exposició (va ser el tercer treballador mort a l'Exposició).
La carta l'he tret del blog la expo desde abajo on podeu trobar més informació.
 

Era un tío grande, joven y profesional, tuve el placer y la suerte de conocerlo y compartir piso con él y algún compañero más en Zaragoza durante unas, ahora, breves semanas. Además de ser grande era una persona culta y razonable, simpático y tolerante, una promesa como cocinero y con una educación ejemplar poco frecuente en personas de su edad, creo que apenas 25 añitos; tenía además una especial facilidad para agradar al sexo opuesto. En resumen, lo tenía prácticamente todo, su único problema fue irse a trabajar a una Expo como casi todas las demás, plagada de decisiones a dedo y atiborrada de directivos sin la experiencia y preparación que requiere un evento de tales características, otra Expo con su denominador común, el de la especulación.

Le ofrecieron una suma respetable, que no envidiable, para ir a cubrir las carencias del resto del personal contratado de su mismo sector y cometió el error de aceptar el trabajo. Pues conocía la responsabilidad y la categoría profesional que se esperaba de él, sabía también que su jefe de sonido inicial había dimitido de su puesto por las innumerables trabas que se había encontrado para ejercer su cargo con la debida profesionalidad, éste le había avisado de la impotencia y la ingratitud a que se iba a ver sujeto. Aun así, por su profesionalidad quiso intentar reparar un problema intermitente que llevaba desde el inicio sin solución.

Quiso acceder al techo de una construcción, llamada “Palacio de Congresos”, efectuada con prisas y sin el asesoramiento técnico preceptivo, tal vez por la ignorancia o por la soberbia de sus arquitectos, tal vez por la avaricia especulativa que reina en estos proyectos, tal vez por sugerencia del constructor para abaratar el proyecto. El caso es que lo que debería haber sido un techo técnico con sus pasillos de trabajo, denominados normalmente “catwalk”, aquí era una solitaria pasarela que transcurre por el centro del edificio. ¿Cómo iba él a poder acceder al resto del perímetro de dicho techo para revisar los “patch panel”? Evidentemente, tendría que salir de la pasarela y transitar por encima de los paneles de madera utilizados como cerramiento del falso techo, pues los instaladores de la empresa de Telefónica que habían realizado los trabajos de instalación de los diferentes paneles de conexionado del audio y demás infraestructuras técnicas del edificio, se movían por allí sin prejuicios.

Y así lo hizo, se movió por la ruta habitual, que no segura, fue pasando los plafones, en su trayecto encontró dos de ellos no contiguos en los que se habían colocado unos tablones a modo de refuerzo, estos, apoyados en la estructura metálica en la que se soportan todos los plafones. Cruzó el primero de ellos por encima de los tablones, tras este había otro panel sin tablones y después otro con ellos: desconocía que debía saltar ese falso plafón no reforzado e ir a caer en los tablones del siguiente. Lo trágico del caso fue cuando descubrió la fragilidad del falso panel decorativo intermedio carente de señalización alguna, había puesto ya su peso en él, y como he dicho al principio era un tío grande, muy grande, un buen profesional y una excelente persona, tan grande que en segundos ya se había precipitado sobre el patio de butacas desde una altura de entre 17 y 20 metros. Los compañeros que le vieron caer todavía están atónitos, pero ya no podían hacer absolutamente nada, Héctor acababa de dejarnos, parece que entre la altura de la caída y su peso no debió sufrir apenas, pues ya no se pudo hacer nada por él, murió en el acto.

Nos dejó en el intento de subsanar un problema técnico, un ruido de masa; su honestidad profesional y su integridad le hicieron subir al precario techo en la búsqueda de un problema que ya venía siendo estructural, pues llevaba ya alrededor de dos meses presentándose intermitentemente. Un problema derivado de la poca conciencia de los instaladores eléctricos del edificio y de sus diseñadores, algo normal en nuestro país, pues es ya normal encontrarse instalaciones donde el uso electroacústico y su necesaria exclusividad no se contempla. Tanto da quien luego se lo encuentre, juntamos una toma de tierra aquí y otra allá, que más da, además después se dan por buenos los trabajos efectuados sin rigurosidad y a correr con el dinero público, de nuevo, que más da, lastima que Héctor no pensó lo mismo.

Tras este trágico suceso, se aglutinaron todo tipo de personas, unas en el vano intento de ayudar, otras por la curiosidad de saber lo ocurrido y otras que lo único que querían era limpiar el terreno y seguir con las actividades como si nada hubiera ocurrido, pues me han contado que los despóticos directivos de Expo pretendieron hacer de nuevo la vista gorda con un suceso de la trascendencia citada, arengando al resto de trabajadores con la consigna de que aquí no ha pasado nada, el espectáculo debe continuar, (y un carajo!). Al no salirse con la suya, pues ningún compañero de Héctor quiso seguir con los trabajos impunemente como si nada hubiera ocurrido, estos directivos hicieron pública, sin duda alguna a regañadientes y sin tener otra solución, la proclama de suspensión total de las actividades por ese día, noche.

Me consta que se hizo un minuto de silencio en su honor, pero lejos de infravalorarlo, encuentro que es del todo insuficiente. Sé que la policía científica se fue del escenario del deceso sin tomar fotografía alguna de los techos y sin precintar el “local”, ya estaba todo visto. Sé que se le van a echar todas las responsabilidades a Héctor por no llevar arnés, aun cuando es del todo imposible asirse a estructura alguna cuando se está en tan deficitario techo y se transita en sentido horizontal por él. Sé que la conciencia dudosa de los arquitectos e ingenieros involucrados no va a hacer que se asesoren debidamente por un profesional para la próxima ocasión. Sé que se seguirán proyectando edificios con el concepto de “polivalentes” cuando, en la práctica, la realidad nos demuestra que no sirven bien para ningún uso concreto. Sé que se va a seguir trabajando como si tal cosa en tan penoso edificio, en cuanto a dotación técnica se refiere, sin mediar reparación alguna y sin reconocer sus carencias, por lo menos hasta que se acabe esta ya deplorable Expo. Sé que nunca sabremos quién puso esos tablones y que por vagancia o sabe Dios qué malsana actitud, dejó de poner los que faltaban. Sé que este triste suceso tampoco servirá para consolidar un convenio colectivo en este cada día más explotado sector. Sé que seguridad laboral va a seguir haciendo la vista gorda para no comprometer las actividades de esta anodina Expo, ¿cómo es posible que no se haya supervisado ni se haya hecho señalizar el peculiar trayecto establecido en dicho techo con la peligrosidad que su tránsito conlleva?, ¿lo harán ahora? Sé que se ha intentado tapar todo lo que ocurre y ha ocurrido ahí, en Expo2008, y me hace sentir de lo peor el saber que ha tenido que ocurrir una tragedia semejante para que empiece a salir información. Espero sinceramente que el tiempo borre todo recuerdo de esta Expo, así como se ha borrado hasta ahora toda información.

Ahora, viendo los escasos escrúpulos que hay en esta Expo, que más que internacional parece de provincias, y sabiendo que cuento con el apoyo incondicional de Héctor, me preocupan los trabajadores que están expuestos a serios accidentes laborales en el edificio del Faro, diseño tan peculiar como gratificante es su vista, pero no su construcción, muy degradada ya por las lluvias. Me consta que a día de hoy se está efectuando la reparación de sus paredes con trabajadores de audiovisuales expuestos simultáneamente en su interior: señores, seamos serios aunque sea por una sola vez, si el edificio está mal, debe cerrarse, no vale otra apuesta que juegue con más vidas, ese edificio también es literalmente otra bomba de relojería, la fermentación de las toneladas de paja integrada en sus paredes desprende gases del tipo etanol que lo hacen tremendamente peligroso, pues pueden quemar, y si me apuran, con el calor que están siendo almacenados diría que pueden llegar a explotar. En este caso también con el beneplácito de los responsables de la seguridad laboral de Expo2008. Unas joyas. Creo del todo insuficiente la prohibición de no fumar a menos de 5 metros del edificio.

Desde este escrito, quiero hacer llegar mis más sinceras condolencias a los padres, familiares y amigos de Héctor, y en honor a la memoria de mi compañero, quiero expresar mi desprecio y mi más enérgica repulsa hacia todas aquellas personas que sin preparación especifica ni interés en tenerla, ostentan cargos directivos, sobre todo públicos, sin tener conciencia de los desastres que son capaces de producir al no saber ni poder realizar la función que se les ha encomendado, y que ellos han aceptado sin la menor consideración.

Eduard Arribas
Ingeniero de Sonido y Consultor en Acústica

Comentaris

Joan Ramon

Trist

Joan Ramon | 08/09/2008, 19:23

Tens raó, surtiria més a compte.

Garci

Re: Tú controles a l'estat?

Garci | 08/09/2008, 19:09

O millor, substituir-los per becaris!

Joan Ramon

trist

Joan Ramon | 08/09/2008, 18:38

I no podrien contractar l'empresa, els anar-sen 3 anys a ca seva, i deixar les dedicacions exclussives?
No seria més coherent?

Salut

Garci

Re: Tú controles a l'estat?

Garci | 08/09/2008, 16:56

JRV consulting se podria dir l'empresa. Jo no entenc res: gasten de més antes de tenir el pressupost. Després pressuposten de menys....

És normal que hagin de contractar una empresa assessora: sinó no s'aclareixen de res. Que trist.

JRV

genial

JRV | 08/09/2008, 16:04

genial. el dèficit del pressupòst s'arregla contractant una empresa que els hi dira, al final, que no gastin a balquena. Jo els hi puc fer un preu molt mes barat, començaria controlant que fan els de les dedicacions exclussives.

Pepe

JRV

Pepe | 07/09/2008, 23:27

JRV molt encertada la comparació però no sé si resta sensibilitat a l'equip de govern.

Pepe

Antònia Marí

Pepe | 07/09/2008, 23:26

Antònia Marí la informació que jo tinc no coincideix amb la teva, però si realment hi ha més gent que vol treballar dins els PSOE esper que es faci notar, de moment jo no he vist cap canvi.
Si que et puc dir que a nosaltres no ens ha fugit ningú, ni hem tingut cap dimissió com el PSOE, és més creixem poc a poc.

jrv

aclariment

jrv | 07/09/2008, 16:43

Volia dir que a EU i alguns del Psm, SI tenen en compte i entenen encara el significat de JUSTICIA SOCIAL i la seva aplicació real. Perdó.

JRV

justicia social

JRV | 07/09/2008, 16:41

Aquesta es, JUSTICIA SOCIAL, una expressió que des de fa anys està fora del vocabulari de la majoria de politics, i els que la tenen en compte, com a Esquerra Unida i alguns, encara, del PSM, els tenen com a desfassats o no els entenen, simplement. Però no hi ha temps que no tornin, i tal volta als panxacontents del Psoe, als insensibles del PP o als festeros-folklorics de UM no els quedarà mes remei que haver de tornar a utilitzar, al seu discurs electoral, el terme citat, sigui directament o mitjançant analogies.
400.000 € per festes, signifiquen, he fet el calcul, el sou net, incloses les prorrates de les dues pagues extrhordinaries, de 70 treballadors dels nivells inferios d'hosteleria durant 6 mesos de treball, considerant que els 6 mesos fora de temporada no hi ha feina, i es cobra, o no l'atur 2 mesos. Que facin la prova de viure un any amb això els ilustres redactors tardans dels pressupostos municipals, i veuran com el fet real els hi despertarà la sensibilitat de cop, i també l'enginy per elaborar pressupostos mes justos i assenyats.

Antònia Marí

A PEPE

Antònia Marí | 07/09/2008, 10:57

Bones pepe, som n'antònia marí, crec que vas errat i comentar-te que al psoe de pollença de cada cop hi ha més gent interessada en treballar-hi, Meam si serà que a vosaltres (4 o 5 que a través d'aquest magnific bloc anau fent i fent) us fuig la gent=)

Pepe

Re: Tú controles a l'estat?

Pepe | 04/09/2008, 22:39

Crec Antònia que cada vegada hi ha més gent del PSOE que es desmarca dels seus regidors.

Pepe

Re: Tú controles a l'estat?

Pepe | 04/09/2008, 22:38

Resumint Maki i historiador sense independència no hi ha periodisme.
Sincerament jo també m'he sentit estafat amb el darrer número del PIP.

Garci

Re: Tú controles a l'estat?

Garci | 04/09/2008, 18:35

Hola Antònia. No se ben bé en que no estàs d'acord. El que si crec saber és perquè el PSOE no es desmarca d'UM-UNPI: falta de valentia, falta d'iniciativa, ganes de no perdre el poder i la cadira, haurien de fer més feina, etc.
És el que pens.

Antònia Marí

No estic d'acord

Antònia Marí | 04/09/2008, 17:23

Com així els del psoe no es desmarquen una mica dels d'UM-UNPI?

Historiador

Nadie muerde la mano que le da de comer.

Historiador | 04/09/2008, 14:34

En el año 2500 un historiador realiza un trabajo de investigación sobre Pollença.

Analiza el PIP y el resto de la prensa escrita, y no lo entiende parece que no hablan del mismo pueblo.

Cuando estudia con detalle el PIP todavía lo entiende menos. Mientras en los artículos parece que todo en Pollença marcha muy bien (fiestas, cenas inaguraciones...) en la sección de anónimos todo son quejas(ésta es una sección única en la prensa escrita y sobre la cual otro historiador está haciendo su tesina con el largo título "La falta de ética en la prensa. Un caso local, el Punt Informatiu de Pollença; chismorreos a la carta." )

Por fin nuestro historiador encuentra la solución en los presupuestos municipales.
Miles de euros invertidos en una publicación partidista disfrazada de periódico independiente.

Maki

tirar diners

Maki | 04/09/2008, 11:39

Ja que heu parlat del PiP, al darrer número es la sintesi de l'antiperiodisme. 1,70 € tudats.

Pepe

Molt encertat JRV

Pepe | 04/09/2008, 09:29

JRV totalment d'acord amb el teu comentari. Que el personal d'EMSER hagi de controlar la feina de LUMSA és simplement al·lucinant.

En quant al darrer PIP que he de dir, simplement podeu comparar les notes de premsa que ens ha publicat la premsa de la illa amb les que ens ha publicat el diari local (cap ni una).

JRV

Xisco- Pepe

JRV | 04/09/2008, 07:34

L'aclariment de Pepe a Xisco no te desperdici.
Però dins la meva linia d'intentar ser objectiu i just , li puc dir a "Xisco" que el tòpic de donar la culpa de tots els mals municipals als empleats de l'Ajuntament està molt gastat i a mes en la majoria de vegades es fals. Els empleats municipals estan a l'estiu desbordats amb tan de sopar a la fresca, paellas molleres, muntar palcos, muntar domassos, atendrer festivals,netejes extrahordinaries, i un llarg etcetera d'invents dels concejals de torn, que no miren prim en les despeses i no tenen en compte que cada empleat municipal només te dos braços per atendrer les nombroses parides que s'inventen els regidors. En quan a la neteja donada a una empresa pública, ahi mateix va sortir el tema dins la meva activitat sindical a Emser, va sortir concretament el tema del control de l'activitat de Lumsa, que fins ara ningú no havia contraolat, i van 16 anys, i atés que una vegada mes s'ha afavorit aquesta empresa per voluntat de l'equip de govern(Psoe-UM-UMPI-PSM "Fuenteovejuna, todos a una", recordo) en ves de potenciar la propia empresa municipal perque ho pugui atendrer, i a mes , mes barat i donant feina a gent de Pollença, el personal d'Emser HA DE CONTROLAR dita empresa contractada per l'Ajuntament, ja que si no, li han d'anar darrera per fer el que la empresa privada hauria de fer, i com sempre, cau damunt l'esquena municipal quan no es fa, així com el desprestigi immerescut, ja que els ciutadans en moltes ocassions no saben qui es pagat per fer la feina que no fan, o no fan be.
Per cert, mirant la foto i llegint el texte idil·lic al darrer PiP, de la reparació de una canonada a la Cala San Vicenç, no veig cap senyalització de les obres per prevenció dels vianants, sobre tot hem preocupa el vespres. I aixó de que per una vegada es canvii un tram de canonada que estava fet pols, no li veig cap mèrit, ni crec que basti. Simplement cobrir les aparences.

Pepe

Bon vespre Xisco

Pepe | 03/09/2008, 20:48

Bon vespre Xisco, la veritat que mai he comprés per que es parla a política de cursos com si fos l'ensenyament. Nosaltres no hem fet cap tall a la nostra feina política.

Home una cosa és que no t'agradin les crítiques als regidors socialistes i altre que diguis que tenim por al regidor de serveis senyor Martí Ochogavía. T'enrecord que varen demanar la seva dimissió i la del regidor d'esport ( que tampoc és del PSOE) fa uns quants mesos quan es va aprovar una extrajudicial de la qual ells dos eren els grans responsables.

Per cert que si segons tu el personal laboral de serveis "es pren tot a pitorreo" això també es responsabilitat del regidor de personal ( em sap greu però resulta que és del PSOE).

Respecte al tema de la neteja ha sortit a diversos plens i passa el que passa quan es privatitza un servei; no saben res, parlaran amb l'empresa concessionària LUMSA... Per això serveix privatitzar per llevar-se la responsabilitat però no els sous. Per cert que la resposta més penosa al tema d ela neteja també me la va donar una regidora del PSOE ( em torna a saber greu) que va dir que la gent sempre es queixa.

El que passa a aquest equip de govern és que és molt complicat diferenciar entre qui és del PSOE d'UM o UNPI, el que si és fàcil saber és qui comanda UM_UNPI, tal vegada els que haurien de deixar de tenir por al regidor de serveis són els regidors del PSOE, no penses?

Xisco

Neteja del municipi

Xisco | 03/09/2008, 20:01

Bon vespre a tots, crec que ara que ja han acabat festes i demés, i ja heu començat el curs politic, podrieu donar una mica de canya al regidor de serveis, ja que pollença fa oi, els obrers de l'ajuntament s'ho prenen tot a pitorreo perque el seu regidor responsable passa o això sembla.
Sabeu qui és no? O us fa por?ho dic perquè no l'esmentau, tan sols atacau al socialistes (que necesiten un poc de canya) i res pus.

AH, una cosa més, Us fa por dir-li al regidor de l'àrea de serveis que pollença està brut?

Xesca Ensenyat

CORREU

Xesca Ensenyat | 03/09/2008, 15:24

Els meus correus

xescaensenyat@mesvilaweb.cat

canadair@mesvilaweb.cat

Garci

Re: Tú controles a l'estat?

Garci | 03/09/2008, 10:08

Del bloc Chào Ong Viêt Nâm, de na Roser Giner.

Com poden ser aquests humans tan i tan cafres ? Què volen fer amb Formentor ?
Ja n'hi ha prou amb les cases que de sobte aparèixen com a bolets. Un vedat de caça?
Però, on s'ha vist ? No sóc gens amant dels exèrcits, però ara voldria que Formentor fos com Cap Pinar, propietat 'del ejército de España' i espai protegit.
El meu homenatge i defensa del boc d'aquestes terres; albercuixera per part de pare i formenterina per part de mare. Som-hi, a encabronar-se amb tota aquesta gent.
Penjo una fotografia de Caleta Ariant a l'arxiu. L'hidroavió sembla que no ha pogut arribar-hi.

Xesca Ensenyat

Solidaritat blocaire

Xesca Ensenyat | 03/09/2008, 09:45

Ara no tenc temps de llegir-vos perquè avui vaig de bòlit, però anar al bloc de mesvilaweb.cat Chào Ong Viêt Nâm, de na Roser Giner, una enamorada de Pollença de tota la vida i que coneix, i en conseqüència estima, cada pedra del nostre municipi, pam per pam. Això em va deixar flipadíssima a mi. Ella i uns altres blocaires foren els meus convidats l'hivern passat, ja en vaig parlar a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS. Ara anau-hi i veureu quina sorpresa més guapa per a tots vosaltres...

laura

ACCIONA ÉS UNA EMPRESA ESCLAVISTA

laura | 03/09/2008, 07:48

Acciona és una empresa esclavista...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb