URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Alternativa | 13 Octubre, 2008 06:00

El primer de tot volíem donar les gràcies a tota la gent que va venir ahir a l’excursió a la barrera de na Leonor.

Per la meva part és la primera i darrera excursió que faig a aquesta barrera, la propera vegada o bé la barrera estarà oberta o la saltaré. Sí ni la llei ( que no justícia) ni les institucions són capaces de defensar els interessos comuns, i a més  a més actuen d’una manera servil i rastrera, com al cas del Director General de Biodiversitat no ens resta més que obrir o saltar i posar fi a aquest caciquisme irrespirable.

 

La veritat que m’esperava trobar la barrera tancada, ja que la família March és molta família, i ni tan sols un dia són capaços de baixar del seu pedestal de prepotència, sustentat i suportat no només pels seus doblers i influències sinó també pels nostres doblers, ja que s’ha demostrat que les institucions públiques són al seu servei.

El que no m’esperava mai era trobar-me a agents de medi ambient públics com si fossin una empresa de seguretat privada a la barrera per evitar el nostre pas. Això és fer mofa i escarni dels ciutadans, com és possible que una institució pública defensi la usurpació d’un camí públic? Inconcebible però cert.

Distinguireu als agents de medi ambient del guarda de na Leonor per què van de verd, encara que la seva feina era la mateixa.

 

 

L’actuació del Director general de diversitat, Miquel Ferrà Jaume (membre de l’executiva d’UM, igual que el nostre batle) ha estat simplement vomitiva . Ja és surrealista que actuant d'ofici segons ell perquè algú l'havia informat de la convocatòria al Bloc de camins  públics i oberts avisés divendres migdia de què  l’activitat organitzada podia estar afectada per la normativa esmentada, i l'autorització per poder realitzar-la hauria de ser atorgada per l' organisme gestor deis Espais Naturals Protegits (Espais de Natura Balear).(Podeu llegir la comunicació del director en pdf).

Immediatament la plataforma pro camins públics i obert va respondre al Director General de Biodiversitat sense obtenir cap resposta (aquesta gent només és agil amb les peticions dels senyors no dels vassalls).

 

Miquel Ferrà Jaume,  director general de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i company d'executiva del nostre batle. Pagat per nosaltres però al servei de na Leonor.

Evidentment res haurien de dir de les formes si el comportament del Director General de Biodiversitat fos tan eficaç i eficient a altres casos, però sense anar més enfora hem de recordar que va ser la Plataforma pro-camins públic i obert i nosaltres els que varen denunciar les obres il·legals fetes a Ternelles, on eren el Director i els seus agents?, on són quan els amics de la família es desplacen en quads, o quatre per quatre  per la zona protegida? Quan cada any van milers de persones a recollir el pí per les festes de S. Antoni es demana algú tipus de permís?

Com ha valorat la direcció de biodiversitat l’impacte de milers de persona amb coets, petards i de bauxa? És aquest inferior al de centenars d’excursionistes amants de la natura?

Respecte al fons del tema  podeu llegir la carta que va enviar en Miquel Ferrà, es diu clarament; la major part de l’excursió anava per zones d’us compatible, travessant algunes zones d’ús limitat ( a aquestes zones l’excursió a peu és una activitat permesa i ja al seu tram final (castell del Rei) arribava a una zona d’exclusió. Si no és podia arribar al castell zona d’exclusió no havia cap problema.(podeu consultar el PORN, boib, pdf) Però els agents de medi ambient no s’han col·locat a la zona d’exclusió ni tan sol a les zones d’ús limitat o compatible sinó just al costat de la barrera i el guarda de na Leonor, o sigui realment la seva funció era clara.

Mapa del PORN que marca les zones, hauria de marcar  a partir de la barrera com zona d'exclusió pels que no són coneguts de na Leonor.

 

 

 

També resulta curiosa la ràpida presència de la guàrdia civil quan un grup d’excursionistes ha entrat pel torrent, es veu que tenien l’argument mediambiental ben aprés per que deien que anaven a defensar als ferrerets.

Ara ens resta la publicació al BOIB de l’acord de l’Ajuntament i que el batle decreti l’obertura de la barrera, al meu cas estic cansat d’aquesta presa de pèl i ja he dit o la barrera s’obrirà o la saltarem.

Pdt. Resulta molt trist que dels 17 regidor que varem aprovar per unanimitat la inclusió del camí de Ternelles com camí públic al catàleg a l’excursió només hagi hagut dos; un servidor i en Juanjo Mir del PSOE. 

Joan Crespí llegint el comunicat de la plataforma.

 

 Centenar d'excursionistes sense poder gaudir d'un dia de passeig per la prepotència de na Leonor amb el suport i convivència de les institucions públiques. Com podeu observar és clar que és gent molt perillosa .



 

Comentaris

Pepe

De pagar res de res.

Pepe | 20/10/2008, 10:29

Com deia l'indi Seattle.
"L'home blanc tracta la seva mare, la Terra, i el seu germà, el Cel, com si fossin coses que es poden comprar i arrabassar, i que es poden vendre, com ovelles o perles brillants.

Encara que han passat dies simplement volia dir que no estic d'acord en pagar per caminar per un camí públic. Quan era més jove les meves vacances era anar als Pirineus a fer senderisme. Era el més assequible. Prohibirem caminar als que no poden pagar?

Quan vaig arribar a Mallorca em va al·lucinar que s'hagués de pagar per anar al Massanella.

Crec que caminar no es pot comparar ni amb pescar, ni amb usar tecnologies com els cotxes o la ràdio.

Si hem de pagar per caminar no sé on arribarem. Mantenir els camins no és tan car si parlam de camins de terra per anar a peu.

Ja m'imagin el Consorci dels camins públics amb instàncies, carnets, oficines i un bon grapat de polítics col·locats.

No compliqueu el que no s'ha de complicar i el que hem fet els sers humans des de que existim; passejar i gaudir de la natura sense contractes, sense oferta i demanda, sense preus.

Resistents al poder imperial

Màfia russa

Resistents al poder imperial | 19/10/2008, 22:23

PP-UM=Màfia Unida.A favor de ses màfies internacionals i contre es poble de Mallorca.Autopistes,urbanitzacións i camps de golf per a mafiosos i camins públics tancats per a sa gent d'aquí.

Camins

Ternelles SL

Camins | 18/10/2008, 06:48

Avui el Alcalde de Pollença diu que en estar al BOIB el catàleg de camins, farà un decret (esper que més efectiu que el de l'empeltada) i que obrira, no perque ho digui esquerra unida o la plataforma, que preten dir amb això? que fara la seva feina? ja era hora...
Per cert té raó que l'Ajuntament ha fet feina des del 1991, el curios és que la sentencia és del 2001, i aquí es va aturar fins ara practicament.
Dimitira el Director General de Biodiversitat?

JRV

ferrerets

JRV | 17/10/2008, 06:03

Ara ja sabem una excusa mes , segons la G.Civil. Tal volta al xalet de Cortina podriem dir que pertorba els ferrerets, o al golf de Son Bosc, a Muro, ja que a la barrera de ternelles, la qustio per no passar pel torrent era que hi havia ferrerets.

Camins

Excursions

Camins | 17/10/2008, 05:18

Només dir una cosa, l'Ajuntament va aporvar una proposta de regulació de 20 persones dia.
Com és que no s'aplica?
Jo seria el primer que me semblarien bé algunes propostes, a molts llocs per poder accedir a alguns paratges s'ha de ser soci de la federació de muntanya ho tenir alguna llicència, això no seria res de nou.
Però aquí sembla que no has de tenir llicència, has de tenir algún tipus de bul·la ho de la propietat ho d'algún partit polític.
Estic d'acord en el que apunta en Santiago, i també en part del que diu en Turgut, però 500 persones anant a reclamar un camí el que si constaten és que hi ha un problema que l'administació no sap o no vol resoldre.
Meam si ara s'hi posen.

PD: l'actuació del director General de Biodiversitat no va ser correct, de cada vegada ho tenc més clar, per cer, encarà no ha informat de les obres que es fan dins Ternelles, no li deu haver dona't permi per dir res la propietat de Ternelles?

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 16/10/2008, 21:41

No és que no vulgui participar d'aquest interessant debat, avui he estat molt liat ja que demà és el darrer dia per presentar mocions al ple del dia 30, tot d'una que pugui faré la meva aportació.

turgut

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

turgut | 16/10/2008, 10:18

Santiago, m'agrada per on vas amb l'afirmacio "Fórmulas y propuestas hay muchas, todo es buscar un buen punto de partida, y que este sea aceptado por la familia March, escollo de la cuestión".
Jo en realitat no conec la llei que ampara els drets de pas ni la llei que pugui amparar a propietaris. El que si se es que la formula d'anar 500 persones a obrir la barrera no funciona, perque un dia te l'obriran i despres te la tornaran a tancar, i no hi podras anar sempre en grup i amb les cameres i el notari darrera. Aquesta historia nomes te la solucio del dialeg de totes les parts implicades, i trobar una formula que comprometi a tots. Al propietari a deixar passar, a l'administració a mantenir els camins en bon estat i als excursionistes a cuidar-los. Si es va per aquest cami, els resultats seran permanents i no nomes per un dia.

turgut

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

turgut | 16/10/2008, 07:52

Garci, no has de tenir una persona cobrant, igual que no es te una persona cobrant a la gent que pesca. Simplement tenen la licència. Es vere que n'hi ha que no la tenen, pero la gent s'ha concienciat que s'ha de treure la licencia per pescar, i ja son la majoria. Si un dia t'enganxa la guardia civil sense licencia, te posa multa. Igual que en fralokus paga la llicencia, i si no la pagas possiblement no li passaria res, pero si li fan una inspecció el multen. Dir que no vols pagar una entrada per passejar es una mica demagògic, simplifiques massa les coses. Jo tampoc voldria pagar per pescar peixos que son ben publics (hi ha res mes public que la mar?).
Jo estic xerrant d'una llicencia general per tot Mallorca, no només pel cami de ternelles. I es vere que el que es pagas no sufragaria ni de molt les despeses, pero al manco concienciaria a la gent que tot costa de mantenir.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 16/10/2008, 07:34

Continuo estant en desacord en pagar una entrada per poder passejar. I menys que això serveixi d'excusa per a tenir tancat. Sortiria igual de car tenir una persona cobrant que una persona netejant.

SANTIAGO

TURGUT

SANTIAGO | 16/10/2008, 07:34

Buenos días Turgut, buenos días a todos:
Lo que estas planteando acerca de pagar para disfrutar del camino y el paraje de Ternelles, yo estaría dispuesto aceptarlo, siempre y cuando llevase implícito valores añadidos a dicho paseo.
No es nada nuevo, es una práctica habitual en muchos sitios. ¿Cuales serían estos valores añadidos? La entrega de un díctico que explicara la flora y fauna de Ternelles, un guía que explicase al visitante la historia del castillo del Rey, etc, etc.
Fórmulas y propuestas hay muchas, todo es buscar un buen punto de partida, y que este sea aceptado por la familia March, escollo de la cuestión.
En líneas generales estaría de acuerdo con tu propuesta.
Saludos

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 16/10/2008, 07:27

Jo sí que estic d'acord amb en Turgut, a Grècia per conservar els monument et fan pagar una petita contribució.

La ecotasa era per això, però la varen criminalitzar.

Ahir em va arribar la renovació de la llicència de ràdio de 27 mhz (no la de ràdioaficionat), 104 euros a pagar, per l'us del espectre radioelèctric públic, ara aquest preu públic ja és de per vida.

L'any vinent em tocarà la de radioaficionat supòs que més o manco 150 euros, per tant no li veig res de dolent fer una llicència d'excursionista.

turgut

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

turgut | 16/10/2008, 06:38

Garci, he exposat uns fets no una opinió, no diguis que no estas d'acord si no he exposat mes que el que hi ha.
Respecte al pagament, fixa't, els pescadors pagan la seva licencia de pesca per pescar, els caçadors per caçar, els conductors per conduir paguen l'impost de circulació. Això que jo dic no es cap impost indirecte. Si no ho paguen els que el fan servir, qui ho paga? Jo t'ho dic, quan no ho paga el que ho fa servir, ho paga tothom. Perquè els doblers publics surten tots d'allà mateix. El que no pot ser es voler que se posin taxes quan jo no els he de pagar, i en canvi quan me tocaria passar per caixa ja no pareix tant bé.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 16/10/2008, 06:23

Hola Turgut, no estic gens d'acord. Els carrers i carreteres son camins públics i a ningú se'ls acudeix tancar-los per motius de conservació. Hi ha una brigada municipal dedicada al manteniment de camins actualment. I si costa diners mantenir nets els camins crec que val la pena gastar-se'ls. Seria prou necessari i crec que interessant que donin tríptics o que facin donar part de qui passa pel camí per tenir un control de qui pugui fer malbé el camí o la propietat, però crec que seria molt dolent posar un "impost" de pas ja que els imposts indirectes com aquest no son iguals per tothom.
El que no es pot consentir és no deixar passar per la possible brutor: jo repeteixo que per aquesta regla de tres jo tancaré el meu carrer ja que molts cops son els veins qui en grenen i la gent és irresponsable i l'embruta.

turgut

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

turgut | 15/10/2008, 22:23

Pepe, tu mateix dones l'argument de perquè es mantenen camins publics tancats. L'administració s'hauria de gastar un dineral per conservar-los, evidentment el propietari deixaria de gastar-s'hi un duro. L'administració no té un xavo, i menys per aquest tema que consideren secundari respecta d'altres. Per tant, l'administració prefereix que els camins siguin sent públics en els catàlegs (no vol que perdin la condicio de publics) pero vol que els continuin cuidant els propietaris de les finques colindants. I així seguira fins que hi hagi un consens respecte d'on surten els doblers, i no nomes per netejar-los (que ja es molt) sino per cuidar marges, patrulles forestals, condicions minimes de seguretat, etc, etc,... Una proposta que deix caure perquè sigui discutida: public no vol dir gratuit. Tenim molts exemples de coses publiques que no son gratuites, ni tampoc accessibles per tothom. Perquè no s'estableix un sistema de tal forma que ajudin al pagament de la conservació aquells que disfruten dels camins? Podria ser per exemple un carnet de pas. Tenim un exemple ben clar en l'impost de circulació, el que te cotxe paga la conservació de les vies urbanes. El que vol passar per camins publics que pagui la seva conservació. Crec que un cami public no pot considerar-se al nivell d'un acces social basic (sanitat, educacio,...) i inclus aquests serveis els pagam directament (llibres, medicaments, quotes AMPAs,...). Alerta, estic xerrant de pagar a l'administració, no als propietaris colindants, perquè l'administració en faci la conservacio.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 15/10/2008, 22:11

Pepe, tens un correu.

Em sembla molt adequada la petició de la Plataforma. Ja veurem com reaccionen des de la conselleria. Però no n'esper res de bo.

Pepe

Dimissions

Pepe | 15/10/2008, 21:55

La Plataforma demana la dimissió del Director General de Biodiversitat, podeu llegir al seu blog la petició.
Per la nostra part presentarem una moció al mateix sentit al ple del 30 d'octubre.
Les declaracions d'avui ens han terminat de decidir, a més de servil mentider.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 15/10/2008, 18:00

El que em varen dir a jo és que el torrent és privat si neix dins una propietat privada. I no s'hi pot passar. Se podria passar si hagués nascut a una altre propietat i nosaltres hi anessim.

Jo no se fins a quin punt és cert, però és el que em varen dir.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 15/10/2008, 17:08

Ah i el torrent és privat, el que és públic és l'aigua. Això ens varen dir a la barrera.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 15/10/2008, 17:06

La barrera és pels animals, perquè no fugin, és una pràctica habitual, ara bé, si se té un camí públic, perquè em d'anar pel torrent.

Pepe

Torrent

Pepe | 15/10/2008, 16:51

M'agradaria una aclaració sobr ele tema del torrent. Un torrent no és públic? És legal la barrera que han posat al torrent?

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 15/10/2008, 16:27

Així és Fralokus. El motiu de treure'ns del torrent fou que erem a una propietat privada. Però a Àlex van demanar-li la documentació els agents mediambientals per ser a l'altre banda de la barrera. Com que ell no va identificar-se després instaren a la G. Civil a denunciar-lo.

Hector M.

Cazadores i caminantes

Hector M. | 15/10/2008, 15:48

El motivo por el cual no dejaron pasar por el camino de Ternelles a mi me parece muy claro. Basta mirar el letrero de madera que hay en la columna izquierda del camino con la inscripción "Coto privado de caza PM 10.411". En la vida hay actividades prioritarias y ese dia lo prioritario era no molestar a los verdaderos agentes medio ambientales y cuidadores altruistas de la naturaleza, esos señores que quieren tanto a las aves migratorias silvestres que para que no sufran con la presencia de caminantes prefiren evitarles molestias innecesarias y los cazan, matan y luego se los comen.
El dia 12 era ese gran dia que llevaban esperendo durante meses, el dia que se podia empezar ha cazar.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 15/10/2008, 15:38

Algú diu mentides, a en Garci la Guardia Civil el va identificar per "invadir una propietar privada", no per entrar en una zona "ecològicament protegida"

Garci, No és així?

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 15/10/2008, 12:18

Desprès del sentit avui, no quedà més que demanar la dimisió del Director General de Biodiversitat.

Sinó, com poden creuré els assistents a la convocatòria i que llegiren la seva carta amb les institucions?

Volem un director general que treballi pels ciutadans, no només pels poderosos.

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 15/10/2008, 11:14

Avui la secretària de l'Ajuntament m'ha informat que avui o demà sortirà l'edicte del catàleg de camins cap al BOIB, i després, més o menys, estan un 10 dies en publicar.

Pepe

MENTIDERS

Pepe | 15/10/2008, 11:04

Si només volien informar per què es varen col·locar just darrera la barrera i no abans o dins la zona protegida?
I encara més clar si només volien informar per què varen demanar identificar a una persona que simplement va passar la barrera i es va seure? Per què varen dir que li denunciarien per desacat a l'autoritat i després quan va arribar la guàrdia civil els varen insistir en que s'havia de denunciar a aquesta persona?

Tots els que eren allà tenim molt clar que la funció d'aquests agents no era informar sinó donar un argument ecològic fals al tancament del camí.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 15/10/2008, 07:33

Si els guardes no tenien ordres de no deixar passar, cosa que feren, doncs la responsabilitat seria seva i els haurien de fer fora per abús d'autoritat.
Si, com jo crec, si que tenien ordres, aquest personatge hauria de dimitir per fer el joc a la propietat de Ternelles i per mentir.

camins

Camins

camins | 15/10/2008, 07:10

Media Ambient diu que no impediren el pas, haurem de demanar dimisió i posar denúncies.

JRV

absències

JRV | 15/10/2008, 06:38

On era el regidor de Medi Ambient?. Això no era una visita "Palma la nuit"

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 14/10/2008, 22:15

La resposta a preguntón la va donar Rajoi una cosa és el que diuen públicament i altra el que pensen.
A en Joan i en Tomeu segur que els va semblar "un coñazo" anar amb la plebe a reivindicar el que és públic quan poden anar tot sols a gaudir de Ternelles.

En quant al tema de botar o no la barrera, simplement cadascú a expressat la seva opinió, tots tenim molt clar quin és el problema.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 14/10/2008, 20:38

I no vull oblidar a tots els regidors que sense excusa faltaren a l'excursió, que son tant hipòcrites com els abans esmentats. De 17 allà en faltaven devers 15. Algun té excusa els altres molts no en tenen n'hi una.

Lo dit: hipòcrites que no defensau ni el que és públic i no sabeu explicar ni el perquè.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 14/10/2008, 20:36

Crec que la pregunta de perquè no hi havia Tomeu Cifre ni Joan Cerdà quan al plenari varen votar a favor del catàleg de camins, és per pura hipocresia. Son uns Hipòcrites però en majúscules.

Voten el que no creuen o no tenen nassos d'anar a defensar el que diuen defensar. Han quedat del tot retratats. Quina pena de regidors que tenim.

Senyors Cifre i Cerdà, se que llegireu o us llegiran això, sou culpables del tancament, molt culpables, per la passivitat, per no assistir a l'acte i per moltes altres coses. El vostre silenci crida la vostre hipocresia. El vostre silenci vos delata. Vendreu en contes de legalitat, de possible i probable, i fins i tot de ferrerets i de voltors. Però fa vergonya tenir-vos com a representants. Així com fa vergonya tenir aquests tècnics de medi ambient.

Joan Ramon

Bones

Joan Ramon | 14/10/2008, 19:55

No cauré en discutir el millor i pitjor, penso que es va decidir mantenir una postura, i així es va fer, per a mi correcta i entenc que molta gent volgués pasar, jo voldria poder passar-hi cada dia lliurament i per això hi he posat els part del meu esforç en aquesta tasca.

No vam passar, així els que consideraven que no haviem de pasar quedaren contents, la pròpera és per pasar, així que tothom podrà quedar content.

Ara cal esperar unes disculpes públiques de la Conselleria de Medi Ambient per tots els assitents, que jo encarà esper, i si es te prou dignitat, també esper la dimisió almenys del Director general de Biodiversitat, si aquest no dimiteix, hauria de diitir el Conseller pens jo, i aquí està la quastió, no s'equivocaren els que volien botar, ni els que volien botar, és va equivocar la Conselleria de Medi Ambient menyspreant els ciutadans.

Salut i Branca.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 14/10/2008, 19:38

No em de caure a l'error de dir el que s'hauria d'haver fet i ara barallar-nos com moixos. Crec que va ser de molt de seny no fer cap tipus d'acció violenta. Els valents que varen anar pel torrent varen ser identificats per la Guardia Civil. Ara respetables són totes les opinions, manco tenir la barrera tancada.

jo

Dudas

jo | 14/10/2008, 19:37

Si preguntos, esa si es una questión interesante a resolver.

Por que no estaban los dos regidores que tu citas en la revindicación?

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 14/10/2008, 19:35

Sincerament, crec que botar o no botar no ens ha de allunyar del problema i del debat: un camí tancat i 500 persones volguent anar d'excursió per culpa del caciquisme del s.XXI.

Jo també som del parer de que s'havia de botar però no és bo recriminar als companys que decidiren no fer-ho. Cadascú va pensar i va fer el que creia convenient. Que més dona? el fet és que estava tancat i això no està bé.

Joan

Solucions

Joan | 14/10/2008, 19:22

És ben bo de fer pels que pensen que s'hauria de haver botat, i poden anar qualsevol moment i botar.

Lliurepensador

El mateix respecte

Lliurepensador | 14/10/2008, 19:14

Sincerament, crec que es mereixen el mateix respecte els que opinen que la barrera s'hauria d'haver botat com els que opinen el contrari. Per aixó no entenc aquestes recriminacions encobertes cap en els que opinen que la barrera s'havia d'haver botat. Els que varen anar amb nins i els que opinaven que no s'havia de botar es podien quedar a s'altra banda de la barrera i cap problema. L'unica acció de força que veig es la d'uns cacics i un govern servil impedint el pas dels ciutadans per un camí que pertany als ciutadans. Jo crec que s'hauria de haver botat.

preguntón

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

preguntón | 14/10/2008, 15:50

Que ejemplos más lamentables el de Joan y Tomeu que mientras ellos pueda ir por Ternelles les importa un bledo que sea un camino público cerrado.
Y una pregunta ¿por qué no denunciaron las obras ilegales que se hacían en la finca?
¿No es Joan además de alcalde concejal de urbanismo?

Toni

Ternelles

Toni | 14/10/2008, 14:38

Deu pesar pena el batleque li dexin anar a corresifaun decret de alcaldia?

Camins

Camins

Camins | 14/10/2008, 13:27

Nosaltres encarà esperam les explicacions de la Conselleria de Medi Ambient.

Suposam que d'apartir d'ara els March hauràn d'anar a la finca a peu, perquè no creiem que la Conselleria vulgui fer pars i quarts entre ells i els altres ciutadans.

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 14/10/2008, 12:05

El domingo yo también fui con mi familia, si la barrera no está abierta y se hace una excursión con la idea de saltarla todo el mundo tiene que ser consciente de lo que se va hacer.

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 14/10/2008, 12:03

Una bona idea camins

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 14/10/2008, 12:00

Crec que una vegada publicat el catàleg al BOIB i segons l'actitud del batle serà el moment d'actuar.
Si es manté la línia actual segurament no hi haurà cap facilitat per obrir el camí i nous intents d'allargar el procés que no poden permetre.

Camins

idees

Camins | 14/10/2008, 09:28

Un bon dia per fer la convocatria pot ser el 17 de Gener?

Permi es donen permisos especials aquest dia.

Joan Ramon

Excursió

Joan Ramon | 14/10/2008, 09:21

Estic d'acord amb tu Santiago, per això ara no convé qu les preses ens traicionin.
Dia 14 de Desembre es fa l'excursió a nes Fangar, (Son Macia-Manacor), jo aquests dies pas de estar bix de moral, a estar content per la resposta popular, però una excursió ha de ser això, una excursió.
El Director General de Biodiversitat haurà de explicar la seva actuació, doncs aquests dies revidant, trobam coses que no es corresponen amb la llei, una de elles en què s'empara amb un pla d'usos que encarà no està aprovat.
Hi ha generaciosnd e mallorqins que no han pogut veuré d'aprop el Castell del Rei de Pollença, això un govern que es vol dir de progres, no ho pot permetre.
Gràcies a tots els que venguereu, a mi i als companys de la plataforma només ens resta el vostre suport per seguir endavant, ja que sentim que en aquest cas l'administració ens juga en contra, llevat de algunes excepcions.
Salut

SANTIAGO

DE EXCURSIÓN CON EL NOTARIO

SANTIAGO | 14/10/2008, 09:11

Sin duda alguna, aunque con mucha rabia contenida, lo más acertado fue no saltar la barrera. Si la gente hubiera saltado la barrera, podría haber sido un drama con la aparición de coches y coches de la guardia civil. Hubiese sido un espectáculo nada agradable, sobre todo para la cantidad de niños que fueron a la excursión.
Mis hijas quieren ir al castillo del Rey, y yo las llevaré, claro que sí, faltaría más.
Pero ojo, ante una eventual repetición de la excursión, por favor, tened en cuenta este tema, no me gustaría que un agradable paseo por la naturaleza se convirtiera en otra cosa. Quizás no quede más remedio, que en la próxima edición, nos acompañe un notario para que de fe, de la actuación de todos los que se opongan al derecho que tenemos todos de pasar por un camino público. Lo digo muy en serio.

JRV

realisme

JRV | 14/10/2008, 07:49

A toro passat fa bon fer comentaris. Jo també hem vaig quedar amb el dubte del que era mes convenient, i em vaig haver de reprimir l'instint de botar la barrera. El que va valer la pena, o el que era mes convenient, ho sabrem una vegada publicat el cataleg de camins al BOIB. Aqui el batlle de Pollença, el conselleret de Medi Ambient i el directoret de Biodiversitat s'hauran de banyar. A la propera excursió, contau amb mi per botar la barrera que impedeix el pas per una via pública, i si no, que retirin l'article corresponent de la Constitució Espanyola (Hem sembla que es el 19), on parla de la liure circulació de les persones.

Pepe

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Pepe | 14/10/2008, 06:38

Crec que Joan Ramon i tota la gent de la Plataforma ha d'estar més que contenta sense la seva feina i empenta no s'hagués avançat res i el diumenge es va donar un pas molt important.

Pepe

Gràcies Alexandre

Pepe | 14/10/2008, 06:36

Moltes gràcies Alexandre per la teva aportació.
Una demostració més de com funcionen els parts i quarts i com un es porten el títol de senyors i altres el són.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 13/10/2008, 21:24

Totalment amb tu Pepe, ahir fer una acció de forza, no hagues duit a res, fins i tot la Guardia Civil semblava que estaven esperant aconteixements, fixet la rapidessa en arribar quan els jovenots varen travassar el torrent.

"anim" Joan Ramon, no varem passar pero es va posar una pedra de més al estat de dret.

Joan Ramon

Dades

Joan Ramon | 13/10/2008, 21:23

Trob prou interessant el comentari de n'Alexandre. Es pot observar al planol de cadaste que hi ha al Museu.

És qualcom mes a tenir en compte.

Alexandre

Camí de Ternelles

Alexandre | 13/10/2008, 21:13

Un afegit:Dn.Josep Serra i Cortada fill de Dn. Miquel Serra i Cabanelles en el seu discurs d'entrada con membre de la Societat Arqueologica Luliana va descriure les caracteristiques del Castell del Rei de Pollença,en medicions exactes,el paper que el castell havia jugat a l'antigor i la lloança del regne esvait pels catalans.

Alexandre

cami de ternelles

Alexandre | 13/10/2008, 20:55

Vull fer una partida d'aclaracions respecte al cami de ternelles pels historiadors locals pollençins:
1)En data 28 de febrer de 1836 Dn. Pedro Josep Serra i Cerda comprá la finca Can Punxa a Dn. Juan Peretó de Vidal aquesta finca confrontava amb el torrent.
2)En data 24 de setembre de 1877 Dn.Miquel Serra i Cabanelles (fill del anterior) comprá la finca "Monte de la Font" a Dn.Martí Canoves i Rotger (que confrontava també amb el torrent".
3)El camí desde Son Banya fins l'Estret el va fer Dn.Miquel Serra i Cabanelles.
4)Dia 25 d'agost de 1879 el propietari de Ternelles Dn. Mateu Zafoteza de Togores va eixamplar el camí sense ordre del propietari lo que portá un litigi entre veinats.
5)L'antic camí per anar al Castell del Rey anava pel l' oest del torrent.
6)La familia Siquier hereva de Can Punxa ,La Plana ,L'Estret i La Font no ha reclamat mai un dret de pas sobre el camí actual de Ternelles.
7)Tampoc ha rebut cap indecnització.
8)La familia March aixemplar el camí sense indemnitzar als propietaris.
9)L'Ajuntament de Pollença va fer dos pous pels pollençins dins terrenys de la familia Siquier,inclús part dels deposits municipals.
10)La garita del guarda de ternelles es troba situada a terrenys de la familia Siquier.
11)La familia Siquier mai ha rebut cap agraiment ni per part de L'ajuntament ni per part de la familia March.
12)L'Ajuntament de Pollença possa en la nova revisió catastral la parcel.la 554 al seu nom.
13)Un cop observat l'error ha tornat la parcel.la 554 del poligon 4 als seus legitims propietaris.
14)respetant el parer dels avants -passats no pensam dur cap acció legal,sia tot en benefici del poble de Pollença,si bé pensam que es tendria que legalitzar per part de l'Ajuntament la situació esmentada.

Pepe

Garci

Pepe | 13/10/2008, 20:45

No estic d'acord Garci, ja he dic que la propera vegada no aniré fins la barrera però en aquesta ocasió has de fer cas als organitzadors que són qui han fet més feina al tema.
Si haguessin saltat cosa que evidentment podien haver fet sense cap problema ( 2 contra 500) ara ens dirien vàndals, falsos ecologistes i unes quantes coses més encara que fos sense raó.
Ara són ells els que han de demostrar que aquesta eficàcia i ultraproteccionisme a la natura és el més habitual a la Conselleria, com evidentment no és així el que han demostrat és estar al servei de na Leonor.
Ahir no varen saltar la barrera però varen saltar alguna cosa més important, crec que l'excursió d'ahir és el començament del fí d'aquesta usurpació,

Pepe

Pere t'has d'animar

Pepe | 13/10/2008, 20:40

Molt bé Pere t'hauries d'animar a escriure qualque article, has de deixar de ser tan perfeccionista, una veu experimentada i sàvia com la teva li vindria molt bé al blog.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 13/10/2008, 18:17

I ara, si algú per la mateixa regla de tres demana a la Conselleria que el dia del Pi de Sant Antoni, just deixin pasar 20 persones.

Qué pasarà?

Molt greu el d'ahir

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 13/10/2008, 18:05

El poder i la submissió. Molts volgueren acallar a n'Àlex quan ho deia. Tot era molt senzill. En paraules seves: "si quiero pasar, porquè no puedo?".

Crec que no hi ha resposta possible menys la que apunta en Pere de la Punta: Poder i submissió.

Garci

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Garci | 13/10/2008, 18:02

Lo més decebedor per jo, que molta gent protestés per no poder passar, se cagués amb els organitzadors per la consigna de no botar, i gairebé ningú s'atrevís a fer-ho. Ara tothom és lamenta que hauríem d'haver passat i no ho férem. Doncs havíem d'haver passat i va faltar la valentia a més de 500 persones.

La propera vegada no dubto que passarem. Hi ha molta gent penedida de no haver-ho fet.

Pde la P

TERNELLES MON AMOUR

Pde la P | 13/10/2008, 17:55

DELS REPARTIMENTS DEL MÓN
El món està molt ben repartit:
uns pocs tenen molt i uns molts no tenen res.

Així va quedar demostrat quan uns incauts (jo inclòs) volguérem anar d’excursió a Ternelles per un camí que suposaven públic, però no, “la senyora“ que així l’anomenen els que li reten vassallatge; va fer que el Govern prengues cartes amb l’assumpte duna tropa de “domingueros” que no se’ls havia ocorregut res més que un diumenge d’octubre festa de la Mare de Déu del Pilar, patrona de les Espanyes, els Exercits i la Guàrdia Civil, anar a pertorbar la placidesa dels voltors i dels ferrerets que allà a la pacífica vall de Ternelles hi tenen el seu habitat, fent companyia a “la senyora”.

Això és així i així serà perquè tenen el poder (doblers), no els voltors i els ferrerets, “ella”. I li vé d’herència, perquè així ho estableixen les lleis que fan els rics, si els seus avantpassats foren uns espavilats que varen saber acumular poder (diners) fent els més honrats i transparents dels negocis amb les seves finances (podeu llegir l’extensa bibliografia que hi ha sobre el seu padrí: Joan March Ordinas). Alguns l’anomenen “el financer”, altres simplement pirata o contrabandista. Tots entenem que parlem d’en Verga.

Bé, idò, aquell senyor que amb la seva generosa ajuda va acabar amb la II República.
I ara els seus descendents pretenen acabar amb els camins públics i tenen uns aliats potents com són ara: el Govern Balear, els voltors, els ferrerets i tots els vassalls que a Na Elionor l’anomenen “la senyora”.

Pere de la Punta

PSM Pollença

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

PSM Pollença | 13/10/2008, 16:47

Al blog del PSM de Pollença més fotografies i text

Joan Ramon

Excursió

Joan Ramon | 13/10/2008, 16:47

Entendido Santiago, la proxima es apra llegar.

Salut

Pepe

Guanyarem

Pepe | 13/10/2008, 16:46

Estic segur que guanyarem per justícia, per raó i per què som més. També estic convençut que si ahir arribam a passar haguéssim vist un bon desplegament de la Guàrdia Civil.

No sé quines noves excuses cercaran les nostres administracions per defensar els interessos de na Leonor davant de la plebe, la veritat que no m'importen, crec que les excuses s'esgoten i és un tema que tinc tan clar que la propera vegada ja poden venir tots els migs agents que donen ambient que vulguin i tota la benemèrita que passaré.

amics arbres - arbres amics

Més articles

amics arbres - arbres amics | 13/10/2008, 16:35

A més del blog d'en Magi on podeu trobar un vídeo amb la lectura del comunicat,
http://www.magimoranta.cat/post/58577

teniu un article i fotografies al blog amics arbres - arbres amics de Joan Vicenç Lilli

SANTIAGO

ADELANTE!

SANTIAGO | 13/10/2008, 16:13

Viernes, 10 de octubre de 2008, 18: 05 hrs:

-Papa: bueno familia, ¿que hacemos este fin de semana? ¿Qué os apetece?
-Mama: he visto en casa Rosario que varios colectivos han organizado una excursión al Castell del Rei. Podríamos ir…
María (9 años), Laura (7 años): si, si, si vamos, vamos.
-Mama: yo no he estado nunca.
-Papa: ¿nunca has ido al Castell del Rei?
-Mama: nunca Papa, nunca. No te acuerdas aquella vez que quisimos ir con Antonia i Miguel, nos tuvimos que dar la vuelta, no nos dejaron pasar.
-Laura: Papa, ¿es el castillo del Rei Jaume? En el cole nos han dado un libro del Rei Jaume.
-María y Laura: queremos ir, queremos ir, queremos.
-Papa: iremos hijas, iremos…
-Maria y Laura: biennnnnnnnnn.
-Mama: Papa,¿tu crees que nos dejaran pasar?
-Papa: claro que si. Parece que va ir mucha gente, no creo que se atrevan a impedir el paso a tanta gente.
-Mama: no, no creo. Me apetece un montón. Por fin podré conocer el castillo.
-Papa: te encantará mama. Ya veréis que excursión más bonita hijas.
-María: ¿puedo llevar la cámara de fotos?
-Papa: claro que si hija. Si tenemos suerte, podremos fotografiar un buitre…

Sábado, 11 de octubre de 2008, 09:30 hrs.

-Papa: ¿ya tenemos todo preparado?
-Mama: si papa!. Que ilusión me hace…
-María y Laura: a nosotras también papa.
-Papa: vamos, familia que no llegamos!

11:00 hrs:
Mister X: NO SE PUEDE PASAR!
María y Laura: ¿Qué pasa Papa? ¿Por qué estamos parados?
Mama: ya me extrañaba a mí…
María y Laura: Papa, ¿Por qué nos hemos parado?
Papa: no nos dejan pasar hijas.
María y Laura: ¿por qué Papa? ¿Por qué esos señores no nos dejan pasar?
Papa: no lo se hijas…
María y Laura: Papa, tu nos dijiste que veríamos un castillo y aquí no hay ningún castillo.
Papa: esta vez no a podido ser hijas, pero María, Laura, Mama, os prometo que la próxima vez, muy prontito os llevaré a ver el Castell del Rei.
P.D. A buen entendedor pocas palabras bastan.

Maki

futur

Maki | 13/10/2008, 15:09

Sembla que Miquel Angel Grimalt i Miquel Ferrà Jaume guardaran la barrera a la pròxima excursió, a càrrec de la familia March. El batle de Pollença estarà de retén.

Maki.

Subjectiu

Maki. | 13/10/2008, 14:57

A simple vista, i subjectivament, aquest Ferrà Jaume no te especte d'haver trepijat molt mes que el parquet de despatxos i catifes, tal volta excessivament els de la Banca March.

fra lokus

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

fra lokus | 13/10/2008, 14:54

Crec que si ahir haguesim tombat o tirat la barrera, avui sense dubta seriem els dolents de la película.

Ho hi ha ningú per damunt las lleis, i si aquestas no són bones s'han de posar unes altres lleis.

Per una altra part, el bloc crec que sobra en aquest govern que ni és progresista ni és res i "a los hechos me remito".

Joan Ramon

Ternelles SL? no millor no.

Joan Ramon | 13/10/2008, 12:31

Ahir vaig acabar el dia baix de moral, però avui m'he aixecat pensant que no podem deixar que el caciquisme guanyi, la propera excursió de la Plataforma està cal on ha de ser.
i evidentment, per pasar.

Salut i branca

Aina

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Aina | 13/10/2008, 12:31

Esta claro que en Mallorca hay que ir por las malas, porque a las buenas te tratan de tonto del culo, es lo que se merecen estos politicuchos que nos desgobiernan actualmente y en el pasado. El pueblo unido jamas sera vencido. La proxima vez si no abren la barrera la saltare solo o acompañado y despues la abrire para que todo el mundo pueda pasar que para eso ES PUBLICO aunque detras de la barrera pongan todos los agentes de medio ambiente o todo el cuerpo de la policia o guardia civil. ¡PROU! de reiros del ciudadano. Os habeis ganado otro voto en blanco esto de democracia y derechos tiene lo mismo que con dictadura. Gracias a todos los que estubimos ayer y a los que no pudieron ir pero estaban con nosotros que son muchos.

JRV

desbordats

JRV | 13/10/2008, 11:45

A la excurssió de Ternelles d'ahi hem vaig dur l'agradable sorpressa de que, a mes de ser molts, eren bons. Pels comentaris que vaig escoltar, malgrat que la meva atenció va estar mes pendent de reber les reclamacions complimentades adreçades al batlle de Pollença i al Cap de Costes (Un motiu mes per tenir obert es que el cami acaba a la platja de Cala Castel, un altre motiu per deixar passar. Tomeu Cifre, del PP no te cap problema amb això)per a la seva tramitació, hi havia un clamor general de botar la barrera, passant de presencia dels pobres dos agents de Medi Ambient. Tan sols la planificació feta pels organitzadors de l'excursió va dissuadir mes de 400 persones de botar la barrera, per motius de simple exquissitessa legalista. Perque es ben segur que d'haver botat la barrera devers 400 persones de les devers 600 que varen venir, els agents de Medi Ambient, que segons ells mateixos eran alla a disgust i tan sols per les ordres rebudes, res aguessin pogut fer.
Després , jo mateix en lamentava de haver col·laborat a disuadir tanta gent, però es que no ens esperaven tan d'exit, ni tanta gent concienciada i decidida. No se que passara a una altra excurssió, però hem sembla que moltes coses han canviat.
Relativament, fou una cosa d'aquestes que de tan en tan es produeixen i et fa creure una altra vegada en l'especie humana, encara que sigui a petita escala.

un castell

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

un castell | 13/10/2008, 09:47

aquests de la conselleria de Medi Ambient, de part de qui estan??
el batle de pollenssa, que creu que guanya actuant d'aquesta manera???

Pepe

A Juan

Pepe | 13/10/2008, 08:55

Juan Prosaico, prefiero abrirla que saltarla y saltarla que tirarla. Pero si no se puede ni abrir ni saltar la tendremos que tirar.

No sé si has visto a la película Brazil de Terry de Terry Gilliam, en la película una persona es tapada por papeles que se le pegan al cuerpo, sopla el air, despaarecen los papeles y ha desaparecido las persona. Yo no dejaré que los papeles me hagan desaparecer.

Gunni

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Gunni | 13/10/2008, 08:51

Tots es ajuntaments de Mallorca traïcionen al poble.No servèixen per res ses titelles des gran capital.

Notícia

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Notícia | 13/10/2008, 08:40

Al Diario de Mallorca.
La discrepancia. El Bloc, indignado con la actuación de Medio Ambiente

Notícia

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Notícia | 13/10/2008, 08:40

Al diari Última Hora
Medi Ambient envía dos agentes para impedir el paso por el Camí de Ternelles
Unas 600 personas se sumaron a la excursión reivindicativa

Notícia

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Notícia | 13/10/2008, 08:38

Al Balears.
Agents de Medi Ambient
veten el pas perTernelles

Notícia

Re: CAMÍ PÚBLIC DE TERNELLES TANCAT i 6.

Notícia | 13/10/2008, 08:38

Al DdM
El Govern impide una excursión por el camino de Ternelles

Gunni

Feudalisme i corrupció als ajuntaments.

Gunni | 13/10/2008, 08:37

Ferrerets i voltors què no estàn en època de cría com excuses per impèdir el pas.A s'hora de sa veritat molte gent què ho ha viscut té diven què tu matèix veuràs què no tens cap dret.

Juan Prosaico

Barreres fora

Juan Prosaico | 13/10/2008, 08:36

"La dialéctica hoy se hace clara entre quienes militan por la paz y entre quienes militan por la guerra. Entre quienes militan por la abolición de todos los abusos y desigualdades y quienes militan por la explotación y las hambres..En definitiva, entre quienes militan en y para la vida y quienes militan en y para la muerte. No hay neutralidad posible. Los hombres y los pueblos han de optar por una u otra alternativa"

Juan Manuel Sánchez Gordillo (alcalde de Marinaleda).

"Vamos a andar
hundiendo al poderoso
alzando al perezoso
sumando a los demás"
Silvio Rodriguez

Si lo que nos separara es la barrera y lo que ello representa pues a tomar por culo la barrera y lo que ello representa

Juan Prosaico

Pepe

No té perdó

Pepe | 13/10/2008, 08:34

No te perdó un batle que vota al ple la inclusió de Ternelles com camí públic al catàleg i que després no és capaç ni tan sols d'acompanyar als ciutadans que reivindiquen el caràcter públic del camí.

Mira que li agraden les fotografies i no ha volgut sortir en aquesta. Per què?

Pepe

Gràcies Lillo

Pepe | 13/10/2008, 08:30

Moltes gràcies per la magnifica aportació que fas Lillo pens que has desmuntat perfectament l'excusa de la que ahir va ser una actuació vergonyosa.

Gunni

Polítics al servèi del gran capital i contre el poble.

Gunni | 13/10/2008, 08:26

Es polítics han conduït aquesta terra a nes desastre permanent.Per reduir sa presió ses "llumbreres" què ens governen han decidit què cal tancar es camins públics i autoritzà Port Adriano i més camps de golf.

Josep C. M.

Ternelles

Josep C. M. | 13/10/2008, 08:10

Bon dia. M'agradaria saber on era el batle de pollença per defensar el camí públic?
Aquest tio és un cosa poca i menysprea als ciutadans de pollença.

Rull dimisió ...

Josep C. M.

Ternelles

Josep C. M. | 13/10/2008, 08:10

Bon dia. M'agradaria saber on era el batle de pollença per defensar el camí públic?
Aquest tio és un cosa poca i menysprea als ciutadans de pollença.

Rull dimisió ...

Lillo

Excursio

Lillo | 13/10/2008, 07:08

Ternelles, a les ordres dels senyors
Ahir, dia 12 d’octubre, vaig anar a Ternelles per a reivindicar la titularitat pública del camí, però igual que a molta altra gent, no em varen deixar passar. Dos agents de medi ambient a les ordres de la Conselleria de Medi Ambient, ens barraren el pas. La raó que ens exposaren foren de caràcter mediambiental: la zona per la qual preteníem transitar forma part del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i està qualificada com a Zona d’Ús Limitat. No varem poder, per tant, discutir els termes de la propietat del camí. Ningú no ens va prohibir el pas per raons de titularitat de propietat.

A la definició que el PORN de la Serra de Tramuntana fa sobre les zones d’ús limitat es diu que “...pot autoritzar-se un ús humà moderat de caràcter tradicional i un ús educatiu i excepcionalment pot autoritzar-se un ús de visita degudament controlat. El Pla rector d’ús i gestió ha de determinar, dins les zones d’ús limitat, la normativa específica d’aquestes zones de protecció especial.” Com que aquest Pla rector d’ús i gestió que ha de determinar la normativa d’aquestes zones no està aprovat, cal considerar que aquesta Conselleria va actuar amb una diligència digna d’una consciència i responsabilitat conservacionista que no li coneixíem. Com és possible que, segons informà la premsa al seu moment, la propietat de Ternelles realitzi importants obres il·legals (amb obertura d’expedient per infracció urbanística per part de l’Ajuntament) amb el trànsit i activitat que implica per part de vehicles i operaris en una zona d’ús limitat i la Conselleria de Medi Ambient no n’impedeixi l’accés i en paralitzi l’activitat?

L’actuació que va propiciar ahir la Conselleria amb els agents de medi ambient va ser la d’uns guardes jurats a les ordres del senyor o senyora de la possessió. Ni més ni pus. Aquest va ser el paper que varen jugar ahir. L’opinió pública coneixia bé el caràcter de la marxa de la Plataforma Camins Públics i Oberts: la reivindicació pública d’un camí tancat per una entitat privada. El fet que el Pla Rector d’Ús i Gestió que ha de regular l’accés recreatiu a la zona, no estigui aprovat, significa que la Conselleria de Medi Ambient hagués pogut permetre l’accés a la zona i vigilar-ne el transcorregut, hagués pogut sol·licitar als integrants de la marxa que no anassin més enllà de la vall on s’han permès greus infraccions urbanístiques i d’allà tornassin enrere. Segur que no hagués afectat cap element de conservació i s’hagués acceptat per part de la Plataforma, demostrant a la vegada de part de qui esta el Govern de les Illes Balears que es diu de Progrés. Del que es tractava no era de discutir la declaració de l’Espai Natural Protegit i el seu correcte ús, sinó el del tancament i apropiació indeguda d’un espai públic com és aquest camí.

Joan Vicenç Lillo i Colomar

13 d’octubre de 2008.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb