URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressuposts, Biel i Juntes

Alternativa | 05 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Quan hauriem d’estar parlant del pressupost i plantilla del 2009, el tema del pressupost i la plantilla del 2008 segueix acumulant retard i no ha estat fins el 2 d’octubre que s’ha publicat al BOIB, ara es poden presentar reclamacions en el termini de quinze dies a partir del següent a la data d’inserció al BOIB.

Es troben a la Intervenció d’aquest Ajuntament a disposició del públic. Evidentment nosaltres presentarem al·legacions i després el  Ple disposarà del termini d’un mes per a resoldre-les.

Sembla que el ple d’octubre pot ser el darrer ple o dels darrers plens del regidor de cultura en Biel Cerdà (PSM). Una dimissió que fa mesos ja s’anunciava a la revista sa Plaça. Biel es centrarà a la seva feina com director de patrimoni i serà substituït pel número 2 de la llista; Tomeu Cifre Bennàssar. Valroam positivament aquest canvi ja que mai ens ha semblat bona idea ocupar dos càrrecs.

Esperam que en Biel pugui impulsar les feines per regular les visites als BICs;  la fortalesa i al Castell del Rei. Per llei els ciutadans hauriem de poder visitar aquests monuments al manco quatre dies al mes  

Respecte a l’Ajuntament la incògnita és si el PSM seguirà a l’equip de desgovern? 

Comentam les juntes de govern de 17 de juny l’extraordinària de 24 de juny.

Junta de govern de 17 de juny pdf.

Es varen concedir 20 llicències.

Per variar es van retirar els punts d’ocupació de la via pública i disciplina urbanística.

Es van aprovar despeses per valor de 44.294,76 euros i 2.790 euros de despeses extres.

Destaquen les 9.380 euros de Mallorca So i 6.514 euros de grues Pollença.

A aquesta Junta s’aprovaren les bases ART JOVE 2009, les bases  per les beques de Ca’n Llobera, i església del Convent. Al PIP de la segona quinzena de setembre el regidor de cultura deia que no s’havia presentat cap dossier.

També es va informar desfavorablement de la sol·licitud d’autorització per a realitzar escultures d’arena en la platja de Pollença presentada davant la Demarcació de Costes pel Sr. P A  C N . Un tema del que havia molt de queixes i que varen denunciar al ple d’abril.

Es va denegar la llicència d’amenització musical ambiental per mitjans mecàniques al bar Duna.

Aquestes són les despeses que superen els 1.000 euros.

Nom tercer

Imp. EUR

GRUAS POLLENÇA

3.214,25

GREEN GESTION

1.160,00

ANDREU POL, S.L.

1.790,83

GRUPO DE PRENSA EMPRESARIOS, S.L.

2.610,00

CABISUAR, S.A.

1.193,15

EDITORIAL ARANZADI, SA

1.999,96

O G, A

3.043,80

SOLRED, S.A.

1.328,04

SOCIEDAD ESTATAL CORREOS Y TELEGRAFOS,SA

1.666,87

GRUAS POLLENÇA

3.300,50

MALLORCA SO, S.A.

4.640,00

SOCIEDAD DE PREVENCION DE MUTUA BALEAR PREVIS, S.L.U.

2.296,16

C C, M

2.974,60

MALLORCA SO, S.A.

4.640,00

TOTAL

44.394,76

A la Junta de Govern extraordinària del 24 de juny pdf

Es van desestimar les reclamacions de Sail & Surf Pollença S.L. ( escola de la vela de la Gola) que argumentava que l’increment del cànon de 26.929 a 38.000 euros podia dur a l’empresa al tancament

 També havia al·legacions de Piragüismo GM, S.L. (Tamarells) respecte a elements autoritzats, vestuari, terminis pagament...

Genial Brieva al blog Té con masas


 

Comentaris

Joan Ramon

Excursió dia 12.

Joan Ramon | 05/10/2008, 19:27

Meam si en confirmen que vengui algún xeremier, així la cosa serà més distesa.

El Grup excursionista Tramuntanya de Manacor ja m'ha confirmat la seva presència malgrat la intenció de apropiament del camí per part de la propietat de Trnelles, els de Felanitx també, altre gent m'ha telefonat per interesar-se per la notícia.

Jo crec que ens han fet un favor declarat la seva intenció de tancar.

Anam preparant.

Pels interesats, demà parlarem del tema al Club Pollença a les 21 hores, per organitzar l'excursió, tothom i està convidat.
Ho farem a la sala que ens cedeix la secció de Muntanya, és un local privat, però no tancarem les portes a ningú
;-), molt menys ho fariem si aquest fos públic.

Salut i branca.

Article

Ponerle puertas al campo

Article | 05/10/2008, 17:14

Un bon article de na Toñi sobre el camí al seu blog.

Pepe

Indignació

Pepe | 05/10/2008, 16:59

JRV aquest argument d'alguns panxacontentes m'ha cremat. He de dir que jo tampoc tenia cap problema per entrar al camí de Ternelles, cosa que m'imagin ja ha canviat.

Aquesta gent que accepta aquest caciquisme al segle XXI renuncia a la seva llibertat i a la seva dignitat que és el que no ens fa esclaus.

La veritat que em fa plorera sobre tot quan pens en la gent que al llarg de la història ha lluitat per la dignitat molt d'ells evidentment sacrificant alguna cosa més que un passeig.

JRV

"privilegiats"

JRV | 05/10/2008, 16:52

Hi ha alguns "privilegiats" de pa amb fonteta que ja m'han dit que com a ells els deixen passar a Ternelles, ja sigui perque coneixen al guarda, o perque la senyora els hi ha donat aquest "privilegi" de caminar per un camí públic que passa a la vora de la seva possessió, i per tant no vindran a l'excursió. A mi també hem "deixen" passar cada dia
I que? També vull aquest dret per tots els vertaders amants de la natura, siguin de on siguin, i també pels meus fills , i els meus nets, i fins i tot pels conciutadans pollencins herois per un dia, sigui els de la Patrona o del Pi (A mi la Legión, vull dir UM-PI¡¡¡)I pels caçadors, tan sensibles a les questions mediambientals, segons el seu president al darrer Ple.I que tants visitants extrangers o no, vinguin enganyats creguent que podran visitar el Be d'Interés Cultural que es el Castell del Rei o la mateixa Vall de Ternelles i Cala Castell, o podran observar els ocells des de dins la mateixa vall.

Pepe

Nota de premsa

Pepe | 05/10/2008, 16:42

La convocatòria diu a les 10, que haveu afegit el quart d'hora mallorquí?

Ja hem fet una nota de premsa sobre les afirmacions de l'administrador de la família March, no sabem si la premsa la publicarà, aquest blog el farà demà.

L'Ajuntament també hauria de sortir defensant els seus acords no?

Camins

Tots a Ternelles

Camins | 05/10/2008, 15:32

Excursió a Ternelles.
camins | 05 Octubre, 2008 17:28

Els totpoderosos propietaris de Ternelles ja han advertit que dia 12, l'excursió de la plataforma pro camins públics no pasara la barrera de Ternelles, estaria bé que fosim molts davant la barrera.

Hem de ser molts allà davant per recordar que aquest és un camí públic, que hauria de estar obert.

Dia 12 de Octubre sortida des del Pont Roma de Pollença a les 10 15.

Un esperam a Tots

Plataforma Pro Camins Públics i Oberts

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 05/10/2008, 15:15

Pepe jo estic contentisim de que la propietat es posicioni.

Comença a haver ambient, seràn els March els primer en tancar a una excursió reivindicativa a Mallorca?

A mi me sembla que l'important és que la cosa es moguí, ha estat masa adormida durant anys.

Bé, de porcs i senyors i venen de casta diuen en Mallorquí, i ja veurem com va dia 12.

Salut i Branca

Pepe

Re: Pressuposts, Biel i Juntes

Pepe | 05/10/2008, 14:53

Molt bo Maki, els arguments de l'administrador no tenen fonament, la premsa hauria de ser més crítica amb els que usurpen el que és públic.
Sortirà l'Ajuntament a defensar el que es va votar per unanimitat? Segur que Joan Cerdà en representació de tots els pollencinç ja ha telefonat indignat avui als diaris per defensar ho nostro ;-)

Maki

interpretacions

Maki | 05/10/2008, 12:36

Sembla dubtosa una afirmació que circula de que els descendents beneficiats de l'herència March, no acceptin "Serra de Tramuntana Patrimonio de la UNESCO", pero si : SERRA DE TRAMUNTANA PATRIMONIO MARCH"

Joan Ramon

Això s'anima.

Joan Ramon | 05/10/2008, 09:31

La propiedad de Ternelles defiende que el camino es privado y seguirá cerrado
Basa su argumentación en un informe del jurista municipal del pasado junio
ELENA BALLESTERO
«No se puede reconocer la titularidad pública de un camino por el hecho de que el Ajuntament lo incorpore al catálogo, por eso el acceso al camí de Ternelles continuará cerrado». Así de claro se mostraba ayer el administrador de la finca de Ternelles que recuerda además que «un informe técnico del Ajuntament de Pollença fechado el pasado 17 de junio reconoce la titularidad privada del camino».

Por todo ello, pese a que el Ajuntament aprobó en el último pleno municipal el nuevo catálogo de caminos incluyendo por primera vez el camí de Ternelles como de titularidad pública, los propietarios de la finca de Ternelles tienen claro que «el camino no es público y no está abierto».

Todo indica, por tanto, que el próximo sábado 12 de octubre la excursión reivindicativa convocada por la Plataforma Pro Camins Públics a través de esta vía, encontrará las barreras cerradas. La plataforma reivindica el acceso libre público hasta el Castell del Rei, de Ternelles a Cala Castell.

El representante de la propiedad de Ternelles recuerda que existe también una sentencia del Tribunal Supremo de octubre de 2001 que declara que «los accesos a la Costa Norte deben continuar siendo privados en defensa de sus valores medioambientales» y asegura que «en el catálogo municipal hay caminos que no son de titularidad pública y figuran únicamente por el hecho de que están documentados, por su interés patrimonial o excursionista o porque son accesos al mar y se les aplica la ley de Costas».

La Plataforma Pro Camins Públics presentó precisamente el viernes un libro que recoge su punto de vista sobre este camino.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb