URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta a Joan.

Alternativa | 15 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

  El president de l’Associació de Veïns de Gotmar, Garry Bonsall,  ens ha fet arribar aquesta carta dirigida al batle sobre la peatonaltizació de la primera línia. El dijous va haver una reunió entre equip de govern i veïns i per setembre s’ha previst tancar del carrer Elcano a l’Avinguda París.

Us recordam que podeu enviar els vostres escrits a eurxella@yahoo.es, encara que no estem d'acord amb les vostres idees no tendrem cap problema en publicar-les, ens agrada debatre i sentir punts de vista diferents. 

Aquesta és la carta , esperam les vostres opinions.

Estimat Joan.

La peatonalització de la primera línia del port forçaria, encara més el trafic per la circumval·lació nova de la zona residencial de Gotmar. 


No podem prohibir l'accés per vehicles i furgonetes, ni tan sols turistes amb cotxe pel port. Molts de turistes circulen i aparquen i gasten molts diners, al aturar-se a un cafè o una botiga o restaurant en el carrer. L'accés còmode amb el cotxe a la platja i a les restaurants, hotels i cafès, per a famílies amb nens és molt important. La primera línia és la nostra millor"publicitat". 

La zona peatonal del Port Alcúdia, prop de la meva clínica, s’ha convertit en una zona artificial, desconeguda, "morta" i sense caràcter, i  ha estat necessari gastar molts de diners a crear grans aparcaments nous, per la qual cosa nosaltres en Port Pollença no tenim ni l'espai, ni tan sols els diners. 

No és fiscalment acceptable,  per a un ajuntament que sempre es queixa de que no té diners,  gastar els nostres recursos limitats peatonalitzant el Port, quan les infraestructures bàsiques de Gotmar,  responsabilitat de l'ajuntament, es troben en un estat descurat, il·legal, perillós i vergonyós. 

Tampoc, no hi ha cap estudi, ni proves que justificarien la creació d'una zona per als vianants en la primera línea.
Tampoc volem que es facin experiments que causen  més molèsties  als ciutadans del nostre barri. Tampoc, no hi ha cap pressupost per a mantenir els jardins al costat del la circumval·lació. Tenim l'oportunitat per a demostrar a les turistes que el Port de Pollença és una zona atractiva  i per això, és necessari embellir els jardins al costat de la circumval·lació - al lloc d’abandonar-les. 

La circumval·lació, encara que massa gran i ample, al manco ha servit per  millorar l'estat dolent i brut d'una dels carrers abandonat  de Gotmar, gràcies al Consell. Ara és més fàcil veure el contrast entre els vells carrers abandonats i enfonsats de Gotmar i la circumval·lació nova. Ara,toca a l'ajuntament, millorar les altres carrers de Gotmar. 

Tenim ja un gran numero de vehicles circulant per Gotmar sobre la circumval·lació nova, i la molèstia de la contaminació lumínica,  resultat dels vells fanals caducats i il·legals que s’han col·locat a la cicumval·lació. Tancant la primera línea augmentarà encara més el descontent dels veïns de Gotmar . 

Suggerim que el tràfic segueix circulant com els conductors volen, i no forçar-les a despistar-se (ni córrer) més que el  necessari pel centre de Gotmar. 

Els veïns de Gotmar no acceptaran més tràfic circulant pel seu barri residencial. Tenim mes que 200 membres i vulguem recordar-li de la seva promesa i compromís de col·laborar i cooperar amb nosaltres a millorar la nostra zona i posar al dia les infraestructures abandonades de Gotmar.

Atentament, 

 

Garry Bonsall

 Hem de donar l'enhorabona a l'equip de govern. Al darrer ple ordinari de juliol varen demanar la retirada d'aquesta cabina que feia tres o quatre anys es trobava abandonada a la primera línia del Por i l'han llevat. Ens agradaria la mateixa diligència amb l'artefacte de la talaia d'Albercuix.

 Una imatge clàssica que ja és història.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Gràcies Xesca

Pepe | 16/09/2008, 19:09

Xesca gràcies per la convidada i per la teva independència

Xesca Ensenyat

CONVIDATS

Xesca Ensenyat | 16/09/2008, 13:51

Convidats a la festa del primer aniversari de L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, avui mateix.
Aprofit per donar-vos les gràcies, una vegada més, per la vostra acollida. Ens hem dit el nom del porc i ens hem contestat el que ens ha donat la gana sense barallar-nos: ja és això la democràcia. I mai no ens hem perdut el respecte, a banda de no trencar les relacions per una discrepància.
Sóc una persona independent que no vol saber res de cap partit, i la independència es paga, i cara. Però jo pas i he passat sempre de sectarismes. Per damunt de tot hi ha la persona, amb les seves limitacions i amb les seves contradiccions; també amb els seus defectes. A mi m'agrada la gent senzilla i normal, voti qui voti, pensi el que pensi i parli com parli. Les llengües són per entendre's, no per barallar-se, encara que hagin polititzat la nostra. El català no l'ha salvat cap partit polític, sinó la gent de cada casa i els forasters que el xampurregen o els moros que ens fan caure la cara de vergonya quan ens diuen que no els xerrem en foraster sinó en català, o els guiris que canten el Visca Pollença per la Patrona i admiren el nostre fervor anual.
Tots anam dins el mateix barco, de 'rejilla' o de mestre d'aixa. Ningú no ha d'estar marcat per votar aquí o allà, mal sia el PP el que hagin votat.
Tots els qui estam aquí hem de mirar d'entendre'ns i de construir un país on tothom que vagi de bona fe hi pugui alenar.
Ara ja estic cansada d'escriure. Me'n vaig a dinar.
Vos esper a L'HIDRO, que és obert per tothom que s'hi vulgui esplaiar encara que em vagi a la quantra. Ja no em paga baratar.

Pla de futura gestió, urbanisme

Re: Carta a Joan.

Pla de futura gestió, urbanisme | 15/09/2008, 15:26

Pens que Garci ha resumit el tema molt be.

La peatonaltizació de la primera línia es troba al nostre programa electoral, que pots consultar a aquest mateix blog ( són els articles amb la denominació pla de futura gestió a la secció d'urbanisme:

C. PLANEJAMENT

1 Crearem un Consell d'Urbanisme on tècnics, polítics, veïns i associacions puguin planejar el futur del desenvolupament urbanístic del municipi.

2 Farem un pla de serveis mínims i infrastructures per què tot els municipi tingui les infrastructures bàsiques; aigua, llum, clavegueram, asfaltat, senyal de ràdio i televisió...

3 Inciarem un nou Pla General d'Ordenació Urbanística de Pollença amb la seva adaptació al Pla Territorial. L'actual PGOU està desfasat.

4 Elaborarem i executarem, un Pla especial d'embelliment i recuperació dels espais públics; centre històric, places, primera línia, passeigs, parcs infantils, eliminació de barreres arquitectòniques...

5 Realitzarem la peatonalització de la primera línia prioritzant els vianants i ciclistes.

6 Millorarem les entrades de Pollença, actualment molt degradades.

7 Farem un pont el menys impactat possible per arribar al polisportiu i cementiri.

8 Realitzarem un Pla urbanístic de la Cala Sant Vicença per que sigui un lloc per passejar, viure i admirar el seu privilegiat paisatge; protegirem definitivament Cala Carbó, i cercarem solucions a les problemàtica de Can Botana i l'Hotel D. Pedro. El Pla Territorial preveu que l'hotel Don Pedro desaparegui, el que suposaria una millora molt important de la platja i del litoral de la Cala, però transvasar les places hoteleres a Campos suposa un greu perjudici econòmic per la Cala que s'ha de compensar .

9 Aprovarem un pla d'ambientalització de les Habitatges Turísitics Vacacionals

Garci

Re: Carta a Joan.

Garci | 15/09/2008, 12:25

Jo particularment som partidari de que la primera línia sigui tancada.

Però s'han de fer unes coses:

1- Reparar i adecentar la primera línia.

2-Respectar la via pública i no ocupar-la abusivament.

3-no impedir el pas a qui ho necessiti(distribuidors, veïns...)

I ara coses que s'havien d'haver evitat:

1- No s'havia de fer la circumval·lació de destrucció(hi havia alternatives).

2-No s'ha de fer un macroaparcament a la Gola amb diners de la zona humida.(s'ha d'aprofitar l'aparcament de la via de circumval·lació).

El que s'hauria d0haver fet des del principi:

1- PARLAR AMB ELS VEÏNS IMPLICATS.

2- FER UN PLA DE MOBILITAT.

Tomeu

Peatonalització

Tomeu | 15/09/2008, 11:57

Quina és la opinió de EU? La primera linea del Moll ha d'esser pels cotxes com reclama el senyor Bonsall (i que no passin aprop de Gommar) o ha d'esser pels vianants.

Garci

Re: Carta a Joan.

Garci | 15/09/2008, 06:47

No se si heu passat pel passeig del Moll darrerament. Des de Llenaire a la Base totes les aceres estan rompudes, les parets de separació entre platja i carretera estan rompudes, hi ha cables a l'aire... Crec que si és peatonalitza el mínim és reparar-ho tot, i és molt!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb