URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Austeritat ? (Pressuposts 2008. 1)

Alternativa | 05 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

A la fi tenim els pressuposts del 2008, quais un any més tard del que marca la llei (15 d'octubre del 2007) la lògica i l'etica.  El ple extraordinari per la seva aprovació inicial i la de la plantilla de personal serà el dimarts 9 a les 10:30 h.  Com deiam al nostre Pla de futura gestió municipal  el pressupost municipal és la principal eina de gestió d'un Ajuntament i és on realment els partits marquen les seves diferències ideològiques respecte al model de municipi que volen.  

Nosaltres defensam que els pressuposts han de ser participatius i que la ciutadania és la que directament decideixi com es gasten els diners municipals anualment (veure article sobre el tema). Evidentment l’actual equip de govern ha demostrat al llarg d’aquest any que no volen saber res de participació ciutadana. Prefereixen fer i desfer sense d’incordi de tenir en compte la opinió i necessitats de la ciutadania

També es varen negar a aprovar una partida del 0,7% dedicada a cooperació internacional (moció que varen presentar al ple de desembre del 2007 quan en teoria ja s’havia d’haver presentat el pressupost). En aquest cas el vot en contra dels regidors del PSOE (una vegada més em sap greu) va contradir el que diu el seu partit respecte al 0,7% ( segons la pròpia pàgina del PSOE a octubre del 2007; Zapatero promete destinar el 0,7 por ciento del PIB al desarrollo de los países pobres si gana las elecciones).

Diu molt poc a favor del PSOE i del PSM que hagin estat fins setembre amb el pressupost prorrogat del 2007. Si realment ha hagut un canvi de govern i un gir a l’esquerra com ha estat possible aquesta continuïtat amb uns pressuposts de l’anterior govern UM-UNPI & PP-UMP. La resposta és molt clara qui fa i desfa al seu gust i comanda amb majoria absoluta de fet és UM-UNPI mentre que PSOE i PSM es conformen amb ser comparses.

També hem de dir que pensam que és antidemocràtic i una burla a la ciutadania presentar al ple uns pressupost quan ja s’ha gastat la major part dels mateixos. Sobre tot quan al debat del ple de febrer l’equip de govern va presentar un extrajudicial de més d’un milió d’euros i davant de la crítica situació econòmica de l’Ajuntament nosaltres  varen proposar la unió de tots els partits per a retallar i llevar despeses. A aquell debat el batle va dir que estava d’acord a la nostra proposta, però després no ha fet res per realitzar-la, i  a aquestes altures no es podrà retallar pràcticament res. Evidenment la proposta de pressuposts que presenta l'equip de govern no és un exemple d'austeritat.

El següents dies anirem publicant i comentant les dades del pressupost.

Del blog en línea directa, info.

 

Comentaris

Pepe

Remors

Pepe | 18/09/2008, 14:17

Els remors, remors són i res més. A un municipi com Pollença s'escolten molt de remors, la majoria mai arriben a fer-se realitat... I esper que aquest no passi d'això de ser un remor.

Garci

Re: Austeritat ? (Pressuposts 2008. 1)

Garci | 17/09/2008, 18:14

No m'agradaria gens que passes una cosa com la que dius Castelao, ja veurem.

El més trist, és que molta gent d'esquerres, com nosaltres, diguem que el PP ho feia millor.

Vaig tenir una conversa amb un "savi" que segueix molt el bloc, i em va dir: si quan en Tomeu Cifre xerra, nosaltres assentim amb el cap i creiem que té raó, alguna cosa molt dolenta està passant.

I és veritat. Ara per ara l'equip de govern fa que el PP tengui més raó.

Reflexió: l'equip de govern no és que sigui de dretes, sinó que fa que la dreta pareixi millor.

Castelao

Nepotisme

Castelao | 17/09/2008, 16:31

Corr el rumor per l'Ajuntament que Jaume Plomer, el regidor de Medi Ambient, un dels "damnificats voluntaris a canvi de cadira"", com va dir Pepe encartadament,( vist el repartiment de "duros" del darrer i retrassat pressupost), vol canviar el tècnic de mèdi ambient i substituir-lo per un familiar, nebot, diuen. Ens consta que el tècnic es un bon element, laboralment parlant al menys, el que passa es que Jaume Plomer no dona contingut a la seva àrea, i aquesta sembla es un desert d'idees, paradojes de la vida, res a veura amb l'època de Joan Comes, en que hi havia mes dinamisme...i mes diners, part d'ells, massa, gastats en imatge, cert. Però ara, es que per part del regidor, no hi ha res.
.

Pepe

Re: Austeritat ? (Pressuposts 2008. 1)

Pepe | 05/09/2008, 15:17

A pesar de la brutal pujada d'impostos la situació econòmica de l'Ajuntament és crítica,a l'article de demà començam a parlar més concretament d'això

Garci

Re: Austeritat ? (Pressuposts 2008. 1)

Garci | 05/09/2008, 12:47

Poca cosa es pot afegir a aquest comentari.

I més que n'hauràs de fer quan vegis el pressupost deficitari d'EMSER.

JRV

mediocritat

JRV | 05/09/2008, 12:27

M'imagin, i no importa ser futuròleg per veurer-ho venir, que els pressupostos, als que com a delegat de personal d'una empresa municipal tenia dret per motiu de planificació de la plantilla, i no hi he pogut accedir, seran la continuitat mediocre dels anteriors, i els anteriors...
Al dèficit econòmic municipal només el supera el dèficit d'idees a l'Ajuntament.
La imaginació lluny del poder, aquest hauria de ser el lema distintiu d'aquest Ajuntament, substituida aquesta imaginació pel nefast, pel futur d'aquest poble, compadreo urbanístic,la demagogia de tercer nivell i la mentira d'uns i la covardia dels altres.

Garci

Re: Austeritat ? (Pressuposts 2008. 1)

Garci | 05/09/2008, 06:17

Ja era hora!!!!!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb