URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Festes i incapacitat (Pressuposts 2)

Alternativa | 06 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Al debat del ple de febrer l'equip de govern va presentar un extrajudicial de més d'un milió d'euros el senyor batle  va dir que els doblers es gastaven en serveis necessaris i ens va acusar de demagogs per dir que es gastava massa en festes i fires. A aquell ple varen demanar la dimissió del regidor de festes Michel (UM) un dels grans responsables d'aquell estrajudicial que no va donar cap explicació a pesar d'haver fet despeses d'un import superior al pressupost que tenia autoritzat. Després d'aquell extrajudicial esperavam que al manco enguany s'hagués aplicat una mica d'austeritat al pressupost de les festes. Però a l'hora de veritat al pressupost que es presenta les despeses en festes, responsabiltat d'en Michel (UM)  han pujat ni més ni manco que un 60%, ha passat de 250.000 euros a 400.000 euros, la raó principal que dona l'equip de govern  que enguany l'equip de govern a pesar de la penosa situació de les arques municipals va decidir  pagar les festes del Port de Pollença (fins ara organitzades per l'Associació de Veïns). Aquesta pujada de despeses en festes a la situació actual ens sembla simplement escandalosa.
 
El més racional a una situació de crisi, i és el que fa qualsevol família, es retallar despeses com la de festes, no obstants això el nostra Ajuntament no només no retalla sino que augmenta el pressupost. Una cosa totalment ilògica si analitzam la situació finançera de l'Ajuntament.
 
Pens que en aquest moment el més racional si són realment un municipi seria fer només una festa a tot el municipi amb activitats repartides a tots els nuclis de població. Després a cada nucli hi ha associacions que podien fer uns actes festius senzills i populars. 

També en resulten increïbles  i una demostració de la incapacitat d'aquest equip de govern que s'hagi contractat una empresa privada per assessorar-les per la preparació dels propers pressuposts del 2009 ( amb una partida assignada de 20.880 euros). Això és una evident contradicció amb la seva negativa a donar suport a la nostra proposta de contractar una empresa privada per fer una auditoria ja que el problema econòmic de veritat d'aquest Ajuntament ve de la gestió de la passada legislatura i és el que  s'hauria d'analitzar en profunditat i de manera independent. 

Consideram que és urgent fer l'auditoria que varen demanar al seu dia i la unió de tots els partits polítics del municipi per fer un pla d'austeritat real pels pressuposts del 2009 i sortir d'aquesta situació econòmica dramàtica en la que es troba l'Ajuntament.

 

Comentaris

Ronnie

No al Parc eòlic

Ronnie | 06/09/2008, 17:54

Parc eòlic damunt es cap des polítics.No damunt ses muntanyes!!.

fra lokus

Re: Festes i incapacitat (Pressuposts 2)

fra lokus | 06/09/2008, 17:40

Molt bo l'article.

Una altre manera de veure com el PSOE va a la deriva és la nova llei de l'abortament, quan la cosa està en ple debat, hem de recordar que hi ha espanyols i espanyoles (ole) que no hi estan d'acord amb la interrupció voluntaria de l'embaràs, per tant s'ha d'escoltar aquesta gent.

Jo crec que aquesta llei s'ha de plantejar primer desde l'aspecte sanitari, per l'objecció de conciència d'alguns metges i de l'aspecte de la justícia per la despenalització, però no, s'ha donat al Ministeri d'igualdat. Què té que veure l'agualdat amb l'abort???

Si algú ho sap, s'ha agrairà una resposta.

Ronnie

No al Parc eòlic

Ronnie | 06/09/2008, 17:28

Sempre més i més i més i mai n'hi ha a bastament.Sa costera,Megaport,Megaaeroport,autopistes,urbanitzacións...etc.Això és estar malalts.Quin fracàs de societat.Jo també estic en contra des parcs eòlics.En tot cas fotèu-los dins ses urbanitzacións i zones turístiques.

Pepe

Per reflexionar

Pepe | 06/09/2008, 15:42

Un article que em va agradar d'en Javier Ortiz al diari Público.

Lo malo conocido

Mientras el poderío capitalista se estruja las meninges para ver cómo acercarse cada vez más a su ideal de vida (cosa que tiene casi siempre al alcance de la mano), la presunta izquierda, de España y de tres cuartas partes del mundo, insiste en acomodarse al principio semimasoquista del mal menor. Ajustándose a ese imperativo, el uno sale diciendo que sí, que acepta que Obama no es de fiar, y que el número dos que ha elegido da grima, pero se apresura a subrayar que peor sería McCain, con su fiera de Alaska que es más carca que Margaret Thatcher y Esperanza Aguirre juntas. Y el otro añade que vale, que no niega que el Gobierno del PSOE es efectivamente un monumento a la pusilanimidad, y que tal parece que la vicepresidenta está haciendo méritos para que le den algún puesto en el Vaticano y el vicepresidente a que le otorguen otro en el Fondo Monetario Internacional, pero que más crudo lo tendríamos si regresaran a la Moncloa los del PP.

La idea fija de esas izquierdas es que más vale lo malo conocido que lo pésimo por conocer. Lo cual es fácil de resumir: renuncian a lo bueno.

En una de las últimas canciones que compuso antes de morir, el genial Jacques Brel (que, precisamente porque sabía que estaba ya en la frontera del otro barrio, se sentía capaz de mirar la vida por encima del hombro), sentenció: “El mundo se adormece por falta de imprudencia”. Fue brillante, como siempre, pero inexacto. El mundo (la totalidad de los humanos) no hace nunca nada en orden compacto: unos vamos por aquí, otros por allá, cada cual a lo suyo. Pero, en todo caso, lo que nos falta a quienes somos partidarios de otro orden de cosas no es imprudencia, sino audacia. Atrevernos. Atrevernos no sólo a hacer, sino a algo que es previo y mucho más decisivo: atrevernos a pensar.

Pasar por la vida como pidiendo perdón, acomodándose a lo existente, humillando la cerviz, conformándose con lo que dictan los que mandan, aceptando su corsé: eso es malgastar nuestra vida breve. Un despilfarro.
No se trata de dejar un recuerdo imborrable (¿a qué muerto le importan los recuerdos?), sino de sentirse digno con lo que se vive. Mientras se vive.

Pepe

Exemple

Pepe | 06/09/2008, 14:24

La meva idea ja l'he comentat a l'article, a temps de crisi s'han de cercar solucions diferents.

Fer només unes festes per tot el municipi amb actes als tres nuclis a més a més descongestionaria la patrona.
Un exemple senzill; no serien ideals les platges per fer les guerres d'aigua que agraden a una part dels que venen a les festes.

Notícia

Re: Festes i incapacitat (Pressuposts 2)

Notícia | 06/09/2008, 14:19

Notícia al Balears:
EU-EV critica la presentació dels pressuposts

Notícia

Re: Festes i incapacitat (Pressuposts 2)

Notícia | 06/09/2008, 14:18

Notícia al DdM.
Los presupuestos de 2008 se aprobarán el martes tras ocho meses de ejercicio.

fra lokus

Re: Festes i incapacitat (Pressuposts 2)

fra lokus | 06/09/2008, 14:13

Garci, el que està ben clar, es que les festes de Pollença són per la patrona, les altres són un intent de tenir contenta a la gent.

Les festes "d'eu Moll" són marineres pero el "Moll" de mariner no té res, ja no se sap el que és, turístic, ciutat dormitori, etc.

Que els pescadors vulguin fer un homenatge a San Pere i la la Verge del Carme em sembla bé, però no a carrec del erari públic (això no vol dir que no es tengui que tenir un detallet).

De la Cala, no puc opinar i manco aquest any.

Garci

Re: Festes i incapacitat (Pressuposts 2)

Garci | 06/09/2008, 13:36

No se si es la solució fer festes només a un núcli. Tal vegada seria millor abaratir el cost de les festes per tot.
El que no és de rebut és que s'augmentin pressuposts com el de festes: algun pressupost haurà hagut de minvar. Segurament alguna partida menys populista.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 06/09/2008, 10:28

L'electralisme sense una finalitat de millora de la nostre societat, sinó del governar per damunt de tot, du això, i trob de cada vegada més decebedora aquesta legislatura, en la que jo volia confiar que millorar un poc, i l'inercia pareix l'inversa.

Per cert, el monòlit al republicans a patit un altra acte vandàlic, us he enviat cosa al correu.

Salut i República.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb