URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

Alternativa | 08 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Iniciam una petita sèrie d'articles amb l'objecte d'aclarir a la gent que encara tingui dubtes, el caràcter públic del camí de Ternelles, la il·legalitat realtizada per la propietat i la passivitat injustificable de l'Ajuntament.

1.- Quan és públic un camí?

Quan ens trobem davant d’un camí que ha estat obert al públic i ha tingut un ús general des de temps immemorial, podem dir que estam davant d’un camí públic. Si a més tenim constància de que l’Administració ha intervingut sobre ell, es reforça més la propietat pública del camí.

Fonaments legals:

L’article 344 del Codi Civil diu:“ Són béns d'ús públic, en les províncies i els pobles, els camins provincials i els veïnals, les places, carrers, fonts i aigües públiques, els passejos i les obres públiques de servei general, pagades pels mateixos pobles o províncies.”

L’article 74. del Decret Legislatiu 781/1986, de 18 de abril, pel que s’aprova el Text Refós de las Disposicions Legals vigents en matèria de Regim Local. diu:


1. Són béns d'ús públic local els camins i carreteres, places, carrers, passejos, parcs, aigües, fonts, canals, ponts i altres obres públiques d'aprofitament o utilització generals la conservació de la qual i policia siguin de la competència de l'Entitat local.

La sentència del Tribunal Suprem de 3 de juliol de 1961 (art 2.984) diu “ Per a que un camí rural sigui de domini públic no és necessari que tal via tingui pel seu origen i condicions de sosteniment les característiques d’una obra pública, si s’ha provat l’ús públic immemorial i no es justifica el caràcter o condició de privat”

El camí de Ternelles compleix les dues condicions; ús públic i manteniment de l’Administració i les dues es troben més que documentades, d’això parlarem demà.

 

 

Pàgines recomenables:

Imprescindible la plataforma camins públics i oberts.

Ecologistas en Acción, entre altres coses diuen: " Los caminos públicos de los Ayuntamientos son objeto de asaltos, saqueos y cortes por toda una legión de ladronzuelos..."

Caminos libres; tenen un power point sobre el tema i a la seva pàgina surt ja la notícia de l'aprovació del catàleg a Pollença.

Plataforma a Desalambrar. també surt la notícia de l'aprovació del catàleg a Pollença.

Foro mtb, bicicletes de muntanya on parlen del tema

 

 

 

 

Comentaris

Joan Ramon

Ternelles

Joan Ramon | 09/10/2008, 09:16

Ais faulokus, o accepterem com un record.

Per cert, de llibres casí no en queden, haurem de fer una segona edicio permi.

Ara meam si Diumenge el temps acompanya per anar d'excursió.

Salut

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

fra lokus | 09/10/2008, 08:40

Vergonya ??? Si has de ser un famós historiador ja pots començar a "saber estar" davant la càmara.

A més és publicitat gratis, a veure si ara haurà més ventes del llibre, ji, ji.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

Garci | 09/10/2008, 07:38

Quina vergonya...

Ja veuràs, algun dia t'hi posaré a tu a youtube, fralokus.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

fra lokus | 08/10/2008, 22:08

Ampli reportatge de l'acte de presentació del llibre damunt el tema del camí de Ternelles.

76 Mbs

Pitjau l'enllaç

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

fra lokus | 08/10/2008, 22:05

Extracte de l'acte de presentació del llibre damunt el tema del camí de Ternelles

Pitjau l'enllaç

Joan Ramon

Peticio

Joan Ramon | 08/10/2008, 20:39

Pepe a mi me sembña bé tal com queda.

Salut

Gunni.

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni. | 08/10/2008, 19:59

Tots es ajuntaments de Mallorca traïcionen al poble.No servèixen per res ses titelles des gran capital.

noctiluca

Hi havia bombolla

noctiluca | 08/10/2008, 16:11

dimecres, 8 d'octubre de 2008
>
Habitatge: hi havia bombolla

La crisi que vivim no es deu només a la vergonyosa crisi financera dels EUA, sinó que té causes pròpies derivades d'un sector immobiliari dominat per pràctiques i valors especulatius

tribuna
Diputada d'ICV-EUiA i ponent de la llei del dret a l'habitatge

DOLORS CLAVELL NADAL..

+ Bloc d'habitatges en construcció a Sabadell l'any passat. Foto: EMILI BELLA
Estem espantats pel que està passant en l'economia mundial i els seus efectes en les nostres butxaques. I això ens pot fer creure que la causa de la crisi immobiliària al nostre país és estrictament la vergonyosa crisi financera iniciada als Estats Units, gestada en anys de desregulació i descontrol del sistema financer. No és cert, o la veritat no és només això.

La crisi que patim té també causes pròpies derivades d'un sector immobiliari que, en lloc de fer prevaler la professionalitat, el rigor i els beneficis raonables, ha estat dominat per pràctiques i valors merament especulatius, aspecte negat reiteradament per part d'agents sens dubte influents. És il·lustratiu recordar l'encès debat que es va mantenir a Catalunya ara fa només un any arran del contingut del Pacte Nacional per a l'Habitatge i la llei del dret a l'habitatge. CiU i el PP no es van adherir al pacte ni a la llei, que sí que van rebre la complicitat dels agents socials. En aquella discussió, aquests grups polítics i també altres veus van negar que s'estigués produint un excés d'oferta d'habitatges a uns preus que la gent no podia pagar. Alguns denunciàvem la injustícia d'aquesta realitat i la necessitat d'adoptar mesures des de la política d'habitatge –també des de la fiscal i hipotecària– per reconduir la situació en favor dels exclosos del mercat, i se'ns va titllar d'extremistes.

Ara la bombolla ha esclatat. Una de les lliçons que podem extreure'n és que hem de saber diferenciar entre les opinions sustentades en l'interès comú i aquelles que en realitat defensen interessos molt concrets i parcials. També constatem que en l'economia oficial de tots aquests anys no hi ha hagut un qüestionament de les pràctiques especulatives i el repartiment de guanys desorbitats entre molt pocs. Plantejar qualsevol límit o control ha estat qualificat sistemàticament d'intervencionisme malsà. Després de l'any que ha transcorregut i sabent el que sabem ara, pot seguir-se mantenint que no calia intervenir? Ja no; avui és molt més fàcil que aleshores defensar que hi havia i continua havent-hi necessitat d'actuació pública en favor de la població mancada d'habitatge. En l'actual context, es revalora l'aposta per la creació d'un parc d'habitatges amb preus limitats, no sotmesos als vaivens del mercat. I ja no pot justificar-se la construcció indiscriminada lligada a l'especulació immobiliària, que ha permès que a l'Estat espanyol s'hagi construït més que a Alemanya, França i la Gran Bretanya junts i a uns preus absolutament inaccessibles per a la població; o que una gran part d'aquestes construccions es mantinguin totalment buides, únicament com a inversió i no com a sostre d'alguna persona o família necessitada.

Igualment, s'acredita la conveniència de posar controls a l'activitat d'intermediació immobiliària, que durant aquests últims anys ha estat envaïda per múltiples agents sense escrúpols. Aquests objectius, entre d'altres, van ser els inspiradors de la llei i el pacte, en aquell moment tan difícils de defensar. El temps i els esdeveniments de l'últim any haurien de servir per tornar a situar una mica cadascú.

Fa un any CiU i el PP, que no es van adherir al pacte ni a la llei, van negar que es produís cap excés d'oferta d'habitatges a un preu que la gent no podia pagar

Xesca Ensenyat

Solidaritat amb la causa del camí públic de Ternelles

Xesca Ensenyat | 08/10/2008, 13:31

A banda del desig de mostrar-me solidària amb la petició d'aquesta obvietat del domini públic que mai no s'hauria d'haver qüestionada, vull anunciar que acab de penjar un post intitulat GLAMOUR, DINERS, ÈXIT, FAMA, HEDONISME, QUALITAT DE VIDA: ON SOU?
al bloc de mesvilaweb.cat

L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

Camins

Camins

Camins | 08/10/2008, 11:11

Perdó, estic fatal, la reunió és demá Dijous al Club Pollença a les 21 hores.

Us esperam a tots.

Salut i Branca

Camins

Camins

Camins | 08/10/2008, 11:09

La reunió és a les 21 hores.
Al Club Pollença, esperam l'assitencia dels rgidors de l'equip de Govern.

No convidam personalment, no feim diferències.

Els usurppadors de camins també estan convidats.

Salut i Branca

Camins

Ternelles

Camins | 08/10/2008, 11:06

Avui reunió al Club Pollença, per l'excursió de Dumenge.

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

Pepe | 08/10/2008, 10:32

Jo vull arribar al Castell.

Camins

Tothom a Ternelles

Camins | 08/10/2008, 10:06

L'excursio té la sortida a les 10 hores del Pont Roma de Pollença, que esta al quilometre 0,8 anant cap a Luc per la carretera Ma-10.

I arribar a la barrera de Ternelles són 45 minuts, enga idoi, meam si ens veim Diumenge.

Salut

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 1

Garci | 08/10/2008, 08:10

El regidor de camins "ni está ni se le espera".

Estaria bé que l'ajuntament vengui a defensar el que ha posat per escrit: que Ternelles és públic i hauria d'estar obert!

Pepe

Estafa

Pepe | 08/10/2008, 07:17

Tenir un regidor de camins que no vol saber res del tema és una estafa.

Joan

Camins

Joan | 08/10/2008, 07:06

No m'imagin el Regidor de camins encapçalant les mobilitzacions per reivindicar la recuperació d'un camí a totes llums públic.

Supos que deu estar oupat preparant algún sopar.

Quina penaaaaaaaaaa

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb