URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carta als caçadors de Pollença

Alternativa | 07 Octubre, 2008 06:04 | facebook.com twitter.com

Per terminar de moment els nostres comentaris sobre la moció en la que demanavam un major respecte als animals aquesta és la carta oberta als caçadors de Pollença que ja ha estat publicada al darrer PIP .

Senyors caçadors.

Des de la presa de possessió mai havia hagut un ple amb tan de públic com el darrer, el motiu va ser la seva presència multitudinària. Vull destacar el seu bon comportament durant el llarg ple, on varen poder sentir els nostres arguments, i el seu president va poder intervenir donant els seus. Però el que no em resulta tan positiu són les intencions dels que els varen convocar. La convocatòria venia a dir " Pepe Garcia ens vol llevar les subvencions". Aquesta convocatòria resumeix per mi un grapats dels mals de la política a aquest poble; populisme, manipulació i manca d'escrúpols.

Primer de tot he de dir que no es tracta de Pepe Garcia, sinó que jo represent a una part de la ciutadania i que la moció era tot un grapat de propostes en relació a respectar i protegir  més als animals, que ja es trobaven al nostre programa electoral. Si parlam dels set punts de la moció només dos afectaven als caçadors. Al primer va restar molt clar que l'Ajuntament no ha de subvencionar cap tirada a les guàtleres, al colomins o altres animals, ni amb doblers, ni amb trofeus, ni de cap una altra forma. Aquesta no era una resolució nova si no que fa molt d'anys que s'havia adoptat, la incongruència és que als darrers anys aquest acord s'havia incomplit de manera reiterada. A la votació aquest punt va ser aprovada per unanimitat, i pens que això ja hauria de fer reflexionar als caçadors sobre mantenir aquestes tirades que consideram tenen poc que veure amb la caça.

A la nostra moció també demanavam que qualsevol conveni d'acord amb l'Ajuntament hauria de tenir en compte que aquesta no atempti contra els drets dels animals. Des del nostre punt de vista les subvencions als caçadors haurien de ser per la realització d'activitats relacionades amb la millora del medi ambient i s'haurien de supeditar a que l'associació de caçadors de Pollença substitueixi les tirades a animals per tirades al plat. Això va fer dir al senyor president de l'Associació que " Pepe García anava a pels caçadors i que els tenien els mateixos drets que qualsevol altra associació a rebre subvencions". Jo demanaria al president una reflexió que havia d'haver fet abans de fer cap convocatòria; enguany s'han llevat, entre altres, subvencions a una escoleta per fer activitats extraescolars de música i anglès, s'han llevat els cursos de Cultura del darrer trimestre (cuina, brodats...), el refugi d'animals ha arribat a estar a una situació crítica pel retard en els pagaments de l'Ajuntament... I resulta que les "víctimes" són una associació a la que a més de subvencionar dues tirades a animals enguany se les ha cedit 7.700 m2 del Puig de Santuïri, terreny públic i que podran realitzar la propera diada del caçado al municipi. Pens que amb una mica d'empatia s'adonaren que els que es poden queixar són la resta d'associacions del municipi i no per que odien la caça sino per una simple qüestió d'igualtat de tracte.

 El futur de la caça no passa per  activitats com les tirades a les guàtlares o als colomins. El futur dels caçadors passa per avançar en pràctiques cada vegada més respectuoses i menys impactants amb el medi ambient en col·laboració amb científics i ecologistes

Per terminar volia fer una reflexió a qui va fer un resum tan "interessat" de la nostra moció al president dels caçadors. El futur de Pollença no passa pels polítics que només es mouen per guanyar vots sense ideologia ni planificació,  ni pels polítics que volen controlar, manipular i desactivar les associacions del municipi. El futur del municipi passa per polítics amb unes idees i objectius clars  fonamentats en  associacions actives i independents.

Al segle XXI l'elecció hauria de ser fàcil:

GUÀTL·LERA                                                                          PLAT DE COMPETICIÓ
Coturnix coturnix
Codorniz / Common Quail

 

Comentaris

Pepe

Per meditar

Pepe | 07/10/2008, 20:41

Una selecció de textos del codi de bones pràctiques cinegètiques publicat pel Govern al 2004:

Passau gust amb la caça, no mateu per matar. El millor caçador no és el que fa taleca, sinó el que sap gaudir d'un dia de camp, de la caminada i del contacte amb la natura.

Evitau que perverteixin la caça amb altres interessos La importància social de la caça és innegable i està envoltada d'interessos (associatius, de serveis, lloguers de terrenys, comercials, polítics, etc) perfectament respectables, sempre que no promoguin la manipulació dels aficionats.

Pepe

Re: Carta als caçadors de Pollença

Pepe | 07/10/2008, 12:56

Si fossin coherents tots els regidor haurien d'estar diumenge a l'excursió i el batle hauria d'ordenar l'obertura de la barrera.
Diumenge sabrem qui es troba al servei dels seus ciutadans i qui es troba a les ordres de Leonor.

Gunni

Corrupció

Gunni | 07/10/2008, 09:10

Si "l'autonomia" només servèix per què ens robin;no necessitam ni "govern",ni "Consell",ni "Parlament".

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 07/10/2008, 08:44

Qui de l'Ajuntament fara acte de presència a l'excursió per revindicar el lliure pas pel camí públic que confronta amb la finca de Ternelles?

Salut

Joan Ramon

Ternelles SL

Joan Ramon | 07/10/2008, 08:43

Qui de l'Ajuntament fara acte de presència a l'excursió per revindicar el lliure pas pel camí públic que confronta amb la finca de Ternelles?

Salut

Garci

Maki, m'has assustat

Garci | 07/10/2008, 07:20

Pensava que deies que Martí oferia als aturats per fer de guatlera...

Ha estat un malentès.

Maki

coherencia

Maki | 07/10/2008, 06:37

No es cert que Marti vulgui oferir als parats afectats per la crisi a la construcció i sense subsidi, anar a caçar per entretenir-se.

Garci

Re: Carta als caçadors de Pollença

Garci | 07/10/2008, 06:31

On eren els caçadors el dia que pujaren els imposts de manera brutal?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb