URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El 12 d'octubre passejarem pel camí públic de Ternelles.

Alternativa | 06 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem respondre a les afirmacions d'ahir a la premsa de l’administrador de la finca de Ternelles.

1.- Deia l’administrador  “No es pot reconèixer la titularitat pública d’un camí pel fet que l’Ajuntamentl’incorpori al Catàleg.

Jurídicament la inscripció del Camí de Ternelles a l’inventari de béns i drets de la corporació no determina la seva titularitat pública, la titularitat del camí només li correspon decidir-la a la jurisdicció civil però la inscripció si que significa que l’Ajuntament defensa la presumpció de la titularitat pública del camí de Ternelles i recordam que això va ser per unanimitat de tots els grups polítics amb representació.

L’inventari és un registre administratiu que per sí mateix no és una prova, ni crea, ni constitueix dret algú a favor de la Corporació però si que és un recordatori constant per que la Corporació exerciti les facultats que li corresponen amb respecte al seus bens ( Sentència Tribunal Suprem 9-06-1978), i en aquest cas la Corporació evidentment hauria defensar l’obertura d’un camí que considera públic.

2.- L’administrador diu  “un informe tècnic del Consistori de Pollença datat el passat 17 de juny reconeix la privacitat d’aquesta via”.

El que defensa és:  la condició pública del camí sobre la base de l’existència d’un dret de pas a favor de la generalitat dels ciutadans, per dintre un sòl al qual el PGOU reconeix com a de titularitat privada. L’Ajuntament de Pollença té molt clar que dit camí li pertany -en paraules de la sentència núm.:590/2003 del TSJ-Illes Balears de data 03.07.03 (Ar.44910), dictada en ocasió del contenciós interposat pels propietaris del camí del castell d’Alaró contra l’acord d’inscripció en l’inventari municipal del catàleg de camins-: “.../... por el inmemorial uso público a que ha venido destinado, así como por existir constancia de numerosas acciones populares y de diversas entidades y personas tendentes a la reparación y mantenimiento del camino”, sense perjudici de les actuacions que puguin ser procedents en dret per tal d’adequar el planejament vigent al criteri de la Corporació.

3.- L’administrador diu “ Existeix una sentència del Tribunal Suprem d’octubre de 2001 que declara que els accessos a la Costa Nord han de continuar sent privats en defensa dels seus valors mediambientales”. La sentència del Tribunal Suprem  el que va defensar és que l’Ajuntament havia d’assegurar l’ús públic idoni del camí, cosa que l’Ajuntament va fer amb el seu acord a juny del 2006 amb tota una sèrie de prescripcions i limitacions ( 20 persones diàries, sis dies per setmana, tres en l’època de cria del voltor de febrer a maig...). Acord contra el que la propietat va interposar recurs.

Encara que aquesta setmana parlarem més del tema, l’article d’avui l’acabarem amb les paraules de Toni Reynes coordinador del catàleg realitzat pel servei de FODESMA del Consell de Mallorca:

NO HI HA CAP DOCUMENT QUE FONAMENTI LA QUAILIFICACIÓ DEL CAMÍ DE TERNELLES COM DE CARÀCTER PRIVATIU. A LA DOCUMENTACIÓ QUE APORTA EL CATÀLEG DE CAMINS HI HA PROU FONAMENTS QUE PERMETEN QUALIFICAR L’ESMENTADA VIA COM A CAMÍ DE TITULARITAT PÚBLICA.

 El 12 d'octubre els ciutadans hem de demostrar que no baixam el cap davant dels poderosos que usurpen el pas per un camí que, li agradi o no a la senyora Leonor March i als seus administradors, ÉS PÚBLIC.

 

 


 

 

Comentaris

Pepe

Re: El 12 d'octubre passejarem pel camí públic de Ternelles.

Pepe | 07/10/2008, 12:53

Crec que és l'Ajuntament el que ha d'actuar ja llevant la barrera i que ha de ser la propietat la que porti el tema a la justícia si volen.
Aquest mes m'agradaria presentar ja una moció en aquest sentit.
El camí és públic, és la propietat la que ha de demostrar el que és indemostrable la privacitat del camí.

Camins

Camins

Camins | 07/10/2008, 10:09

És important que estigui tancat, això ens dona peu a iniciar un procés per la justicia Civil.

Salut

Camins

Camins

Camins | 07/10/2008, 09:50

Desprès pregarem al Puig de MAria per les animes de la família MArch.

Salut

Gunni.

Borsa

Gunni. | 06/10/2008, 23:39

Los paraísos fiscales son peores que los talibanes para la economía y nadie hace nada para que las cosas cambien.

Alfredo

Borsa

Alfredo | 06/10/2008, 22:51

El terrorismo financiero y sus portavoces, quieren convencernos de que los que ponemos el dinero que ellos roban somos los culpables por haberles y en vez de borrarlos de la faz de la tierra, ahora se quedan nuestros dineros y también el de las ayudas sociales, con el soporte sus representantes, los del PP que se desesperan para que se les de más y más dinero, para que lo lleven donde llevaron el otro.

Pepe

Re: El 12 d'octubre passejarem pel camí públic de Ternelles.

Pepe | 06/10/2008, 21:53

Leonor segueix la tradició familiar, cap sorpresa.

Garci

Re: El 12 d'octubre passejarem pel camí públic de Ternelles.

Garci | 06/10/2008, 21:42

Serem més de dos. Això segur.
I hem aconseguit una cosa positiva: hem romput el silenci de la propietat. Ara ja sabem públicament que els March, i més concretament Leonor March, son culpables d'apoderar-se de lo públic, del que és del comú de tots els ciutadans.

Joan Ramon

Excursió

Joan Ramon | 06/10/2008, 21:24

Meam si la gent respon, perquè si el que pretenia és desanimar, a mi el administrador amb les seves declaracions m'ha animat.

Li haurem de dur part de la documentació fins a la barrera.
En Toni Gorries ha dit que vendrà, i això m'alegra.
Esperem que el temps acompanyi.

Salut

Pepe

Personal a Domingo

Pepe | 06/10/2008, 14:49

Domingo te entiendo perfectamente ya que vivo al lado de la recientemente inaugurada segunda fase de circunvalación de Pollença, donde antes había árboles ahora hay farolas, donde escuchaba pájaros ahora ruido de motores... No compensa

Pepe

Camins

Pepe | 06/10/2008, 14:45

Perfecte "camins". Per part de l'Ajuntmanet és una incongrüencia total (una més ) votar a favor de la inscripció del camí dins el catàleg i no fer res per que es trobi obert.

Domingo Sanz.

Más asfalto para todos

Domingo Sanz. | 06/10/2008, 13:09

Recuerdo, conduciendo ahora y con las noticias del día puestas, que abrí el periódico y me asusté hace algún tiempo. Hablaba de un proyecto que me podía afectar. Ondas y papel llaman interconexiones a los que ayer eran segundos cinturones. Y hablan de trazados nuevos, con un 30% menos de destrucciones. Sólo eso, ¿tanto?, y así dicho, por ellos mismos, el 70% más que ahora: ¡cuánto!
Si me quitan esta carretera no volverán nunca más esos recuerdos que solo nacen si puedes saber que lo que te rodean son almendros. Entonces moriré un poco, justo lo mismo que me cambien del paisaje. Y morirán, pero del todo, acebuches, algarrobos y otros muchos.
Podría desaparecer de este mundo, incluso antes que yo, esta pequeña ruta, tan tranquila, mi preferida. La que me lleva, siempre que quiero, a contemplar en mis nietos el futuro, a la izquierda montañas cuando voy y al revés cuando regreso. Siempre. Los mejores veinte kilómetros de muchos días, los que no podré defender contra el progreso.
Y entonces me encontraré una autopista de esas en las que nada más puedes pensar en cien metros por delante y otros tantos por detrás, para seguir ileso.
Y nunca más podré evitar el nuevo recorrido, tan ancho y tan grande, tan lejos todo, ese que ahora nunca elijo para poder saber, para recordar y para sentir, para poder mirar y para poder ver.

Xesca Ensenyat

I jo que hi siré amb tots vosaltres

Xesca Ensenyat | 06/10/2008, 12:59

Ara un poc de propaganda del meu bloc, L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS, que al·lucin que en un any ja tengui devers 64.000 visites (avui de bon dematí ja més de 1000, creix exponencialment, gràcies a tots vosaltres).
L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

és obert a tothom exepte el feixisme

Benvingudes les monges i benvinguts els capellans; benvinguts els immigrants que vénen per fer feina i per ajudar a dur la creu i per arromangar-se amb nosaltres i construir un món més humà; benvinguts els que no xerren en català però no vénen per combatre'l i el respecten i pensen que un dia l'aprendran; benvinguts els comerciants de les pimes, els hotelers i els que tenen un suvenir o un restaurant; benvinguts els q lloguen una caseta de figueral que restauraren de la llegitima que els va deixar la padrina vella; benvinguts els que no especulen, els que se viuen (o ho proven) d'allò que fan: TOTHOM VIU DE L'ART QUE APRÈN. Benvinguts els que estimen la nostra terra i la volen conservar 'com una copeta d'or', que va dir aquell sant nostre: en Costa. Ell la va estimar.

Avui a L'HIDRO surt el capítol 52 de BABALUSA LA MEDUSA, i va del glamour dels falangistes. ELS FALANGISTES NO TENIEN GLAMOUR

Més de 'probe' que un vestit de falangista no han confeccionat res mai, en aquest món ...

Camins

Camins

Camins | 06/10/2008, 08:27

Pepe he empleat l'article que heu fet per fer una enviada per correu.

Salut

Camins

Camins

Camins | 06/10/2008, 08:27

Pepe he empleat l'article que heu fet per fer una enviada per correu.

Salut

Garci

Re: El 12 d'octubre passejarem pel camí públic de Ternelles.

Garci | 06/10/2008, 08:19

L'Ajuntament de Pollença no és capaç ni de defensar els seus propis acords i defensar el que és de tots.

Joan

Ternelles sl

Joan | 06/10/2008, 08:09

Aquest administrador du fer la tasca que en mallorquí deim fer de Ca de Bou.

ais ais i el Batle no surt a defensar la titularitat pública dels camí?

El regidor de camins que fa? no deu acosenllar que millor la gent no i vagi?

quin ajustamenttttttttt

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb