URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No l' ho aconseguiren

Alternativa | 07 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Deixam per un dia els pressuposts, demà continuarem.

Hem de tornar a denunciar l'atac que ha rebut  el monòlit dedicat a la memòria dels presos republicans que van construir la carretera de la talaia d'Albercuix. Aquest és el tercer atact que ha sofert aquest monòlit des de la seva inauguració en abril de 2005.

Aquest monòlit no és més que un mínim acte de justícia històrica pels que varen defensar la legalitat democràtica i els ideals republicans.

Ja és  hora que aquest país  deixe d'estar amputat, però és clar que encara hi ha un grapat  de feixistes que volem matar  el record de aquest captius per la seva defensa de la democràcia legalment establerta, i que  volen captivar i desarmar nostre record i nostra memòria, però  no ho aconseguiren.

 Fotografia d'en Joan Ramon.

 
 El camp de presoners militar d'Albercuix estava integrat per soldats i presoners republicans. Es va obrir el setembre de 1937 i va durar fins  al'estiu de 1940. Tongades d'entre 50 i 100 treballados obriren el camí que puja a la talaia. Les condicions de vida dels presoners eren molt dures, mal alimentats, feina molt dura i un vent que més d'una vegada els tirava en terra. 
 

 


Comentaris

Joan Ramon

Catàleg

Joan Ramon | 18/09/2008, 20:47

Si, si finalmetn s'aprova serà una bona notícia.

Salut

Pepe

Una bona notícia

Pepe | 18/09/2008, 17:51

Una altra bona notícia a les comissions informatives de dilluns ja es troba el punt de l'aprovació catàleg de camins

Joan Ramon

Enhorabona

Joan Ramon | 18/09/2008, 17:41

Avui han fet net de les pintades el monolit en memòeria dels republicans que feren la carretera que puja a l'atalaia de Albercuix.

La meva enhorabona a qui correspongui.

Salut i República.

Joan Ramon

Enhorabona

Joan Ramon | 18/09/2008, 17:41

Avui han fet net de les pintades el monolit en memòeria dels republicans que feren la carretera que puja a l'atalaia de Albercuix.

La meva enhorabona a qui correspongui.

Salut i República.

Pepe

Re: No l' ho aconseguiren

Pepe | 08/09/2008, 22:11

Si fa més d'un any que demanam retirar el tauló al costat de la talaia, et pots imaginar que restablir la placa portarà un temps més que irraonable.
Per cert que al pressupost encara pagam a Leymen l'empresa que va posar taulons d'aquest sense més funció que cobrar uns bons doblers.

Garci

Re: No l' ho aconseguiren

Garci | 08/09/2008, 19:47

Acabarem fent una moció per tot això de l'atalaia... és absurd!

Joan Ramon

cosetes

Joan Ramon | 08/09/2008, 19:25

Com podeu suposar, el monòlit avui encara esta pintat.

I les cases devora l'atalai d'Albercuix plenes de fems i brutaor, això si, i van posar devora la atalaia un taulo de fusta inútil, que no se que i fa.

Salut i República.

fra lokus

Re: No l' ho aconseguiren

fra lokus | 07/09/2008, 20:48

Hola Bartomeu, si has vist l'article de DM, no és del tot just aquest article, a Fornalutx és la festa del bou, no un correbou. Correbou és un nom "comercial" que si li ha donat, si t'has fixat amb les fotos, els participants estan en tot moment darrere el bou, just hi són amb el bou els quatre que l'Ajuntament ha designat per la feina.

Es cert que fa un parell d'anys semblava uns "San Fermines" nosaltres varem fer una queixa, i aquesta queixa junt a que el bou es va desnucar perquè era massa gran (prop de 500 kilos)va fer que es recuperàs la festa original.

El que no entenc de cap de les maneres és que "putes pinta" "un jefe de lidia" amb aquesta festa i la expressió "festejo taurino" del article de DM. Sembla que a la Conselleria d'Interior ha confós la festa i això és perillós, supòs que BALDEA demanarà un aclariment.

Bartomeu

Correbou de Fornalutx

Bartomeu | 07/09/2008, 11:30

Quin espectàcle més trist i miserable es correbou de Fornalutx.

Joan Ramon

Quina Pena

Joan Ramon | 07/09/2008, 10:46

Siguent la tercera vegada, considerant que no sol pujar grup de al·lots a fer botellon per alla(alguna ocasió si és dona), i que a més sobretot s'han dedicat a pintar la dedicatòria als presos que trebalalren a la carretera, fet que sembla deixar clar l'intenció de l'acte vandàlic.

De totes maneres, l'important seria restablir la placa com cal, i recordar, que amb aquests actes l'únic que fan és agraviar la memoria d'unes persones dignes, que foren condemnades senzillament per lluitar per la democracia.

Salut i República.

fra lokus

Re: No l' ho aconseguiren

fra lokus | 07/09/2008, 06:25

Feixistes ? Segur que no han estat quatre "niñatos"??

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb