URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Enric Duran. Creus que els bancs et roben?

Alternativa | 21 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

 Sí Robin Hood robava als rics per donar-ho als pobres i lluitava contra la injustícia i la tirania. Enric Duran ha decidit “robar” als bancs per denunciar el sistema i amb unes tisores, zel i molt de morro, ha  aconseguit deixar amb el cul a l’aire a 39 entitats de crèdits; La Caixa de Catalunya, el BBVA, el Banco Popular, el Santander, el Deutsche Bank... Enric es va inventar una professió i “una bona nòmina falsa i va   demanar préstecs per als més diverses fins: compra d'un cotxe, de material audiovisual per a una empresa de producció fictícia, reformes d'un apartament, etc. D’aquesta manera va aconseguir 492.000 euros.

Enric Duran,  actualment a l’estranger ha declarat a RAC 1;  va fer aquesta acció amb diversos objectius: “El finançament de projectes alternatius, la denúncia del sistema financer i crear aquest debat social sobre el paper de la banca”. Els diners, 360.000 euros, “després de les despeses pròpies per tirar l’acció endavant, els he destinat a projectes socials.”

- “A partir d’ara, a veure què passa, quin debat es crea, quina mobilització, i depenent d’això decidiré si torno o si no torno.”

- Anar a la presó “no se me’n fot, però assumia el risc d’aquesta conseqüència”.

- “Continuaré fent el que he fet els últims anys, allà on pugui. Em dedico al canvi social.”

Us recomanam sentir l’entrevista a Enric a RAC1

Dijous encara no s'havia rebut cap denúncia per aquesta acció, sembla que els bancs prefereixen no donar publicitat a aquesta acció que demostra la fragilitat i l'especulació del sistema econòmic actual. O sigui que ja sabeu donar la màxima difusió a aquesta informació i que s'obri el debat.

Amb parts dels doblers es va fer i repartir una publicació única en format diari Crisi  on es parla de les diferents crisis de l'actualitat, del paper que hi tenen els bancs i els diferents estaments polítics que en depenen i ens governen. Parla  també dels moviments socials i de les seves alternatives que este construint, de com estem posant en marxa el decreixement i experimentar una altra manera de viure ara i aquí.

Es tracta d'explicar a la societat civil  tota una sèrie de coses que són silenciades pels mitjans de comunicació i en tot cas mai són presentades totes juntes com nosaltres farem. Difondrem el que els massmedia amaguen.

Podeu llegir i descarregar la publicació Crisi en pdf, o simplement llegir els seus interessants articles.

 

Comentaris

Pepe

Unpintizació

Pepe | 22/09/2008, 19:07

Molt bons Joan Serra i Maki.
Resulta totalment increïble la Unpinització d'UM que cada vegada va a més.

Maki

renom foradat.

Maki | 21/09/2008, 12:02

Joan Cerdà Rull passara a la historia de Pollença com col·laborador necessari de la destrucció del innigualable paisatge de Pollença. Una cosa així com els esbucadors de la porta de Santa Margalida de Palma, per on entrà Jaume I El Conqueridor,esbucada pels "prohoms esburbats" alla pel principi del segle XX, o els que encara han de traslladar les places hoteleres de l'hotel Don Pedro de la Cala o els que pretenien urbanitzar La Dragonera. Es el preu que pagara la societat pollencina per haver-se passat Joan Cerdà amb armes i bagatges al populisme, electoralisme mes barroer de la ma de "Paraiso". Tan de titol de professor per anar de la corda d'un analfabet funcional barrut.

Maki

explicació

Maki | 21/09/2008, 11:52

Els lliberals son uns altruistes camuflats. Heu d'entendre que quan la pràctica arriscada d'aquest altruisme els perjudica, han de demanar ajuda a la societat que han intentat beneficiar, per poder seguir la seva pràctica altruista. El mon funciona gracies a ells, malhauradament no hi eran quan es va crear. Deu no va aprofitar la idea que tenien de com havia de ser. Però ho arreglaran amb la pràctica i la col·laboració bancaria. Vosaltres no ho podeu entendrer.

Garci

Re: Enric Duran. Creus que els bancs et roben?

Garci | 21/09/2008, 11:15

En Joan Serra, sempre genial.

fra lokus

Publicat a Diario de Mallorca

fra lokus | 21/09/2008, 10:52

Joan Serra Cerdà.

Pollença.

Nace el ´capitunismo´
Capitunismo: Filosofía de vida de la sociedad contemporánea, donde los liberalistas radicales se convierten al comunismo más extremo, haciendo común con toda la sociedad sus pérdidas con tal de salvaguardar los beneficios económicos del periodo liberal capitalista de ganancias. Com deia u vei Penya, qui molt viurà moltes coses veurà! Mam aquests lliberals que cridaven tan fort, ara són més mals de veure que una geneta!

Pepe

Re: Enric Duran. Creus que els bancs et roben?

Pepe | 21/09/2008, 08:58

Gràcies per avisar Pau, ja funciona.

Pau

Crisi

Pau | 21/09/2008, 08:20

No funciona l'enllaç al pdf

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb