URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Catàleg de Camins 2

Alternativa | 29 Setembre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Com segon article al tema del catàleg de camins aprovat al darrer ple voliam comentar els informes, tots  a vostra disposició en format pdf.

- Del coordinador del catàleg; Antoni Reynes, (pdf) Aquest informe de 52 pàgines respon d’una forma raonada a totes les al·legacions rebudes.

- De l’arquitecte municipal Rafel Balaguer pdf.  Aquest informe de 8 pàgines en general accepta l’informe del coordinador. A la majoria de casos que no accepta l’informe no aporta cap argument que no es trobés a les al·legacions, per demanar obrir uns expedients d’investigació que nosaltres consideram innecessaris.

 - De l’assesor jurídic Juan Jiménez pdf, Aquest informe de 7 pàgines  destaca per les seves consideracions de dret, accepta l’informe de l’arquitecte municipal amb la important excepció del camí de Ternelles que es considera s’ha d’incloure a l’inventari de bens sense necessitat de cap informe.

Hi ha una sèrie de camins que el coordinador del catàleg demanava obrir expedients d’investigació:

- El camí Vell de Preduxella (114) S’ha d’obrir un expedient per aclarir la seva titularitat, la seva llargària i traçat exacte.

- El camí de Can Cama Roja / Camí de la Punta (125). En aquest cas  a més al seu informe l’arquitecte municipal recomana citar a Rafel Morro que disposa d’una còpia de l’escriptura on es manifesta la titularitat públic d’aquest camí.

- Els camins de Síller al coll de Síller (135), inclòs pel seu interès excursionista,  i Camí a Cala Sant Vicenç (148) per tal d’aclarir el traçat del camí de Síller a la Cala Sant Vicenç i la seva titularitat. També es recomana retirar el camí del Port de Pollença a Cala Carbó (82 del catàleg) ja que és el 148 Camí  a Cala Sant Vicenç.

- A més a l’informe del coordinador diu que no s’ha d’ incloure el camí de Formentor a Cala Murta (69) per no aparèixer documentat i no presentar característiques constructives destacables  ni aparèixer a la bibliografia especialitzada com a ruta excursionista clàssica. En aquest cas estam d’acord amb l’informe de l’arquitecte municipal que  recomana mantenir el camí al catàleg;  es fonament a testimonis orals, en que aquest camí és clarament visible i que té un gran interès excursionista.

A l’informe de l’arquitecte es demanen obrir una sèrie d’expedients  d’investigació sense aportar cap argument que no es trobés a les al·legacions. Nosaltres consideram innecessaris aquests expedients ja que el tècnic que millor coneix el tema així l’havia expressat i no ha hagut cap argument nou, però una vegada més ens trobam que quan no interessa no es fa cas als informes del tècnics. El més preocupant són els casos del camí  i carretea vella de Lluc, clar que tampoc ens sorpren massa quan és vox populis que el vertader regidor d'urbanisme d'aquest poble és el autor de les al·legacions.

-  L’arquitecte diu que es fa del tot imprescindible obrir un expedient d’investigació de la traça històrica del tram 8 del camí llarg (89), sense més argument que les mateixes al·legacions que  són rebutjades de forma raonada i argumentada pel senyor Reynes  que recomana mantenir el traçat del camí.

- El coordinador no troba cap inconvenient en que siguin incorporats al catàleg la carretera vella de Lluc (8) i el camí vell de Lluc (126). Davant d’una sèrie d’al·legacions ; sobre que no esta ben traçat, que havia revertit als propietaris, i que el Consell de Mallorca havia desviat l’itinerari per una major seguretat per als vianants. El coordinador defensa el traçat del catàleg, que no n’hi ha cap documentació sobre la reversió de la propietat  i que l’itinerari fet pel Consell no suposa la consideració de privats dels camins excloses de la ruta.

 Mentre l’informe de  l’arquitecte municipal diu que els arguments del coordinador no són lo suficientment aclaridores però no dona cap altre argument, i termina defensant la necessitat d’obrir un expedient d’investigació.

Igualment en resposta a altres al·legacions respecte a la Carretera vella de Lluc i camí vell de Lluc el coordinador diu que el signant de les al·legacions no documenta cap de les seves afirmacions i que mescla dades i autores de tal manera que cap d’aquestes es correspon amb la realitat. Davant el conveni de desplaçament temporal del camí que ha signar el que al·lega amb la Conselleria de Medi Ambient diu que aquest conveni fa referència al camí vell no a la carretera.

En aquest cas l’arquitecte defensa l’obertura d’expedient complimentat amb un informe jurídic respecte a la conveniència de que existeixin dos camins, a prop un de l’altre que condueixen al mateix lloc !!!

-L’arquitecte demana al seu informe obrir expedient d’investigació als camins  del Rafalet / Camí de can Barba (84)i al camí de Can Picassa (85) que segons una al·legació  són part del camí vell de Lluc, una vegada més no aporta cap dada per demanar obrir aquests expedients. L’informe del coordinador diu que el camí de Can Barba és  un tram del camí vell de Lluc però no el camí de Can Picassa.

 

Seguirem parlant del catàleg, sobre tot del cas del camí de Ternelles...

El tancament de la finca de l'Empeltada, una vergonya i una demostració de qui comana realment.

 

 

 

Comentaris

joan ramon

Catàleg

joan ramon | 30/09/2008, 22:31

no me va bé

tranquil ja mels pasaras

salut

Pepe

Infromes JR

Pepe | 30/09/2008, 21:48

JR t'estic intentat enviar els informes però tinc dificultats.
A mi els enllaços em funcionen, quin navegador utilitzes? Que et surt?
Si demà no aconsegueix enviar-te els informes et faré una còpia no passis pena.

Garci

Re: Catàleg de Camins 2

Garci | 29/09/2008, 21:04

No se si el tema d'UM és prou important com per convocar eleccions, però si per replantejar-nos(que no vol dir sortir) que hem de fer i si a aquest govern hi hem de ser.
Almenys debat intern sobre la postura d'EU al govern.

Gunni

Corrupció i Destrucció a Formentor.

Gunni | 29/09/2008, 18:50

Es comentaris no són suficients.Ningú ha de tenir por a sa vida real de fer proselitisme contre sa corrupció i contre ses màfies.Només es animals tenen por.

fra lokus

Re: Catàleg de Camins 2

fra lokus | 29/09/2008, 18:18

Garci, Doncs supòs que veuries amb bons ulls un avançament de les eleccions autonòmiques?

Garci

Re: Catàleg de Camins 2

Garci | 29/09/2008, 17:45

Deu ser irònica la pregunta

EU és una comparsa del Bloc que en sí mateix és un annex de la voluntat del PSOE i UM.

Encalentidors de cadires que miren de fer en la seva parcel·la de gestió (petita en tot cas) una mica de feina segons el seu parer. Però que han de mirar alluny en qualsevol de les altres parcel·le que detenten els seus (en teoria) companys de coalició.

Tothom al seu aire i aquí no passa res. El govern és un desastre pensen uns. Na Fina fa bona feina responen els altres. Això ho justifica tot, la feina de na Fina.

fra lokus

Re: Catàleg de Camins 2

fra lokus | 29/09/2008, 16:41

"Mallorcadiario" diu a la seva plana web que Miquel Nadal és el nou conseller de turisme.

Seguirà el Bloc o Esquerra Unida en particular amb aquest circ?

Gunni.

Hotelers=Destrucció i corrupció a Formentor.

Gunni. | 29/09/2008, 16:29

Hotelers=Anti-ecologia=Anti-Cristo.

Pepe

Parts i quarts

Pepe | 29/09/2008, 10:42

L'arquitecte no aporta cap argument nou que no hagi estat ja rebatut pel coordinador. Només al cas que estam d'acord amb ell, incloure el camí de Formentor a Cala Murta (69), dona nous arguments.

És clar que davant de aquesta manca de transparència i mirant els camins que es demana obrir expedients podem parlar de parts i quarts.

Ara la nostra feina és controlar que els expedients es facin correctament i el més aviat possible.

Garci

Re: Catàleg de Camins 2

Garci | 29/09/2008, 06:43

Per lo que he llegit pareix que hi ha un arquitecte que sense arguments intenta que alguns camins siguin investigats, tot i que els informes d'altres tècnics ho considerin correcte.

Quins motius tendrà? Perquè ho fa? Pot tenir raó en els seus no-arguments?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb