URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per un pla de mobilitat seriós.

Alternativa | 14 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Després de rebre nombroses queixes de veïns i comerciants del Port hem decidit donar-lis suport i iniciar una campanya de recollida de signatures que culminarà al proper ple de 30 d'octubre, us podeu descarregar el document en pdf .

El que demanam és molt senzill i lògic:

  La fi immediata de l’actual “experiment” de peatonalització del Port i fer un vertader pla de mobilitat:

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.

Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans

 

Us demanam el suport a aquesta campanya; fer còpies, recollir signatures...

La setmana passada vareu poder llegir com l'Associació de veïns de Gotmar es queixaven de que el batle Joan Cerdà i la delegada del Moll na Francisca Ramón havien incomplit una directiva europea al peatonalitzar la primera línia del Port sense informar prèviament als veïns de Gotmar. Igualment denunciaven que no s’havia fet cap estudi medi ambiental A més a més el president de l’ Associació Gari Bonsal deia que un policia havia rebutjat acceptar la seva denúncia.

 

La Directiva a la que fa referència l’Associació és la Directiva 2003/35/CE del Parlament Europeu de 26 de maig de 2003, per la que se estableixen mesures per a la participació del públic en la elaboració de determinats planes i programes relacionats amb el medi ambient.

 

Un Ajuntament que no és capaç de complir les ordenances més bàsiques com la d’ocupació de l’espai públic o que aprova els pressuposts amb un any de retard difícilment complirà una directiva europea.

 

La denúncia de l’Associació de Veïns de Gotmar només reflexa la frustració de la ciutadania del municipi al veure com es prenen decisions transcendentals sense tenir-les en compte.

 

La resposta d’en Joan Cerdà a la premsa encara va ser més penosa; “la via de circumval·lació estava projectada des del 1967”. Anam bé si fent tot el que es projectava fa més de quaranta anys.

 

El cas de la peatonalització del Port resumeix totes les carències d’aquest equip de govern capaç de destrossar qualsevol projecte o idea amb una gestió penosa plena d’improvisació.

 

A la darrera tertúlia de polítics en Joan defensava les bondats de la peatonalització dient que la gent s’havia fet ja “ama” de la calçada i que tots els comerciants de la primera línia eren contents.

 

No sé per on es va passejar en Joan o si tan de temps a la política ja l'ha fet confondre totalment realitat i imaginació., per què la gent no és tan suïcida com ocupar una calçada que no està totalment restringida al tràfic, i que ara al estar més buida, més d’un aprofita per anar am més velocitat de la permesa.

Igualment hem parlat amb un grapat de comerciants de la zona i evidentment hi ha negocis de restauració molt contents, ja s’imaginen el mar de taules i cadires que inundarà el carrer peatonaltizat ( o millor dit “tauleratizat”) però la resta de negocis, la farmàcia, botigues de records, la papereria, supermercats...  no opinen igual. I no es tracta només d’un tema de molèsties ( no s’ha donat cap solució a les càrregues i descarregues) sinó d’un tema de supervivència econòmica en plena crisi. La caiguda de les caixes ha estat espectacular, a la papereria ens comentaven que la caixa havia caigut de manera anormal el primer diumenge de peatonalització, mentre que la farmàcia ha caigut en barrera i perilla la feina de les seves treballadores.Això és diu enfonsar a la gent en plena crisi, enhorabona.

 

Altre aspecte a considerar era observa com fa dos diumenges que feia un bon Sol, la part de la platja fins a la peatonalització (abans dels Tamarells) on la gent pot arribar en cotxe i aparcar es trobava amb una bona ocupació, mentre que a partir d'aquell  punt no havia pràcticament ningú.

També podem parlar del desastre de intensificar el tràfic per un carrer del Tercer môn com el del bot, o la voltera, contaminació i pèrdua de temps i doblers que ha de fer la gent que obligatòriament ha d'agafar la rotonda de l'hidro al no pot entrar pel carrer cadernera... 

No es pot experimentar amb una cosa tan seriosa com és la feina de la gent, cal aturar aquesta bogeria i fer un pla de mobilitat seriós amb tranquil·litat i participació real de la gent.

 

 Una fotografia ridícula a unir a una llarga llista. Diumenge podien haver vengut a fer-se una fotografia de veritat necessària i honrosa defensant el camí públic de Ternelles.

Fotografia de Pep Corcòles (Diario de Mallorca).

 

A continuació la peticióper si preferiu fer una còpia amb un programa de text:

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Els abaixo sotasignats demanam la fi immediata de l’actual “experiment” de peatonalització del Port i fer un vertader pla de mobilitat:

Primera amb un treball de camp; recollint una per una totes les opinions i problemes  dels comerciants, veïns, vianants, conductors de primera línia (horaris de repartiment, situacions particulars, càlculs de freqüència i quantitat de tràfic ...). 

Segona realitzant un diagnòstic de la situació amb el plantejament de les diferents alternatives  i solucions possibles, seleccionant les més adequades a nivell econòmic, social, mediambiental i urbanístic.


Tercera presentant el pla de forma pública a través d'un procés de participació ciutadana en el qual participaran tots els ciutadans


NOM I LLINATGES

D.N.I

SIGNATURA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Joan

Una altre vegada actua UM i la culpa pel PSOE

Joan | 16/10/2008, 14:09

Bono bono, ja veig que en Juanito Cerda, alies Batle de pollença, en torna a fer de les seves i si surt malament, la culpa al psoe.
Meam si es comencen a espabilar els socialistes, peruque sino tenim joanito cerda per molt temps

Pepe

Re: Per un pla de mobilitat seriós.

Pepe | 16/10/2008, 08:31

Avui a les 13:15 a la ràdio municipal per parlar d'aquest tema.

Pepe

Margalida

Pepe | 15/10/2008, 15:35

Hola Margalida només demanam que es facin les coses ben fetes.
En quant al tema dels negocis que hi han perdut doblers no es tracta d'estar d'acord o no és un fet que algunn negocis han notat molt la peatonalització dels que he parlat destaca la farmàcia i la papereria i als dos casos m'han dit que la quantitats que han baixat no són les mateixes que altres anyx quan termina la temporada.

Ahir vaig poder parlar amb els taxistes i també em comentaven com les ha afectat aquest experiment negativament.

Per cert mentre parlava amb ells va passar un cotxe a tota pastilla.

Una personalització és un tema complicat és clar que no agradara ni beneficiarà a tothom però per això mateix s'ha de fer be sense experiments.

Garci

Re: Per un pla de mobilitat seriós.

Garci | 15/10/2008, 13:03

Totalment d'acord Margalida. Crec que la majoria de gent vol la peatonalització. El que no volem son improvisacions i "xapusses" com aquesta. Sense plans de mobilitat, sense haver pensat que fer amb taxis, busos, repartidors, veïns... sense escoltar a ningú, sense preveure la falta d'aparcament...
Calia fer un pla de mobilitat escoltant a tots els implicats.

Margalida Amengual

Peatonalització

Margalida Amengual | 15/10/2008, 12:57

Estic d'acord amb que la peatonalització s'ha fet a "lo bruto" i que s'hauria de fer un estudi seriós de mobilitat i demés però no estic d'acord quan deis que hi ha negocis que hi han perdut doblers tan exagaradement. Jo faig feina a una oficina d'aquest bocí i us puc assegurar que hi ha un munt de gent que s'hi passeja, que seu als bancs del passeig i que entra a les botigues. I a la platja, per el temps que estam, hi ha gent. No serà que han devallat els ingressos perque estam a finals de temporada? Els guiris amb qui he parlat estàn encantats amb la peatonalització perque hi ha molta més tranquilitat. Heu de pensar que aquest bocí era un desgavell de trànsit i de renou insoportables. D'acord però que s'hauria de estodiar la manera de que tothom que té negocis per allà estigués més o manco content (uns sempre hi estaràn més que uns altres, això es inevitable). També s'hauria de mirar de fer complir les normes de trànsit a aquest bocí perque cada dia son els mateixos que no respeten la prohibició de passar i els bussos van a tota pastilla.

Garci

Re: Per un pla de mobilitat seriós.

Garci | 15/10/2008, 06:17

De sempre hi ha hagut necessitats a Pollença, no se si la situació actual provoca un augment, però el fet és que n'he conegut d'amics que depenien de l'ajuda dels serveis socials.

El problema ve quan no ho volem veure o quan giram el cap.

Els serveis socials haurien de ser la principal prioritat per qualsevol govern, encara que sigui per humanitarisme. En la majoria dels casos els necessitats i els empobrits no ho son per voluntat pròpia sinó que gran part de culpa la té la societat i aquesta competició anomenada capitalista, de lliure mercat, lliure...

SANTIAGO

SERVICIOS SOCIALES

SANTIAGO | 15/10/2008, 05:13

Buenos días a todos:
Muy interesante todo lo que a dado de si el tema de Ternelles. Aunque es un tema, el cual estoy seguro, que seguirá dando de si, hoy quería hablaros de un tema que para mi es igual o más preocupante.
Sirva de antemano, que el tema a tratar merece todos mis respectos.
Conoceréis muchos de vosotros, a una persona (un pollencí) que se pasa el día caminando por los caminos de Pollença. Casi todo el verano ha estado caminando en calzoncillos y sin camiseta. Es un dato objetivo, nada más.
Este chico, duerme dentro de un coche, muchas veces en los aledaños de la plaza del Monument.
He sabido que ha entrado en varias fincas a coger fruta, tomates, etc, siempre comida. Lo he visto comiendo almendras y higos...
El otro día le di una botella de leche y un pan y me lo aceptó enseguida.
En Pollença no todos somos ricos, y empieza a haber casos de extrema pobreza. Puedo estar equivocado, la verdad es que por miedo a poder ofender, he sido incapaz de preguntarle a este chico si le esta pasando algo, o tiene otro tipo de carencia, pero en mi opinión, los servicios sociales de Pollença deberían actuar ya.
Repito, mi más firme respeto a este tema y a esta persona.
Gracias.

Notícia

Re: Per un pla de mobilitat seriós.

Notícia | 14/10/2008, 06:52

Avui al Ddm: El PP denuncia pasividad en la puesta en marcha de las infraestructuras.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb