URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES. 4

Alternativa | 11 Octubre, 2008 06:00

6.- Per què hi ha gent que encara defensa que el camí es trobi tancat?

Pura ignorància o bé ignoren que el camí sigui públic o si no  donen arguments insostenibles.

Entre els arguments que més he pogut sentir és que la gent embrutaria i podrien fer algú desastre a la finca que es troba molt ben cuidada. Per desgràcia és cert que hi ha gent que no sols respectar el que és públic i tots valoram que  Ternelles hagi escapat a la febre constructora de Pollença, però això no significa no justifica el tancament d'un camí públic. Us imaginau tancar un carrer per que la gent l'embruti, o tancar l'institut per què els alumnes fan desperfectes... Des del moment que el camí és públic l'Ajuntament s'hauria de fer càrrec de la seva neteja i manteniment com va fer durant segles, ni més ni manco. I a més a Pollença tenim un regidor de camins amb dedicació exclusiva que estic segur que atendria qualsevol queixa de na Leonor. 

Na Leonor també ha sabut aprofitar els arguments ecologistes per aconseguir suports per tancar el camí; protecció del voltor negre, ferreret... Ningú possa en dubte els grans valors ecològic de la zona i que el camí ha d'estar regulat però d'això al tancament hi ha molt de pasos. Els voltors negres no aniden al camí i l'experiència demostra que a l'actual situació el que realment facilita el tancament de la finca és una manca de protecció mediambiental; tenim l'exemple de les obres amb un expedient d'infracció urbanística a fiscalia de medi ambient (veure article obres a Ternelles), o l'exemple que tan be ha narrat na Toñi al seu blog del que transcric un fragment:

"...Para la excursión, intenté primero el cauce oficial: un número de teléfono de la Banca March. Obviamente, no me dieron autorización para pasar. Pusieron la excusa de que pasaba no sé qué con los ferrerets, y que los excursionistas los molestaban. Bastante mosqueada, intenté la otra vía: la extraoficial, también conocida como enchufismo. Alguien que conozco fue a ver al guarda de la barrera y todo se solucionó. Pudimos pasar sin ningún problema. Se ve que ya no molestábamos a los ferrerets, igual que no lo hacían los dos jeeps de cazadores con los que nos cruzamos o, peor aún, los quads de palmesanos con los que coincidimos al pie del Castell del Rei. Por cierto, uno de estos domingueros de libro, cuando comprobó que había una cadena que impedía entrar en el recinto del castillo, comentó “¡pues vaya rollo haber venido hasta aquí para nada!”

7.- Per què les institucions públiques no han estat capaces de fer obrir el camí?

Incapacitat, por, submissió... 

Al manco s'han fet tres coses que ens donen esperances per obri en un futur el camí; l'Ajuntament ha defensar davant els tribunals l'ús públic del camí, el Consell va realitzar el catàleg de camins i fa uns dies vàrem a provar per unanimitat el catàleg. Però una vegada repassat tot el procés resta molt clar que les institucions públiques no han estat capaces de defensar l'interès i el bé general i a més a més han facilitat la privatització  del camí, haurien de contestar al manco a un parell de preguntes de la ciutadania.

Per què al PGOU (1990)  l'Ajuntament diu què el camí és privat sense aportar cap prova?

Per què la Comissió Insular d'urbanisme va voler restringir totalment el pas pel camí?

Per què no s'ha aplicat  l'article 28.4 de la llei de Costes; "No se permitirán en ningún caso obras o instalaciones que interrumpan el acceso al mar sin que se proponga por los interesados una solución alternativa que garantice su efectividad en condiciones análogas a las anteriores, a juicio de la Administración del Estado."

 

Per què, a pesar de que hem tengut a Pollenca un conseller i actualment un director de patrimonio, han estat incapaços de fer complir la llei respecte a la visita quatre dies al mes a un BIC com el Castell del Rei?

Per què a pesar de tenir el catàleg de camins des del 2003 i fer l'aprovació inicial al 2005 fins fa un mes no s'ha fet l'aprovació definitiva quan pràcticament no s'ha canviat res del catàleg inicial?

Ara amb l'aprovació definitiva del catàleg per unanimitat serà l'Ajuntament capaç d'obrir el camí?

Per què la Delegació del Govern suposa que l'itinerari de demà pot transcriure per zones o camins de propietat privada?   Qui els ha donat aquesta informació? L'Ajuntament? na Leonor? On són els documents que demostren que el camí és privat?

 Fa unes setmanes els regidors aprovaren per unanimitat la inclusió de Ternelles com camí públic al catàleg. Quants d'ells vindràn a l'excursió demà?

 8.- Per què he d'anar demà a l'excursió?

   Hem de convertir el caciquisme en història i recuperar el que els polítics varen deixar que ens robassin. Passejar per Ternelles no pot dependre de la presència o no de la senyora, o de ser amic o conegut d'algú. Prou de por i d'amenaces. Si renunciam a recuperar aquest camí públic, renunciam a la única cosa que ningú ens pot llevar que és la llibertat.

Demà  hem de demostrar que no som un poble sotmès o dormit.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Petit afegit

Pepe | 11/10/2008, 09:47

Havia estat una mica injust al parlar de les institucions a l'article i he fet un petit afegit al mateix ara dient el que si havien fet de positiu les institucions.

Lawrence Renaudon.

Paul Davidson y el reciclaje de plásticos

Lawrence Renaudon. | 11/10/2008, 07:47

Soy residente británico y llevo 15 años viviendo en Mallorca. Estuve orgulloso por el hecho de que un británico fuese a comprar el Real Mallorca e invertir dinero para mejorar el club. Hasta el lunes 6 de octubre, cuando he leído que Paul Davidson quiere abrir una empresa de reciclaje de basura de plástico en Mallorca. El reciclaje de plástico es una industria que causa contaminación. Una es cosa reciclar el plástico de la isla, pero otra cosa es ubicar una gran fábrica importando basura de fuera. Sería malo para todo el mundo que vive aquí, especialmente los niños; dañaría el medio ambiente de Mallorca y perjudicaría al turismo. Incluso los países del Tercer Mundo como la Índia intentan controlar la importación de basura de plástico para reciclaje.
Quiero hacer una pregunta al señor Davidson: ¿por qúe quieres abrir una industria de reciclaje en Mallorca, donde hay que gastar mucho dinero en transportar la basura aquí, para después transportar los productos fuera de la isla, en vez de reciclarlo en Gran Bretaña o en Sharjah, el país de tu socio, Sheik Faisal Bin Khalid Mohammed Al Qassimi? ¿Es la razón que ni Gran Bretaña ni Sharjah quiere este tipo de industria? Estoy seguro de que todo el mundo que ama Mallorca, mallorquines, otros españoles, residentes extranjeros, turistas, los de la política de derechas y de la política de izquierdas, se unirán para parar esta barbaridad antes que el señor Davidson pueda empezarla.

Xesca Ensenyat

Per què? Perquè la llei no s'aplica igualment a tothom

Xesca Ensenyat | 11/10/2008, 06:47

Només dir, sobre la manera incivil que es comporta la gent en casa d'altri, que és ben cert. La propietat s'hauria de fer càrrec de les despeses de netejar el que han deixat els visitants. Però això és així perquè l'administració no és eficient més que per presentar factures d'impostos i per causar molèsties i patiments. Estan mal finançats, i a causa d'això els autoritzen (o bé es veuen empesos) a ser corruptes, a especular amb el sòl, a abusar de la bona gent. Fan tota mena de picardies perquè tenen un conflicte amb la realitat: no planten cara als veritables opressors, no ens defensen dels que ens volen abatre. Són covards amb els forts i duríssims amb els pobres. Així han liquidat la nostra llengua i els nostre patrimoni, però no són prou honestos per admetre que ells són part del mal. Com que no els ha anat malament del tot i són uns vanitosos, ja els està bé seguir igual. Els surt més a compte pegar-nos una guitza als morros o bé un tret que atendre les nostres demandes. El populisme és el feixisme del s. XXI, sense cap dubte.
També deien que els militars havien ajudat a conservar la Base. El que no deien és que la conservaven per a ells.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb