URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Déficit de doblers i idees (P.3)

Alternativa | 08 Setembre, 2008 06:01

Seguim amb la sèrie d'articles que dedicarem als pressuposts del 2008 (veure pressuposts pdf), pensam que és fonamental que els ciutadans entenguin on s'inverteixen els seus doblers. Quan una persona em diu que no l'interessa la política, li deman que em doni un bitllet de 50 euros, quan em diu  perquè els vol ? li dic que no l'interessa.

 

El pressupost general presenta un “fals” superàvit de 9,079, 09 amb unes despeses de 24,124.526,16 euros i uns ingressos de 24,133.605,25 euros. I deim fals superàvit per que la realitat és que el dèficit a final d’any de l’Ajuntament serà superior als tres milions d’euros ( 2,400.000 d’EMSER, 305.000 del Patronat de Turisme, 190.000 euros de la Residència...). Això no ha fet reflexionar a l’equip de govern que no ha fet cap retallada important per compensar el dèficit i que maté a l’horitzó el projecte de l’Auditori d’en Moneo.

 

Hem de dir també que incomplint la llei no s'ens ha presentat, a pesar  d'estar quasi un any fora del termini legal,  la liquidació de 2007,que serà dedicitària. 

L’increment dels ingressos respecte al 2007 és d’un 20,7% la majoria resultat de l’important pujada d’impostos i taxes ( 1,183.000 euror) que va aprovar l’equip de govern amb la nostra oposició. Com ens temien la pujada d'impostos no ha anat acompanyat d'una reducció de les despeses i sobre tot d'unes despeses més racionals. Ja varen dir al seu dia que la pujada de taxes i impostos s'havia de presentar a la vegada que un pressupost més auster.

 

Les principals modificacions del pressupost són les següents:

1 - Un augment del 22,27 % ( uns 100.000 euros més )  de la despesa destinada als membres del govern, bàsicament per dues raons:

 

- La primera  seria  la creació de la nova partida (20.880  euros)  per pagar una empresa que assessori a l’Ajuntament per fer el pressupost del 2009 i segons va dir el batle a la premsa per  “fer un control financer exhaustiu dels comptes municipals”. Ja varen comentar el dissabte que pensam que seria més productiu pagar a aquesta empresa per fer una auditoria. En quant al control financer ens costa que ja el fa l’interventor, el problema és que no li fan ni cas. Igual que no han fet cas a la Sindicatura de Comptes. No es tracta un problema de contractar a ningú sinó de canviar les actituds populistes i irracionals dels regidors d’UM_UNPI. Abans de contractar a una empresa per fer el pressupost del 2009 crec que hagués estat més econòmic  demanar a l’Ajuntament d’Alcúdia com el fan per aprovar els seus pressuposts amb poc retard, però clar això exigia més feina . També ens ha sorprès que a la premsa en Joan hagi dit que s’espera que el pressupost s’aprovi com molt tard per gener.  Ja posats a contractar una empresa podrien complir la llei, o sigui l’aprovació inicial hauria de ser abans del 15 d’octubre ( o sigui resta poc més d’un mes).

- La segona raó seria l’augment dels sous dels regidors (23,84%, 44.000 euros més) , nosaltres varen ser els únics que votaren contra aquesta pujada de sous i  l'augment de dedicacions exclusives. El PSOE ha dit que demanarà a tots els seus regidors a presentar mocions per congelar els sous dels regidors, ja veurem que fan els nostres regidors "socialistes". Encara que sigui només un gest simbólic pensam que és important. Demà continuarem ... 

 

La situació es pot resumir amb aquesta imatge de la revista vivat acadèmia

 

Comentaris

Pepe

Re: Déficit de doblers i idees (P.3)

Pepe | 08/09/2008, 14:36

Has entès bé, no cal contractar cal empressa el que cal és fer un pla s'austeritat urgentment

Garci

Re: Déficit de doblers i idees (P.3)

Garci | 08/09/2008, 14:13

No se si ho he entès bé, vols dir que no aprobats els pressuposts se sap que hi haurà un dèficit de més de 3 milions d'euros?

I això és possible?

Garci

Re: Déficit de doblers i idees (P.3)

Garci | 08/09/2008, 06:14

Junt a n'aquest, a les 8 del matí, havia tornat a sortir l'article de l'atemptat al monolit republicà. L'he esborrat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb