URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

S'ha de privatitzar l'equip de govern. P5

Alternativa | 10 Setembre, 2008 06:00

Al ple extraordinari d’ahir es va aprovar el pressupost i la plantilla  amb els vots a favor d’UM-UNPI, PSOE i PSM, i els vots en contra de PP-UMP i Alternatva EU-EV.

 Per la nostra part el primer que varen demanar és que un ple tan important com aquest s’hauria d’haver fet a l’horari normal dels plens ordinaris (20:00) per que més gent el pogués seguir.

 Varen comentar que el primer que hauria de fer l’equip de govern es demanar perdó i donar una bona explicació d’aquest retard. Només Biel Cerdà el regidor del PSM va demanar disculpes pel retard i hem d'alabar el seu discurs i la seva posició coherent al ple; va assumir la seva responsabilitat compartida, es va mostrar esperançat en que les coses canviaran i va anunciar que si el pressupost del 2009 no s'aprova com màxim en gener sortirà de l'equip de govern.

A aquest ple s’ hauria d’haver debatut el pressupost del 2009 i no els dels 2008 quan ja s'ha gastat la major part dels mateixos. L’equip de govern s’ha carregat el primer principi dels pressuposts que és el de competència; ja que és competència del ple aprovar aquests pressuposts no ara si no l’any passat, per després poder fer un control adequats dels mateixos, cosa que no hem pogut fer.

Una cosa també molt clara al debat és que també s’han carregat el principi d’universalitat dels pressuposts, ja que no figuren totes les despeses previstes, hi ha ingressos inflats i aquests pressupost són una simulació i un engany als ciutadans.Tomeu (PP_UMP) va fer el repàs de molt d'ingresos que al mes de setembre es troben molt per davall del pressupostat i que no arribaran a la quantitat que s'ha previst ( plusvalues, llicències, multes de circulació i urbanístiques...) Juanjo va admetre que havien partit dels ingresos del 2007 i el 2008 no és igual a un moment de crisi com l'actual iamb la inactivitat actual al tema de disciplina urbanístic. Tomeu va calcular que s'ingressaran en torn a dos milions d'euros menys del previst al pressupost.

Al desastre formal i legal hem d’afegit que a la comissió informativa se varen oblidar de donar-nos els pressuposts dels organismes autònoms (EMSER, ràdio, residència, escola de música i turisme) i la plantilla econòmica, llevada de la plantilla econòmica de l’escola de música que es va presentar el mateix dia del pel i encara no hem vist. A dia d’avui el Festival segueix sense presentar els seus pressuposts.  Igualment no s’ha presentat per la seva aprovació la liquidació del pressupost del 2007, com marca la llei. Hem de recordar que encara no s’han aprovat els comptes generals del 2006.

Les explicacions del retard i del pressupost d’en Juanjo Mir regidor d’Hisenda es varen centrar en la dificultat d’encaixar les despeses actuals i les que venien de l’anterior legislatura.  Pràcticament tot al seva argumentació es va centrar en l’important dèficit d’EMSER i va deixar clar que aquest era responsabilitats dels polítics que no havien fet les transferències necessàries a l’empresa i que no havien aprovat unes taxes suficients per cobrir els serveis d’’aigua i fems dels que s’encarrega EMSER. Juanjo també va criticar el servei de neteja de l’empresa privada LUMSA i del subministrament d’aigua de S. Vicenç responsabilitat de l’empresa privada Aigües de Cala Carbó. Per això em va deixar totalment fora de lloc quan va parlar d’una solució imaginativa per l’empresa municipal EMSER i va proposar l’entrada de capital privat. Crec que revisant tot  la solució com diu JRV és privatitzar els regidors de l’equip de govern.

Un altre tema que va sortir al ple és com les àrees gestionades per PSOE i PSM eren les més perjudicades,sobre tot al cas d'educació on  pràcticament  ja no resten dobler, mentre que les àrees d'UM-UNPI eren les grans beneficiades.

El batle Joan Cerdà no va aportar gran cosa més que una defensa de l'empresa privada que han contractat per fer el pressupost del 2009,  del tancament del Miquel Capllonch, del pressupost de festes, de l'Auditori... Si que hem de denunciar la seva actitud deplorable amb riades quan interveníem l'oposició.

Vaig fer un bon grapat de preguntes la majoria de les quals no varen tenir resposta, preguntes que tornaré a fer al ple ordinari.

Al ple va restar clar que a pesar del que digui el senyor Joan  Cerdà quan l'opinió dels tècnics no és la que el vol no els fa ni cas.

En resposta a una pregunta nostra l'interventor va reiterar el que ja diu al seu informe; s'està fent un frau de llei al haver renovat  una operació de crèdit te tresoreria  el que el converteix en una operació de crèdit a llarg termini encoberta sense seguir els passos que marca la llei.

Un altre moment impactant del ple va ser quan Juanjo va donar una llarga explicació per justificar   la legalitat d'un complement específic equivalent al grup C1 que es pagarà a dues auxiliars administratives C2 per fer feines de control i comptabiltizatió d’ingresos i despeses. Finalment va intervenir la Secretària per deixar clar i en menys d'un minut que aquest complement no es pot pagar.

 Evidentment es va parlar de més temes que podreu escoltar quan ens donen i pujem el ple a ràdio Urxella, si voleu més informació o qualque tema concret estic a la vostra disposició

 Acudit de panorama actual.

 

 

 

Comentaris

Joan Gaspar

Gràcies Garci !

Joan Gaspar | 10/09/2008, 22:47

Ep, com va ?

Ara ja saps on aniré i de que faré, jejeje.

Gràcies i segueix tant reivindicatiu com sempre.

Garci

Re: S'ha de privatitzar l'equip de govern. P5

Garci | 10/09/2008, 21:52

Riure per no plorar.

Joan Ramon

Penós

Joan Ramon | 10/09/2008, 17:10

He vist avui, pujat a l'atalaia de Albercuix, el monòlit als repúblicans segueix pintat, però vits que el nostre batle se n'enriu als plenaris del fort endautament, supos que això també li deu fer gracia.

Salut i República.

Animalista Convencido

Re: S'ha de privatitzar l'equip de govern. P5

Animalista Convencido | 10/09/2008, 08:42

"Actualisado el animalista convensido con musho arte"

Garci

Re: S'ha de privatitzar l'equip de govern. P5

Garci | 10/09/2008, 07:43

Molt graciós és l'apunt que fan al diari Ultima Hora referint-se a Pepe i la seva frase de no volem moneris...

Molt content estic de la reacció del PSM. Algú havia de fer front a la situació. Tot i que no l'hi hagin fet front a UM i li hagi tocat rebre al PSOE, responsable dels pressuposts.

Joan

De pena

Joan | 10/09/2008, 07:29

No se de que deuen riure, a en Joan Cerdà li fa gracia aquest deute?
Li fa gràcia que li diguin el malament que manejen els doblers dels ciutadans?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb