URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fer les coses al revés

Alternativa | 04 Setembre, 2008 06:00

 El tema de la segona fase  de circumval·lació del Port és una mostra de com no s'han de fer les coses. És patètic, però molt propi d'UM, que, davant de quatre veus en contra, s'hagi decidit ajornar les proves per tancar la primera línia del Port. És una vergonya la manera com s'ha desenvolupat aquest tema.

Després d'utilitzar l'excusa de la peatonalització de la primera línia del Port, com gran justificació per a la realització d'aquesta obra de destrucció, ara resulta que fa falta fer d'un estudi de mobilitat en profunditat.

O sigui, una vegada que ja teníem l'exemple de que el que s'havia fet a la primera fase era excessiu; que es van rebutjar les nostres al·legacions amb propostes alternatives; i que s'ha fet una segona fase destruint pins, espais verds públics, part de la zona humida de l'Ullal... doncs ara resulta que s'ha d'estudiar el que en teoria era el principal objectiu de la segona fase.

El tema encara és més vergonyós si recordam que aquesta obra estava projectada des de 1967, o sigui que hi ha hagut uns quants anys per veure si era necessària (o no) una obra de tal envergadura.

És evident per tothom, llevat d'UM, que l'estudi de mobilitat s'havia d'haver fet abans de les obres, sobretot abans de tudar 8 milions d'euros i destruir una gran zona verda del municipi. Però és clar, el problema és que aquest estudi hagués demostrat que hi havia alternatives més econòmiques i menys destructores a aquesta segona fase i sembla que això no interessava.

A més, quin sentit té no fer les proves en ple estiu, si és quan hi ha el màxim volum de trànsit? Si fan les proves a l’hivern, com avaluaran l’eficàcia del tancament, si no hi ha ni la meitat de trànsit que als mesos d’estiu? Això suposarà que haurem d’esperar fins a l’estiu que ve, com a mínim, per poder saber si era necessària o no la segona fase de la circumval·lació.

Però el que ara és més important, per les conseqüències que pot tenir, és aturar el macro aparcament que pretenen fer a la zona humida de la Gola, amb l’excusa de que el tancament de la primera línia del Port llevaria molt aparcament.

Per això demanam que aquest estudi de mobilitat es faci abans de fer el macro aparcament de la Gola i que s'estudiïn altres alternatives més econòmiques i menys impactants amb la zona humida com aprofitar els aparcaments buits de la primera fase de la circumval·lació. Tot per evitar l’absurd de fer malbé una zona sense saber si serà viable o no, tal com ha passat amb la construcció de la via de circumval·lació.

El projecte de peatonalització publicat el 13 de maig del 2008 al Diario de Mallorca, fonamentat a la informació donada pel nostre seriós equip de govern que mai va a la premsa fins que un tema es troba cansat( al manco això varen dir al darrer ple).

 

 

 

Comentaris

Garci

Re: Fer les coses al revés

Garci | 14/09/2008, 10:03

Només una dada: el tren sa Pobla - Palma tarda 65 minuts. Un cotxe tarda 30 minuts. És fàcil saber perquè la gent no agafa el tren.

Pepe

Tren

Pepe | 13/09/2008, 22:55

Per mi el tren és una bona forma de transport públic.
Aquest estiu he estat a Plentzia a 26 kilòmetres de Bilbao. Quan he anat a Bilbao no he agafat el cotxe, havia un tren cada 20 minuts, amb un preu de 0,91 euros i un munt d'aturades a la capital.
No anava massa ràpid,tenia moltes aturades, li costava uns 45 minuts arribar al centre de Bilbao, però a canvi es pot llegir, evitar els embussos, no tenir que cercar ni pagar aparcament i estalviar uns duros.

Garci

Re: Fer les coses al revés

Garci | 13/09/2008, 19:56

Jo segueixo pensant que el tren és útil quan t'estalvia molèsties d'aparcament i quan arribes on vols en un temps raonable.
El tren a Mallorca, i no se per quin motiu, és lent. Molt lent. Això fa que la gent ja no l'agafi: anar en bus és la meitat de lent que el tren.

Joan

Tren SI

Joan | 13/09/2008, 19:38

Molts esperam que arribi fins Alcúdia també.

Salut

Joan Ramon

vaja

Joan Ramon | 13/09/2008, 19:36

Això de que el tren es va deixar morir per inaficient, que ho conten les empreses de autocars?

Molta gent del Llevant Mallorquí el va enyorar, i encara l'enyora.

mallorca llevant

tren llevant NO

mallorca llevant | 13/09/2008, 17:54

SI es increible, i vergonyós! la qüestió és dir que faràs coses, deixar-se portar pels enuncis electorals i poca gent estudia els projecte, els analitza i després en treu les pròpies conclusions una bona prova és el tren de llevant, i els altres, comparant-ho amb els mateixos arguments de la circumval.lació del port podem dir:

1.- ara resulta que fa falta fer d'un estudi de mobilitat en profunditat. En el cas del tren no hi ha cap estudi mediambiental fet, no hi ha cap estudi de passos fet i el plà de mobilitat no compara, ni estudia cap altre alternativa que no sigui el tren cosa inaudita en un estudi seriós que tindria que justificar la millor opció.

2.-resulta que s'ha d'estudiar el que en teoria era el principal objectiu de la segona fase. En el cas del tren es vol començar amb el tram de llevant, el que el plà de mobilitat posa com a últim, menys eficient, més dificitari i amb menys repercussió, increible!

3.- aquesta obra estava projectada des de 1967. EL tren es va deixar eliminar per ineficient, en uns temps on la gent necessita millor mobilitat, més ràpida i en un territori dispers com aquest és una abarració tornar a posar maquines on ess van treure i quan a tota Europa s'estan en aquest tipus de territoris s'estan utilitzant trasnports públics més flexibles, i adaptables a les realitats cambiants del territori.

4.- el problema és que aquest estudi hagués demostrat que hi havia alternatives més econòmiques i menys destructores a aquesta segona fase i sembla que això no interessava. En el cas del tren no s'han estudiat cap alternativa, quant els tècnics dins la conselleria demanam aquests estudis es neguen a fer-los!! perquè que tots sabem quin serà el resultat, que el tren és una de les barreres més importants que es poden col.locar en un territori amb un altíssim cos econòmic, ecològic i social que en territoris dispersos no compensa per cap cantó.

5.- quin sentit té no fer les proves en ple estiu, si és quan hi ha el màxim volum de trànsit? En el cas del tren no hi ha cap estudi comparatiu, hi ha l'ordre de no buscar les alternatives ni fer-les públiques que s'estan fent servir en altres territoris, s'està amagant un informe fet per una consoltoria de Barcelona que diu exactament això, perquè!!! quins interessos hi ha darrera d'això?! quines hipoteques polítiques hi ha?!

Com és que partits d'esquerres estan negant el transport públic de qualitat i eficaç que l'illa necessita i que estam reclament des de fa tant temps? com és que tothom calla!?

Joan

Desastres

Joan | 13/09/2008, 14:49

La estafa va ser fer l'Autoìsta i l'estació intermodal.

En Matas mes la va fer grosa. I na Mabel Cabrer...

Mallorca LLevant

Amb el tren està passant el mateix

Mallorca LLevant | 13/09/2008, 14:24

Si se fes un estudi de mobilitat global per l'illa de Mallorca, veurieu que posar tot el pes de la inversió en dues línies noves (alcúdia i cala ratjada) és una estafa al territori i a la societat.

Notícia

Re: Fer les coses al revés

Notícia | 04/09/2008, 09:59

Notícia avui al Ddb.
Ajornades les restriccions de trànsit a la primera línia

Notícia

Re: Fer les coses al revés

Notícia | 04/09/2008, 09:57

Notícia avui al diari UH.
Eu critica el retraso en la peatonalización del paseo marítimo

Pepe

Visca la improvisació

Pepe | 04/09/2008, 09:16

La previsió i la serietat del nostre equip de govern definitivament és impresionant.

Les darreres dades que m'han donat són les següents.

Aquest estiu l'equip de govern va demanar a la policia quantes de senyals necessitaven per tancar la primera línia.

Setmanes després van arribar un munt de senyals, que no són precisament barates.

En aquell moment la policia ja va advertir a l'equip de govern que peatonaltizar significava llevar uns 440 aparcaments de la primera línia d'un dia per altre.

Quan la policia va començar a col·locar la senyals els veïns varen al·lucinar, no se les havia dit res i el que es preveia en aquell moment és no deixar passar a ningú amb vehicle; ni veïns, ni proveïdors...

Això és diu planificació i bona gestió

Garci

Re: Fer les coses al revés

Garci | 04/09/2008, 06:42

El tema de la peatonalització ha sortit mil cops a la premsa.

"Era lo més demanat, la gent reclamava aquest tancament des de fa més de 20 anys, ara per fi ja ho tenim, som els millors i més guapos..."

Però la realitat és que han fet tota aquesta obra gegant sense fer ni un estudi de mobilitat. És a dir, ho feren sense saber si era viable. Ara ha de ser viable per collons, ja que de qualque manera han de justificar l'obra.

A jo el que em preocupa no és si tanquen o no, sinó la falta de previssió en tot això. I que els serveixi d'excusa per fer l'aparcament macro a la Gola amb diners que haurien d'anar destinats a la recuperació de la zona humida. I em preocupa que la zona humida es converteixi en el camí de pas de centenars de persones cada dia, persones que van a la platja i no a veure natura.

I també em preocupa la falta de diàleg amb els veins des de l'ajuntament, ja que ara pareix a ser que hi ha dos grups de veïns, uns a favor i uns en contra.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb