URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manca de projecte

Alternativa | 18 Octubre, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana hem presentat al·legacions al pressupost del 2008 quan hauriem d'estar ja parlant del pressupost del 2009. No ens cansarem de dir que aquest fet ha suposat una burla de la democràcia ja que no hem pogut exercir el nostre dret i deure de control de la gestió econòmica municipal. 

El retard del pressupost també ha estat una demostració de la manca de projecte de l'equip de govern i de la divisió dels diferents partits que formen part del mateix. Les grans beneficiàries han estat les àrees d'UM-UNPI que , a pesar del anys que fa que governen, encara no s'han acostumat a tenir un pressupost reglat i un control de les seves despeses. A la seva forma populista "unpiniçada" de governar els va millor gastar segons l'interès partidista del moment. Mentre PSOE i PSM han consistit que es prorrogui aquesta forma de governar i tudar doblers que tan de mal fa al municipi.

Per tot això volem que  hagi constància de la nostra oposició a aquests pressuposts i a la forma que s'han fet, per això hem fet una primera al·legació a la totalitat i hem demanat la seva retirada i reelaboració ja que no s’han ajustat als tràmits legals, portam un any de retard i encara tampoc s'ha fet la presentació de liquidació del pressupost . 

Igualment  a l'al·legació hem manifestat la insuficiència dels ingressos amb relació a les despeses pressupostades. Ja que entre els ingresso s’ha inclòs l’impost corresponent a les obres de l’Hotel Formentor (569.000 euros) que encara no s’ha liquidat i que diverses partides previstes d’ingressos és clar que a aquestes altures d’any no s’arribaran ( imposts sobre l’increment del valor dels terrenys, llicències urbanístiques, multes urbanístiques...)  D’aquesta manera s’està vulnerant el principi d’universalitat i anivellació pressupostària.

Una altra al·legació que hem presentat més concreta ja la comentarem a altre article. 

Quan parlam del populisme ens referim a l'ús de "mesures de govern populars", destinades a guanyar la simpatia de la població amb la finalitat fonamental de preservar el poder i l'hegemonia política per damunt de qualsevol projecte o el bé comú.

Del blog http://www.mexicomaxico.org i http://www40.brinkster.com

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Manca de projecte

Pepe | 21/10/2008, 14:39

Ulls Oberts, no puc afegir res totalment d'acord.
També podem parlar de la darrera crisi,un altre bon exemple d'iniciativa privada no?

Ulls oberts

Expoliada

Ulls oberts | 21/10/2008, 10:33

El que es utòpic, es dir que l'empresa privada ho soluciona tot, a mes de fals. Hi ha e. privades bones, i de dolentes, i igualment a les empreses públiques. Hi ha serveis que no poden estar en mans privades: justicia, policia, administració pública, clavegueram, aigua potable,ensenyament, sanitat, i un llarg etcetera, perque sino acaben sent expoliació dels seus treballadors i expoliació, disfraçada de "gestió" als ciutadans contribuents, que no poden prescindir d'aquets serveis, com poden prescindir d'altres , d'anar a un hotel o comprar xampanya, per exemple i comprar el mes barat, aqui on l'empresa privada te el quefer. Una l'opció de privatitzar serveis públics i essencials es la solució fàcil del politiquillo incapaz, que s'ha elevat al govern a base de mentides i després no sap gestionar, ni tampoc fer gestionar, o posar les bases per gestionar.
Si el politiquillo tan frequent no sap posar les bases per gestionar de forma pública, tampoc sabra triar a l'empresa privada, l'empresa privada que s'ha de fer carrec de serveis públics, i permetra per tant l'abús tan frequent sobre els ciutadans, aprofitant-se de la necesitat dels mateixos d'aquets serveis essencials i de gestió imparcial i correcte, no cercant l'enrriquiment sobre una necessitat pública.
On s'han privatitzat serveis la qualitat ha baixat, substituida per molta publicitat i parafernalia de marketing postís, des de els trens de Gran Bretanya a Aigues Cala Carbo, exemple aquest de ineptitut privada i politica, o de l'abús constant de LUMSA. A la fi, el nivel cultural i politic d'una societat també surt a la llum en la gestió dels serveis públics, i de com es deixa enganyar o colabora amb politiquets corruptes o ineptes.

Garci

Re: Manca de projecte

Garci | 21/10/2008, 09:52

Jo no crec que en Pepe s'equivoqui. Son visions diferents. El que si és cert és que els casos citats van malament. Podries dir-ne una de cas de privatització que funcioni i no exploti als treballadors o sigui dolent pel consumidor?

contribuent

Re: Manca de projecte

contribuent | 21/10/2008, 07:41

T'equivoques, Pepe. Els exemples que has citat son molt desafortunats, plens de irregularitats. Si es fes un concurs public aixi com toca i el politiquillo de turno no enxufes a l'empresa que li interessa s'abaratirien els costs, cosa ben necesaria donat l'enorme volum d'imposts que ens toca pagar als pollencins.

Pepe

Carme

Pepe | 21/10/2008, 06:55

A aquest tema no som utòpics, la realitat és la que és, dir que una empresa per ser privada és més eficaça i barata no és cert i a les proves a Pollença em remet.

Contractar empreses privades només serveix per eludir responsabilitats.

Carme

brigada

Carme | 20/10/2008, 16:54

per cert sabeu que han convocat noves places per la brigada? i això que esteim en crisi.
Aquest poble mai havia ant tan malament i mai havia tingut tan de pressupost i personal.

Carme

despeses

Carme | 20/10/2008, 16:53

No sigueu utopic. Això s'arregla tallant caps, com fa l'empresa privada. Ja pot fer el regidor, que estic d'acord en que es el responsable ( per electoralisme no talla caps) pero si organitza.
ja n'hi ha prou estic a favor de la privatitzacio i si no funciona que en contractin una altre.

Pepe

Tres exemples

Pepe | 20/10/2008, 10:35

Tenim tres exemples de privatització sense sortir de Pollença.

LUMSA( neteja) ni barata ni eficaç.

Aigües de Cala Carbó(aigua de S. Vicenç) ni barata ni eficaç.

TIRME (deixalles Mallorca)ni barata ni eficaç.

Una empresa privada cerca el benefici i això s'obté de diverses maneres, explotant als treballadors(LUMSA), no invertint en manteniment (Aigues)o amb un monopoli que permet explotar als contribuents(TIRME).

Si una empresa privada pot guanyar doblers i donar un bon servei amb més raó el pot fer una empresa pública que no té que guanyar doblers.

Garci

Re: Manca de projecte

Garci | 20/10/2008, 10:19

Privatitzar? Has vist com funciona LUMSA? Treballadors explotats, sous baixos, mal servei, brutor...

Hi ha moltes altres solucions.I en Fralokus n'apunta algunes.

fra lokus

Re: Manca de projecte

fra lokus | 20/10/2008, 10:05

Privatitzar? taronges de la xina. Hi ha alternatives, plans de qualitat, ISO's i "standards" pel l'estil, només fa falta un poc de voluntat per dur-los endavant.

contribuent

Re: Manca de projecte

contribuent | 20/10/2008, 09:44

Garci, hi ha una solució per això que tu dius, encara que no t'agradi: privatitzar el servei.
Expoliada, en cap moment he dit que els politics no ho sapin, esta clar que ho saben i que no fan res per solucionar-ho. Precisament això es el que demana na Maria, que cerquin una solució a aquest problema; pagam a massa gent que fa poca feina.
Quan es cobren doblers publics la gent es pensa que no te jefe, i el servei funciona malament. Una empresa privada seria més barata i més eficaç.

Garci

Re: Manca de projecte

Garci | 20/10/2008, 09:38

Crec que els polítics no fan res per arreglar-ho, però això implica que s'ha d'arreglar alguna cosa. I tots en tenen alguna part de la culpa. Tot i que els responsables finals son els polítics.

Pepe

Responsabilitat

Pepe | 20/10/2008, 09:27

Contribuent no era la meva intenció atacar a ningú, es tracta de debatre i cercar idees i solucions, i al meu cas estic d'acord amb JRV i expoliada.
A què es dedica el regidor de Serveis, camins i cementeris vuit hores al dia?

No és una de les seves responsabilitats més important la coordinació dels treballadors de les seves àrees?

Expoliada

Un altra contrubuenta

Expoliada | 20/10/2008, 09:07

El "contribuent", segur que votant o militant de qualque partit dels que governen, es contradiu. Diu que tot hom sap que la brigada no funciona: doncs sembla que el regidor encarregat de la brigada, i amb dedicació exclussiva, i que te obligació de posar-li remei, no ho sap, perque no ni possa. I recordem que hi ha un batle , cap natural de personal, i ja li va be així com està, també amb dedicació exclussiva. I un regidor de personal, amb mitja dedicació. I si ho saben, no hi volen posar remei, així poden fer parts i cuarts, i lis poden fer favors personals. Això ja passava amb els socialistes, i te mal remei. Al final, molts jefes i pocs indios.
Sembla que te rao JRV: Els de la brigada no s'han presentat a cap elecció prometent que ho arreglarien tot, peró els cantamanyanas dels partits governants, si. Per tant hem sento estafada.

Garci

Re: Manca de projecte

Garci | 20/10/2008, 07:53

Jo també pens com el Contribuent, les coses no van bé en cap sentit. I parlant amb un company que treballa a l'ajuntament de peó, ni ell hi veu solució a la situació. Per molt que els polítics fiquin pressió ells seguiran fent poca cosa.

contribuent

aqui fa pudor

contribuent | 19/10/2008, 22:24

A mi me pareix que na Maria te molta raó, i no entenc perque la atacau d'aquesta manera. Tathom sap que la brigada funciona malament, pero enlloc d'acceptar el problema,en JRV intenta justificar la incompetencia de uns amb la incompetencia dels altres. Que l'oficina del moll funcioni malament es una excusa perque funcioni malament emser??
Ningu ha dit que li agradi que els polítics gastin els doblers de tots en refrescos, pero això que p. te a veure amb que es tudin els doblers de tots amb la brigada???
Simplement patètic, aqui colcú es vol tapar el cul...

fra lokus

Re: Manca de projecte

fra lokus | 19/10/2008, 22:18

Important novetats TDT pel municipi de Polleça, sembla que una vegada més Pollença serà la darrera en ternir-la.

Crisi i que el govern d'aquestes illes perd el cul per Menorca i Eivissa deixant a un costat Mallorca (aquí sí na MAM la va clavar)tenen la culpa, esper que l'Ajuntament de Pollença no caigui en la trampa.

Demá més

fra lokus

Re: Manca de projecte

fra lokus | 19/10/2008, 21:43

El problema de l'oficina del Moll és que el Moll s'ha fet molt gran i una persona ja no pot amb tot, he vist coes de 15 i 20 persones, emigrants que volen certificats i altres documents.

Ja sé que esteim en crisi, però s'hauria de donar més espai i personal a la oficina del Moll.

fra lokus

Re: Manca de projecte

fra lokus | 19/10/2008, 21:32

Hem d'anar amb molta cura, pots fer molta feina i no ser productiu, simplement perquè el que organitza no ho fa bé.

Sembla que sempre tenim en ment el treballador de la brigada que fuma a l'hora que el seu company fa feina, i no és així.

Pepe

Re: Manca de projecte

Pepe | 19/10/2008, 21:16

Totalment d'acord JRV. Esper tenir temps per contestar al fill direct.
Al tema del personal de l'Ajuntament no cal un estudi si no un canvi d'actitud dels polítics responsables; terminar amb part i quarts i fer feina de bons i de veres. Un estudi ràpid dels polítics
Tenim cinc polítics amb dedicació exclusiva i un amb un 70% això signifiquen 228 hores setmanals que haurien d'estar dedicades a la seva major part en coordinar i canalitzar la feina dels tècnics i personals que són els que realment fan la feina. Tu mateixa María pots avaluar la productivitat del nostre equip de govern.

JRV

De psiquiatre

JRV | 19/10/2008, 18:55

Continuant el comentari anterior, al darrer punt informatiu , hi ha també un comentari ( o un rot) de un ciutadanet/eta demanant explicacions als "de EU, perque s'ocupen dels camins i no de la pujada d'impostos", amb la moguda que en el moment de la seva pujada va muntar EU¡¡¡.
"L'estudi" que demana na María també hem fa gracia am "l'estudi", vol dir l'unic regidor de vertadera opossició ha de fer la feina dels altres 16? Perque després no li facin P. cas? I perque no en fa un l'il·lustre ciutadana de com passen el temps els regidors amb dedicació exclussiva, i qui profit donen, a mes de "refrescos" i altres mandangas. Per cert, perque el batle no feu muntar un refresc dia 12 a Ternelles? No hi veia vots?
Hi ha ciutadanets/etes que pareix que acaban d'arribar de Mart.

JRV.

La brigada culpable

JRV. | 19/10/2008, 18:46

Es veu que tot el problema es municipal redueix a que la brigada funcioni.
Que jo sapiga, la "brigada" no s'ha presentat a cap eleccions prometent que ho arreglaria tot. La setmana passada vaig tenir una topada amb el funcionari de l'oficina del Moll per haver-li portat alguns dels documents signats pels assistents a l'excursió a Ternelles per registrar, i es va espantar de que li portés tanta feina. Al dia següent li vaig tornar a portar, a les 09.15, i no hi va haver enfado (no hi havia ningú per atendrer l'oficina) La gent que esperava allà hem va dir que era cosa habitual haver d'esperar i aue no higués ningú. Vaig haver d'anar a Pollença, i alla hem varen dir que hi ha una regidora amb dedicació exclussiva al Port, i que ja estan cansats de explicarli l'anormalitat cotidiana, peró que passa. A Pollença, els membres del personal laboral no son considerats per la seva qualitat i qualitat de feina, sino pel nivell de amistat amb el regidor, o afinitat i compadreo amb el o els regidors de l'equip de govern. La disfunció del personal de l'Ajuntament es en un 90% CULPA del que els dirigeixen i administren, els que demanen el vot i es passen 4 anys fent el paripè electoraliste: els regidors de l'equip de govern. Lo altre son vuit i nous, i covardia de senyalar els vertaders responsables.

Maria

reduccio de despeses

Maria | 19/10/2008, 17:25

No vos sembla un absurt el que paga l'ajuntament en despesesd e personal. Pq no feis un estudi de quantes persones te contractades a cada àrea i la productivitat d'aquestes.
Por ser que el personal s'apalanqui i els politics no els posin les piles per electoralisme.
ja veim com funciona la brigada i lo cara que ens surt.
Pens que ho jaurieu de comentar al ple.
El poble ho agrairiaa
Qualsevol empresa ben duita amb aquest diners i nombre de personal porta una multinacional productiva

Xesca Ensenyat

Repetitiva com l'all

Xesca Ensenyat | 18/10/2008, 09:50

Contumaç i sectària, obstinada, caparruda com el peix de xarxa, de peu fiter a la galàxia estelada que internet assigna a la nostra llengua (el català no és una llengua de la terra, sinó del cel: nosaltres no som d'eixe món), lluny de desistir i lluny de claudicar, seguesc resistint els embats d'aquest món oscil·lant rítmicament just subjecta amb la força que té el fil que descapdellen les paraules ...

BABALUSA LA MEDUSA, 56

a L'HIDROAVIÓ APAGAFOCS

un bloc de mesvilaweb.cat

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb