URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Són temps de transparència, no de confiança

Alternativa | 16 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

La setmana passada es varen tornar a presentar els comptes generals de l'Ajuntament del 2006 que s'han de presentar a la Sindicatura de Comptes, increïble però cert encara estam parlant de números del 2006 que s'havien d'haver presentat abans de l'1 de juny del 2007.

Com ja havien informat a aquest blog (veure article sense comptes del Festival de Pollença) haviem presentat una al·legació. Demanavam  complir la llei i la inclusió  dels comptes anuals del Patronat del Festival de Pollença  de manera completa: balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial, l'estat de liquidació del pressupost i la memòria...

A la primera reunió de la Comissió Especial de Comptes (16 de maig), l'interventor  municipal va explicar que el Patronat del Festival de Música de Pollença no havia presentat els seus comptes generals, com marca la llei. (veure article Desgavell i descontrol).

Un mes més tard, el 12 de juny, es torna a reunir la Comissió Especial de Comptes on només se'ns presenta una liquidació del pressupost del Festival, (veure pdf)   quan la llei marca que s'ha de presentar també el balanç, el compte de resultats econòmic-patrimonial i la memòria.Això vol dir que els 140.000 euros transferit, a l'exercici 2006, a les comptes bancàries gestionats pel Festival de Pollença no costen al Compte General de l'Ajuntament i no han pogut ser fiscalitzats ni per l'interventor, ni per la Sindicatura de Comptes que ja va denunciar el tema al 2005.

 Pensavem que després de la nostra al·legació el Patronat del Festival hauria compit les seves obligacions com han fet la resta d'organismes autónomes de l'Ajuntament. La sorpresa ha estat que no havia canviat res i que més de dos mesos després de la nsotra al·legació tot seguia igual.

 Per què  el Patronat del Festival de Pollença ha estat incapaç de presentar els seus comptes del 2006?

El que està clar és que després de tot el ha passat a altres organismes autònoms públics  la gestió dels doblers públics no es pot fonamentar només en "la confiança" cal la màxima transparència i informació.

Del dibuixant Alvaro Peña al seu blog paparruchas.

Comentaris

fra lokus

Riu-te tu de Son Oms

fra lokus | 21/10/2008, 16:02

Del diari "AS"

El ex teniente alcalde de Pekín, Liu Zhihua, encargado de supervisar las obras de las instalaciones construidas para los Juegos Olímpicos, fue condenado a muerte, por un tribunal de la provincia de Hebei, por un delito de corrupción. Según la sentencia, Liu Zhiua, de 59 años, "usó su poder para conseguir proyectos de contratos, préstamos y promociones de terceras personas a cambio de compensaciones".

Aprovechándose de su posición como número dos en el Gobierno de Pekín se embolsó entre 1999 y 2006 alrededor de siete millones de yuanes (763.000 euros)". El fallo del juzgado aclara que el procesado aceptó sobornos relacionados con la construcción. Liu Zhihua fue expulsado del Partido Comunista en el año 2006 por su supuesta implicación en los hechos, pero antes de que saliera a la luz el escándalo era la persona encargada del desarrollo urbanístico de Pekín y dirigía la Oficina que supervisaba los 40.000 millones de dólares que se iban a destinar a proyectos de construcción para los Juegos.

El fallo del tribunal también indica que parte de los beneficios que obtuvo el ex teniente alcalde fueron a parar a su amante, Wang Jianrui, la que también se aprovechó de operaciones relacionadas con la construcción.

Por su parte, la cúpula del Partido Comunista salió rápidamente a defender la tesis de que el comportamiento de Zhihua no había afectado a los proyectos olímpicos.

La ejecución de la sentencia ha sido de momento aplazada por un periodo de dos años, durante los cuales si el condenado muestra buena conducta podría conmutarla por una pena de cadena perpetua. El abogado del condenado declaró que varias de las acusaciones son "cuestionables".

Pepe

Re: Són temps de transparència, no de confiança

Pepe | 21/10/2008, 15:33

Ronnie pel mateix que no ha volgut fer una auditoria el nostre Ajuntament.
Totalment d'acord Llorenç, però ja has vist que algun polític no li semblaria bona idea envair les illes Caiman.

Ronnie

Polítics al servèi del gran capital i contre el poble.

Ronnie | 21/10/2008, 13:24

¿Què amague el "Consell" què no vol ser auditat??.¿És bla,bla,bla polític xerra sempre de transparènçia,no??.

Llorenç

PP-UM=Fraude y engaño por doquier.Pronto saqueo,rápido botín.

Llorenç | 16/10/2008, 12:17

S'envaèix l'Irak perquè hi havia armes de destrucció massiva(excusses).I vèim com no es pot envaïr es paraïsos fiscals què amenaçen amb sa destrucció massiva de sa econòmia mundial. Cal rescatar tot lo què hi ha depositat en negre i tornar-ho al sistema finançer mundial.Per l'interés general del món això és pot fer si volen.

David

benzineres il·legals a rústic.

David | 16/10/2008, 11:13

Què investiguin sa trama de corrupció de ses benzineres il·legals a rústic.Hi ha matèria per un parell d'articles periodístics.

Ronnie

Grande

Ronnie | 16/10/2008, 10:26

Ara és es moment de fer en Grande "Honorable" i penjar-li una patena pes coll i programar-li una sèrie de conferències.Venga hipòcrites i farisèus de Mallorca.Cal què oferiguèu al món una miqueta més d'iniquitat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb