URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la patrona a la guàrdia civil. (precs i preguntes juliol 1)

Alternativa | 22 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest cap de setmana he repassat les preguntes de plens anteriors que no ens han contestat. Del ple de juny tenim encara nou preguntes sense resposta. Aquestes preguntes s'haurien d'haver contestat al ple de juliol, però en una demostració més de passotisme, indolència i poc respecte a la democràcia, a dia d'avui encara no s'han contestat.Aquestes preguntes les podeu trobar als articles: Urbanisme, Hisenda, Neteja, Aigua, Emser, Crisi del Pacte... Preguntes del plenari de juny (I) 

Ocupació de la via pública, Serveis Socials, Policia, Mercat, Animals, TDT... Preguntes del ple de juny (II)   

 Al ple de juliol varen fer 16 preguntes algunes múltiples, en aquest cas l'equip de govern pot contestar al mateix ple o al següent. Hi ha preguntes que és normal deixar-les pel següent ple per que s'ha de cercar informació, però hi ha altres que es podrien respondre de manera immediata, però des de fa uns plens el senyor batle ha decidit que l'equip de govern no contesti a cap pregunta, el que consideram una cosa absurda sobre tot quan després es queixen de que portam aquests temes sense resposta a la premsa.

Aquest són els precs i preguntes de juliol,  COM SEMPRE ESPERAM ELS VOSTRES PRECS, PREGUNTES I SUGGERIMENTS PEL PLE DE DIJOUS

PRECS 

Varen donar l’enhorabona  a l’equip de govern pels canvis que s’han fet l’organització de les festes de la Patrona; sobre tot per obrir la comissió de festes i fer pedagogia de la festa, dos coses que havien demanat al ple setembre, encara que sabem que com tot el que proposam els ja l'havien pensat i seu és el mèrit . Però volem recordar una altra sèrie de precs d'aquell ple que seguim demanant:

- La Comissió de festes s’havia de regular més; s’hauria d’avisar a Protecció Civil i a nosaltres per exemple no s’ens va avisar d ela segona reunió. S’ha de cerca un funcionament per excloure a ningú. Protecció Civil, Policia Local, Associaciacions i Partits , al manco haurien de ser fixos.

 Seguim demanant alguna forma de control de la gent forana i varen preguntar sobre tres peticions que varen fer al ple de setembre.

1 - S’ha fet alguna cosa per disminuït la presència de televisió i premsa en general ?

2 - S’ha fet un pla d’emergència?

3- S’han revisat els balcons dels carrers on es desenvolupa el Simulacre? Ens imaginam que a aquest tems no han fet res, ja que no varen respondre.

 Hem rebut queixes del fotògraf Toni Salas respecte a que han plagiat dues fotografies seves la programa de festes. Demanam al regidor de festes que contacti amb l’autor del programa i el fotògraf  i que miri solucionar el tema. Hem d’afegir que a més Toni Salas també s’havia presentat al concurs del programa. Les fotografies estaven sota llicencia CC, la qual és vulnerada pel fet d'apropiar-se dels drets d'autor que s'han de mantenir tot i que l'obra sigui modificada. A més hem d’afegir que el fulletó del programa de festes hauria de tenir depòsit legal al tenir més quatre pàgines. No s'ens ha informat de que s'hagi fet res a aquest tema.

4 - Una pregunta que  encara no s’ens ha contestat és el cost de la fira del vi. També ens agradaria saber el cost aproximat de les festes i de la Patrona i del Port. Al pressuposts no surten desglossades les despeses de festes; 400.000 euros

5- En la sessió plenària de dia 26 de juny, en el apartat de prec i preguntes es va contestar a una pregunta sobre la utilització d’animals vius a les festes de Pollença, Francesca Ramón va dir que el gall de Pollença es seguia posant viu, donat que no hi havia cap denuncia. Nosaltres l’haviam recordat un acord de Junta de govern i pensam que no havia cap clàusula a aquell acord que digués que per fer-ho efectiu s’havia de posar una denúncia.

Però és que a més a més si que podem parlar de denúncies. L’any 2006 ANPBA (Asociación Nacional para el Bienestar Animal) fa una queixa (no és una denuncia) davant la Conselleria d’Agricultura per haver utilitzat un gall viu a la festa del pi de Sant Antoni, com varen obtenir el silenci per resposta, varen fer una altra queixa, aquesta davant el “Defensor del Pueblo”, que els si va donar la raó i això va fer que la Conselleria d’Agricultura hagués de prohibir el acte amb un gall de veritat.

Aquesta prohibició per part de la Conselleria d’Agricultura no tenim constància que s’hagi llevat, i la documentació que va presenta l’Ajuntament per justificar que feia més de 100 anys que s’utilitzava el gall no serveix, ya que datava de 1897 i no de 1892 (100 anys des de l’aprovació de la Llei 1/92 de Protecció del animals que viuen a l’entorn humà). Insistim per què no es compleixen els acords de l’Ajuntament? (A aquest ple de setembre presentam una moció amb aquest tema). És normal que no tinguin resposta a aquesta pregunta ja que s'està fent una irregularitat.

6- A l’anterior ple es va dir que s’estava a punt de fer una reunió per parlar de  les millores que Port l’empresa que ha fet les pistes de tennis s’havia compromès a fer a la pista de futbet. Millores que porten molt de retard. M’agradaria saber com va anar aquesta reunió? Aquesta és de les preguntes que pensam es podia haver contestar, ja que en teoria la reunió era una setmana després de l'anterior ple o n ja havien demanat pel tema.

7- Aquest mes al Port de Pollença a la celebració del títol de l’Eurocopa va haver una baralla entre guàrdies civils de paisà i ciutadans del Port. Després va haver unes detencions i n’hi ha unes denúncies per maltractaments. Sabem que Esquerra Republicana ha demanat una reunió amb el delegat de govern , Socías,  ens agradaria saber si l’Ajuntament ha fet alguna gestió en aquest tema i en cas de ser la resposta negativa pensam que s’han de demanar explicacions a delegat de govern i la Guàrdia Civil, per tenir la seva versió. Només tenim la versió dels maltractats i al veritat que és molt fort i sembla d’una altra época. Una altra pregunta que pensam mereixia contestació per la gravetat dels fets.

- Un tema que m’havia oblidat als precs és demanar que la cabina abandonada que està al costat dels banys de la plaça Joan Cerdà, fa quatre o cinc anys,  i dona molt mala impressió si es pot llevar. Igual que es pot retirar  un cotxe abandonat s’ha de poder llevar aquesta estructura.(Aquest ha estat un dels pocs precs que ens han fet cas)

 Demà més...

Tan complicat és solucionar temes com aquest mur esbucat al costat del Poliesportiu de Pollença? 


 

 


Comentaris

Pepe

JRV

Pepe | 22/09/2008, 19:02

Estic d'acord JRV, també pens que tenir un pla d'emergència és prioritari: la prevenció és molt important sobre tot a una festa que s'ha massificat tant

JRV

indolència municipal

JRV | 22/09/2008, 09:29

La qüestió dels balcons saturats el dia de La Patrona hem sembla prioritari. Sense gens d'alarmisme, les provabilitats d'una desgracia col·lectica son molt elevades ateses les circunstàncies que es donen al simulacre.

Garci

Re: De la patrona a la guàrdia civil. (precs i preguntes juliol 1)

Garci | 22/09/2008, 06:09

Resum: no sap, no contesta.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb